Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Zna li neko kako ukloniti activate windows watermark ali bez korišćenja win loadera, toolkita i ostalih alata. Probah par onih načina što nadjoh guglajuci ali nijedan od njih urodio plodom

Imas i Digital License Activator ili da kupis licencu, nema druge.

@igor88 Ja sam svojevremeno bio najzadovoljniji sa 2015 ltsc (to jest ltsb), probaj njega na tom računaru koji ne radi dobro. Sa isključenim auto updateom naravno :)
en_windows_10_enterprise_2015_ltsb_x64_dvd_6848446

Moze li se naci jos uvijek serial ua ovaj LTSB? Ebay?

Odavno nisam instalirao Windows...da li se nešto promenilo oko aktivacije LTSC-ja? Ima li negde taze LTSC build sa apdejtima?

imas proveren aktivator na MDL forumu.

hwid.kms8 se zove. ako se ne snadjes pisi na pm da ne baljezgamo ovde.

ja sam presao na pro zbog rtx podrske i apdejtova. inace bih i dalje ostao na LTSC ili jos bolje win 7ici.

Nabavio sam ssd i hocu da mu radim clean windows. Medjutim postoji problem oko instalacije.
Skinuo sam sa saja microsofta onaj tool uradio usb (kao i uvek do sada) raskacio stari hdd i nakacio ssd, ubacio usb, stavio da bude prvi u biosu ali nece da mi pokrene instalaciju. Ovo mi se nikada nije dogadjalo. Kada izaberem usb (generic flash disk 30000mb tako pise) kada snimim i krene da radi logo windowsa samo zakuca i izbaci plavi ekran.

Sta da radim? Hvala

Prilozi

• IMG_20200413_140025.jpg
    IMG_20200413_140025.jpg
    1,020.1 KB · Pregleda: 106
Si siguran da je ssd ispravan? U boot stavi da vuces windows sa usb...

A flash napravi preko Rufusa

Najpre vidis da li ploca podrzava UEFI pa takav usb i napravis...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Isao sam na system information i stoji uefi. Sta biram od opcija u rufusu?

Poslednja izmena:
Ne mogu da izmenim poruku prethodnu.
Uspeo sam da bootujem sa usb i pokrenem instalaciju ali odradi do odredjenog % i izbaci error 0x80070570d (windows cannot install required files).

Poludecu sa ovim danas.

Da li ima resenja nekog?
I da li mogu da kloniram "samo" windows sa starog hdd na novi ssd? (problem je sto ne mogu da kloniram ceo hdd jer je trenutno na 350gb a novi ssd mi je 240). Sta raditi?

Opcije i Rufus.u su samo za pravljenje butabilnog USB-a ne i kako će ići instaliranje OS-a. MCT pravi butabilni USB za instaliranje windows-a u legacy ili UEFI modu bez razlike.

Radi. Izgleda da je usb bio problem.

Kako da sredim taj usb da sljaka za instalacije onaj chkdisk?

Pozdrav ljudi.Imam problem sa ovim update od juce (Cumulative update for Windows 10 1909 x64 kb4549951).Stalno mi javlja gresku 0x80073712.Probao da brisem download iz softwaredistribution,nije pomoglo.Probao sfc scannow i prvi put je pronasao ostecene fajlove i neke uspeo da popravi neke ne.Pokrenuo sfc scannow jos jednom i iz drugog puta je popravio sve ostecene fajlove,pokrenuo i treci put i vise nije nasao ostecene fajlove.Ne radi mi se clean install ako bas ne moram posto cu verovatno morati opet da se cimam sa aktivacijom office 2016 telefonski a to je jedno nedelju dana zvanja podrske dok se ne jave.Kad pokrenem update on odrade sve do 100% i inda izbaci update failed some update files are missing or have problem...we try later....bla,bla.U pitanju je elitebook g2 i-5 5300u,8gb ram,ssd intel120gb,intel hd5500.E sad prekjuce sam probao da instaliram hp conection manager sa hp-ovog sajta i kad sam pokrenuo instalaciju,zavrsio,ne vidim da je instalirao program.Restartujem i zakuca na blu screen,ali ne bsod nego samo plavo i kursor.Gasi,vadi bateriju,nekako ga pokrenem ali i dalje ne vidim da je instalirao hp conection manager.Kontam da ovo posle mozda ima veze sa tim.Ima li neko ideju kako da izbegnem clean install?

imam ovu verziju win 10 Pro instaliranu na kompu:

ms1.PNG

naravno, u pitanju je narodna verzija.

hocu da kupim original sa sajta i to ovu verziju:

ms2.PNG

pitanje:

da li mogu, samo da idem na activate windows, iako je kao aktiviran sad, i ukucam cdkey koji dobijem posle uplate, da se nesto ne zabrlja?

i u slucaju, da moram na istoj masini da instaliram ponovo windows 10 u neko skorije vreme, da li mogu upotrebiti isti cdkey za istu masinu? mozda bi samo grafiku menjao, ostalo bi ostalo isto.

hvala

Ja imam key koji koristim godinama pozovem telefonom i oni zamene plocu tamo u sistemu... ja sam prezadovoljan microsoft srbija uslugama :) grafika mozes da menjas koliko volis :) vezan sn za plocu :)

Postoji bug zbog kog se Windows Defender Antivirus Service crash -uje kad postoji ime fajla poput

"file..txt"

tj. kad naiđe pri skenu na ime fajla koje ima dve uzastopne tačke ".."

privremeni fix od strane korisnika za taj bug je pronaći i preimenovati takve fajlove

Poslednja izmena:
Microsoft je sad već izbacio i

Security intelligence update 1.313.1687.0 (4/16/2020 5:06:18 PM)

koji otklanja taj problem

Baš se i meni danas desilo, nisam ništa skenirao, već primetim da je crveni krstić na ikonici u tray-u, pogledam piše Threat service has stopped, probao da pokrenem, nije hteo, restartovao računar i od tada je ok.

U event viewer-u ima samo jedan error, tačno je tad prestao da radi, i zbog fajla koji ima na kraju imena "31.03.2020..lnk" , tačno zbog dve tačke.

Poslednja izmena:
Moze li iko pomoci pocinje jako da me nervira.. Odlagao sam nekako Win 10 update-e bas dugo jer je sve radilo savrseno. Gejmerske slusalice koje imam sam uvek drzao prikljucene (i mic i slusalice) u prednjim portovima na kucistu, i kad bi hteo da zamenim izmedju zvucnika i slusalica, samo ih izaberem dole na sound settings kod sata.

Sada mi to vise ne nudi posle ovih sjajnih update-a i ako hocu da se vratim na zvucnike kad su oba porta od slusalica ubacena, umesto kao ranije samo da stavim na speakers, sad moram da vadim jedan od portova od slusalice.. Dakle sad imam samo "Speakers" i "Realtek digital output" sta god mi je prikaceno.. Ima li neko resenje da ne moram svaki put da cupam port od slusalica? Probao sam i sa portovima pozadi, ista prica..

Potraži Realtek control panel u M$ prodavnici.
Ili instaliraj njegov full drajver. Ali obrati pažnju, onaj koji je kompletan.

Poslednja izmena:
Niako da prođe ovaj update. Nem pojam šta sve nisam probao, ali neće...

Prilozi

• SC500.png
    SC500.png
    6.9 KB · Pregleda: 180
Vrh Dno