Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

A zasto ne uzmes na k.p (kod proverenih ) mi 10 za manje pare i imas godinu dana garancije?

Gesendet von meinem Mi 10 mit Tapatalk

Mala je razlika u ceni, a po meni isti rizik. Raspitao sam se na jos par foruma, garancija jeste izvodiljiva i racuna se od dana kada je roba napustila magacin ali opet sve je to dobra volja Comtrade-a.
Uzecu F2 na popustu, pa ce ad vidimo :D

Comtrade nema dobru volju....Ja sam pokusao sa vec pomenutom grafom, nista bez fiskalnog i garantnog lista. Naravno, olos je ispao "kolega" sa foruma koji je rekao da sigurno prolazi i da on tako radi....A ja sam ispao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*, sto nisam proverio, racunah visegodisnji clan itd...A nema ga ovde vec sigurno 3 godine, a secam da je imao jos stvari na prodaji po slicnim uslovima, tako da je verovatno jos nekog prevario.

Verujem, na losem su glasu. U tvom i ovom slucaju mozda su i garantni list kopirali, pa je i garancija bila lazna. Po ZZP-u cak i bez fiskalnom trgovac mora da uvazi reklamaciju ali kada je kupljena legalno, ovde to sigurno nije slucaj :-devil-:

Nasao povoljniji Mi 10 za oko 620e , ima fiskalni i garantni list. Kaze prodavac da kupuje telefone preko administrativne zabrane koje kupuje od fizickih lica, zato su cene pristupacnije. Da li je imao neko takva iskustva pri kupovini i realizaciji garancije?

Ima jedan lik sa KP sto tako prodaje telefone.Pisalo se o njemu u nekoj temi se secam se tacno u kojoj.Trazi da mu se prvo uplati na racun pa cekas jedno 10-15 dana (kako ti se zalomi) da on kupi od tvojih para gde vec kupuje.On je sveo sopstveni rizik da izgubi novac na 0,dok onaj koji kupuje od njega rizikuje mnogo,daje pare unapred.Ko voli da rizikuje ovo je prava stvar za njega,ali kad razumno razmislis pare unapred dajes iskljucivo ljudima koje dobro poznajes a ne nekim likovima sa interneta,posebno sto se ocene na KP mogu kupiti i dobiti na poseban nacin..

Ima jedan lik sa KP sto tako prodaje telefone.Pisalo se o njemu u nekoj temi se secam se tacno u kojoj.Trazi da mu se prvo uplati na racun pa cekas jedno 10-15 dana (kako ti se zalomi) da on kupi od tvojih para gde vec kupuje.On je sveo sopstveni rizik da izgubi novac na 0,dok onaj koji kupuje od njega rizikuje mnogo,daje pare unapred.Ko voli da rizikuje ovo je prava stvar za njega,ali kad razumno razmislis pare unapred dajes iskljucivo ljudima koje dobro poznajes a ne nekim likovima sa interneta,posebno sto se ocene na KP mogu kupiti i dobiti na poseban nacin..

Ocene nikada nisu merilo, a da je rizik stvarno jeste.

Nasao povoljniji Mi 10 za oko 620e , ima fiskalni i garantni list. Kaze prodavac da kupuje telefone preko administrativne zabrane koje kupuje od fizickih lica, zato su cene pristupacnije. Da li je imao neko takva iskustva pri kupovini i realizaciji garancije?
Ako je domaca garancija moze naravno da kma fiskalni racun

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Meni je recimo bilo zanimljivo sto je u opisu da se telefoni kupuju u domacoj regularnoj prodaji preko administrativne zabrane, a onda je bilo oglasa za telefone koji jos nisu ni poceli sa prodajom kod nas... To mi je bilo malo sumnjivo.

Ili kao navedeno je da nema ni licnog preuzimanja, lol... Sta kao, samo distanca.
I jos kontakt samo preko KP, nema telefona i slicno.

Svi ostali, barem pouzdaniji, ne samo da nude da mozes licno da preuzmes nego ima ljudi koji ti sami dostave kada mogu.

Jedino da mi 10 ljudi koje znam kaze da je sve proslo kako treba pa i da razmislim.

Meni je recimo bilo zanimljivo sto je u opisu da se telefoni kupuju u domacoj regularnoj prodaji preko administrativne zabrane, a onda je bilo oglasa za telefone koji jos nisu ni poceli sa prodajom kod nas... To mi je bilo malo sumnjivo.

Ili kao navedeno je da nema ni licnog preuzimanja, lol... Sta kao, samo distanca.
I jos kontakt samo preko KP, nema telefona i slicno.

Svi ostali, barem pouzdaniji, ne samo da nude da mozes licno da preuzmes nego ima ljudi koji ti sami dostave kada mogu.

Jedino da mi 10 ljudi koje znam kaze da je sve proslo kako treba pa i da razmislim.

Ja licno vise volim kada imam pisani dokaz, u mom slucaju sam slao ljudima pouzecem na rec iako nemam puno ocena. Sve se svodi na rec na KP, cinjenica :D

Cisto da javim - od momenta kupovine (kad je bio na akciji u mi shop-u) do sada sam mi 10 nosio samo u futroli koja je dosla uz njega, nije imalo sta drugo kod nas pametno da se nadje.

Danas mi je stiglo Nillkin 3d CP max staklo kao i frosted + QIN maske. Staklo sam bio u dilemi da li sam da postavljam ili ne - i na kraju ipak reko - ajde. Lako je za postavljanje i savrseno lezi. Posle instalacije FP senzor je slabije hvatao otisak prsta - medjutim samo sam registrovao dodatno - isti prst - posle stavljanja stakla i sada radi savrseno opet. Touch sensitivity ne vidim razliku preteranu - radi savrseno. Postavka - 10/10 - mozda milimetar ili manje sam omanuo ali neprimetno je. Ta kombinacija + Frosted shield = zaista fenomenalno.

Hteo sam umesto Nillkin tempered glass da idem na mofitters foliju - medjutim jos uvek nisu dobili zastitu za ovaj telefon - valjda tek 16tog... Tako da ipak uzeh TG. I mogu reci da sam zadovoljan. A za Frosted shield - mozda nije najbolja zastita koja moze da se stavi - ali je minimalist , a oprobano u prethodnim godinama na vise telefona zastiti adekvatno pri padu - jedina mana je sto u vecini slucajeva ona pukne - ali telefon ostane neogreban, sto je i najbitnije. Ono sto mi se kod nje dopadalo uvek je ne povecava znacajno dimenzije telefona + ima dobar grip.

Tolk'o :)

Poslednja izmena:
Cisto da javim - od momenta kupovine (kad je bio na akciji u mi shop-u) do sada sam mi 10 nosio samo u futroli koja je dosla uz njega, nije imalo sta drugo kod nas pametno da se nadje.

Danas mi je stiglo Nillkin 3d CP max staklo kao i frosted + QIN maske. Staklo sam bio u dilemi da li sam da postavljam ili ne - i na kraju ipak reko - ajde. Lako je za postavljanje i savrseno lezi. Posle instalacije FP senzor je slabije hvatao otisak prsta - medjutim samo sam registrovao dodatno - isti prst - posle stavljanja stakla i sada radi savrseno opet. Touch sensitivity ne vidim razliku preteranu - radi savrseno. Postavka - 10/10 - mozda milimetar ili manje sam omanuo ali neprimetno je. Ta kombinacija + Frosted shield = zaista fenomenalno.

Hteo sam umesto Nillkin tempered glass da idem na mofitters foliju - medjutim jos uvek nisu dobili zastitu za ovaj telefon - valjda tek 16tog... Tako da ipak uzeh TG. I mogu reci da sam zadovoljan. A za Frosted shield - mozda nije najbolja zastita koja moze da se stavi - ali je minimalist , a oprobano u prethodnim godinama na vise telefona zastiti adekvatno pri padu - jedina mana je sto u vecini slucajeva ona pukne - ali telefon ostane neogreban, sto je i najbitnije. Ono sto mi se kod nje dopadalo uvek je ne povecava znacajno dimenzije telefona + ima dobar grip.

Tolk'o :)
Moze slika kako je ispalo.
Gde ste uzeli staklo (lepi se po ivici ) ili.....koja je futrola moze slika .Hvala

Da li telefon dolazi sa nalepljenom zaštitnom folijom? I ako dolazi koliko pokriva ivice?
Je l može neko da iznese iskustva ili prođenje sa nekim drugim telefonom? :d

Ja idalje nikako da saznam je li ta nillkin frosted gumirana ili nije? Kontam da je plasticna i to mi se ne svidja, ali ok bi mi bila ako ima preko onaj mat gumirani sloj ili je bas ona tvrda plastika?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nilkin frosted je plastika, nature je silikon/guma varijanta

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Frosted Shield nikada nije bila gumirana. Oduvek je plastika. Samo sto je pre bila otvorena gore i dole, a sada je zatvorena sa sve 4 strane.

Mada bi bilo lepo da je oblozena iznutra, jer me je uvek strah da ne osteti telefon prilikom skidanja.

Za nature znam, moj omiljeni silikon oduvek. A za frosted sam se uvek pitao...vidim svi zivi ga hvale po forumu, a meni su te plasticne maskice tako jeftine i [emoji2961].
Imao sam neke na tu foru, ali su bile kao gumirane spolja, kao soft finis ako me razumete i mnogo je bolji osecaj u ruci i grip. E sad jeste da ostaju muzge na sve strane, al sta da se radi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne dolazi sa folijom.......
Je l me zezaš...Smor. Znači mesec dana pre kupovine telefona da naručujem hydrogel. :d
Je l se dobija bar silikon?
Koliko sam video većina novih telefona dolazi sa već zalepljenom folijom..

Ne dolazi sa folijom.......

Je l me zezaš...Smor. Znači mesec dana pre kupovine telefona da naručujem hydrogel. :d
Ja sam uzeo u MTS-u i došao je sa folijom. Toliko je dobro zalepljena da se i ne vidi.

@berisic možda nisi ni provalio da je folija tu? [emoji16]

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Nešto razmišljam da pređem sa Mi 8 na Mi 10 kad mu spadne malo cena pa reko da proverim kako i šta.
Za sad mi deluje kao da nema nekih velikih mana. Konačno ima stereo zvuk, dobar vibro motor, odličnu bateriju, dobar ekran, dobru kameru... Šta znam, mislim da bi bio dobar upgrade. :)

Sigurno da bi bio dobar...odličan je telefon! I taj miui su poprilično popravili i unapredili u zadnje vreme koliko čujem/vidim po raznim prikazima na netu

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ja sam uzeo u MTS-u i došao je sa folijom. Toliko je dobro zalepljena da se i ne vidi.

@berisic možda nisi ni provalio da je folija tu? [emoji16]

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
Ja nisam uzeo preko operatera nije sigurno jer sam lepoi nku obicni.

Poslednja izmena:
Silikon sto dolazi je tvrd (kruta plastika) meni se uopste ne svidja.

Stigao je e samo jos da nadjem jos jednu karticu (kao za baksuz sve sti imam ne rade).
bf2942f5c307100fb0f8ac8d211a8944.jpg

Nazad
Vrh Dno