Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Registrovane se vracaju jer se zavode u sistemu pracenja.

Neregistrovane - mozemo samo da pretpostavljamo.
Po pravilniku Svetske postanske unije ne postoji obaveza da se neregistrovane posiljke evidentiraju.

@poolmaker

Ako vec nisi , pogledaj sta smo pisali proteklih 2-3 dana - od strane 938 ove teme.

Pisali smo vec mnogo puta.

Mi koji pisemo po forumima smo manjina , pa nam se cini da "nestaje" veliki broj posiljki.

Kinezi bi odavno menjali sistem da stvarno imaju veliki gubitak.

Prave "novi put svile"
Za 5-10 godina ce ovde postojati Alibaba centar.

Posta Srbije ocigledno nece da iskoristi priliku koju ima vec godinama.
I ne samo Posta :S:
Moraju da dodju stranci da upravljaju resursima...

Otkad su Krkobabici uzjasili postu,tu srece nece skoro biti.

Stigla mi je danas jedna neregistrovan pošiljka. Registrovane ne prelaze Beijing.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Juce mi stigla 2 paketa od 15.3 i jedan od komsije iz ulice (ne znam ga) i nisam ni gledao prezime i otvorim. I zovem lika i odnesem mu (1km od mene ) i kazem mu kako je i bilo. I jutros mi lik kao nemoj vise da mi otvaras pakete u 7 ujutro mi salje poruku... A pritom paket nije imao tracking mogao sam i da ga bacim/uzmem al nisam smrad... I eto na kraju sam i ispao smrad...

Pa, tako mu i odgovori...:D
"J-b-g, slucajno sam , izvini, sledeci put ako opet zaluta kod mene, bacicu ga neotvorenog... Poyy"

Juce sam mu i rekao kad sam mu odneo paket i nije pravio problem a jutros mi salje poruku predomislio se valjda... a pritom unutrasnji celofan od paketa nije otvoren samo spoljasnji... a i odgovorio sam mu sledeci put ide u kantu.

LM, narucio sam neku dijagnostiku INPA od 10 dolara videcemo da li nesto vredi, ako stigne uopste :D Brat je kupio od preprodavaca na KP neku za VW na AE je 30ak dolara a ovde oko 50-60e i kaze da je dobra ima dosta opcija...

Danas isporučena pošiljka, naručena 12.02.2020. Pošiljka išla preko Tonga PostOffice

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Problemi.
Kinez napisao sumnjivo malu cifru za naručeni Dac, i još ga poslao gratis preko Dhl-a. Paket završio na carini iz Dhl-a stigla poruka da to regulišem, sa sve linkovima za nekoliko špeditera.

Kakva je procedura sada jer mi se prvi put dogadja?

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Pa da platjiš jedno 100 evra špeditera, šta drugo u lopovskoj zemlji. Ko još šalje nešto DHLom a da nije bubreg ili dalekobilo jetra.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pa da platjiš jedno 100 evra špeditera, šta drugo u lopovskoj zemlji. Ko još šalje nešto DHLom a da nije bubreg ili dalekobilo jetra.

Kako da zaobiđem špeditera?

Šta raditi?

Ništa, u tom slučaju neću ga ni podizati pa neka se vrati kinezu kao poklon.

Lopovima ne dam!

Problemi.
Kinez napisao sumnjivo malu cifru za naručeni Dac, i još ga poslao gratis preko Dhl-a. Paket završio na carini iz Dhl-a stigla poruka da to regulišem, sa sve linkovima za nekoliko špeditera.

Kakva je procedura sada jer mi se prvi put dogadja?

Koliko si ga zaista platio? Ako si ga zaista platio ispod 50 evra, onda špediteru dostaviš dokaz u vidu izvoda sa računa i order confirmation sa sajta gde si kupio i onda to ne podleže carinjenju, a samim tim ne plaćaš ni usluge špeditera.

Špediterske usluge su oko 4000din za ovakve stvari za slučaj da je potrebno cariniti.

Ukupno bi platio cena + 30ak % + 4000din. (za slučaj da si platio preko 50€)

A šta je uopšte Dac?

Audio converter, sa kompa pretvara i pojačava digitalni signal u analogni ako koristiš slušalice za slušanje mizike na kompu onda je on bitna stavka u nizu [emoji3]

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Ok, ako nije neki ko zna kakav skupi brend, onda to košta 10-20€ maksimalno, te u normalnim uslovima ne bi bilo ni pdv a kamoli carina.

Taman sam se "namestio" da naučim neku stvar od 64€ + dhl isporuka 14€( kinez tako napisao), i onda pročitam prethodnih nekoliko postova.
Šta bi trebalo da napomenem prodavcu da napiše na paketu da nebi imao problema, tj. da plaćam još špediciju dodatno? Ako je moguće da se izbegne.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Taman sam se "namestio" da naučim neku stvar od 64€ + dhl isporuka 14€( kinez tako napisao), i onda pročitam prethodnih nekoliko postova.
Šta bi trebalo da napomenem prodavcu da napiše na paketu da nebi imao problema, tj. da plaćam još špediciju dodatno? Ako je moguće da se izbegne.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Ako narucujes sa alija ne vredi da mu bilo sta pises jer ce on da stavi cenu koji on oce.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Evo svežih informacija čisto da znate špediterske usluge su oko 5000rsd + 30% za carinu i pdv. Meni ako uvaze fakture iz banke i sa alija to je još oko 2000rsd jer je DAC placen 59$ sa kuponima.

Dobio sam savet da ne primam paket pa kinezu da nadoknadim troškove, ostalo da mi refundira.

Inače do sada sam imao i skuplje porudžbine za koje nisam plaćao ni dinar.
Šta da vam kažem lutrija, a svakako sa DHL-om nikako ako baš ne morate i novac vam nije bitan.
Barem ne stvari preko 50$

Poslednja izmena:
Da li neko koristi instagram za logovanje i da li mu radi?

Odobren mi je refund za neke stvari koje nisu stigle.
Brine me što je kartica kojim je plaćeno istekla pre nekih mesec dana, a nova nije visa već master sa drugim brojem.
Jel bio neko u istoj situaciji? Dodao sam novu u wallet pa se nadam da će na nju biti uplaćeno...

Kakve veze ima sto je istekla kartica?
Ne vraćaju se pare na plastiku nego na račun

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Odobren mi je refund za neke stvari koje nisu stigle.
Brine me što je kartica kojim je plaćeno istekla pre nekih mesec dana, a nova nije visa već master sa drugim brojem.
Jel bio neko u istoj situaciji? Dodao sam novu u wallet pa se nadam da će na nju biti uplaćeno...

Rešiće ti to banka. Javi se njima.

Pare ti se vracaju na racun a ne na karticu...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh Dno