Šta je novo?

Huawei Nova 5T

To su ove opcije, ali si me sad zabrinuo, to radim i ja sa "later" :)

ae74f21ccd7668c4d65bbc21299a952a.jpg

Koliko vidim ti si jos na 9.1 EMUI?

ja sam na 9.1 hteo da ga zafrljacim kroz prozor :) :) tek je na 10 progledao

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Da, i iskreno se nadam da cu ostati :) Sve toliko lepo i upeglano radi da mi ne pada na pamet da radim update. Bukvalno je sve pod konac, pa će update na Android 10 sačekati dok ne bude Android 11 :)

Ja dok sam bio na 9.1, a odugovlacio sam sa azuriranjem zbog onog problema sa senzorom blizine ako se secas zeleo sam da isprobam kako radi na 9.1, odlicno se pokazao telefon. Sada na 10.0 radi bar tri puta fluidnije nego na 9.1! Ne dozvoljavam mu update na 10.1 jos uvek, neka ga upeglaju malo pre toga. Zaista ne razumem zasto fon drzis na 9.1 jos uvek? Tako je i na jednom drugom forumu bio lik koji je tvrdio da nikada ne treba dozvoljavati update telefona jer na taj nacin proizvodjaci ubijaju isti.

Ja dok sam bio na 9.1, a odugovlacio sam sa azuriranjem zbog onog problema sa senzorom blizine ako se secas zeleo sam da isprobam kako radi na 9.1, odlicno se pokazao telefon. Sada na 10.0 radi bar tri puta fluidnije nego na 9.1! Ne dozvoljavam mu update na 10.1 jos uvek, neka ga upeglaju malo pre toga. Zaista ne razumem zasto fon drzis na 9.1 jos uvek? Tako je i na jednom drugom forumu bio lik koji je tvrdio da nikada ne treba dozvoljavati update telefona jer na taj nacin proizvodjaci ubijaju isti.
Nisam jedan od tih :) Ali s obzirom da neki prijavljuju problem sa nadgradnjom, a meni ovo već radi dobro, zašto kvariti? Čitam da je većina zadovoljna i da je još bolje, što mi pozitivno da kada ga Huawei sam prebaci da neće biti loše.

To će mu ionako biti poslednji update :)

Isto sam prometio da nema opciju 48 mp u slikanju jedino na opciju jos ima stavka visoka rezolucija u fotoaparatu, iskreno ne smeta mi al mi malo nelogicno, inace na 10.1 je i radi ko singerica a baterija je ubitacna. Doduse nije bio ni 1 minut na 9.1 pa ne znam kako se ponasao sa njim

Pokusaj iz erikovery. Ugasi telefon. Pritisnes u isto vreme Vol+ i Power dugme, odes na erikovery, povezes telefon sa wifi i 99% bi trebalo da pronadje azuriranje. Samo napuni telefon pre nego krenes u proces jer ne skida brzo kao klasicno azuriranje. Ne gube se podaci i sve je regularno.

Hvala

Nema na cemu, nadam se da je uspelo.

Ma ovo sa kamerom samo su zakomplikovali. Ne vidim poentu ali dobro. Bolje da ispravljaju bagove nego sto dodaju razne opcije i komplikuju. Ima toliko toga da se ispegla, pogotovo na 5T.

Sad stize i meni update. Odradio, fab.reset,sve vratio app,pa cu videti

Odakle ti ta ideja?Naravno da cemo dobiti :)

Od jutros sam procitao na jednom portalu ali sada te vesti nema. Izgleda da je uklonjena. Izvinjavam se na prethodnom postu. Inace, pisalo je da nijedan Huawei telefon nece dobiti A11.

Jel sot duzi na najnovijoj verziji ili se meni cini?

Dobar dan drugari.
Uzeo bi ovaj telefon pa me interesuje vase misljenje.
Da li bi sa njim mogao da budem miran nekih 3-4 godine?
Telefon najcesce koristim za sms, razgovori, slikanje, video, net, instagram, youtube, placanje racuna a od igrica samo Golf Clash i to je to uglavnom.

posto niko nema telefon ni godinu dana, tesko je reci. Cini mi se da je 4 godine optimisticna prognoza.

Verujem da hoće. Prošlogodišnji najjači Huawei chipset Kirin 980 i 6 Gb ram memorije sasvim dovoljno da telefon lepo radi i tada. Imao sam pre sadašnjeg telefona (P30) P10 Lite koji je sada kod bratanca. Taj telefon ima 3 godine i sasvim lepo radi sa dosta slabijom konfiguracijom. Čak mu je i baterija i dalje ok.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dobar dan drugari.
Telefon najcesce koristim za sms, razgovori, slikanje, video, net, instagram, youtube, placanje racuna a od igrica samo Golf Clash i to je to uglavnom.

Za tvoje potrebe biće sigurno sposoban da te služi tih 3-4 god po uslovom da se ne pokvari ne daj Boze ili polomi.
Evo mate 10 je skoro 4 god star a radi kao sat. Hardver je sasvim solidan i za neke nezahtevne uslove biće skroz ok

Dobar dan drugari.
Bez problema. Ako ti ne treba najnovija verzija Androida, tj. ako prihvatiš da je Android 10 poslednja verzija, ovaj će lagano za to što tebi treba izgurati.

Neće raditi ovako brzo, ali i tada će to biti više nego prihvatljivo.

Softver je ovde najveće pitanje, neki budući API koji bi mogao da zahteva svežije verzije Androida za npr. banking apps.

Биће андроид 11 за овај чипсет, самим тим и за овај телефон.

Poslato sa NOVA 5T pomoću Tapatoka

ne vredi...zapeli da je zadnja verzija pa to ti je,prosto zele :) Bice A11 sigurno,mozda nas ukenja i neka podverzija Emui tipa 10.1 ili 10.5.Honor 8 pro je bio sa kirin 960 pa su ga gurali do cak emui 9.1

ne vredi...zapeli da je zadnja verzija pa to ti je,prosto zele :) Bice A11 sigurno,mozda nas ukenja i neka podverzija Emui tipa 10.1 ili 10.5.Honor 8 pro je bio sa kirin 960 pa su ga gurali do cak emui 9.1

Ljudi, budimo realni. Ovo sa USA nije dobro, pa neće više ni Kirine moći da proizvode, kako stvari stoje. Jedva su i ovaj Android 10 dobili, verovatno pošto je i sam Honor 20/Nova 5T model iz te godine.

Bez vecih promena, nema šanse za Androidom 11 (što meni lično nije nikakav problem).

Android mogu da dobiju i 20 ako su raspolozeni za to.To sto tebe buni su google services.

Poslednja izmena:
O cemu ti pricas? :) A p40 i p40 lite i ekipa imaju play store?Vidim propade huawei :)

O cemu ti pricas? :) A p40 i p40 lite i ekipa imaju play store?Vidim propade huawei :)

Pričamo konkretno o 5T modelu.

A Huawei sam komentarisao na drugoj temi. Ovo kako se održavaju je samo dokaz umešanosti države u njihovo poslovanje.

Al da prave dobre telefone, prave, zato sam i kupio 5T.

Ja u klin ti u plocu...dogovor i jeste da svi modeli koji imaju play store sertifikaciju ce je imati i dalje u zivotnom ciklusu tog modela.Znaci ovako huawei je je izgubio pravo sertifikacije novih modela i zato svi novi modeli dolaze bez Plej servisa.Modeli koji su imali plej servise u trenutku kad je izbio taj kurslus ce nastaviti da ih imaju u predvidjenom support periodu za taj model.c
Manite se tralala sajtova koji tvrde bice nece bice nece.

Poslednja izmena:
Slazem se da je optimisticno bilo sta prognozirati u vezi koriscenja bilo kog Huawei telefona u narednih 4 godina. Iako sada deluje da je 6GB ram memorije dovoljno kroz koju godinu mozda bude i malo. Jos gore je stanje oko baterije jer ovi brzi punjaci brzo degradiraju baterije sto je i sam Huawei izjavio. Baterije su vrlo osetljive na toplotu a brzi punjaci zagrevaju bateriju dosta. E sada ono glavno, mnogo se polemise bespotrebno (da se ne izrazavam drugacije) oko Google podrske na Huawei telefonima sa ili bez preinstaliranim GMS. Google je dobijao na hiljade pitanja u vezi te situacije i na kraju se i oglasio izjavom za javnost. Sve su objasnili i sve ste dobili iz prve ruke samo sto vam je tesko da procitate ili tesko da prihvatite. Procitajte izjavu za javnost Google i sve ce vam biti jasno.

Ovo sa kamerom na EMUI 10.1 su tako zakomplikovali i izglupirali da jadnije nisu mogli da naprave. Izbacili opciju za mp. Ali navikao sam da softverom prave gluposti nevidjene. Kvalitet izrade telefona je odlican i tu nemam zamerke ali softver je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*izam.

Poslednja izmena:
Ako nije problem, postavi link te izjave za javnost od strane Google jer ono što pronalazim je da se to odnosi samo na nove uređaje koji nisu dobili sertifikat od kako su krenule sankcije.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno