Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E da.. Što se njihovih rutera tiče, jedan moj prijatelj koji živi dve ulice od mene, koristi gotovo identičnu uslugu od Supernove kao što ću i ja, kaže da kada je pokušao u više navrata da pristupi podešavanju rutera kroz default gateway, ni jedna default username & pass koju ja mogao da nađe na guglu za taj ruter nije radila, i nakon što ih je nazvao, ovi iz Supernove su mu rekli da korisnici ne mogu pristupati konfiguracijama svoje terminalne opreme (admin nalog zaključan vrv), već ako želiš npr. da promeniš SSID ili lozinku od svog Wifi-ja , moraš njih pitati i oni će to uraditi umesto tebe....

Ako se bude isposavilo tako i kod mene, postoji li način zaobići ovakvu prepreku? Imao sam ideju da kupim ruter po svom izboru, da bacim kroz prozor taj njihov zaključan koji bi mi dali, i da povežem sve na taj novi ONT ruter? Da li je to izvodljivo i da li je neophodno unositi neke posebne "parametre" ili šta god te prirode, da bih konfigursao novi ruter da radi u potpunosti, kojem bi, između ostalog, imao pun pristup jer ne bi bio zaključan kao prethodni koji bih od njih dobio... ?

'ajd slikaj taj ONT sto imas/koristis sad za fixni ?

Neće da ti daju šifru za pristup a daće ti da staviš svoj modem/ruter umesto njihovog? Ovaj slučaj do sada nismo imali na ovim stranicama....

Послато са Mi 9T

Ne znam, zato i pitam... Nisam skoro uopšte upućen u sve ovo i kako funkcioniše

Poslednja izmena:
Pa sta je problem da ti stavis svoj ruter posle ovog, i iskljucis njegov wifi?

Pa sta je problem da ti stavis svoj ruter posle ovog, i iskljucis njegov wifi?

Nije problem ništa, nego sam mislio da kupim novi ruter, zamenim ga za ovaj stari, i to je to.. ako tako može uopšte. Ili ovaj koji sam dobio mora da ostane tu gde jeste, a da na njega onda povežem taj drugi (novi) ruter kojeg bi kasnije mogao da podešavam , itd...

Mora taj da ostane to je modem i ruter
ali to tebe ne sprecava da koristis drugi ruter

mada mi je nelogicno da nemas pristup ruteru, obicno cak i nema sifre nikakve.

Mora taj da ostane to je modem i ruter
ali to tebe ne sprecava da koristis drugi ruter

mada mi je nelogicno da nemas pristup ruteru, obicno cak i nema sifre nikakve.

Ovo sve sada napamet pričam i samo nagađam, jer čujem kakva su iskustva drugi ljudi imali pa zbog toga

Ali sutra dolaze, tako da ću sutra saznati sve, nadam se

Ja koristim svoj ruter jel sigurno bolje radi nego ovo njihovo cudo. Inace ko ima vece pakete da se ne zezne ako kupuje wifi ruter da uzme slucajno 10/100 jel su takvi 90% na trzistu a oni naravno ne mogu preko 90-100mbit da izvuku. Banalna stvar ali eto dosle vece brzine i kod nas i ne mogu vise igracke ruteri od 20e da zadovolje potrebe.
Inace net u SM puko negde u 9 ujutro i evo i dalje ne radi....

Ovo sve sada napamet pričam i samo nagađam, jer čujem kakva su iskustva drugi ljudi imali pa zbog toga

Ali sutra dolaze, tako da ću sutra saznati sve, nadam se

Da ispričam update od danas:

Bili su dvojica iz Supernove jutros, skroz su resetovali ruter iz centrale (valjda) i javili mi na telefon koje su mi login informacije za konfigurisanje rutera... Tako da, što se tog dela tiče, jako sam zadovoljan

E sad.. Ruter je ostao isti, ZTE F660 i nakon što su mi pustili internet kroz taj ruter, na speedtestu na telefonu, down ne prelazi preko 50mbit , jer izgleda da ruter ipak nema 5 GHz ... Tehničar koji je bio jutros mi je predložio da odem sa kopijom ugovora u bilo koju Supernovinu poslovnicu i podnesem zahtev za instalaciju televizije (nisam znao do danas da televizija kod supernove ide odvojeno od samog interneta i rutera, već preko koaksijalnog) i da navedem da želim da mi zamene ruter, da donesu neki bolji, koji bi podržavao 5 GHz i to je otprilike to...

Za sad je sve ispalo ok, mnogo bolje nego što sam očekivao, sada je prestalo samo da dođu ponovo tehničari da uspostave televiziju + da mi zamene ruter.

Poslednja izmena:
Sami poslali ili si tražio?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Tražio u njihovoj poslovnici u Sava centru pre 20ak dana. Išao sam da uzmem kopiju računa jer ga poštar nije doneo, pa sam se usput raspitao i za ovu opciju. Iznenadio sam se kada mi je službenik rekao da su krenuli sa ovom uslugom od 1. aprila.

Tražio u njihovoj poslovnici u Sava centru pre 20ak dana. Išao sam da uzmem kopiju računa jer ga poštar nije doneo, pa sam se usput raspitao i za ovu opciju. Iznenadio sam se kada mi je službenik rekao da su krenuli sa ovom uslugom od 1. aprila.

I ja sam pre par dana dobio aprilski račun na mail

I kako se prijavljujes?

Da ispričam update od danas:

Bili su dvojica iz Supernove jutros, skroz su resetovali ruter iz centrale (valjda) i javili mi na telefon koje su mi login informacije za konfigurisanje rutera... Tako da, što se tog dela tiče, jako sam zadovoljan

E sad.. Ruter je ostao isti, ZTE F660 i nakon što su mi pustili internet kroz taj ruter, na speedtestu na telefonu, down ne prelazi preko 50mbit , jer izgleda da ruter ipak nema 5 GHz ... Tehničar koji je bio jutros mi je predložio da odem sa kopijom ugovora u bilo koju Supernovinu poslovnicu i podnesem zahtev za instalaciju televizije (nisam znao do danas da televizija kod supernove ide odvojeno od samog interneta i rutera, već preko koaksijalnog) i da navedem da želim da mi zamene ruter, da donesu neki bolji, koji bi podržavao 5 GHz i to je otprilike to...

Za sad je sve ispalo ok, mnogo bolje nego što sam očekivao, sada je prestalo samo da dođu ponovo tehničari da uspostave televiziju + da mi zamene ruter.

Nema SN valjan ruter.
Uzmes njihov ruter, prebace ga iz podrske u bridge mod a ti sebi kupis valjan ruter, ubodes u njihov i imas 5MHz i 2,4MHz podrsku za wifi.

Nema SN valjan ruter.
Uzmes njihov ruter, prebace ga iz podrske u bridge mod a ti sebi kupis valjan ruter, ubodes u njihov i imas 5MHz i 2,4MHz podrsku za wifi.
Iako sam upravo uradio, kao i godinama unazad upravo to sto si rekao, novi technicolor tc7210 makar po specifikacijama ne zaostaje i zapravo je bolji od vecine rutera koji se kod nas mogu kupiti do 50ak eura. Imajte ipak na umu da je vrlo mali broj korisnika spreman izdvojiti vise za mreznu opremu, narocito za potrebe omanjeg do srednje velicine stana i pokrivanja istog wifi signalom.
Sa moje strane kao modem radi perfektno, za wifi funkcionalnosti i ostatak opcija ne znam jer je od prve sekunde u bridge-u sa mojom opremom, ali kao sto rekoh na papiru deluje odlicno.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Poštovani,

Obaveštavamo Vas da nismo u sistemskoj mogućnosti da dostavljamo račune na mejl.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Show quoted text

Juce im poslao email u vezi slanja racuna na email...

Ako imate opciju e-bankinga, prvi put unesete sa računa sve i popunite obrazac. Sačuvajte ga, i posle idete samo 'ponovi uplatu'.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Kako kad se svaki mesec menja poziv na broj. To je pre moglo dok je bio Kopernikus, poziv na broj je bio broj ugovora i za svaki mesec je bio isti...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

E ybg, onda ću menjati tih par cifara dok ne budu mogli da šalju na email.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Nije problem menjati tih par cifara, nego sto postari ne donose racune... Sve sto placam mi stize na mail, osim drljave SN

Nije samo što se menja poziv na broj nego se menja i iznos onima koji imaju telefone.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Da upravu si, za to sam zaboravio. Znaci ipak se potrose ti minuti koje imas u okviru paketa. Zbog toga nikako da prebacim fixni kod njih...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno