Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Odlicno, sad je provereno iz prve ruke. Ja ga trazim po oglasima sa 2g garancije ali nikako da ga nadjem :D
Koliko si cekao na isporuku?
Ovo je sa e-bay.de oko 10 dana.
Sa Aliexpresa cekam jos.......

Mislim da sam negde video na k.p domaca garancija.....

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Stigao je e samo jos da nadjem jos jednu karticu (kao za baksuz sve sti imam ne rade).
bf2942f5c307100fb0f8ac8d211a8944.jpg

Gde ima da se uzme hitnoo?!

Evo gaa [emoji1362]
8e3b6b44f4934e6678e125cb3ade7287.jpg

Jeste. Mislim da bi trebalo tamo u julu.
Mi Srbija ne planira nabavku Pro modela uopšte. Mada možda bude kao i za Mi 9T Pro što su ubacili par meseci nakon 9T.

Bio danas u tržnom centru Ušće,izloženi M10 i Poco F2.
Koliko je bolji ekran na M10 baš sam se iznenadio.
Za 2 klase bolji.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Mogu vam reci posle desetak dana koriscenja, da je mi 10 pro savrsen, bar meni koji sam presao sa mate 20 pro na njega.

Brzina, fotografije, brzina FP, kvalitet zvuka na njemu i preko slusalica, jos uvek koristim slusalice od HTC 10, otkljucavanje licem je samo 2D pa ga ne koristim

kamera odlicna, jos nisam probao slikanje u mraku i trenutno samo fabricki modovi.

fabricka silikonska maska je odlicna jer je bas tvrda i ima grip pa ne kliza u ruci..

Ima neka akcija za otvaranje nov Mi radnje, cena skoro 70k za 128gb ali kolicine su ogranicene :)

Da li neko ima Mi 10 (ne Pro) da iznese neke utiske i poređenja? :d Kakva je glavna kamera? Kakva je ultrawide u poređenju sa konkurencijom? Kakav je ekran u poređenju sa S20 serijom? Autonomija je sigurno odlična, u to nikad ne sumnjam kod Xiaomi-a.

Baš me zanima kolika je razlika u kamerama između Mi10 i Mi10 pro, mislim na low light.
To je stvar koja mi ide na živce. I plus što 4k ume da trza, tj. preskoči frejm. Danas mi je pet sekundi snimka pretvorio u slide show.

Na ostalo nemam apsolutno nijednu zamerku. Baterija bruka dobra.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Da li neko ima Mi 10 (ne Pro) da iznese neke utiske i poređenja? :d Kakva je glavna kamera? Kakva je ultrawide u poređenju sa konkurencijom? Kakav je ekran u poređenju sa S20 serijom? Autonomija je sigurno odlična, u to nikad ne sumnjam kod Xiaomi-a.
Glavna kamera je meni ok, ništa spektakularno. Za preko dana brutalna, u nekim uslovima lošijeg osvetljenja je potrebna malo mirnija ruka. U odnosu na prethodne Xiaomi stock kamere je stvarno napredak, svaka čast kinezima, ali mogu reći da i dalje nisu usavršili to procesuiranje slike. U prethodnom mom postu sam napisao šta me nervira.
Poprilično sam se namenjao (igrom slučaja) telefona i mogu reći da je što se fotografije tiče apsolutni best buy Huawei P30 pro (sada verovatno P40 pro). Jednostavno za te novce nema ništa bolje po mom mišljenju (fotografija znači, ne snimak). Low light takođe (minus brzina slikanja, tu je Pixel na vrhu). Razlika u procesuiranju se vidi u ekstremnim slučajevima gde ima jako malo svetlosti. Ova dva pomenuta bljucnu nekakvu sliku gde se nešto i nazire, Xiaomi bljucne crnu boju haha. To je opet softverski "problem" rekao bih jer mislim da je ovaj senzor sasvim ok.
Ograđujem se prevelikog komentarisanja ajfona jer ga nisam lično koristio, ono što sam video je odlično. Drugarica ga ima i više mi se sviđaju fotke sa istog u uslovima slabijeg osvetljenja ali ne mogu sa drugim telefonima da poredim. iOS mi ne odgovara pa se ne zanimam previše.
Samsung pravi pastelne slike u low light i meni se ne sviđaju, pričam do S10 serije. S20 nisam koristio, Exy više nikad, pogotovo nakon njihovog jajarskog poteza sa pravljenjem hiljadu različitih modela gde svuda nešto fali.

Ultrawide nisam koristio skoro uopšte, lupiću par fotki kad nađem nešto vredno slikanja. Makro takođe. Zoom je crop :) Tanak sam ovde, potrudiću se da slikam nešto.

Što se tiče gcam-a, čini mi se da se vodi borba koji će senzor biti kršteno podržan, ovaj Samsungov ili IMX686. Postoji potpuno funkcionalan port ali ja nisam oduševljen kvalitetom slika, ne još.

Ekran je fantazija, nikakve zamerke na ekran nemam. Čitljiv na suncu, odličan za gledanje videa. Ne valja što je zakrivljen ali je edge detection odličan stvarno. Dolazi fabrički preinstalirana folija koja je moram reći magnet za prašinu. Znači bukvalno se vidi prašina. Takođe samim tim što je folija u pitanju zadržava više nečistoća od stakla pa može da utiče na rad čitača otiska. U prevodu, čim se nađe adekvatno staklo treba je baciti.

Baterija... Ja nisam imao bolju bateriju nikad. Imam bolji sot nego na p30 pro što sam imao. E sad, nije savršeno sve jer Xiaomi nije baš najsrećnije optimizovao standby drain. Baterija je monstruozna stvarno pa se ne primeti toliko ali da je manjeg kapaciteta bio bi problem. Lagano 8 sati SOT-a bez ustezanja.

Zvuk u razgovorima sjajan, sve glasno i savršeno čisto. Reprodukcija na zvučnicima fantazija isto, glasno, čisto, prisutan bas (koliko je moguće). Baš baš dobro. Još jedna stvar koju bih želeo da čujem na pro modelu, prosto mi je neverovatno da se oseti razlika u odnosu na ove.

Performanse - ma aždaja. Nemam šta da dodam.

Signal - nikad ga nisam izgubio :)

Još moram da pomenem haptic feedback. Pfff, odlično, jako veliki napredak u odnosu na prethodne modele. Sve ima feedback :)

Ne znam šta bih još dodao stvarno.

Glavna kamera je meni ok, ništa spektakularno. Za preko dana brutalna, u nekim uslovima lošijeg osvetljenja je potrebna malo mirnija ruka. U odnosu na prethodne Xiaomi stock kamere je stvarno napredak, svaka čast kinezima, ali mogu reći da i dalje nisu usavršili to procesuiranje slike. U prethodnom mom postu sam napisao šta me nervira.
Poprilično sam se namenjao (igrom slučaja) telefona i mogu reći da je što se fotografije tiče apsolutni best buy Huawei P30 pro (sada verovatno P40 pro). Jednostavno za te novce nema ništa bolje po mom mišljenju (fotografija znači, ne snimak). Low light takođe (minus brzina slikanja, tu je Pixel na vrhu). Razlika u procesuiranju se vidi u ekstremnim slučajevima gde ima jako malo svetlosti. Ova dva pomenuta bljucnu nekakvu sliku gde se nešto i nazire, Xiaomi bljucne crnu boju haha. To je opet softverski "problem" rekao bih jer mislim da je ovaj senzor sasvim ok.
Ograđujem se prevelikog komentarisanja ajfona jer ga nisam lično koristio, ono što sam video je odlično. Drugarica ga ima i više mi se sviđaju fotke sa istog u uslovima slabijeg osvetljenja ali ne mogu sa drugim telefonima da poredim. iOS mi ne odgovara pa se ne zanimam previše.
Samsung pravi pastelne slike u low light i meni se ne sviđaju, pričam do S10 serije. S20 nisam koristio, Exy više nikad, pogotovo nakon njihovog jajarskog poteza sa pravljenjem hiljadu različitih modela gde svuda nešto fali.

Ultrawide nisam koristio skoro uopšte, lupiću par fotki kad nađem nešto vredno slikanja. Makro takođe. Zoom je crop :) Tanak sam ovde, potrudiću se da slikam nešto.

Što se tiče gcam-a, čini mi se da se vodi borba koji će senzor biti kršteno podržan, ovaj Samsungov ili IMX686. Postoji potpuno funkcionalan port ali ja nisam oduševljen kvalitetom slika, ne još.

Ekran je fantazija, nikakve zamerke na ekran nemam. Čitljiv na suncu, odličan za gledanje videa. Ne valja što je zakrivljen ali je edge detection odličan stvarno. Dolazi fabrički preinstalirana folija koja je moram reći magnet za prašinu. Znači bukvalno se vidi prašina. Takođe samim tim što je folija u pitanju zadržava više nečistoća od stakla pa može da utiče na rad čitača otiska. U prevodu, čim se nađe adekvatno staklo treba je baciti.

Baterija... Ja nisam imao bolju bateriju nikad. Imam bolji sot nego na p30 pro što sam imao. E sad, nije savršeno sve jer Xiaomi nije baš najsrećnije optimizovao standby drain. Baterija je monstruozna stvarno pa se ne primeti toliko ali da je manjeg kapaciteta bio bi problem. Lagano 8 sati SOT-a bez ustezanja.

Zvuk u razgovorima sjajan, sve glasno i savršeno čisto. Reprodukcija na zvučnicima fantazija isto, glasno, čisto, prisutan bas (koliko je moguće). Baš baš dobro. Još jedna stvar koju bih želeo da čujem na pro modelu, prosto mi je neverovatno da se oseti razlika u odnosu na ove.

Performanse - ma aždaja. Nemam šta da dodam.

Signal - nikad ga nisam izgubio :)

Još moram da pomenem haptic feedback. Pfff, odlično, jako veliki napredak u odnosu na prethodne modele. Sve ima feedback :)

Ne znam šta bih još dodao stvarno.

Hvala na utiscima.
Još ćeš me ubediš da pređem na Mi 10 sa Note 9.

Hvala na utiscima.

Hahah, molim te pogledaj negde uživo ekran. Da ne bude da sam fanboj i da pričam koješta.
Note sem olovke nema nista bolje :)
Da se osvrnem na ekran pošto je to potencijalno jedina stvar koja ide u prilog Note-u. Što se tiče osvetljenja ne mogu da kažem ništa protiv Mi10, odlično, verovatno i bolje.
E sad, opet ide ono pitanje oko gustine piksela, da li je to moguće primetiti ili ne :) Suptilne razlike postoje i teško je ne komentarisati subjektivno. Da li to nešto stvarno znači u radu - rekao bih ne. Da li je bolje imati 4k ekran - jeste, maaaaalo je oštrije, ja bar primećujem razliku.
Sa druge strane ovo je najbolji FHD panel koji sam ja do sada video i ne vidim nikakve pojedinačne pixele ili "krzave" ikonice.
Btw, imao sam i Note 9 Samsungov par meseci pa onako iz sećanja mogu ponešto da uporedim.

Hahah, molim te pogledaj negde uživo ekran. Da ne bude da sam fanboj i da pričam koješta.Da se osvrnem na ekran pošto je to potencijalno jedina stvar koja ide u prilog Note-u. Što se tiče osvetljenja ne mogu da kažem ništa protiv Mi10, odlično, verovatno i bolje.
E sad, opet ide ono pitanje oko gustine piksela, da li je to moguće primetiti ili ne :) Suptilne razlike postoje i teško je ne komentarisati subjektivno. Da li to nešto stvarno znači u radu - rekao bih ne. Da li je bolje imati 4k ekran - jeste, maaaaalo je oštrije, ja bar primećujem razliku.
Sa druge strane ovo je najbolji FHD panel koji sam ja do sada video i ne vidim nikakve pojedinačne pixele ili "krzave" ikonice.
Btw, imao sam i Note 9 Samsungov par meseci pa onako iz sećanja mogu ponešto da uporedim.

Bio juče u Mi storu u Ušću.
Sve potveđujem što si rekao,odličan je ekran na Mi 10.Baš sam se iznenadio,kad sam stavio Note 9 pored njega tu su po osvetljenjenju.
Bio pored i Poco F2,šije ga Mi 10 u kvalitetu ekrana baša ba,za 2 klase.

Hvala na utiscima.

Što da ne...da je malo manji i ja bi prešao sa n10 bez razmišljanja!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Antec hvala na izveštaju. :d
Ja bih prešao sa Mi 8 tako da bi mi verovatno sve bilo odličan upgrade (sem zakrivljenog ekrana :d ). Možda samo lowlight ne bi. Bar zbog proverene Gcam.
Ja sam poredio takođe ekrane Poco F2 i Mi 10 i razlika je dosta vidljiva. Poredio sam i sa Mi 8 i tu se vidi razlika. Manja u odnosu na F2 ali se vidi. Meni deluje kao dobar ekran sa dosta jakim osvetljenjem.
Nadam se da će se pojaviti neki dobar Gcam, pošto sam navikao na night sight jer sabija kako radi, stock kamera nije ni približna tom nivou.
Ništa, čekam da padne cena pa ću ga verovatno pazariti na jesen. :)

Salzem se, ekran je odlican!

Da li su 10 pro uvezeni kod nas sa xeu Romom? Pitam jer mi je bitno da imam dual SIM.
Da li je kolega koji je naručio dual SIM tray aktivirao obe kartice?

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Da li su 10 pro uvezeni kod nas sa xeu Romom? Pitam jer mi je bitno da imam dual SIM.
Da li je kolega koji je naručio dual SIM tray aktivirao obe kartice?

Telefoni stizu sa global rom, a da bi u telefonu dobio XEU moras da odkljucas bootloader pa da ubacis kuvani rom a to kod operatera neces sigurno dobiti. Taka da ako ti treba dual sim i hoces bas ovaj model moraces malo da se igras.

Koliko sam video u ranijim postovima jeste aktivirao je obe kartice.

Hvala na odgovoru.
:)
Nije mi problem otključavanje BL, samo ako Xiaomi to ne sprečava kao Huawei na primer.
Kako to ide kod njih - pošalje se zahtev, oni pošalju kod i telefon se otključa? Iz fastboot ili ima u meniju telefona tu opciju?
Posle ide twrp, naravno i xeu Rom.
Xeu je kineski? Šta mi fali u odnosu na global?
Bilo bi odlično kad bi neko "skuvao" global za dual SIM
:)

Vrh Dno