Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Izgleda nije taj
Zadovoljan kvalitetom ali su boje hladne
Skinuo sam sad od Arnova pa ću sutra da testiram, a onda i sa tog izvora
fe6c1b916e9128cfe12e3ef216f8a191.jpg

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mogu li se nekako izbaciti reklame (Ad i pop-up) iz pojedinih preinstaliranih aplikacija. Recimo u aplikaciji "Security" (gle ironije) se ne moze ziveti koliko iskacu, izbacuju pop-up predloge za dodatne instalacije kojekakvih gluposti, posle upotrebe bilo koje operacije unutar same aplikacije.

Takodje, pod "Jezici i Unos" (Language & Input) kad se udje u izbor jezika, postoji li kod nekoga srpski latrinica ili kao kod mene samo srpski cirilica?

Poslednja izmena:
Mogu li se nekako izbaciti reklame (Ad i pop-up) iz pojedinih preinstaliranih aplikacija. Recimo u aplikaciji "Security" (gle ironije) se ne moze ziveti koliko iskacu, izbacuju pop-up predloge za dodatne instalacije kojekakvih gluposti, posle upotrebe bilo koje operacije unutar same aplikacije.

Takodje, pod "Jezici i Unos" (Language & Input) kad se udje u izbor jezika, postoji li kod nekoga srpski latrinica ili kao kod mene samo srpski cirilica?
Što se tiče reklama imaš post #331 čovek je objasnio. A meni je samo na ćirilici. Ako pitaš za tastaturu pitanje je koju koristiš??? Swift i gboard imaju latinicu. Predpostavljam i mnoge druge kvalitetnije.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Samo vodite računa oko DNS-a ukoliko imate korporativne WiFi-jeve ili idete na VPN preko telefona, da se ne zbunite što ne radi :).

Nije problem tastatura, koristim gboard, pitao sam za sistem generalno, obzirom da je pola aplikacija (sistemskih) na cirilici, a pola naknadno instaliranih (Viber, WhatsApp i sl...) na latinici :)

Post #331 mi nekako promakao, sad sam podesio DNS, pa cemo videti. Hvala

I jos jedno pitanje... kako mogu da dodam jos jedan (ili vise) ekran za precice aplikacija. Do sada sam bio na Huawei telefonima na kojima sam ih imao po 3-4, pa se sada nekako ne snalazim na ovome. Da li je moguce da sem Home ekrana ovde ima jos samo jedan bez mogucnosti da ih se doda jos?

Poslednja izmena:
Може, држиш прстом на неку икону било које апликације и превучеш је прем крају екрана са пређе у следећи и аутоматски ти дида још један екран.

Neki savjet za staklo za ekran? Kod gdje je dosla folija na ekranu ali je na kljuceve pocijepala. Znam da je za ovakve ekrane tesko potrefiti staklo pa rekih da pitam...

Neko je napisao da u Zemun parku ima nilkin staklo, ja sam pokušao u Indjiji u par sopova svi me belo gledaju niko nema.
Mislim da će nam to biti veliki problem!

Nego, na samsungu sam imao opciju da ugasim speed charge, ovde to nema?
Mislim da brzo punjenje oštećuje bateriju, ovde je dosta jak punjač.
Nema potrebe za speed kad noću punim, možda predjem na punjač od s7 slabiji je.

Neki savjet za staklo za ekran? Kod gdje je dosla folija na ekranu ali je na kljuceve pocijepala. Znam da je za ovakve ekrane tesko potrefiti staklo pa rekih da pitam...
Uzeo ja. U Zemun parku. Nillkin evo još stoji. Ja sam zadovoljan. Galaxy code se zove radnja. Malo je manja se strane,ali mora jer da je veća futrola bi ga odbijala i onda bu se olepljivalo. Meni ne smeta. Evo par slika.
b8063c11306ed15295d73983a5fb77d5.jpg
210a69d641ed775ad521b8406f7fca09.jpg
b73db894102feff625031597a7d9720c.jpg

Ujedno ako tražite staklo. Tražite kako za vaš model tako i za mi note 10 jer odgovara i od njega. Dosta prodavaca opreme to ne zna

Taj krug gde je otisak prsta, jel tu rupa ili je samo druga boja stakla?

Imam problem sa whatsapp, nece da mi cuva fotografije koje stignu, taj problem me prati od s7.
Kada sam na fotografiji nemam opciju da je sacuvam, a imam ukljucenu opciju da sam je sacuva.

638c6188a5fe9aa53ae0475216567e22.jpg
11b0d053d9c57ad3ecfbda97ba4d3202.jpg

Poslednja izmena:
Taj krug gde je otisak prsta, jel tu rupa ili je samo druga boja stakla?

Imam problem sa whatsapp, nece da mi cuva fotografije koje stignu, taj problem me prati od s7.
Kada sam na fotografiji nemam opciju da je sacuvam, a imam ukljucenu opciju da sam je sacuva.

638c6188a5fe9aa53ae0475216567e22.jpg
11b0d053d9c57ad3ecfbda97ba4d3202.jpg
Ne tu je lepak. Jer lepak je samo na ivicama stakla i na ovom delu gde je otisak prsta.

Juce je u xiaomi storeu bio happy hour od 18 do 10h. Ovaj tel je bio 38000. Šteta pa u tom trenutku nisam imao para za njega

Juce je u xiaomi storeu bio happy hour od 18 do 10h. Ovaj tel je bio 38000. Šteta pa u tom trenutku nisam imao para za njega
Ne znam za koji model. Ali realno to je i cena za 8/128. I da imaju zaradu. Sve ostalo je kajmak koji skupljaju.

6/64 je bio po toj ceni

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Jel mogu ikako da se prebace WhatsApp i Viber poruke, caskanja i mediji sa Ajfona?

Kada uradiš backup i posle se prijaviš na novom uređaju sve će se vratititi.

Послато са Mi 9T

Da se pohvalim, od juce sam i ja vlasnik MN10 Lite. Telefonom sam zadovoljan, znao sam vec sve sta da ocekujem pa nisam imao vau efekat ali da je telefon lep, lep je. Najvise sam se pribojavao debljine telefona ali iskreno nije problem nikakav. Takodje ekran mi je malo bio tabu, ali gledajuci uzivo, nije previse zakrivljen, taman je i izgleda super.

Neko osnovno poredjenje sa Mi 9T koj imam u kuci tj. burazer. Kvalitet izrade je na oba telefona na vrhunskom nivou. U poredjenju ekrana Mi Note 10 Lite ima belji ekran, na istim podesavanjima Mi 9T vuce vise na zuckasto. Svakako mislim da je stvar licne preferencije i da je ekran na Mi Note 10 Lite vise nego zadovoljavajuc, da kazem odlican iako nije samsung kao na Mi 9T.

U poredjenju kamera, stock kamera mislim da je nijansu bolja od Mi 9T, ali nijansu, dok Mi 9T sa Gcam pravi bolje fotke. Ja nisam jos instalitao Gcam pa ne znam da li i tu imao prednost. Malo je osetnija razlika u korist Mi Note 10 lite sto se stock prednje kamere tice.

Zvucnik je bolji na Mi 9T. Ima vise pozadinskih zvukova, "basa", nekako je komoletniji a i mislim da je malo jaci. Nije ni na Mi Note 10 Lite los, ali jednostavno je na Mi 9T bolji.

Punjenje je ekstremno brzo sa 30W punjacem. Od 26% na 60% za 22 minuta, ali od tog brzog punjenja se i dobro zagreje. Ja cu ga puniti na sporom punjacu bas iz tog razloga, a punjac od 30W cuvam za hitne situacije jer je divljak [emoji2]

Posacu utiske za desetak dana, malo i kad se sam naviknem jer sam presao sa Mi A1 na ovaj.

Sve u svemu mislim da ce najveci problem da bude nalazenje stakla, ali ja vise navrcem ka ideji lepljenja folije, a ne stakla, pa makar ih menjao na 2 meseca jer se grebu.

Ukoliko neko ima nekih pitanja, dobrodosao je. Pozdrav

Hvala, ne znam kakva mu je cena, iz Nisa sam pa cu prosetati malo danas po gradu da vidim ima li sta. Ona stakla sa crnim okvirom ne mogu da svarim nikako kao sto je kaceno u prethodnim postovima.

Ja cu da pokusam sa ovom folijom:

#Aliexpress RSD 238.25 26%OFF | 100d curved full cover Soft protective glass on the for mi10 pro xiaomi mi note10 Hydrogel Film mi note 10 lite screen protector
https://a.aliexpress.com/_d66q4wz

Vidim da se prodaje i kod nas na kp.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Hvala, ne znam kakva mu je cena, iz Nisa sam pa cu prosetati malo danas po gradu da vidim ima li sta. Ona stakla sa crnim okvirom ne mogu da svarim nikako kao sto je kaceno u prethodnim postovima.

Vario ne vario, služi. Ako nećete ništa onda kupite flop futrolu. Znam svi mi hoćemo da na telefon bude bez maske bez stakla, a da bude zaštićen u slučaju da padne. Od svih zaštita staklo je najbolje za display. Sve ostalo pruža zaštitu više od grebanja nego od padova.

Pozdrav svima.

Pošto pričate o zaštiti ekrana ovog telefona, naručio sam Nillkin zaštitno staklo (isto koje ima Nenad82), pa s obzirom da nemam iskustva u postavljanju zaštite na ekran, dobrodošao bi mi svaki savet.
Znam za one olakšavajuće metode kao što su postavljanje u kupatilu nakon tuširanja radi što čistije sredine od prašine, i čitao sam da savetuju "hinge" metod uz pomoć traka kako bi se staklo precizno fiksiralo pre lepljenja.
Pa ako još ima neka dodatna fora, jer ne bih da pogrešim, a staklo uopšte nije jeftino.

Inače, nisam neko ko je uopšte koristio zaštitu za ekrane, uvek mi je telefon u zasebnom džepu ili u torbici, međutim deluje mi da je podložno mikro ogrebotinama, što i nije neko otkrovenje kada je GG5 u pitanju. Međutim, neki komadići drveta su mi pali na ekran, i ostavili par tragova, onih koji su primetni jedino pod jakim svetlom ili suncem, nisu duboki, čak nisu osetni ni kada se noktom pređe preko, tako da su vrlo moguće samo na površini, odnosno na oleofobskom premazu.
No, svakako bih da ih prekrijem i zaštitim ekran.

I pitanje vezano za AOD na ovom telefonu, malo mi je nejasno i razočaravajuće da AOD ima samo dva režima praktično, ili da bude konstantno upaljen/ugašen ili da se precizira vreme prikaza.
Očekivao sam opciju automatskog gašenja posle kratkog vremena ili uključivanja uz jedan dodir, a video sam da recimo Mi 9 Lite ima opciju da se AOD gasi nakon 10s.
Da li sam nešto propustio u podešavanjima ili je prosto tako? Ako jeste, da li će možda MIUI 12 doneti dodatne opcije, ako se uopšte zna?

Meni noćas podivljao ovaj servis(po ikonici bih rekao da je to za screenshot)...Screenshot_2020-07-20-08-55-10-888_com.miui.securitycenter.jpg

Uspešno sam stavio zaštitno staklo, i prilično sam oduševljen kako je lako i lepo leglo, naročito s obzirom na činjenicu da mi je prvi put da stavljam zaštitu na ekran.

Što se tiče samog stakla (Nillkin 3D CP+ MAX) jako sam zadovoljan.
Kao što rekoh, lepo je leglo, ne utiče na kvalitet prikaza, deluje kvalitetno, prst po njemu klizi skoro isto kao po staklu telefona, glatko je a oleofobski premaz sprečava veće otiske i njihovo nagomilavanje, lako se prebriše jednim potezom. Refleksija je prisutna u manjoj meri, rekao bih zanemarljivoj.
Sa druge strane, ono što bi moglo nekome da smeta jesu crni okviri stakla. Staklo nije zakrivljeno skroz do okvira ekrana telefona, tako da okviri stakla pokrivaju koji piksel sa obe strane. Meni lično ne smeta jer taj edge deo ekrana ne smatram upotrebljivom površinom ekrana, više estetskom.
Takođe, vidi se lepak (u obliku kruga) na mestu čitača otiska prsta, pretpostavljam da ima razloga za to. Primeti se kada je ekran isključen i malo utiče na transparentnost kada je upaljen. Meni ne smeta. FP radi jednako pouzdano kao i inače, ali preporučujem da ponovo registrujete otisak iako prepoznaje i prethodne nakon stavljanja stakla, ali koji delić sekunde sporije. Kada se registruje ponovo, brzina je ista.

Nadam se da će dovoljno dugo izdržati test vremena, da se neće odlepljivati ili slično.

Uspešno sam stavio zaštitno staklo, i prilično sam oduševljen kako je lako i lepo leglo, naročito s obzirom na činjenicu da mi je prvi put da stavljam zaštitu na ekran.

Što se tiče samog stakla (Nillkin 3D CP+ MAX) jako sam zadovoljan.
Kao što rekoh, lepo je leglo, ne utiče na kvalitet prikaza, deluje kvalitetno, prst po njemu klizi skoro isto kao po staklu telefona, glatko je a oleofobski premaz sprečava veće otiske i njihovo nagomilavanje, lako se prebriše jednim potezom. Refleksija je prisutna u manjoj meri, rekao bih zanemarljivoj.
Sa druge strane, ono što bi moglo nekome da smeta jesu crni okviri stakla. Staklo nije zakrivljeno skroz do okvira ekrana telefona, tako da okviri stakla pokrivaju koji piksel sa obe strane. Meni lično ne smeta jer taj edge deo ekrana ne smatram upotrebljivom površinom ekrana, više estetskom.
Takođe, vidi se lepak (u obliku kruga) na mestu čitača otiska prsta, pretpostavljam da ima razloga za to. Primeti se kada je ekran isključen i malo utiče na transparentnost kada je upaljen. Meni ne smeta. FP radi jednako pouzdano kao i inače, ali preporučujem da ponovo registrujete otisak iako prepoznaje i prethodne nakon stavljanja stakla, ali koji delić sekunde sporije. Kada se registruje ponovo, brzina je ista.

Nadam se da će dovoljno dugo izdržati test vremena, da se neće odlepljivati ili slično.
Isti utisci. Koliko si platio ako nije tajna. I preporučujem to nillkin staklo u odnosu na ove druge sa KP. Mnoooogo kvalitetnije

Evo sad gledam. Gigatron akcija. Note 10 lite 64gb 36999din. Spušten sa 47999. Pa koliko morate da zaradite???? I kad ga proda po ovoj sniženoj ceni on je ako ne u plusu onda je na pozitivnoj nuli.

Evo sad gledam. Gigatron akcija. Note 10 lite 64gb 36999din. Spušten sa 47999. Pa koliko morate da zaradite???? I kad ga proda po ovoj sniženoj ceni on je ako ne u plusu onda je na pozitivnoj nuli.

A ko još radi da bude na pozitivnoj nuli? I zašto?

Nazad
Vrh Dno