Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^
S obzirom da je UL skoro 15, zakljucujem da je paket 120/15 sto znaci da tebi jos puno fali (skoro 1/3) do pune brzine... izuzev ako si merio preko wifi sto bi onda bila ok brzina na njihovim ruterima...

Evo ovako treba da bude (na kablu)

Rekoh wi-fi

J

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Riknula mi maticna (na vektoru sam nekadasnjem) najverovatnije zbog loseg napona sa njihove mreze.
Da li oni imaju galvanski odvojnik, da li je to neko od vas stavljao da zastiti tv?
U servisu su mi rekli da mogu da trazim od operatera i da moraju da mi omoguce.

Imam dosta iskustva sa riknjavanjem ploca sa mreze...
desava se to ali samo kada kabl sa bandere ide direktno u plocu, sto kod SN nije slucaj jer kabl ide kroz modem.

Tako da kada je grmljavina napolju nije dovoljno iskljuciti iz struje uredjaje, vec treba otkaciti mrezne kablove, ili bar koaksijalni sa ulice.

Kad ploca crkne obicno joj crkne samo mrezna karta, ostatak ostane ispravan, a po pravilu crkne i ruter.

To je zato sto struja trazi uzemljenje koje modem nema a racunar obicno ima, ako je dobra instalacija. Moze da se neki metalni deo ili sraf veze sa zicom na modemu pa na uzemljenje na uticnici, za slucaj da niste kuci kada grmi, moze da pomogne.

Koliko ja znam, galvanski rastavljač se stavlja kad se koristi tv kartica, pošto može da se desi da postoji napon između uzemljenja kabla od kablovske i uzemljenja u šuko utičnici. Koristio sam taj uređaj dok sam koristio tv karticu, doneli su mi majstori iz kablovske (tada sam bio na kopernikusu). Za modem se to ne koristi, niti za televizore, pošto tu nema uzemljenja, tako da tu galvanski rastavljač nema nikakvog efekta.

Poslednja izmena:
Galvanski razdvajač itekako ima smisla staviti i na televizore. Pogotovo LCD/Plazma.

To je zato sto struja trazi uzemljenje koje modem nema a racunar obicno ima, ako je dobra instalacija. Moze da se neki metalni deo ili sraf veze sa zicom na modemu pa na uzemljenje na uticnici, za slucaj da niste kuci kada grmi, moze da pomogne.
Zbog čega pišete o nečem u šta se ne razumete? Modem je ceo od plastike i kao takav nema potrebe da se uzemljuje, čak i ne postoji mogućnost uzemljenja za takve uređaje. Ako ima problema sa prenaponima sa mreže provajdera treba staviti filter koji taj napon neće propustiti prema modemu i televizoru.Kakva crna uzemljenja na modemu.....

Послато са Mi 9T

Pa njemu je crkla matična ploča...
Da je crkao TV pa da priča ima smisla...

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Imam na 3 televizora kartice, znaci trebao bi da im trazim tri galvanska da mi daju.
Cak mi je serviser kad sam odneo tv rekao da uzemljim koaksijalni kabal, metalni deo oblozim bakarnom zicom i spojim na kuciste racunara ili uzemljenje u uticnici.
Medjutim ako galvanski odvajac radi posao, sigurnije mi je njega da uzmem.

Takodje je preporuka da ne spajam pc preko hdmi bas zato jer nemaju iste potencijale.

Mozes da trazis,
ali mislim da slaba vajda od svega toga.

Slaba vajda da ce mi dati ili da moze da zastiti tv?500din kosta, ako ne daju kupicu ih sam.

Galvanski razdvajač nema smisla stavljati na uređaje koji nemaju utikač sa uzemljenjem. Može čovek da traži da mu daju, ali ništa neće dobiti s tim. To se koristi kad se koristi tv kartica za komp.
Evo vam pa pročitajte šta je to i čemu služi.

https://www.mojaradionica.com/galvanski-rastavljac/

Poslednja izmena:
Zbog čega pišete o nečem u šta se ne razumete? Modem je ceo od plastike i kao takav nema potrebe da se uzemljuje, čak i ne postoji mogućnost uzemljenja za takve uređaje. Ako ima problema sa prenaponima sa mreže provajdera treba staviti filter koji taj napon neće propustiti prema modemu i televizoru.Kakva crna uzemljenja na modemu.....

Послато са Mi 9T

A ti se razumes? Ko je rekao bilo sta o plastici? METALNI deo na kucistu modema je ujedno i masa zar ne? Na primer konektor od kablovske, tu se veze zica i na uzemljenje koje mora biti dobro.
Kad lupi grom samo fizicko odvajanje od strujne uticnice i coax kabla od kablovske garantuje 99% da nece nista da crkne. Onaj 1% je udar blizu koji stvori luk ili EMP i tu nema pomoci.

Kad nema zatvorenog strujnog kola, struja ne teče, metalni deo ne mora da se uzemljuje, ako je sa svih strana oklopljen izolatorom, tehničko u osnovnoj školi. Ja lepo kažem, koristio sam galvanski rastavljač, doživeo sam da me protrese struja zbog razlike potencijala u kablu iz kablovske i uzemljenja u utičnici, a imao sam i smetnje u kvalitetu slike sa tv karticom. Galvanski rastavljač služi da se reše ti problemi, a nije nikakva zaštita od udara groma i sličnih skokova napona.

A ti se razumes? Ko je rekao bilo sta o plastici? METALNI deo na kucistu modema je ujedno i masa zar ne? Na primer konektor od kablovske, tu se veze zica i na uzemljenje koje mora biti dobro.
Kad lupi grom samo fizicko odvajanje od strujne uticnice i coax kabla od kablovske garantuje 99% da nece nista da crkne. Onaj 1% je udar blizu koji stvori luk ili EMP i tu nema pomoci.
Pošto se ti razumeš i toliki si stručnjak ajde slikaj i prosvetli nas koji "šraf" na modemu da uzemljimo... I baš me interesuje kako će da ti radi net i kablovska kada uzemljiš konektor...

Послато са Mi 9T

Galvanski razdvajač nema smisla stavljati na uređaje koji nemaju utikač sa uzemljenjem. Može čovek da traži da mu daju, ali ništa neće dobiti s tim. To se koristi kad se koristi tv kartica za komp.
Evo vam pa pročitajte šta je to i čemu služi.

https://www.mojaradionica.com/galvanski-rastavljac/

"... Galvanski razdvajač nema smisla stavljati na uređaje koji nemaju utikač sa uzemljenjem..." - netačno.

Osim što rešava ground loop, galvanski razdvajač takodje služi kao zaštita od statičkog elektriciteta koje se javlja usled atmosferskog pražnjenja - po naški od munja i gromova. Tako da je uvek preporuka da se postavi galvanski razdvajač.

Što se tiče teksta sa linka, stoji i ovo na kraju:"... Na kraju nije loše pomenuti da LCD i plazma televizori, za razliku od starih televizora sa katodnom cevi, imaju i uzemljenje. Kako ovo uzemljenje sigurno nije na istom potencijalu kao ono kod kablovskog operatera moguće je pojavljivanje ground loop efekta i preporučuje se postavljanje galvanskog separatora na koaksialni kabl i u ovom slučaju.... "

Tako je, serviser mi je upravo i rekao da je problem u razlici potencijala na tv i recimo racunaru ako ga spajam preko hdmi, ili tv i kablu od kablovske.

Znaci jos jednom da ne sirimo pricu, imam kablovsku preko koaksijalnig kabla i ok je da stavim galvanski razdvajac?

Pa što ne reče odmah da komp kačiš na tv? U tom slučaju traži da ti donesu galvanski razdvajač.

Poslednja izmena:
Kacio sam komp preko hdmi ranije za filmove i za pes :)
Zanima me ako stavim galvanski na antenski kabal, da li je zasticen u tom slucaju ako kacim na pc preko hdmi?

Do kakvih ste vi gluposti dosli ! Povadite sve kablove iz uredjaja i nista vam nece pregoreti! STVARNO STE SMESNI!

Zasto ne bi radio net i kablovska ako se uzemlje kad oni nemaju uzemljenje? Zato i gori sve kad lupi grom, njihovi kablovi nelegalno vise po strujnim banderama, to treba sve pod zemlju da ide.

......

Supernova je bolja od boxa

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Bas sada poredim box3 i nije nesto bolja, jedino sto moze jedan televizor vise, ali je sporiji net i naravno sn je elegantnije resenje za onog ko vec ima koaksijalne kablove. Jel se dobijaju hbo go i hbo od u supernovinom super sve plus paketu, nista ne pise na strani gde su ti paketi?

Pre neko vece nesto nije bilo kako treba sa Cinestar kanali. Na Cinestar TV 1 i na Cinestar TV Action bile su zamrznute slike,a na Cinestar TV Comedy,Cinestar TV Fantasy i Cinestar TV 2 se bio pojavio kanal Cinestar TV 1 bez titlovi na neki film. Na Cinestar i na svi ostali kanali elektronski programski vodic nije radio. Tako je otprilike bilo dva sata i nesto. Posle je sve opet bilo normalno. Na kanal Ginx vec nekoliko dana nema slika. Pojavljuju se samo titlovi dok ide neka emisija,dok elektronski programski vodic normalno radi. Na nekim regionalnim i lokalnim kanalima je proradio elektronski programski vodic. Samo sto ovako,kad se prebaci na neki kanal,ne moze da se vidi da radi. Radi samo kad se udje u meni na EPG dugme.

Ako moze pomoc kako da sredim da mi bude normalna brzina, WIFI ruter izgleda da usporava brzinu, sta da podesim da bude kako treba?

• Like
Reagovanja: M J
Ovo je neverovatno...

Otišao sam prošlog ponedeljka u poslovnicu Supernove i podneo zahtev da izađe tim tehničara na teren, odnosno da dođu kod mene kući i da izmeste terminalnu opremu sa donjeg na gornji sprat preko + da mi osposobe/instaliraju televiziju koju još uvek nisu uradili... Evo, prošlo je 5 dana od tada i danas sam ih zvao dvaput, oba puta detaljno objasnio problem i zamolio da neko od njihovih tehničara dođe već jednom i instaliraju mi ono što mi je neophodno da bih mogao koristiti sve tri usluge za koje sam potpisao ugovor.

Oba puta sam dobio odgovor "Sve sam upisala što ste rekli, proslediću ovo šefu pa ćete biti obavešteni preko poziva o vašem slučaju..." Prošao jedan ceo dan od tada i još uvek ništa. Ako nešto ne preduzmu do utorka , raskidam ugovor odmah jer ovo jednostavno nije realno koliko njih boli dupe za svoje korisnike. Siguran sam da ni telekom ni SBB nisu ovoliko bezobrazni, neprofesionalni i retardirani. Svaku prijavu na kvar ili žalbu izignorišu ili je možda čak jednostavno samo obrišu i to je to.

Rečeno mi je od strane tehničara koji je bio kod mene kući prošlog ponedeljka da imaju 7 dana rok da uspostave sve uslove i servis za paket za koji plaćam mesečno. Ako ne ispune to, imam pravo na raskid ugovora... Nadam se da je to istina. Usput da li je još neko imao ovakvih uskustva sa prokletom Supernovom? GroNet je duplo bolje funkcionisao dok nisu postali SN. Dno dna.

Poslednja izmena:
Mani poslovnicu, zovi call centar u BG ili ih cimaj na Fejsu i napisi kako te ti lokalci zavlace. Tamo kad upale alarm za pola sata su kod tebe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno