Alister
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 17.07.2001
- Poena
- 2,395
E da.. Što se njihovih rutera tiče, jedan moj prijatelj koji živi dve ulice od mene, koristi gotovo identičnu uslugu od Supernove kao što ću i ja, kaže da kada je pokušao u više navrata da pristupi podešavanju rutera kroz default gateway, ni jedna default username & pass koju ja mogao da nađe na guglu za taj ruter nije radila, i nakon što ih je nazvao, ovi iz Supernove su mu rekli da korisnici ne mogu pristupati konfiguracijama svoje terminalne opreme (admin nalog zaključan vrv), već ako želiš npr. da promeniš SSID ili lozinku od svog Wifi-ja , moraš njih pitati i oni će to uraditi umesto tebe....
Ako se bude isposavilo tako i kod mene, postoji li način zaobići ovakvu prepreku? Imao sam ideju da kupim ruter po svom izboru, da bacim kroz prozor taj njihov zaključan koji bi mi dali, i da povežem sve na taj novi ONT ruter? Da li je to izvodljivo i da li je neophodno unositi neke posebne "parametre" ili šta god te prirode, da bih konfigursao novi ruter da radi u potpunosti, kojem bi, između ostalog, imao pun pristup jer ne bi bio zaključan kao prethodni koji bih od njih dobio... ?
'ajd slikaj taj ONT sto imas/koristis sad za fixni ?