Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Kazu najbolja single camera ever. Po tome ispade da je bolja od xr kamere.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Zasto ignorises soc? Zasto ignorises izuzetnan hw i podrsku sa sw? I pominjes dizajn kao zamerku? Ti nisi bas realan kamera nije iz 8 ;-)

Pixel nemas gde da kupis, posle ga jedva i prodas... slabiji hw, 3ka ruzna do besvesti, 4ka skuplja. Uopste nemaju dodirnih tacaka sem velicine.
Ima gde da se kupi, što se tiče prodaje, to je neka druga stvar, tu je iphone uvek bolji. Izgled je subjekti na stvar, meni je lično ružan iphone, p3 izgleda modernije i novije po mom mišljenju. Ne kažem da će biti loš izbor, ali za te pare ima dosta Androida koji su bolja kupovina. Ko hoće isključivo iphone, za te pare, samo napred.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Ne slazem se sa tobom... p3 je po mom misljenju nesto bez ukusa totalnog... a ovaj dizajn jeste star ali je i dalje prelep i atraktivan... steta sto se nose u futrolama...

Za tih 399$ u USA nema konkurenciju, strasan telefoncic za te pare. Prvi dan ce samo prodati vise komada, nego sto je Google prodao Pixel-a do sada.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo neko ko je sujetan može da kaže da je ovo los telefon. I ja nikada nisam koristio iPhone i generalno mi je ip8 u ruci kao igračka mali, ali kao kompletan uređaj hardware + software i ceo Apple ekosistem je sve top. Ovo može da bude odlična ulaznica u taj ios svet.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Kakvi su nasi ljudi, zna se sta je iphone SE i onda krecu komentari e a da ima night mode, a da ima manje bezele i veci ekran, a da ima kameru od ip11 pro.... pa onda ne bi kostao 399$ vec 1.399$. Kao sto i Pixel ima svoje slabije verzije 3a i 4a tako i ovi. S tim sto SE dobija poslednji cipset iz aktuelnih najskupljih modela u tom trenutku, sto nije slucaj npr. kod Pixel-a. Ono sto su najavili to su i izbacili. Za ovu cenu tesko da se moze naci isto u Android svetu i pritom da ima podrsku OS narednih nekoliko godina, jer stariji iphone modeli neki i dan danas dobijaju update dok su Androidi vec uveliko u penziji. Kome treba dobar i praktican telefon, ovo je top kupovina. Kome fali veci ekran, bolja kamera i ostalo, zna se - zavuci ce malo dublje ruku u dzep i kupiti neki skuplji iphone.

Zapravo kuciste nije staro 5 godina vec dizajn ekrana :) doktorski izbegava HW :-D

Poslednja izmena:
Biće popularan kao i prvi SE. Najbolja kupovina. Realno ogromnoj većini korisnika ne treba ništa bolje od ovoga naredne 3 godine.

Samo Apple-u se moze da prodaje dizajn star 5,5 godina kao nov i da ljudi vicu kako je to odlicna ponuda... Zamisljam Samsung koji je prepakovao Note 4 i danas ga nudi kao odlicnu ponudu...
Imam mali SE prvu verziju, kojim sam prezadovoljan pre svega jer je najmanji smart telefon i koristim ga kao poslovni telefon, ali realno on je samo unazadjivan sa tom visegodisnjom podrskom za nadogradnje...
Ovaj novi SE ce se prodavati kao alva, jer je iphone, i mnogi ce pristati na kompromise prosto zarad brenda. Kao sto rekoh Apple-u se jednostavno moze.

Huawei P30

Mogli su bar da na ovaj ekran krknu 120 fps ekran, nije amoled i mala je rezolucija, bar to su mogli uz true tone, ne kosta to ne znam sad koliko. Ali definitivno. po meni ovaj SE nije takav boom kao sto je bio stariji brat iz 2016-te. Sada na trzistu ima daleko bolji izbor i mislim da po ovakvoj ceni nece se razbiti od prodaje. Zivi bili pa videli ali takav neki osecaj imam.

• Like
Reagovanja: M J
Kad se setim kako su pocophone za 300e kovali u zvezde, nisi smeo nista ruzno da napises o telefonu, dobijao si ban na 2 nedelje. A telefon je najobinciji plastikaner, sa prosecnom kamerom(koja je losija od ove) i lcd ekranom. Tad je svima bio vazan samo unutrasnji hardver. Sad za $399 izadje telefon koji opet ima najbolji hardver, dobru kameru i kvalitet izrade, ali odjednom je los i unutrasnji hardver nije bitan.

BBCE1530-975F-4581-B7AF-6D949851321B.jpg

Ip8 do danas... i vama je 399$ za ovo mnogo? Ja ne znam...

^ klasika... Top hw se ignorise :)

Poslednja izmena:
Ja bih ubio za ovakav hardver u kucistu i dimenzijama od 5-ice i prvog SE. Koristim iPhone 5S poslednjih 6 godina i uz Kindle to mi je najbolje utrosen novac (ako se dobro secam platio sam ga oko 450 evra) za neki uredjaj ikada - nijedan najmanji problem za sve ovo vreme nisam imao. Tek u poslednjih godinu dana je poceo malo da stuca u nekim aplikacijama pa sam shvatio da je doslo vreme za nesto novije. S obzirom da vise ne postoji nada da ce izbaciti klon prvog SE modela, verovatno cu da kupim ovaj model kroz par meseci kada se kod nas stabilizuju cene.

Samo Apple-u se moze da prodaje dizajn star 5,5 godina kao nov i da ljudi vicu kako je to odlicna ponuda... Zamisljam Samsung koji je prepakovao Note 4 i danas ga nudi kao odlicnu ponudu...
Imam mali SE prvu verziju, kojim sam prezadovoljan pre svega jer je najmanji smart telefon i koristim ga kao poslovni telefon, ali realno on je samo unazadjivan sa tom visegodisnjom podrskom za nadogradnje...
Ovaj novi SE ce se prodavati kao alva, jer je iphone, i mnogi ce pristati na kompromise prosto zarad brenda. Kao sto rekoh Apple-u se jednostavno moze.

Huawei P30
Jeste, a taj Samsung je poslednji Update imao 2016, a izašao je 2014. Mogu da se kladim da bi mnogo ljudi i danas koristilo taj legendarni note 4 da je podržan zvanično androidom 10.

Poslednja izmena:
Koliko se sećam kukalo se i za Xr rezoluciju i kako će biti najveći "fail" kad ono najprodavaniji telefon godine.

Sent from my Nokia 8 Sirocco using Tapatalk

Jel grešim ili je ovo ip8 bez 3d touch i sa nešto boljom kamerom/čipsetom?! Najveći pointelss telefon ikad!

Da su napravili ekran kao kod ip x pa i 100e da je skuplji bio bi top

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pre bih rekao Ip8 sa najboljim čipsetom, boljom kamerom i boljom baterijom za istu cenu. Za cenu za koju se nudi budući najprodavaniji iPhone ikada...

Jel grešim ili je ovo ip8 bez 3d touch i sa nešto boljom kamerom/čipsetom?! Najveći pointelss telefon ikad!

Da su napravili ekran kao kod ip x pa i 100e da je skuplji bio bi top

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

I jeftiniji 50dolara od 8

Ovo ce biti vrlo prodavan telefon...

Kad se setim kako su pocophone za 300e kovali u zvezde, nisi smeo nista ruzno da napises o telefonu, dobijao si ban na 2 nedelje. A telefon je najobinciji plastikaner, sa prosecnom kamerom(koja je losija od ove) i lcd ekranom. Tad je svima bio vazan samo unutrasnji hardver. Sad za $399 izadje telefon koji opet ima najbolji hardver, dobru kameru i kvalitet izrade, ali odjednom je los i unutrasnji hardver nije bitan.
Ne zezaj Poco je telefoncina za ono koliko je kostao..

Imam ga 1,5god i prezadovoljan sam, jedino sto mi malo smeta je velicina telefona s maskom posto nosim onu popirlicno glomaznu, a ovako po kuci kad mi ne ispadne sto puta [emoji38] kao na poslu ok mi je.

Ovaj cu uzeti kad malo padne cena kod nas, a i radoznao sam da probam ios +duga podrska i to sto lepo drzi cenu. Jedan od razloga je sigurno i ove neopravdano povecanje tj. nadrkavanje cena pa cak i xiaomi ( npr mi10 koji vec 100k [emoji1787]) malo su se vise svi zaneli, a telefoni 2,3 godine napreduju minimalno da minimalnije ne mogu..

Kad ovaj bude manje od 450e kod nas moj je [emoji1]

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Jeste, a taj Samsung je poslednji Update imao 2016, a izašao je 2014. Mogu da se kladim da bi mnogo ljudi i danas koristilo taj legendarni note 4 da je podržan zvanično androidom 10.

Slazem se, ali evo na mom SE sa svakim update-om baterija sve losija... Tako da pitanje je koliko su nadogradnje svrsishodne...

Huawei P30

Što su svi ubeđeni u bolju bateriju... [emoji3526]

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Što su svi ubeđeni u bolju bateriju... [emoji3526]

Sent from my iPhone 8 using Tapatalk

Bice bolja od iP8 zbog procesora. Ali Mislim da relno ne vredi prelazak sa iP8 na ovaj SE. Osim ako dolazis sa 7,6s. Sa osmice ne dobijaš mnogo jer je i iP8 kao munja a kamera je i dalje super.

Ne zezaj Poco je telefoncina za ono koliko je kostao..

Imam ga 1,5god i prezadovoljan sam, jedino sto mi malo smeta je velicina telefona s maskom posto nosim onu popirlicno glomaznu, a ovako po kuci kad mi ne ispadne sto puta [emoji38] kao na poslu ok mi je.

Ovaj cu uzeti kad malo padne cena kod nas, a i radoznao sam da probam ios +duga podrska i to sto lepo drzi cenu. Jedan od razloga je sigurno i ove neopravdano povecanje tj. nadrkavanje cena pa cak i xiaomi ( npr mi10 koji vec 100k [emoji1787]) malo su se vise svi zaneli, a telefoni 2,3 godine napreduju minimalno da minimalnije ne mogu..

Kad ovaj bude manje od 450e kod nas moj je [emoji1]

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Kostao je bas onoliko koliko je trebalo da kosta. Telefon je doneo "samo" unutrasnji hardver. Sve ostalo je na nivou telefona od 150e. Imam ga i ja, kupio sam ga cim se pojavio kod nas, koristim ga svakodnevno i ja sam prezadovoljan. Namerno sam isao na telefon sa najboljim hardverom, za najmanje novca, da bi mi sto duze trajao, posto radim na njemu.

Za razliku od poco, ovaj telefon donosi i najbolji unutrasnji hardver, kameru koja je jedna od boljih kada je u pitanju apple i vrhunski kvalitet izrade i sam kvalitet materijala, cime poco nije mogao da se pohvali. Kosta samo $100 vise nego sto je poco kostao, a pritom je apple, ciji su proizvodi medju najskupljima.

Za ovaj telefon je ljudima glavni argument dizajn star 6 godina, jer znas, nije fora kad ga izvadis u kaficu, mislice pobogu da si sirotinja.

Vrh Dno