Glavna kamera je meni ok, ništa spektakularno. Za preko dana brutalna, u nekim uslovima lošijeg osvetljenja je potrebna malo mirnija ruka. U odnosu na prethodne Xiaomi stock kamere je stvarno napredak, svaka čast kinezima, ali mogu reći da i dalje nisu usavršili to procesuiranje slike. U prethodnom mom postu sam napisao šta me nervira.
Poprilično sam se namenjao (igrom slučaja) telefona i mogu reći da je što se fotografije tiče apsolutni best buy Huawei P30 pro (sada verovatno P40 pro). Jednostavno za te novce nema ništa bolje po mom mišljenju (fotografija znači, ne snimak). Low light takođe (minus brzina slikanja, tu je Pixel na vrhu). Razlika u procesuiranju se vidi u ekstremnim slučajevima gde ima jako malo svetlosti. Ova dva pomenuta bljucnu nekakvu sliku gde se nešto i nazire, Xiaomi bljucne crnu boju haha. To je opet softverski "problem" rekao bih jer mislim da je ovaj senzor sasvim ok.
Ograđujem se prevelikog komentarisanja ajfona jer ga nisam lično koristio, ono što sam video je odlično. Drugarica ga ima i više mi se sviđaju fotke sa istog u uslovima slabijeg osvetljenja ali ne mogu sa drugim telefonima da poredim. iOS mi ne odgovara pa se ne zanimam previše.
Samsung pravi pastelne slike u low light i meni se ne sviđaju, pričam do S10 serije. S20 nisam koristio, Exy više nikad, pogotovo nakon njihovog jajarskog poteza sa pravljenjem hiljadu različitih modela gde svuda nešto fali.
Ultrawide nisam koristio skoro uopšte, lupiću par fotki kad nađem nešto vredno slikanja. Makro takođe. Zoom je crop

Tanak sam ovde, potrudiću se da slikam nešto.
Što se tiče gcam-a, čini mi se da se vodi borba koji će senzor biti kršteno podržan, ovaj Samsungov ili IMX686. Postoji potpuno funkcionalan port ali ja nisam oduševljen kvalitetom slika, ne još.
Ekran je fantazija, nikakve zamerke na ekran nemam. Čitljiv na suncu, odličan za gledanje videa. Ne valja što je zakrivljen ali je edge detection odličan stvarno. Dolazi fabrički preinstalirana folija koja je moram reći magnet za prašinu. Znači bukvalno se vidi prašina. Takođe samim tim što je folija u pitanju zadržava više nečistoća od stakla pa može da utiče na rad čitača otiska. U prevodu, čim se nađe adekvatno staklo treba je baciti.
Baterija... Ja nisam imao bolju bateriju nikad. Imam bolji sot nego na p30 pro što sam imao. E sad, nije savršeno sve jer Xiaomi nije baš najsrećnije optimizovao standby drain. Baterija je monstruozna stvarno pa se ne primeti toliko ali da je manjeg kapaciteta bio bi problem. Lagano 8 sati SOT-a bez ustezanja.
Zvuk u razgovorima sjajan, sve glasno i savršeno čisto. Reprodukcija na zvučnicima fantazija isto, glasno, čisto, prisutan bas (koliko je moguće). Baš baš dobro. Još jedna stvar koju bih želeo da čujem na pro modelu, prosto mi je neverovatno da se oseti razlika u odnosu na ove.
Performanse - ma aždaja. Nemam šta da dodam.
Signal - nikad ga nisam izgubio
Još moram da pomenem haptic feedback. Pfff, odlično, jako veliki napredak u odnosu na prethodne modele. Sve ima feedback
Ne znam šta bih još dodao stvarno.
Sent from my Mi 10 using Tapatalk