nece pasti huawei kao windows phone. Imaju kinezi spreman os i to dobro istestiran sigurno, 2020 je godina, milioni developera koji ce naci nacin da se ubace aplikacije kao i sada ako dodje to toga. Ja mislim da nece, cak sam ubedjen da ce naci dogovor jer su ogromne pare u pitanju a to odgovara i americi i kini. I da padne to je telefon nije ne znam sta
Huawei ima neogranicen budzet. Iza njih stoji drzava i jako ce *******o biti google-u. Sada to izgleda da google njih drzi u saci, ali po meni nije to bas tako. Meni su slucajevi sa win telefonima neuporedivi, win jw bio skroz druga platforma i zato mu je bilo tesko da se probije, oni su morali da omasove tu platformu sa cenama,a nisu to ucinili i od starta su bili jako skupi win flagsip-ovi, zato su propali, morali su malo da trpe gubitke.
Sa druge strane huawei koristi android, sto automatski znaci da imaju platformu koju koristi ogroman broj ljudi i tu za njih nema zimw za razliku od win telefona, ovde treba pomwnuti i jako nezgodan kineski mentalitet, strpljenje, nece oni odustati posle mozda 100-200M€ gubitaka i sl. Terace oni ovu pricu i polako ce uvoditi u nju i ostale kineske proizvodjace telefona. Npr, xaiomi odradi par modela bez google servisa, meizu isto itd..
Ppsle nekog vremena ce se ljudi navici a huawei ce odraditi sve moguce aplikacije i sve cw se manje osecati taj nedostatak gaps-a.
Ja ocekujwm da gogle povuce rucnu posle nove godine, i da vrati huawei-ju licencu jer ma sta ljudi mislili, vreme radi za huawei,a nw za google. Twlwfoni su samo manji segment biznisa za huawei, 5g mreza ja ta koja ovoj kompaniji donosi ogroman prihod, twrace oni ovu pricu do beskraja, nwma sta google da trazi dugorocno, samo ce da proizvede konkurenta i to jako nezgodnog.
Jedini nacin jw da, ako to moze, zabrani huawei-ju da koristi android. Ne znam da li to google moze?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk