Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da razjasnimo mis nema veze sa dvb-s2x, to su dva razlicita pojma.

Ponudili su mi danas da predjem sa Trio gold na Eon full uz prva 4 meseca za dinar. Ostatak UO bih placao punu cenu paketa. Znam da se ponavlja pitanje, ali da li ste i vi dobili ovakvo nesto, odnosno da li to svima nude? Ugovor mi istice 10. septembra. Razmisljao sam da predjem na Eon full duo zbog nize cene paketa, ne znam da li bi mi tu dali neki popust. Hvala

Da se kači na kućni ruter sam shvatio, i da to je tako, pa se tim delom nisam ni bavio (zašto kako zna samo SBB).
Ali moj odgovor na deo da si potrošio UniFi i koja je solucija da se to ne desi (i poželjan vid setovanja) i dalje stoji; te je moj post bio krajnje dobronameran, žao mi je ako te uvredio... ;)

@zokce Ako je tako i na portalu da nisi potrošio, onda je kod njih nešto otišlo po zlu (znam da može dešavalo mi se) i moraćeš ih zvati da ti resetuju UniFi.

A bre filosofirate, nema unifi pisao sam 100x ko je na optici npr. N.Beograd nema unifi. Na calix optickim ne postoji, jednostavno nema ga. Koji ce vam djavo kad se sad naplacuje onom ko ga ima
Ima u linuxu u Network manageru setujes hotspot i antenicu i eto Unifi dzabaka za druge koliko moze da ti izgura uredjaj.

Poslednja izmena od urednika:
Код мене Унифи неће да ради кад сам код куће, као што сам навео. Ту има још два фактора, прво, нисам испробао Унифи у граду јер је свуда (очајно) слаб сигнал, друго, још двојица комшија су на Сбб, па немам информацију код кога сам се повезао на Унифи. То иначе скоро и не користим, јер нигде не може да се 'ухвати' довољно јак сигнал. Не знам зашто су уопште уводили тако нешто, осим за саморекламу. Та услуга је потпуно неупотребљива.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Preko WiFi i preko LAN, brzine su te koje su izmerene, u poslednje vreme mi se dešava da radi normalno i odjednom zabode kada otvarame neku stranicu (nebitno koju) i na kraju kaže nema neta pa proradi i tako svremena na vreme, nije mi tako radio net ranije.
Ka kom serveru, misliš gde sam vršio merenje, https://www.speedtest.net/

Poslednja izmena:
Na speedtest možeš da biraš server, a on ti ponudi svaki put drugi na auto.
Zato moraš uslikati tacno koji, i probaj na više njih, ako je tako jadno i ka SBB i to još na LANu, zovi SBB.
Ali vidi i signale na ruteru...

P.S.
I proveri ako ništa i DNS, probaj drugi...

Poslednja izmena:
Sada probah,
mts >
PING ms
28
DOWNLOAD Mbps
5.89
UPLOAD Mbps
0.88
Orion Telekom >
PING ms
32
DOWNLOAD Mbps
5.91
UPLOAD Mbps
0.80

Sada je tako, moram da vidim kako će da se ponaša na dalje, resetovao sam modem a ruter ponovo generisao, da li je za ruter ovo uredu da bude ovako?

Zaboravih da su rezultati preko WFi.

Poslednja izmena:
Pa ti imaš i modem (ako je modem a ne takođe ruter) i ruter (koji? Ima li AC, ili samo N?), koji ko zna kako su koji konfigurisani, tu ima previše promenjivih da ti se pomogne daljinski na neviđeno...
A slika ti nije za ruter nego za TP-Link-ov program na Win-u (verovatno za konfigurisanje ili šta već). On nikako ne može uticati na to kako ti radi mreža.

A za preko WiFi u takvoj kombinaciji i nije loše...

Probaj restart modem + router ili HG šta ko već ima

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Imam modem + ruter,
konekcija je stara zato su i brzine takve kakve jesu. Do sada nisam ima problem da mi je net da se izrazim tako "štucao" a sada se dešava da zabode pa progura ....

Zanima me sledeće:
kada pokrenem podešavanje rutera preko njegovog CD-a, i kada me pita za mrežu, šta izabrati: private ili public network?

PC mi je povezan preko lana i on je private a laptop i na WiFi i preko LAN-a je public network.

Da li u sva tri podešavnja network treba biti isti i prilikom podešavanja rutera i na PC i na laptopu?

Što se modema tiče znam za reset od pozadi na 5sec pritisne se taster olovkom, a kako da uradim restart?

Kućna mreža treba da bude private.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ponudili su mi danas da predjem sa Trio gold na Eon full uz prva 4 meseca za dinar. Ostatak UO bih placao punu cenu paketa. Znam da se ponavlja pitanje, ali da li ste i vi dobili ovakvo nesto, odnosno da li to svima nude? Ugovor mi istice 10. septembra. Razmisljao sam da predjem na Eon full duo zbog nize cene paketa, ne znam da li bi mi tu dali neki popust. Hvala
Najbolje da raskines ugovor i napravis novi na drugog člana porodice (mada ni to nije bitno).

Trenutno preko SBB agenta za Duo možeš da dobiješ 4 meseca gratis, a za trio 8 meseci. Ja sam vrlo skoro ovo uradio. Nikakav problem. Uzeo Eon Light Trio, 150Mbps, sve što mi treba.

Poslednjih dana neko kopa po trotoaru i postavlja kablove na Novom Beogradu u Bulevaru Mihaila Pupina, ima li neko informacije da li je možda u pitanju SBB Optika ili nešto drugo?

Najbolje da raskines ugovor i napravis novi na drugog člana porodice (mada ni to nije bitno).

Trenutno preko SBB agenta za Duo možeš da dobiješ 4 meseca gratis, a za trio 8 meseci. Ja sam vrlo skoro ovo uradio. Nikakav problem. Uzeo Eon Light Trio, 150Mbps, sve što mi treba.
Ima li neko broj nekog agenta u NS da može ovo da mi izboksuje? U identičnoj situaciji: d3 Gold extra , ističe super set, ugovorna obaveza davno istekla...

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Ima li neko broj nekog agenta u NS da može ovo da mi izboksuje? U identičnoj situaciji: d3 Gold extra , ističe super set, ugovorna obaveza davno istekla...

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
Kako u praksi ovo izgleda? Da li se raskida stari ugovor formalno ili ne? Ako da da li se vraća oprema pa se posle dobije nova, ili ne?

tako i treba, unifi netreba da radi kod kuce da uredjaji ne bi bezveze trosili unifi gigabajte jer su ograniceni. Odi kod komsije sigurno ce raditi.

Kako u praksi ovo izgleda? Da li se raskida stari ugovor formalno ili ne? Ako da da li se vraća oprema pa se posle dobije nova, ili ne?
Stari ugovor se raskida uz obaveznu pisani i potpisan zahtev 30 dana ranije. Ako imaš i želiš da zadržiš fiksni, novi ugovor na istoj adresi na drugo ime - ugovoriš montažu PRE nego što istekne stari ugovor da bi mogao da preneseš fiksni broj (dan-dva ranije). Novi ugovor potpisuješ sa monterima kada instaliraju novu opremu.

Obe strane napišu i potpišu saglasnost za prenos broja, onda se vrati stara oprema i preda saglasnost za prenos broja i tek tada se broj odmah prenosi.

Naučio sam ovo na teži način, jer moj SBB agent ništa nije znao, a kol-centar samo zbunjivao.

Pitajte šta vas zanima. "Moj" SBB agent je možda na moru, ko želi njegov kontakt molim da mi se javi na PM.

Ima li neko iskustva da podeli sa SBB-om na NBG u Belvillu?
Ističe mi za neki dan ugovor sa exRadijusom pa razmišljam o SBBu...
Najbitnije da li koriste postojeću infrastrukturu u zgradama ili moraju da buše i generalno kako radi EON u naselju.
Hvala :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sorry, malo kasnije odgovaram...

Ppotpisuje se samo aneks ugovora, sa detaljima koji je paket i koja je promocija.

OStaje ti isti broj ugovora (poziv na broj na racunu), sve je kao i ranije...

^ Kako samo aneks ugovora, ako se menja korisnik, tj. potpisnik ugovora?
Čovek pita za proceduru kad hoće da otkaže stari ugovor i potpiše novi, na drugu osobu, radi dobijanja popusta za nove korisnike.
Pozdrav

Kako vam rade neke vpn aplikacije posle apdejta?Ja imam nordvpn i sada kada hocu da se konektujem na bilo koju zemlju iz menija boxu se iskljuci internet to jest eternet i pokaze da na boxu nije uklucen eternet kabl.Radi se o eon kaonu.

^ Kako samo aneks ugovora, ako se menja korisnik, tj. potpisnik ugovora?
Čovek pita za proceduru kad hoće da otkaže stari ugovor i potpiše novi, na drugu osobu, radi dobijanja popusta za nove korisnike.
Pozdrav

MOzda se nismo razumeli... Ja sam mislio na agenta, pa da potpisem aneks...
A on me je citirao, pa sam mislio da je situacija ista...

Kako vam rade neke vpn aplikacije posle apdejta?Ja imam nordvpn i sada kada hocu da se konektujem na bilo koju zemlju iz menija boxu se iskljuci internet to jest eternet i pokaze da na boxu nije uklucen eternet kabl.Radi se o eon kaonu.

Radi normalno kako i treba ali moj je firmin Cisco VPN tako da, valda, koliko para ....... .

Sent from my iPhone using Tapatalk

tako i treba, unifi netreba da radi kod kuce da uredjaji ne bi bezveze trosili unifi gigabajte jer su ograniceni. Odi kod komsije sigurno ce raditi.
Ако се ово односи на мој пост, онда се ту нешто не разумемо. Зашто да 'идем' код комшије кад имам Унифи од чак двојице?
Плус, само сам истакао да кад сам код куће, Унифи не функционише, иако се мобилни повезује на њега. Имам Унифи од мог рутера и ос још двојице комшија, а никад нисам установио на чији се Унифи повезујем. Иначе то не користим, али сам приметио кад немам интернет а вифи је повезан, да је у питању Унифи, који иначе никад не потрошим ни 1%.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Stari ugovor se raskida uz obaveznu pisani i potpisan zahtev 30 dana ranije. Ako imaš i želiš da zadržiš fiksni, novi ugovor na istoj adresi na drugo ime - ugovoriš montažu PRE nego što istekne stari ugovor da bi mogao da preneseš fiksni broj (dan-dva ranije). Novi ugovor potpisuješ sa monterima kada instaliraju novu opremu.

Obe strane napišu i potpišu saglasnost za prenos broja, onda se vrati stara oprema i preda saglasnost za prenos broja i tek tada se broj odmah prenosi.

Naučio sam ovo na teži način, jer moj SBB agent ništa nije znao, a kol-centar samo zbunjivao.

Pitajte šta vas zanima. "Moj" SBB agent je možda na moru, ko želi njegov kontakt molim da mi se javi na PM.

Da li ovo u praksi znaci da mogu novi ugovor na suprugu ili ne? Posto imamo isto prezime, jelte :)

Da li ovo u praksi znaci da mogu novi ugovor na suprugu ili ne? Posto imamo isto prezime, jelte :)

Da.
Raskineš i vratiš opremu (lično u najbližoj expozituri), sačekaš (par dana) da nestane analogni signal i onda - novi ugovor. Na suprugu. Prezime isto nema veze. I juri/zovi agenta da ispitaš šta nudi "van std. ponude"... Imaćeš sve benefite novog korisnika, ovako.
Dva pitanja za sve:

1. Šta je doneo ovaj poslednji Update? (vidim samo da se slajder za zvuk pomerio desno umesto dole, lol)

2. Zna li se nešto više o projektu "EON 2.0"?
(ako su pametni, imaće i novi hardver tj. EON box, jer je trenutni baš skrajnut na RAM/ROM nivou. No, verovatno će biti samo softver/kozmetika...)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno