Arthur Morgan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.10.2007
- Poena
- 515
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 7 7800X3D & Lian Li Hydroshift 360
- Matična ploča
- Aorus X870E Pro Ice
- RAM
- 32 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000Mt/s
- GPU
- Zotac Trinity RTX 4080 Super OC White Edition
- Storage
- Samsung 980 Pro 500GB + WD SN850 Black 1TB + Kingston KC 3000 1TB + 2TB Lexar NQ790
- Zvuk
- Altec Lansing ATP 3
- PSU
- Lian Li Edge 1000W White Edition
- Kućište
- Antec Constellation C8
- Monitor
- LG 32GP850-B
- Miš & tastatura
- ASUS ROG STRIX Scope II 96 Wireless & ASUS ROG Harpe Ace Aimlab Edition
- Laptop
- HP Probook 450 G10
- Pristup internetu
- Optički internet
@NastyB
Dati tolike pare na bezveznu ATX plocu... ako vec dajes solidan kes na novi PC napravi sebi uslugu i juri ASRock B550 Phantom Gaming-ITX ako moze negde da se nadje i smesti ga u CM NR200, sve uz solidno AIO vodeno koje moze da stane. Ja sam uzeo klasicno midi tower kuciste i vec razmisljam kako da ga se resim. Ne razumem poentu X570 u ovom momentu pored B550.
Ne kupujem ceo kompjuter, menjam samo ploču, procesor i memoriju. Par strana pre ove sam pitao ljude da li je pametnije sada uzeti 3600 i X570 matičnu ili čekati, na primer, mart pa ganjati 4000 seriju koja će biti bar 50% skuplja od ovoga danas uz jedva 15% poboljšanja. I kakva su iskustva ljudi koji imaju starije Ryzen procesore i ploče, koliki je dobitak između generacija, itd. Očekivao sam sasvim drugačije odgovore od dobronamernih i pametnih predloga koju ploču uzeti, te je trebalo da objasnim da od kada sam kupio prvi PC tamo 1995/1996 (kako je tada bilo skupo, majko moja!) NIKADA nisam imao ploču sa najjačim čipsetom i da je to neki hir koji želim da isprobam. Šta znam, možda za godinu dana padnu cene PCI 4 NVME SSD-ova pa kad već može... Mislim, znam da su B550 isplativije, ali da ponovim, želim da probam X570 iako me UŽASAVA to što postoje aktivni ventilatori na njima.
A što se tiče prostora u kućištu i hlađenja, mislim da to nije tako loše...