Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta meni ovo znaci

usled migracije pool-a IP adresa dolazi do izmene Vaše IP adrese, 07.09.2020.

Stara IP adresa: xxxxcc

Nova IP adresa: xxxxcx

Obe će biti aktivne do 07.09.2020.

Poz
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Gde si podneo zahtev? Ne vidim da imaju na sajtu tu opciju
Imaju na vestima od aprila da je ovo dostupno, a ja bukvalno kliknuo na onaj cet sto im stoji na sajtu sto je preko fejsa mislim i trazio aktivaciju. Trazili mi siftru korisnika i mail i u roku od par sati stigao mail sa uputstvom, aktivirao i radi lepo :)

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Danas naletim na ovu objavu na FB, inače dotična radi u menjačnici kod mene u kraju. Nema razloga da joj ne verujem.
17601c269db65a09d61db52c632a713e.jpg

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Nego, šta se dešava u Staroj Pazovi? Sinoć oko ponoći nestao net i nije ga dosta dugo bilo. Od tada mi ceo dan puca net, upstream ranging malo aborted, malo other, modulacija pada na 16 QAM... Da znam da li sutra da ih zovem i prijavljujem ili da čekam malo ako je na nivou "grada". Ima još neko problema?

Već sam pisao o tome da kvarove niko ne prijavljuje,to je najgora moguća situacija za korisnike jer oni misle da je sve u redu i da nema nikakvih problema.Jednom prilikom sam došao sa posla i kaže mi brat da cela ulica nema net ceo dan,naravno nije prijavio.Kada sam dobio operatera i rekao da cela ulica nema net on mi kaže da nije bilo prijave kvarova,ostavi me na čekanju i proveri da su svi modemi down...
Prijavljujte kvarove i probleme svaki dan,ne budite lenji jer onda mora da nešto urade,unaprede mrežu,zamene kablove,uvedu optiku...

Pa i on vidiš da pita da li da "čeka još malo"

Nemoj da čekate zovite odmah pa ako je neko prijavio super, prijavi i ti i znače da više ljudi ima problem i brže će resiti

Većina ljudi čeka i računa da je neko drugi prijavio...i vreme samo prolazi

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ja sam prijavljivao kada ih je bilo. :) Poslao poruku da vidim da li su neki radovi u toku tako da su obavešteni... a sutra ću prijaviti zvanično ako se ne sredi.

Pa i on vidiš da pita da li da "čeka još malo"

Nemoj da čekate zovite odmah pa ako je neko prijavio super, prijavi i ti i znače da više ljudi ima problem i brže će resiti

Većina ljudi čeka i računa da je neko drugi prijavio...i vreme samo prolazi

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Meni zet i sestra pre neki dan onako u prolazu kažu da im net ne radi već nedelju dana i da stvarno nema smisla od strane Supernove!
A ja ih pitam pa da li ste prijavili ili pozvali na onaj broj što sam vam dao, na šta mi oni odgovaraju "pa valjda oni tamo vide i znaju da je kvar..." :d
Što kaže @bakara narod ne prijavljuje i svi nešto kao čekaju i nadaju se da će to neko drugi prijaviti, a većina njih se ni ne uzbuđuje ako nema neta na sat, dva ili tri... ,)

Nema potrebe cekati prijavljivanje kvara duze od pola sata.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ја не знам ко им седи тамо у менаџменту, али ови из Супернове не схватају да није битно само привући нове кориснике, што је њима за сада успело повољнијим пакетима и оптикчим НЕТ-ом, него и да ти корисници буду задовољни, да се унапреди корисничка подршка и задржи квалитет услуга и опреме. Ако то не ураде неће бити обнове уговора и њихов успех ће бити привремен. Морају много да се поправе на професионалном плану.

Supernova nije ekonomski, nego politički projekat. Iz tog ugla treba posmatrati stvari i onda puno toga postane jasnije.
Pozdrav

Postoje planska iskljucenja struje zbog radova EPS-a i pojacivaci ili opticki nod bez struje ne moze da radi, to onda nije do Supernove i treba biti obavesten.
U manjim mestima GPON nece skoro ali ce se povecati broj optickih nodova (cvorista) tako da kroz Coax moze do 1Gbit lagano na ovim Technicolor modemima koje sad daju.

Juče mi se klinac žali da ne može da gleda nijedan kanal preko kompa. Piše mu da je previše uređaja prijavljeno na isti stream. Ja proverio i od 6, koliko je moguće, prijavljeno je 4. Od toga jedan IP STB, jedan smart TV i dva telefona. Zvaću ih sutra ali ako neko ima ideju šta bih mogao da uradim bio bih zahvalan.

Edit:
Zaboravih da dodam da sam probao da obrišem cookies and other data, kao i cached images and files u opera browseru koji koristi. Posle toga sam instalirao brave i probao preko njega ali isto prijavljuje.

FFkpDNV.png

Poslednja izmena:
Juče mi se klinac žali da ne može da gleda nijedan kanal preko kompa. Piše mu da je previše uređaja prijavljeno na isti stream. Ja proverio i od 6, koliko je moguće, prijavljeno je 4. Od toga jedan IP STB, jedan smart TV i dva telefona. Zvaću ih sutra ali ako neko ima ideju šta bih mogao da uradim bio bih zahvalan.

Edit:
Zaboravih da dodam da sam probao da obrišem cookies and other data, kao i cached images and files u opera browseru koji koristi. Posle toga sam instalirao brave i probao preko njega ali isto prijavljuje.

FFkpDNV.png

Možda možeš 6 da instaliraš ali koko u isto vreme možeš da koristiš obično to bude 3.

To i piše na obaveštenju, strimova a ne uređaja.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Pa koliko strimova može istovremeno da se koristi? U tom trenutku je bio korišćen samo jedan, onaj na IP STB-u. TV na kom je instalirana aplikacija je bio isključen a na oba mobilna telefona u tom trenutku nije korišćena aplikacija. Ubeđen sam da to nije problem.

Od 7. septembra prelazi se na jedinstvenu Supernova ponudu, dodatno unapređenu.
Šta bi od ovoga, nikakve zvanične najave nema, a sutra je 7.9. i šta se očekuje tačno? Ista ponuda kao mts ili?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Nezvanično. Po nekoj novoj unapredjenoj ponudi (koja kreće uskoro) Cinestar kanali idu u zasebnu ponudu (kao što su HBO&Cinemax, adult kanali, zadruga...) Svi u HD.
Plaćaće se dodatno, korisnicima sa najvećim paketom dižu pretplatu!!

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka
To ce da bude Super vest do kraja septembra... Narocito za najskuplji paket... Ne bi me iznenadilo da ga dignu na 5200 dinara...

Želeo bih da uvedem Supernova DUO paket,a podstanar sam,student.
Da ne znate kakva je procedura,da li mi je neophodna pisana saglanost vlasnika?

A da nazoves 19911 ili da odes do nekog korisnickog centra SN ili MTS-a pa pitas?

Pa koliko strimova može istovremeno da se koristi? U tom trenutku je bio korišćen samo jedan, onaj na IP STB-u. TV na kom je instalirana aplikacija je bio isključen a na oba mobilna telefona u tom trenutku nije korišćena aplikacija. Ubeđen sam da to nije problem.

Ovo i mene zanima i imam isti problem. Koliko streamova može praktično (znam da piše 3) ali kako je to u praksi, jel taj jedan se odnosi i na iptv box pa ostaju dva za telefon? Mada meni nikada više od jednog streama (pored onog na boxu) nije radio, uvek izbaci poruku da je dostignut maximum.

Ovo vam je sa njihovog sajta info o tv po tvom o broju uređaja.
Usluga TV PO TVOM dostupna je svim korisnicima koji imaju Super Par ili Super Sve pakete, a omogućava praćenje TV programa na jednom TV prijemniku (uz IP STB uređaj) i na tri različita mobilna uređaja, koji mogu biti mobilni telefon/tablet. Za mobilne uređaje aplikacija
„Supernova TV po tvom“ dostupna na iStore-u i Google Play Store-u.

Od jutros na svim kanalima "secka" ton, prijavljeno Blok 44 , da li još neko ima sličan problem
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Pozdrav svim,
vec neko vreme mi je onaj CBN modem pravio problem. Jutros dosli iz Supernove, i stavili mi Technicolor TC7210. Sada mi je problem sto za wifi imam svoj Asus ruter, koji je bio povezan kablom na stari CBN (NAPT mode disabled i Ethernet port based bridging ukljucen), a sada na ovom Technicoloru ne mogu da nadjem nista slicno? Ima Port-base Passthrough , ali tu kad udjem, nema nista od opcija. Zna li neko sta da uradim? Hvala!

Oni konfigurišu bridge mode ako ti to treba.Moraš da ih zoveš ako budu ljubazni da ti to urade...

U stanu ispod mene potrebno mi je da uhvatim supernova wifi za smart tv .Postoji li neko resenje ? WI Fi antena da se zakaci na tv ? Trenutno tv ne hvata taj signal koji ki je potreban zbog aplikacije moj tv supernova ,nego samo signal sa SBB neta koji je u mom stanu. Ne znam dal je tema dobra ali ako neko moze da mi pomogne bio bi zahvalan .

Послато са SM-G610F помоћу Тапатока

Tesko da mozes u tv da ubodes antenu. Resenje ti je da spustis kabal od komsijinog rutera do tvog tv-a ili da probas neki ruter i vidis,, hvata,, li komsijin net.,pa sa nega da uzimas net za tv.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno