Nije stvar samo u brzini kloka, već u tome što, u slučaju da je isti oboren uz eventualno kasnije povećanje brzine istog će autonomija i ovako slabašne baterije biti još lošija. Ako i nebude povećanja brzine, biće update-a iOS-a koji sa sobom uglavnom povlače i sve kraću autonomiju (tj. sot). A složićeš se da korisničko iskustvo koje sa sobom povlači da je telefon više vremena na punjaču nego u rukama korisnika, nije baš najprijatnije. Pritom telefon dolazi sa ultra sporim 5V punjačem. Što se samog OS-a tiče, zamoli bih te da mi navedes (ukratko) koje su to prednosti iOS-a u poređenju sa Androidom, šta to isti ima što ovaj drugi nema? Ne pitam cinično ili da bih ulazio u neku raspravu iOS vs Android i offtopic, već da znam u čemu je iOS toliko bolji od Androida, a da nije dizajn UI-a ili tako nešto. To je već stvar ukusa i ličnih preferencija.![]()
Za tebe i nije namenjen ovaj telefon ako se razmišljaš između p30 i Se. Već prežvakano 20 puta koga apple cilja. Da je telefon pun pogodak, nije. Nisu to ni mnogo skuplji telefoni. Kao i svaki ima svoje prednosti i mane.
Ti nisi SE kupac, tako da ne vidim svrhu da polemišemo oko ovog telefona.
To se vidi iz tvog pitanja da napišem koje su prednosti iOS-a, a ja nigde nisam napisao da je iOS bolji (ili lošiji), a nisam čak ni pozvao da se ova dva OS-a upoređuju. Samo sam napisao da je mnogima ovde važniji hardver i cifre na papiru, od toga kako i koji softver pokreće telefon.
Opet kao što rekoh, sve je stvar ličnih preferencija.![]()
@Ricciolo1
Apr 27
iphone 6 front panel ,ALL internals of iphone 8,CAMERA INCLUDED,only exception, A13 .
Super Good for apple,
Good for U.S customers,
NOT that good for europeans (base 500 to 700 euro)
Next year will be even worse with SE "Plus''
Da nemam ugovor, uzeo BiH ga, ovako sačekam oglase za keš.Evo i MTS je ubacio u ponudu SE 2020 od 64 i 128GB, doduse trenutno ga je moguce samo rezervisati. Rekao bih da (IMO) nije bas mnogo povoljan, npr. uz O1 tarifu (2000 din.) na dve godine kosta 42.600 din. (360€). Ali to nije krajnja cena telefona, jer matematika je jasna (razlika u ceni O1 paketa sa i bez urejaja x 24 meseca + cena uredjaja uz paket) dakle 800 din. x 24 meseca = 19.200 + 42.600 = 61.800 (~520€).
ontopic: novi SE je u principu ok ponuda za 400+ EUR, mislim da će im se prodavati kao alva.
Ja mislim da je samo sim slot zaključan, esim slot je slobodan.. Kao kod svih ds telefona u mts, prvi zaključan drugi otključan (takođe znaju da dođu ture otključanih)..A samim tim i eSIM je neupotrebljiv.
Zapamtite da su u mts telefoni zakljucani na mts...
Definitivno.Meni deluje da će jedini problem biti baterija.
ne bih bio kod MTS da je jeftiniji nego u USA
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari