Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Nemoj da radiš to, RAM je tu da bi bio zauzet.
Time postižeš kontra-efekat samo, bezveze ubijaš aplikacije koje će 5 sekundi nakon toga opet same da se pokrenu u pozadini i zauzmu RAM memoriju + trošiš bateriju.
Nije 2010., telefoni imaju sasvim dovoljno RAM memorije za normalno funkcionisanje.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Iskljucio AI.

Evo primer od malopre, u sobi sam testirao.

Uzeo sam stari p9l i sada p30l sto koristim.
Slikane su normalno, i onda sam zumirao, uradio ss.

Prva slika p9l, druga slika p30l. Eto i jedna od danas.
fcb3c55d42cf352c740a30ca2e751130.jpg

596239247767f0bbd8df91c26efe1536.jpg

a9188eebed99a87a60a782c03a07b75b.jpg

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka
Pazi, ako si ti oštar a pozadina je zablurovana onda je sve ok, taj senzor u p30l je veći od senzora u p9l i taj efekat je normalan, ali po ovom ss iz sobe mi deluje da ti je kamera prljava, a ako nije onda nešto debelo nije u redu.

P30 Pro

Na ovoj zadnji slici, ja jesam ostar, detalji na meni su super ali vidis kakva je pozadina.

Meni je samo bzvz ta filozofija da pozadina ne bude fokusirana kako treba. Trebali su to nekako da nameste kako treba. Ako sam izabrao bez zamucena, neka bude tako.

Slikanje sa selfi stapom je ocajno postalo sada. Meni dugačke ruke, dugacak stap, cak ni mi na slici nismo lepo fokusirani. Bas sam pročitao na netu da pise da treba udaljenost da bude od 25-55cm kako bi fokus na osobi bio dobar, to je neko iz huawei podrške napisao.

Sramno da telefon tri godine mladji daje takve slike. Gledao sam ponovo test na bencmarku i zumirao slike autora teksta, cak su i njemu slike zamucene

Poslednja izmena:
To nije nesto u redu. Ako p9l sa 8mpix daje bolje fotke od ovog p30l sa 12mpix x 2 tj. 24mpix onda..... Ili je softver ili reklamacija. Vrati neku ranije verziju sa hisuite ako moze. Meni su takve na Samsung A50 na glavnoj kameri, a isto 25mpix. Moguce da za su za lite modele isto ko Samsunug počeli da stavljaju lose komp.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

To nije nesto u redu. Ako p9l sa 8mpix daje bolje fotke od ovog p30l sa 12mpix x 2 tj. 24mpix onda..... Ili je softver ili reklamacija. Vrati neku ranije verziju sa hisuite ako moze. Meni su takve na Samsung A50 na glavnoj kameri, a isto 25mpix. Moguce da za su za lite modele isto ko Samsunug počeli da stavljaju lose komp.

Ne znam da li da ga apdejtujem na desetku, to nisam radio, da li bi to pomoglo?

Hisuite ja nisam nigde nasao, jedino slicno sto ima je hicare i hivision.

Bolje detalje i cistije mene hvata na p30l nego na p9l, samo je problem ta pozadina.

Ne znam da li da ga apdejtujem na desetku, to nisam radio, da li bi to pomoglo?

Hisuite ja nisam nigde nasao, jedino slicno sto ima je hicare i hivision.

Bolje detalje i cistije mene hvata na p30l nego na p9l, samo je problem ta pozadina.

Hisuite je program za PC, cim povezes telefon on ga sam instalira. Koristis ga za Backup ili azuriranje ili rollback na neku raniju verziju.

Da li ste zadovoljni sa P30 lite telefonom ? Kakva je kamera, ekran ??
Planiram njega da kupim kad prodam Note 9s..

@alex

Jesam povezivao pre ali nesto hisuite nisam primetio uopste, i da mi je ponudilo. Iskreno, stbarno dugo nisam povezivao, pa se mozda i ne sećam. Sta je potrebno da uradim u tom hisuite?

@simuka

Pročitaj malo unazad, pa ces videti priču o prednjoj kameri. Sto se tice ostalog, ja nemam zamerke

Poslednja izmena:
@alex

Jesam povezivao pre ali nesto hisuite nisam primetio uopste, i da mi je ponudilo. Iskreno, stbarno dugo nisam povezivao, pa se mozda i ne sećam. Sta je potrebno da uradim u tom hisuite?

Imas ovde sve u slucaju da ti ne instalira automatski na PC. https://consumer.huawei.com/en/support/hisuite/

Mozes da uradis rollback, ako ponudi. Ides na update pa switch to other version, eralier version i onda restore.
To postoji recimo ako si na emui 10.0 pa hoces na emui 9.1 ili imas emui 9.0 pa na emui 8. Znaci vraca prethodni OS na telefonu, ako postoji.

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Ja sam na 9.1. Znaci, mogao bih da ga vratim na 9.0,pa da vidim onda

Edit: ipak ne nudi ništa od rollback-a

Poslednja izmena:
Da li ste zadovoljni sa P30 lite telefonom ? Kakva je kamera, ekran ??
Planiram njega da kupim kad prodam Note 9s..
Zadovoljan ekran je bas milina gledati...jedino nemoj da se predjes ko ja da uzmes azijsku 6gb varijantu, jer je losija kamera na njoj.

Sent from my phone

Zadovoljan ekran je bas milina gledati...jedino nemoj da se predjes ko ja da uzmes azijsku 6gb varijantu, jer je losija kamera na njoj.

Sent from my phone

Kako si uspeo da uzmeš tel za Azijsko tržište ?
To ovde kod nas u radnjama ??

Nece, ili bar ne bi trebalo iako amerima nije za verovati

Sent from my P30 using Tapatalk

Pozdrav jel noze neka preporuka za adapter za slusalice 3.5 na usb c koji vi koristite.
Odapela mi leva slusalica, pa bi da kupim neke oko 3.5 slusalice.
Ali mi treba neki ok adapter.

Ja sam uzeo ovaj, vrsi posao, al ne mogu da tvrdim da sa nekim drugim ili boljim se nece bolje i čuti...

#Aliexpress US $1.49 25%OFF | Robotsky Type C to 3.5mm Jack Earphone Cable USB Type-C 3.5 AUX Headphone Adapter for Huawei Mate 10 P20 Xiaomi Mi 6 6X Mix 2s
https://a.aliexpress.com/_dYrmzej

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Znaci i adapteri mogu da se razlikuju po kvalitetu zvuka kakav daju zvuk kao sluske jel?

I nece svi adapteri da rade da znas,uzmi ovaj sto ti je preporucio kolega ,kaze da radi

Tako je, neki adapteri rade neki ne. Ja bih ti preporučio da kupiš u nekoj radnji kod nas i isprobaš na zvučnom sistemu u radnji to što bi kupio, jer zaista ima razlika od adaptera do adaptera.
Kad u tu računicu uključiš da neki adapteri imaju pojačalo neki ne, vašar je još veći.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Da li moze da se podesi na uredjaj da se ekran gasi rucno, jedina opcija je sam nakon 10min i to je to..
Isto tako cesto nakon poziva ne mogu da uspostavim konekciju interneta na kartici vec moram avio rezim da upalim i izgasim da bih donio net..?

Da li moze da se podesi na uredjaj da se ekran gasi rucno, jedina opcija je sam nakon 10min i to je to..
Isto tako cesto nakon poziva ne mogu da uspostavim konekciju interneta na kartici vec moram avio rezim da upalim i izgasim da bih donio net..?

Kako da se ugasi rucno? Kako mislis? Pa naravno da moze. Sto 10 minuta?

Sent from my P30 using Tapatalk

Ajde da pitam ovde možda neko zna. Naime brat mi ima Huawei P30 i sat Huawei GT. Proteklih nekoliko dana sat mu ne ažurira vremensku prognozu ( kaže no network) niti može da apdejtuje firmver (dobija istu poruku no network ili tako nešto). Kad ga upari sa ženinim iphonom sve radi kako treba pa i apdejt firmvera. Sve je pokušao i reset sata i apdejtovao firmver, baš sve, osim hard reset telefona. Da li neko možda ima ideju šta bi mogao još da proba.
7ccf0bb77786fe965cd5c2f00649defa.jpg
1d6863c330625785b0f4815441c7ee88.jpg

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

P30 serija ima problema sa internet konekcijom kod nekih korisnika nakon zadnjeg apdejta, verovatno je do toga.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

P30 serija ima problema sa internet konekcijom kod nekih korisnika nakon zadnjeg apdejta, verovatno je do toga.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Može biti, ali mu sve ostalo radi normalno što traži net. I vremenska prognoza mu se normalno ažurira na telefonu. Samo sat zeza.

Pukla je veza sa satom.
Backup baze health. This
Reinstalacija health. (nakon brisanja je MOŽDA potreban reset telefona, pre nove instalacije)
Prvi ulazak u health u Airplane modu.
Za sledeći ulazak uključiš net.
Trebalo bi da proradi.

Pukla je veza sa satom.
Backup baze health. This
Reinstalacija health. (nakon brisanja je MOŽDA potreban reset telefona, pre nove instalacije)
Prvi ulazak u health u Airplane modu.
Za sledeći ulazak uključiš net.
Trebalo bi da proradi.
Proradilo. Veliko hvala.

Kad slikam selfi stalno mi sad pokazuje da drzim stabilno uredjaj pa da izostri.... Na p30, dal to tako treba.... Okinuo jedno 20 fotki, brisao staklo, restartovao i nista. I cini mi se da su fotke zamucene. To od poslednjeg update..... Screenshot_20200520_214723.jpg

Brljavi kamera mnogo, ja postavim telefon na sto i on mi izbaci takvu poruku

Nazad
Vrh Dno