Šta je novo?

iPhone SE (2020)

A postoji i Gboard...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pogledao sam ovih par recenzija sto je izaslo.

Imas priliku da medju prvima snimis recenziju za jedan od najocekivanijih telefona koji bi mogao da bude najveci hit ove godine, ti pravis video od 10 minuta gde je 80% klipa kadar tebe kako pricas...

Bukvalno ne znam nista vise o telefonu nego sto sam znao i pre tih recenzija...

@Alukard imaš Outlook i Spark, ja primarno koristim ovu drugu jer, ako me sećanje dobro služi, Outlook pre nije imao POP3 podršku.

Sent from my Galaxy Note10+

Ma volim da gledam, al da gledam review proizvoda gde se vidi proizvod, a ne reviewer. Da pusti nekoliko igrica, malo web browsing, nekoliko slika kamere, par minuta snimaka, a ne sve na blic ovako i onda da gledam njega... Ono ipak kupujem telefon, a ne reviewera.

Cini mi se da je baterija ok, ali nista specijalno. U realnosti ocekujem da bude priblizna onome kakva mi je bila na starom se kad sam ga kupio.

Poslednja izmena:
Pa da, dan ce da izgura i to je to.
Not great, not terrible.

Lepo ga bucko nahvalio, njemu navodno izgurao dan i po...
Fotke ocekivano deluju super preko dana, kao i video, tu negde u rangu iP 11, uz nesto manje detalja.

https://youtu.be/MSh6nydIckk

Kamera je valjda sa iP8, a processing sa iP11.

Cek on rece u recenziji 4k 30fps? Zar nije pisalo u specifikacijama 4k 60fps?

Sudeci po malobrojnim foto semplovima (Verge) post-processing je vise u stilu ''X'' modela.
https://cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/19916302/iPhone_SE_3.99_IMG_0041.jpg

Pa recimo da je “hybrid” u pitanju [emoji2]
Isti je senzor kao na X, ali uz odredjene benefite A13 neural engine-a, minus deep fusion, koji btw nije vezan samo za cipset, nazalost. Sto rezultira manjkom detalja u uslovima losijeg osvetljenja i kod portreta.
Ali je svakako ukupno bolji single camera system od onog na Xr.

Poslednja izmena:
Kamera je valjda sa iP8, a processing sa iP11.

Upravo tako. Senzor i sočiva su sa iP8, ali koristi image signal processor (ISP) A13 chipset-a, tako da je kvalitet fotografija dosta sličan onim sa iP11. Naravno to ne važi u low light uslovima, gde naravno ne može da se poredi sa iP11 jer za razliku od njega, kao što već od ranije znamo, nema night mode.

Cek on rece u recenziji 4k 30fps? Zar nije pisalo u specifikacijama 4k 60fps?

Da, može da snima i 4K@60fps, ali bez extended dynamic range-a, koje je dostupan samo u 4K@30fps modu.

Poslednja izmena:
Ok ali da li je moguce podesiti gmail i gboard kao default aplikacije?
Ranije je bio problem sto apple nije dao da se biraju default aplikacije.

Jedino za sada ne moze Chrome da bude default browser, ali moze da se stavi u dock umesto Safari-a, pa mu je tako olaksan pristup.
Ali i to ce se verovatno promeniti sa iOS 14, navodno ce moci za sve da se izabere default app, polako i oni popustaju...

Bice ovo top ponuda kad malo padne cena. Planiram da menjam krajem godine,najverovatnije decembar. Do tada ce sigurno biti oko 400€ nov.

Diskutabilno je da li će kamera biti bolja od Xr. Xr ima odličnu kameru.

Ja odustao od ovog, ipak je malo veći downgrade sa 11 nego što se u prvi mah činilo. Ostaje nada za ip12 5.4".

@axel-junior

I ja isto mislim.

Dal samo meni fotke sa xR vise vuku na 11-icu ? Imaju nekako vise taj neki vajb, jednostavno deluje ubedljivije od SE2.

Jel postoji negde pravi test kamere na yt? Da lepo stavim 4k60fps i vidim kako izgleda snimak, a one onako na blic da mi pricaju o 4k kameri i pokazu par sekundi snimka, a video ceo video je u 1080p.

edit: Na kraju sam video kod iJustine vecinu onoga sto me je zanimalo kod kamere. Da ne poverujes.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno