Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kačenje na plafon?

Posto sam se odlucio za Gree inverter. Prostorija 30m2.
Pitanje da li uzeti Viola ili Muse, cene su slicne, mislim da Viola je 5000din jeftinija?
Budzet je nekih 60 000din, koliko i kosta Muse u G*****.

Uzmi sta hoces ali klimu kupi u radnji koja se bavi iskljucivo klimama. Zivot je tako neuporedivo laksi. Ako budes imao bilo kakvu reklamaciju ima da te driblaju izmesju radnje i servisa da ce da ti presedne sve. Ovo ti je drugarski savet ;)

Tapatalk from Poco loco

Molio bih za pomoć. Kum hoće da uzme klimu za grejanje, 70m2, izolacija 10cm, novi PVC prozori...budžet 1000e.
Ja sam hteo da mu preporučim Fujitsu Nocriu, pošto istu posedujem i kunem se u nju ali izgleda da je nema više na lageru nigde.
Koja je najbolja alternativa za taj budžet. Možda ASYG12LTCA?
Hvala.

Sent from my H4113 using Tapatalk

Kaži kumu da mu trebaju dve klime iz cenovnog ranga 60k+ Rsd.

Posto sam se odlucio za Gree inverter. Prostorija 30m2.
Pitanje da li uzeti Viola ili Muse, cene su slicne, mislim da Viola je 5000din jeftinija?
Budzet je nekih 60 000din, koliko i kosta Muse u G*****.

Muse menja Violu, pa bi možda bilo pametnije kupiti novi model.

Osim ako nije ceo stan jedna prostorija, ne postoji šansa da zagreje ravnomerno 70m2 stana sa jednom klimom, ma koliko dobra bila.

Treću godinu imam LU 14 u dnevnoj i prošlu jesen smo stavili LM 9 u dečju sobu pošto tamo ova iz dnevne nije dobacivala uopšte. U spavaćoj (u sredini) se i dalje dešava da noć bude hladnija nego što nam se sviđa.

Pošalji raspored prostorija, verovatno mu dve od 500e su bolji izbor.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Molio bih za pomoć. Kum hoće da uzme klimu za grejanje, 70m2, izolacija 10cm, novi PVC prozori...budžet 1000e.
Ja sam hteo da mu preporučim Fujitsu Nocriu, pošto istu posedujem i kunem se u nju ali izgleda da je nema više na lageru nigde.
Hvala.

Uvek mu je bolje da kupi 2 manje klime.

A ako je bas zapeo za jednu, ima Gree Amber, Fujitsu 12LT i mozda meni najgotivnije, neke Panasonic modele: KIT-Z35TKEA(skoro na nivou Amber-a, malcice jaca od 12LT), KIT-XZ35-VKE, malo slabija, ali dizajnerski srebrni model i na kraju, KIT-TZ42-WKE mislim da je ovo 18ica, jaca je od svih navedenih.
Amber ti je ti najjeftiniji, malo ispod 100k, LT oko 100e vise i ove Panasonic su ti tu 950-1050e.

Hvala.

2x Fujitsu 12 LLCE ili LMCE ili Gree Viola. Obavezno dve, nikako jedna.

Ume da wifi bude upotrebljiv ali nemoj da te drugi brendovi plase, wifi mozes resiti uredjajem od 10e bukvalno. A i jednom kad je ukljucis neces dirati vise. Meni radi 8 meseci u godini i obzirom na stvarno malu potrosnju upalim i ne gasim je, ne razmisljam.

Tapatalk from Poco loco

2x Fujitsu 12 LLCE ili LMCE ili Gree Viola. Obavezno dve, nikako jedna.
Pardon moja greška. Nije 70m2 nego 60m2. Stan mu je praktično koncipiran kao koridor koji se uliva u dnevnu sobu a njemu bi klima stajala u dnevnoj i duvala ka tom koridoru tj kroz njega. On već ima glavno grejanje neke električne radijatore razvučene po sobama kojima naravno nije zadovoljan.
Za njegov stan bi bila idealna Nocria koja bi bila sasvim dovoljana pogotovo što bi duvala po paraleli jer moji stan ima veću površinu, lošiji raspored a zimi me Nocria greje da mogu u majici da idem.
Na zalost ona ne može više da se kupi pa zato pitam za ovaj model sto sam naveo jer ima sličan COP kao Nocria.

Moze LT ali zavisi od rasporeda, ne znam sta je koridor, hodnik? U svakom slucaju bolje dve klime zbog komfora i defrosta.

Pardon moja greška. Nije 70m2 nego 60m2. Stan mu je praktično koncipiran kao koridor koji se uliva u dnevnu sobu a njemu bi klima stajala u dnevnoj i duvala ka tom koridoru tj kroz njega. On već ima glavno grejanje neke električne radijatore razvučene po sobama kojima naravno nije zadovoljan.
Za njegov stan bi bila idealna Nocria koja bi bila sasvim dovoljana pogotovo što bi duvala po paraleli jer moji stan ima veću površinu, lošiji raspored a zimi me Nocria greje da mogu u majici da idem.
Na zalost ona ne može više da se kupi pa zato pitam za ovaj model sto sam naveo jer ima sličan COP kao Nocria.

Imam i ja nocriu u greje mi preko 60m² ali definitivno je bili komfor sa 2 klime. I meni je super raspored pa to prolazi bez problema.
Moze LT ako se bas insistira na jednoj klimi, moze i gree Amber npr.

Tapatalk from Poco loco

Zaboravite, videh sad da je LUCA dosta skuplja.

LUCA jeste jaca ali mi se ne svidja panel i kako je reseno to sve, teza je za odrzavanje. Imam je u lokalu. Za 60m2 dve LLCE rade posao bez problema.

Vi svi zapeli za Fujitsu. Ima Daikin FTXB35C, Gree Viola i Muse, LG S12EQ... pa neka bira u šta se uklapa. Sve ove klime su u okviru klase. Gree donosi Wi Fi, ako je ta stavka bitna.

Nismo mi nista zapeli, bar ja nisam, rekao sam da moze i Gree Viola. Drugo, covek ima Fujitsu Nocriu i zna sta moze da ocekuje od brenda. Ja imam 5 Fujitsu klima i to mogu da predlazem jer imam iskustva, video sam i Amber 18 i 12, Violu. Dakin je ok ali ima manje snage od LLCE modela i plastika je toliko ruzna da je to neverovatno.

Ja nikad ne bih gledao 'praistorijske' modele. Nove R32 klime su efikasnije, imaju bolju kontrolu rada, (efikasniji defrost i sl), mogućnost ugradnje wifi modula, ili već dolaze sa istim, savremeniji dizajn...

Slabo Fujitsu izbacuje nove modele. A mogli bi malo i na dizajnu da porade.

Uvek mu je bolje da kupi 2 manje klime.

A ako je bas zapeo za jednu, ima Gree Amber, Fujitsu 12LT i mozda meni najgotivnije, neke Panasonic modele: KIT-Z35TKEA(skoro na nivou Amber-a, malcice jaca od 12LT), KIT-XZ35-VKE, malo slabija, ali dizajnerski srebrni model i na kraju, KIT-TZ42-WKE mislim da je ovo 18ica, jaca je od svih navedenih.
Amber ti je ti najjeftiniji, malo ispod 100k, LT oko 100e vise i ove Panasonic su ti tu 950-1050e.
Zaboravi da odgovorim, Z (Etherea) je bolja serija od TZ, i dolazi sa WiFi u novoj generaciji. Ja imam 2 kom. 2010 i 2016 modele, odlične klime.

Vise fensi, ali je tk professional, pravljena da radi 24/7/365, ima i senzore na cevima za ledjenje.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sezona do 1 Maja mi je izasla 180e.
2x Fujitsu 12 LGC
2x General 09 LLCA
Kuca, 90m2 se aktivno greje, garaza indirektno od 25m2, fasada i tavan 5cm stiropor, drvena stolarija.

Mene ubio prošli mesec. Došao račun 7900. Ali nije do grejanja.

I meni je povećana potrošnja u aprilu, po ceo dan u kući, non-stop se nešto mulja po kuhinji.

Isto i kod mene ali klima je tu najmanje potrosila. Jednostavno, non stop smo tu, moramo vise da trosimo.
Posto sam ugasio klimu prosle nedelje sam ocistio nocriu, haos sta je bilo u njoj.

Tapatalk from Poco loco

Kod mene žena iskulirala čišćenje filtera, a ladno mi rekla da ih je čistila. Morao sma da usisavam saće, i tu se nakupilo. Ne mnogo, ja sam bolestan čistunac jer mi smeta prašina, ali ako se ne čiste filteri prašina nađe put

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno