Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Kod mene na P30PRO ta poruka ostane i nakon fotografisanja. Već se pojavi fotka dole levo u krugu, a ta poruka i dalje stoji. Fotografija bude OK. Verovatno još jedan Huawei feature koji ne razumem :)

Meni i kad slikam glavnom kamerom skoro stalno izbaci tu poruku.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Brljavi kamera mnogo, ja postavim telefon na sto i on mi izbaci takvu poruku

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka
Ma da, i ja fiksiram i non stop. U pitanju su nocne fotke, ali osvetljenje je jako. Na glavnoj kameri nema toga. Izgleda da cu da uradim rollback na 9.1 da tu sacekam bolja vremena.

Evo ja sada probao. Ne pojavljuje se. Baš ću da vidim večeras.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Mene cudi da mi to po danu izbacuje sa glavnom kamerom.

Hm! Ispravka. Za razliku od prednje, i kod mene glavna izbacuje poruku.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Obaveštenje da izoštrava sliku označava softverski processing slike.
Kod mene se pojavi na selfi kameri jako često i traje sekudu-dve nakon fotografisanja, na glavnoj samo u uslovima malog osvetljenja.

Mislim da nije nešto strašno.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Jao bre kakvi ste amateri, za sve nešto kukate, ta poruka znači da telefon radi hdr, naravno da se pojavljuje uglavnom preko dana jer je tada kontrast između tamnih i svetlijih tonova najveći. Ako ne želite da telefon radi to isključite ga u opciji prednje kamere a sto se tice zadnje, pređite na 40mpx(Ai obavezno isključen). Inače, i dok stoji ta poruka, možete da mrdate telefon, fotka će biti ok, znači ne morate ništa da čekate, to je samo momenat dok telefon "lepi" više fotografija jednu preko druge da bi se dobio hdr, glupo obaveštenje za još gluplje korisnike.

P30 Pro

Jao bre kakvi ste amateri, za sve nešto kukate, ta poruka znači da telefon radi hdr, naravno da se pojavljuje uglavnom preko dana jer je tada kontrast između tamnih i svetlijih tonova najveći. Ako ne želite da telefon radi to isključite ga u opciji prednje kamere a sto se tice zadnje, pređite na 40mpx(Ai obavezno isključen). Inače, i dok stoji ta poruka, možete da mrdate telefon, fotka će biti ok, znači ne morate ništa da čekate, to je samo momenat dok telefon "lepi" više fotografija jednu preko druge da bi se dobio hdr, glupo obaveštenje za još gluplje korisnike.

P30 Pro
Iskljucio sam bio hdr i isto. Tako da nije do toga. I bez vredjanja molicu lepo. Pozdrav

Ne mogu bas nesto da poverujem jer sam upravo probao 8x i ne izbacuje poruku kad je isključen hdr za selfi kameru. Probaj da izbrišeš podatke za aplikaciju kamere pa probaj opet

P30 Pro

Ne mogu bas nesto da poverujem jer sam upravo probao 8x i ne izbacuje poruku kad je isključen hdr za selfi kameru. Probaj da izbrišeš podatke za aplikaciju kamere pa probaj opet

P30 Pro
Na dnevnom svetlu na suncu nema tog obavesyenja na prednjoj kameri bilo ukljucen hdr ili ne. Probacu opet veceras i javljam. Ali sam siguran da sam iskljucivo hdr, brisao podatke iz apk i konstatno mi se to javljalo. Pri tom lice onaj beauty mod nije dobro radio uopste. Ako imam i dalje problem snimicu klip i okacicu na yt.

Evo na poslu pre nego udjem u opasnu zonu. Hdr iskljucen!
Screenshot_20200521_082550_com.huawei.camera.jpg

Ja sad probao sa glavnom, napolju lepo vreme suncano, AI iskljucen uvek, probao 5 fotki, na svakoj pokazuje.

Kod mene, glavna kamera, ai iskljucen, rezolucija na 40mp, sve ok, na full screen rezoluciji npr, stalno ta poruka

Sent from my P30 using Tapatalk

Kod mene nisu dobre slike sto se detalja tice na 40, zato i ne drzim nikad na toj rez.

Ni ja, ja volim da su full screen, samo probao da vidim kad se pojavljuje to obaveštenje

Moja glavna kamera ima cudnu boljku.
Naime, kad slikam normalno svaka slika mi bude malo mutna u levom gornjem uglu pa i na sredini te leve strane.
To resim tako sto kad fotkam pre okidanja fokusiram na sredini leve strane i onda okinem i slika ispadne svuda ostra jednako.
Ovo mi se pre isto desilo na Sony Z2.
Vazi samo za glavnu kameru i samo kad se slika preko dana napolju, priroda neka dok je nocu bez problema.

^ da skratimo priču, processing fotografije. Nekada više, nekada manje traje ali to vam je to.

Ništa strašno. Prikuplja podatke iz kamere i obrađuje u tom periodu.

Moja glavna kamera ima cudnu boljku.
Naime, kad slikam normalno svaka slika mi bude malo mutna u levom gornjem uglu pa i na sredini te leve strane.
To resim tako sto kad fotkam pre okidanja fokusiram na sredini leve strane i onda okinem i slika ispadne svuda ostra jednako.
Ovo mi se pre isto desilo na Sony Z2.
Vazi samo za glavnu kameru i samo kad se slika preko dana napolju, priroda neka dok je nocu bez problema.

Jesi li pokušao sa brisanjem podataka kamere?

Ili da obrišeš staklo kamere?

Jeste banalno ali se ispostavilo da je kod mene flare od spoljnog osvetljenja bio posledica nečistog stakla kamere (dovoljno je da dodirneš prstom pre fotografisanja) a ne nekih malih ogrebotina na staklu.

Pozdrav!

^ da skratimo priču, processing fotografije. Nekada više, nekada manje traje ali to vam je to.

Ništa strašno. Prikuplja podatke iz kamere i obrađuje u tom periodu.

Sve super samo sto nisu tako i napisali. Ovako nedvosmisleno govori da nam se ruke tresu i opomena da se umirimo. Mislim razumem da zumiram 10, 20 puta pa da to ispise, a ranije i jeste tako bilo, samo kod zuma. Samo nisam siguran dal je tako bilo na 9.1. Ako neko ima jos uvek 9.1 da proveri.

Jesi li pokušao sa brisanjem podataka kamere?

Ili da obrišeš staklo kamere?

Jeste banalno ali se ispostavilo da je kod mene flare od spoljnog osvetljenja bio posledica nečistog stakla kamere (dovoljno je da dodirneš prstom pre fotografisanja) a ne nekih malih ogrebotina na staklu.

Pozdrav!

Probao sam, nije do toga, jednostavno ima problem da sve fokusira jednakom ostrinom kad je kadar iole udaljen.Nego dobro je da ima bilo kakvo resenje za to.

^ u tom slučaju servis bato i mirna glava. Nisi platio da se cimaš oko toga.

@Alexxx1 bilo je i na EMUI 9.1, meni tako pokazuje od kada sam uzeo telefon.

Poslednja izmena:
Kad mi stigne poruka ili me neko zove na viber nikad ne izbaci notifikaciju i ne zvoni tek kad uđem u viber vidim, sve je uključeno i dozvoljeno. Šta bi moglo da bude?

Isključi automatsko upravljanje za viber i stavi ovako, nikad nisam imao problem sa notifikacijama, jer za sve bitne aplikacije držim ovako Screenshot_20200521_154935_com.huawei.systemmanager.jpg

P30 Pro

I ja mislim da je do toga i slazem se sa ovim sto si rekao. Sve bitne aplikacije koje vam donose obavestenja i bitno vam je da se ne gase odmah po izlazenju iz iste treba onako podesiti.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Sve super samo sto nisu tako i napisali. Ovako nedvosmisleno govori da nam se ruke tresu i opomena da se umirimo.....

Ko zna šta tu zapravo piše kada se Huawei prebaci na kineski jezik :d

Aj da pitam i ja posto se poprilicno mucim sa Viber-om?Da li postaviti Viber zakljucanog u pozadini tj ne ubijati Viber u multitaskingu, staviti katanac tj zakljucati ga ili je bolje staviti na rucno upravljanje kao sto je na ovim vasim snimcima ekrana?Ne razumem se puno.Isto tako sa zadnjim azuriranjem Vibera izgubio sam zvucno obavestavanje za poruku sa Vibera, kada stigne viber poruka samo zavribira telefon dok za Viber poziv normalno zvoni telefon pa ako neko zna sta se desava sa zvukom za dolaznu poruku sa Vibera neka mi pojasni.Desavalo mi se i da viber zvoni tj imam viber poziv zvoni mi telefon a opcija za javljanje ili bilo sta drugo na ekranu samo izbaci notifikaciju kada se zavrsi poziv ko me je zvao pa i to me zanima ako neko zna da mi objasni sta se desava, podesavanja nisu dirana uopste.

Sto se tice obavestenja za poruke, priveri kako ti stoji u notifikacijama, za rad u pozadini probaj i sa katancem i sa podesavanjem u bateriji kao sa screenshotova od pre par postova pa ces videti. Ali mozda se javi jos neko pa da jos predloga
5baa0ef79307e157d4da67f532d12a08.jpg

Resen problem sa zvukom za Viber hvala ti covece. Bilo u obavestenja za poruke podeseno pod zvuk nesto 132 pronasao sam zvuk Viber message i stavio taj zvuk.Sada normalno funkcionise.A za notifikacije podesio onako kako je gore na slikama opa cemo videti.

Nazad
Vrh Dno