Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li EON SMART TV aplikacija radi na svakom Android TV-u ?
Trazim TV za sobu u kojoj nemam D3 risiver, 4K, Smart, i 43'', negde do 40k, ali ne mogu da nadjem.
Zaleteo sam se za HiSense, ali sam onda uvideo da ne moze EON aplikacija da radi na njihovom OS-u.

Može na b6700 seriji koje imaš u 32, 43 i 49". To su Android TV verzije.

Može na b6700 seriji koje imaš u 32, 43 i 49". To su Android TV verzije.

Hvala puno!

Sta mi predlazete izmedju ova dva modela HISENSE 43B6700PA ili SHARP 40BL2EA ?
S' tim sto je SHARP 4k.
Prvenstveno mi je bitno ponasanje Android TV OS-a zbog EON aplikacije, u koja od ova dva televizora se bolje ponasa(jaci procesor) ?
I takodje mi je bitan game mod(input lag), zbog povezivanja ponekad sa racunarom.

@coaaca, malo je 40" za 4K.

@alexandra, moguće da je prodavac u pravu što se tiče 32-jke. pogledaj ovaj grafikon za izbor dijagonale u odnosu na razdaljinu i rezoluciju. problem kod 32-jki je što se ne zna koji je IPS a koji VA, a čak ima i TN. rezolucija je HD Ready što je dobro za do 3m. s druge strane, tu je problem što se jedino razvijaju 4K i paneli više rezolucije i ovi nižih tavore u mestu 5+ godina, tako da ne znam koji bi bio dobar za gledanje sporta.
malo je nezgodno šta da se predloži. razdaljina do 2,3m nije naivna a 50" 4K da iole valja zahteva barem 60+K dinara. SONY verovatno i dalje ima akciju 5 godina ali je skuplji u startu. s druge strane, garancija n+m godina znači da se m odnosi na osiguranje.
MarkoZ je dobro rekao za LG model. možda bi taj bio najbolji, u barem 49" varijanti

Nemoj Sharp za kablovsku. Evo sad gledam iptv preko 55 incnog model. SD kanali su losi, bolje su drecave a ostrina nije dobra. 1080p kanali su puno bolji ali ima suma u mracnim scenama. Sto znaci da je ugradjeni upscaler los. Panel je VA i posle nekih 25/30 stepeni je vidljiva degradacija u bojama, a veoma primetna na 45 stepeni. Preko 60 stepeni je slika neupotrebljiva.

Verovatno jeste zato sto je upscale sa 576i na 2160p komplikovana stvar i tu treba ozbiljno dobar algoritam sto imaju LG, Samsung, Sony.

Edit: Android radi okej ali nema previse opcija za podesavanje. Youtube 1080p izgleda ocajno u poredjenju sa Samsung UE-40F6400 preko Chromecasta. Boje nikakve, ostrina nikakva. Youtube 4K izgleda okej.

Poslednja izmena:
Јел може неки ко има магични даљински за LG да ли мало појасни како се врши премотавање како програма тако и филмова са Usb-a, не видим дугмиће за премотавање као ни за снимање? Видим да нема ни дугмета за титлове и back.
Планирам да за LG 49UM7100PLB узмем магични даљински, да ли је цена од 5000 дин реална цена, у радњама је 8000 дин?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Tako sto prevlacis po liniji kursorom, isto kao sto na primer u winampu ili mpc ili vlc plejeru premotavas.. da bi otvorio opciju za titlove imas dugme u donjem desnom cosku, koje se pojavi kada se pojave i dugmici za pauzu i progres bar..

Edit: back dugme naravno da postoji, ne znam sta si gledao...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moze i na strelice da se pomera, ako nece da nisani cursorom.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Мислио сам на дугме exit.
То са курсором и није лоше ако треба да се више премота.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Pa nemas iz cega da izadjes u principu, back te vraca nazad i sluzi kao exit. A ako prebacujes iz aplikacije u aplikaciju samo pritiskom na home izaberes drugu iz trake koja se pojavi. Isto tako i kada menjas source za signal (dugme sources i kliknes na koji hoces)

Sto se EON-a tice i Android TV samo Philips i Sony imaju aplikaciju na Google play, testirao licno u radnji TCL i on nema EON iako je AndroidTV tako da ne zalecite se na Hisense i Sharp, pre toga vidite da li uopste imaju EON aplikaciju na store-u jer koliko sam cuo iz razgovora sa ljudima tv mora da se nosi u SBB i da ga oni podese za EON (naravno ne svaki model posebno nego jedan model od tog brenda), ne postoji za dzabe ona lista podrzanih televizora za EON na njihovom sajtu..
Mozda nisam u pravu ali cisto da se zna da nije dovoljno da TV samo poseduje AndroidTV vec mora biti podrzan od strane SBB-a, a koliko znam ni Hisense ni TCL ni Sharp nisu podrzani.
Cist primer Xiaomi TV koji nema Netflix aplikaciju, a ima Android TV...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Misliš da su android boxevi na kojima smo instalirali eon atv app tako što smo downloadovali fajl podržani od strane sbb-a? ;)

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Hisense ima, lično instalirao drugaru na 43B6700.

Tako da bez povrsnih informacija molim.

Sad sam se setio, imam i na starom magicsee boxu (atvexperience rom), uredno se pojavljuje na play store. Tako da ona priča od gore definitivno ne stoji.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ima li neko iskustva sa soundbar+TV kombinacijama različitih proizvođača?

Konkretno imam Sony TV, a u prilici sam uzeti Samsung Soundbar. Po specifikacijama ne bi trebalo da bude problema, ali ... Iskustava?

Logika kaze da zicnom vezom (opticki kabl) ne bi smelo da bude ikakve razlike.

Ako povezujes blututom onda mozda bude nekih razlika u kvalitetu zbog potencijalnih custom codeca. Na primer moje Galaxy Buds ne zvuce ni priblizno dobro kada se zakace na tv ili komp u odnosu na s10+, zato sto onda ne mogu da koriste samsungove kodeke vec obican aac3 (valjda)..

Sto se EON-a tice i Android TV samo Philips i Sony imaju aplikaciju na Google play, testirao licno u radnji TCL i on nema EON iako je AndroidTV tako da ne zalecite se na Hisense i Sharp, pre toga vidite da li uopste imaju EON aplikaciju na store-u jer koliko sam cuo iz razgovora sa ljudima tv mora da se nosi u SBB i da ga oni podese za EON (naravno ne svaki model posebno nego jedan model od tog brenda), ne postoji za dzabe ona lista podrzanih televizora za EON na njihovom sajtu..
Mozda nisam u pravu ali cisto da se zna da nije dovoljno da TV samo poseduje AndroidTV vec mora biti podrzan od strane SBB-a, a koliko znam ni Hisense ni TCL ni Sharp nisu podrzani.
Cist primer Xiaomi TV koji nema Netflix aplikaciju, a ima Android TV...

Posedujem SHARP 50BL5EA i koristim EON SMART TV aplikaciju i radi bez problema.
Takodje na TV-u ima i Netflix aplikacija ali to ne koristim.

Poslednja izmena:
Onda se situacija popravila, jer prosle god kada sam TCL testirao ljudi mi vracali TV jer nije mogao EON da se instalira, odlicno ako je sada tako. Ne racunam skidanje sa strane to znam da moze, mislio sam na GPlay varijantu..

Posedujem SHARP 50BL5EA i koristim EON SMART TV aplikaciju i radi bez problema.
Takodje na TV-u ima i Netflix aplikacija ali to ne koristim.

Potvrdjujem, malopre instalirao i probao EON. Netflix lepo radi i pristojno izgleda obzirom da je HD rezolucija.

Kod mene neki 1080i sadržaj izgleda dobro a nešto izgleda očajno, na primer neki filmovi sa hbogo.

Jel znaš možda šta tačno rade one opcije dnr i ostale pod advanced video? Kapiram da je jedna local dimming I kod mene baguje podešena na low tj. delovi slike trepere na momente a na medium je sve ok.

Jel znaš možda kako da udjem u servisni meni?

@Envoy, DNR je skraćenica za Digital Noise Reduction. cenim da ta opcija smanjuje šum na slici.

Potvrdjujem, malopre instalirao i probao EON. Netflix lepo radi i pristojno izgleda obzirom da je HD rezolucija.

Kod mene neki 1080i sadržaj izgleda dobro a nešto izgleda očajno, na primer neki filmovi sa hbogo.

Jel znaš možda šta tačno rade one opcije dnr i ostale pod advanced video? Kapiram da je jedna local dimming I kod mene baguje podešena na low tj. delovi slike trepere na momente a na medium je sve ok.

Jel znaš možda kako da udjem u servisni meni?
Druže stvarno neznam, nisam neki vrsni poznavalac a nisam se ni bavio tim podešavanjima.
Jedino što sam kao korisnik MTS TV po savetima odavde, dela foruma MTS optika, podesio STB da daje sliku u 1080p i tu sam dobio određeno poboljsanje slike. Takođe to treperenje kod određenih scena mi je nestalo kada sam sa SBB D3 prešao na MTS TV.

Mene je posebno fasciniralo ono sa nosenjem u sbb :)

Veruj mi to su meni rekli, kao neki parametri da se podese, al ispada ispalo ono lazu oni mene lazem ja vas [emoji28] ali eto vise ljudi potvrdilo da moze tako da bolje i to, jer kazem da mi se to nije desilo sa TCL-om ne bih to ni pisao, ali nista ne fali double check-u [emoji4]

Btw izasli testovi za XH90, sve je manje vise super ali ne moze da osvetli kao XF90 ciji je direktan naslednik, pa je HDR malo losiji, ali ima sve gaming feature-e koje svi traze, tako da ce ovo biti Sony best buy u srednjoj visoj klasi.

Stigao i review od OLED-a A8 na rtings, odlicnu ocenu je dobio bolju od AG9 iako je po Sony-u ispod njega tako da se ceka verovatno i A9 u toku godine (ne racunam onaj od 48inc), ali kod nas dosta skuplji od CX od kog ima malo bolju sliku, ali nema gaming feature od LG-a, tako da ostaje CX neki all around OLED, a B9 best buy, a ko ima love da ispada iz dzepova HZ2000 Panasonic i da ne razmislja previse..

^kako se podešava to na mts stb-u?
Ovo je uputstvo od korisnika bane_tech:
1. Ukljucis Q11
2. Kad udje u svoj uobicajen meni na daljinskom ukucas: *104030* ; zatim pritisnes dugme za 'settings' jednom [dugme iznad zute loptice] ; Q11 ce uci u poseban meni, a zatim ukucas kod 8288;
3. Dobices novi meni; u segmentu TV settings nacices opcije

Kad postavim PAL/NTSC i 1080p50/60 slika na HD kanalima se poboljsa ali SD postane grozno losa. Pri tom ne znam da li PAL/NTSC jer PAL je 1080p50 a NTSC 1080p60. Takodje ne znam sta je default i koji je kod za vracanje default podesavanja?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno