Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači Hisense -Dačija a LG-Škoda. Čini mi se da su hvalili Hisense, nisam video uživo ovaj LG. Možda neki Samsung, ovaj RU8002 mi je jača cena, a u T... se prodaju samo izloženi modeli.

Uzeo Vivax 50UHD122T2S2SM. Slika ok. Povezao ga sa kompom. Nemam 4k u 60Hz vec samo 30Hz. Kontam ili nemam 2.0 hdmi kabl ili je do TV-a?

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Hvala na savetima malo sam suzio pretragu. Ako bi neki od ova 3 modela ima prednost koji bi to bio?

1. Philips "The one" smart televizor 50PUS7304/12
2. Samsung Smart televizor UE50RU7452UXXH
3. HISENSE Televizor H50U7B SMART (ovu marku sam ignorisao ali deluje sasvim korektno)

Ako je bitno TV ide na zid.

Jesi razmisljao mozda o Sony 49XG8096? On ti je 70k na sok ceni u jednoj maloprodaji, imas isto 5god garancije i sigurno bolji prikaz boja u odnosu na gore pomenute zbog Triluminos display tehnologije i bolji upscale za kablovsku.. ovo sve vazi ako ti je bitan kvalitet slike, ako ti je bitniji gejming ono ima ok input lag ali nije napakovan kao Samsung npr i onda je Samsung bolji izbor [emoji4]

Srecna kupovina!

Jesi razmisljao mozda o Sony 49XG8096? On ti je 70k na sok ceni u jednoj maloprodaji, imas isto 5god garancije i sigurno bolji prikaz boja u odnosu na gore pomenute zbog Triluminos display tehnologije i bolji upscale za kablovsku.. ovo sve vazi ako ti je bitan kvalitet slike, ako ti je bitniji gejming ono ima ok input lag ali nije napakovan kao Samsung npr i onda je Samsung bolji izbor [emoji4]

Srecna kupovina!
Ne vredi bio sam sad u radnji 50” je ipak preveliki za moj prostor sad gledam 43” nije mi gaming bitan uopste bitna je slika.

Uzeo Vivax 50UHD122T2S2SM. Slika ok. Povezao ga sa kompom. Nemam 4k u 60Hz vec samo 30Hz. Kontam ili nemam 2.0 hdmi kabl ili je do TV-a?

Da repliciram sam sebi. Nasao sam opciju u meniju TV-a i sad radi 4K 60Hz.

Treba mi tv za trpezariju ali manjih dimenzija, npr 24 ili 27 inča , nikako preko toga.
Vidim slaba je ponuda, zanima me Toshiba,Philips,LG i tako bolje marke.
Nikako vox,Vivax i te marke, jednostavno nemam poverenja.

Neki predlog, može i HD ready ili full hd, do 25k

Ne vredi bio sam sad u radnji 50” je ipak preveliki za moj prostor sad gledam 43” nije mi gaming bitan uopste bitna je slika.

Pogledaj npr 43XG70 modele ako ti ne smeta sto je Linux u pitanju jer je malo basic (imas sve osnovne aplikacije YT, Netflix, Prime, Browser..), ali ima isti kvalitet slike kao XG80 model jer isto poseduje Triluminos display tehnologiju i isti procesor za upscale, razlika je samo u Androidu i imas 3 hdmi prikljucka umesto 4, idi do radnje i pogledaj pa uporedi sa drugim modelima, ali vec znam gde ce ti se slika najvise svideti [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moj Samsung, tačno 5 god. A ove fleke se vuku odavno, na 3 god. se pojavilo malo pa je krenulo. Kućno korišćen TV, ništa specijalno, nije bio u igraonici niti u sobi sa dimom. Ako je Samsung reper za kvalitet onda... Gledam sada samo ove sa 5 god. garancije. Zato Samsung i ne sme da da 5 god.
89f349abd6a93e337509f5725868bdbc.jpg

moze samsung da ti da i 20 godina garancije, ali garancija nece pokriti te fleke (koje sam video i kod sestre, na nekom najjeftinijem modelu od pre 5 godina), kao ni light bleeding, ni mrtve piksele.... nicija garancija nece. ako tv radi, vracaju ti ga bey intervencije.
drugo, mnogo stvari moze da podje naopako sa svakim tv-om, ne znam koji brend ce ti biti mnogo sigurniji? te stvari se desavaju, po meni nije smak sveta posle tri godine.
trece, moj nu7100 ima 5 godina garancije. :) mislim da je daju svake godine u neko doba, mozda oko oktobra. a imam i jedan samsung koji radi skoro 10 godina vec, bukvalno 20h dnevno. imao je jednu popravku od 4.000 dinara za svo to vreme. :)

e sad, da je samsung odavno poceo da hvata krivine to nije tajna. sony mozda ima najkvalitetniju izradu, ali ni to nije uvek garant, a i skuplji je za slicnekarakteristike. lg je ok ako ti ne smetaju isprane crne ili ako imas 1.200 evra za oled (i ne brine te burn-in).

savrsena i sigurna kupovina tv-a jos ne postoji, koliko god platio.

Ајде да поставим овде питање.
Да ли је неко узимао ambient light за тв, оно што се накнадно качи на тв?

https://www.ebay.co.uk/itm/5V-LED-S...0&algv=default&_trksid=p2332490.c100935.m2460

Да ли је то функционално?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

imam ja i naravno da je funkcionalno. kada imas svetlo IZA tv-a (kao jedino u sobi) nema refleksija, a prividno pojacava kontrast, odnosno dubinu crne. po meni je to obavezna stvar.

Па ако не може да опонаша прави ambient light онда је чиста глупост.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

neko vec rece i u pravu je. ne treba ti ambilight (koji je pre svega samo kul zezancija) nego cisto belo svetlo, 6.500k. mozes da kupis to i kod nas, sa sve potnciometrom i upravljacem, za 1.000-2.000 dinara, zavisno od duzine. jos jednom, velika preporuka svima za pozadinsko osvetljenje. moze da se napaja na usb ili direktno iz stekera.

Na Samsungu su drugaru zamenili display u garanciji za te mrlje koje su nastale posle godinu i po dana, a onda nastale i na novom posle godinu dana :)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ljudi, imam ozbiljnu dilemu.
Budzet je 40K-50K, sto kvalitetniji panel da bude, smart mi ne treba previse. Dijagonalu bih 49”-50”, ako je bas neki dobar panel zbog budzeta bih isao i na manju dijagonalu radi kvalitetnije slike.
Gledao bi se pravo, znaci ugao od 0’ do 20’, pa bi mozda VA bio bolji izbor.
Da li ici na LG 7100, koji je IPS ili neku drugu varijantu?

Takodje, da li mi se isplati 4K jer materijal koji gledam sada (filmovi i serije) su 1080P?

Apropo ovih Samsung mrlja... Ja sam ih imao na Samsung monitoru nekad davno. Sam displej preko sebe ima nekoliko film folija i one se podignu i onda mrlje (senke) nastanu. Privremeno resenje je ugasiti monitor, i ostaviti ga neko vreme iskljucenim iz struje. Tad se ohladi panel totalno i folija se ponovo uhvati. Vremenom, tu moze i vlaga i prasina da se zavuce i onda pomoci nema... Ja ne mogu da se setim kako sam resio problem.
No, kako je dosta vremena proslo od tada i tehnologija proizvodnje se promenila, verovatno je ovo kod vas

Ljudi, imam ozbiljnu dilemu.
Budzet je 40K-50K, sto kvalitetniji panel da bude, smart mi ne treba previse. Dijagonalu bih 49”-50”, ako je bas neki dobar panel zbog budzeta bih isao i na manju dijagonalu radi kvalitetnije slike.
Gledao bi se pravo, znaci ugao od 0’ do 20’, pa bi mozda VA bio bolji izbor.
Da li ici na LG 7100, koji je IPS ili neku drugu varijantu?

Takodje, da li mi se isplati 4K jer materijal koji gledam sada (filmovi i serije) su 1080P?

LG od UM7400 jer bi od njega trebao da ide RGB panel. Od UM7450 dobijaš i MR, pa bi to bio moj izbor, a on je u dijagonali 50 VA tipa. 49UM7400 je IPS.
Isplati se 4K, a posebno na dijagonalama koje ti želiš.

LG od UM7400 jer bi od njega trebao da ide RGB panel. Od UM7450 dobijaš i MR, pa bi to bio moj izbor, a on je u dijagonali 50 VA tipa. 49UM7400 je IPS.
Isplati se 4K, a posebno na dijagonalama koje ti želiš.

Hvala na odgivoru!
Izvini na mom neznanju, sta je MR?
I da li bih imao problem sa crnom bojom i mracnim scenama ako uzmem 49’ koji je IPS?

magični daljinski. Kod LG ima žiroskopsku kontrolu, proguglaj pa vidi...
Da, nizak nivo crne postaje vidljiviji sa smanjenjem osvetljenosti prostora.

magični daljinski. Kod LG ima žiroskopsku kontrolu, proguglaj pa vidi...
Da, nizak nivo crne postaje vidljiviji sa smanjenjem osvetljenosti prostora.

Hvala na pojasnjenju.
MR mi ne treba jer imam box sa tim funkcijama. A da li je ta crna vise neprimetna ili drasticno kvari sliku pri gledanju filma/serije pri mracnoj sceni (npr gospidar prstenova)?
Pitam jer je razlika od 49’ do 50’ oko 8.000 RSD

Rekao bih da filmofilima kvari ugođaj.
Ne zaboravi da je u tih 8000 i MR, trebao ti ili ne trebao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno