Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Kod mene prolazi,ali nije isti broj u zagradi kao kod tebe.

2020-04 Cumulative Update for Windows 10 Version 1909 for x64-based Systems (KB4550945)

Promeni mrežu i prolazi
Stvarno mi nije jasno kakve to ima veze, ali otkačio sam PC sa lan-a i nakačio na WiFi i povukao ga je odmah
A isti ruter je izvor za obe mreže.

Poslednja izmena:
Probao sve te DISM i SFC kombinacije. Skine ga on, ali greška prilikom instalacije istog, javi na kraju.

OK, probam da promenim mrežu. Javim. Hvala.

Skinem i ovaj KB4550945 pa probam iz komandne linije. Možda prođe.

Skinuo windows10.0-kb4550945-x64_8bc93fe5c681ddf741120602899a730c65c155d6.msu i netje ni on. Probam da pustim preko mob-neta... Kabl mrežni mislim da nemam...

edit: neće ni preko mobnet-a (hotspot). ostaje kabl da se proba. propas :)

Poslednja izmena:
Skineš ručno sa Update Catalog i mora da prođe

Neće, uvek javi grešku. Nešto neje dobro. Skinuh aprilski ISO, idem reinstall.

Zato ja svima Feature update odlazem na 365 a Security na 30 dana i nema problema. Imaju dosta brljotina, i kod mene sam tako podesio i sad je sve ok vec duze vreme.

Stvarno su krendžosi... Probao na još dva kompa i ne prolaze updateovi...

Meni proso update normalno, nisam imao nikakvih problema.
Mada me strah da ovako pisem, da ne prizivam maler..:d

Na 40 i kusur račuanara prošlo OK, zaglavilo samo na jednom. Rešeno pomenutom promenom mreže.

Ne znam što se vi koji radite Clean instalaciju patite i ne napravite apdejtovan iso sa njanovijim apdejtovima i tako rešite bede? Ja koristim osnovni ISO Win 10 pro i na njega nadogradim updejtovima s vremena na vreme. Postupak uopšte nije komplikovan. I samo snimiš iso na flešku i gotovo.

imam jedno pitanje koliko normalno windows pojede ram? imam samo 8gb, on uzme preko 4gb, a nista nije otvoreno isto logongui proces sam primeto da ponekad povecava zauzece kako cpu tako i rama.

Prilozi

• 0.jpg
    0.jpg
    329.1 KB · Pregleda: 122
Ne vuce vec kesira za sebe, nije iskoristio sva 4GB sigurno. Kad imas ukupno 4GB on kesira 2 ili nesto preko, kad imas vise on rezervise odmah u startu 4GB ali nisu svi utroseni. To je novi memory managment u Win10.

Tmlhym2.png

Poslednja izmena:
Da li win10 pokrece normalno CSGO na 4gb rama kao na win7? Moj brat to igra meni ne treba niti se razumem.
Drugo pitanje, instalacija win10. Sa ms sajta sam mislio da skinem po ovom uputsvu: https://kompjuteras.com/odakle-skinuti-krekovani-windows-10-za-laptop/
Ali piše da je za laptop? Na drugom sajtu tvrde da to nije baš sigurno, klot instalacija, kao apgrejd sa win7 https://it-mixer.com/windows-10-besplatno-uputstvo-za-nadogradnju/
Sve u svemu pretpostavljam da neće biti problema da skinem na taj način i instaliram mada vi bolje znate. Uključi se mozila extenzija koja napravi kao da si u linuxu i onda ti se pojavi na ms sajtu down link za cist iso fajl.
Treća stvar, kodovi. Ako nisu potrebni i sve funkcioniše idealno kao da je aktiviran onda nema zime za mene. Svakako čuo sam da imaju ebaj licence/kodovi za 3 evra a imaju i za 15$. Ne znam koliko je to pouzdano. Neki čovek prodaje to ali evo komentara tj ocene od pre 5 dana:
21.04.2018
Aleksandar Colovic
Windows 10 PRO 32/46 bit COA&LEGALAN product key
Opis iz oglasa tačan: Ne
Komunikacija protekla dobro: Ne
Ispoštovan dogovor: Ne
Vrlo nekorektno, licence koje prodaje nisu refubrished niti OEM, kako on tvrdi, vec su Volume MAK porekla iz MSDN subskripcije(zabranjene za distribuciju i prodaju). Ove licence se mogu aktivirati na mnogo racunara (pogledajte VOLUME MAK licenciranje na internetu i bice Vam jasno)i Microsoft ih obicno stavi na black listu kada taj broj aktivacija predje dozvoljeni. Cisto sam zeleo da objasnim i napisem ljudima da znaju sta kupuju.
Nenad Lazić
Korisnik je u pravu (nije bitno što on nije kupac već njegova rodjaka i to ne preko Kupujem Prodajem nego preko mog sajta, dakle zloupotrebio je KupujemProdajem ali zarad istine ne zameram)!
Ja prodajem dve vrste licenci od UK i Nemačkih MS distributera (sada je to jasno naglašeno i označeno u oglasima) i svoje MS OEM licence. Licence od stranih distributera su (pokazalo se eto upravo sada) nepouzdane rizične i korisnik je dao detaljnije objašnjenje ja se time nisam ni bavio jer nisam sumnjao u svoje izvore i distributere (problem je što njima hakuju naloge i ja kasno dobijem obaveštenje sa tog emarketa)...
KORISNICI ĆE OD SADA MOĆI DA BIRAJU KOG DISTRIBUTERA ŽELE (ovo nije za pravna lica i ko očekuje za ove iznose magiju i nepogrešivost mislim da to nije realno, ovo je svakako bolje od kreka ali nemojte zloupotrebljavati ni mene ni MS...)
Microsoft product keys mogu dobiti samo oni koje ja procenim da zadovoljavaju kriterijume (siromašna fizička lica, studenti, crkve, humanitarci... pozvati za detalje...) a ostalima će biti ponudjene alternative ili će biti odbijeni.
Ovo je njegov sajt https://www.univerzalsoft.com/proizvod/microsoft-windows-10-pro-aktivacija-kljuc-registracija/

Poslednja izmena:
Sa MS sajta skini Media Creation Tool pa napravi ISO ili odmah USB Flash. Linkove mozes da napravis i na Androidu recimo.
Za aktivaciju koristi DLA (Digital License Activator), dzabe bacas pare na te kljuceve kad nisu legalni i mogu da budu blacklistovani. Sa DLA dobijas digitalnu licencu koja nikad ne istice.

Da li je preporuks na 4GB i i3-4010u ići na Windows 10.
Laptop je došao sa Windows 8 instaliran Windows 7.

Nije mi bitno eto više nema supporta na Windows 7, bitno mi je oće li računar biti lepršaviji u radu sa nekom drugom verzijom Windowsa?

Računar se koristiti samo za posao, (office, surf, ticketing) i multimedija (HBO i Popcorn) kao i komunikacija (Skype i Viber).
Sve super radi sada, znam da za ovo ne treba kakva mašina ali dosadno mi je i htio bih da probam nešto drugo ali samo ako će biti bolje.

Na računaru ne postoji mogućnost ugrade RAM, model je Sony Vaio Pro i koliko vidim na netu memorija je zalemljena na ploči.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Probaj kad se ima vremena, sad je idealna prilika. Neće biti lošiji, a da li će biti lepršaviji to sam proceni.
Isključi update obavezno sasvim, a budući da je nešto stariji laptop ja bih mu instalirao prvu ltsb verziju iz 2015 (en_windows_10_enterprise_2015_ltsb_x64_dvd_6848446). Nije preterano bitno, može u suštini bilo koje x64 izdanje, samo mu isključi update.

Krenuo da skidam verziju 2004 baš da se ne mučim sa updatima. Planirao update da stavim na odloženo a neka mi logika (administratorska još od 98), kaže da je bolje 2004 nego 1511

Nama je minimal requiriments 12GB rama +SSD tako da svi kancelarijski računari rade bez problema (većina na 1909 a par njih na Win 7) i sve dobro radi,miisliš da će mi brža biti 1511 sa 4Gb? (ima logike jer je prva LTSB pa vjerovatno i manje traži).

2015 ltsb sam stavljao na c2d e8200 mašine sa 2gb rama i mehaničkim hardom i lepo je radila. Tačnije radi još uvek, dve se još uvek koriste sa istom instalacijom.
Net framework ne može najnoviji na nju pa ako ti je potreban zaobidji je.

https://vimeo.com/150183963

@poolmaker
Hvala puno

Inače 2004 je izašao za clean install, ne za u upgrade.

Sa MS sajta skini Media Creation Tool pa napravi ISO ili odmah USB Flash. Linkove mozes da napravis i na Androidu recimo.
Za aktivaciju koristi DLA (Digital License Activator), dzabe bacas pare na te kljuceve kad nisu legalni i mogu da budu blacklistovani. Sa DLA dobijas digitalnu licencu koja nikad ne istice.
Ako je to legalan nacin, koliko taj DLA kosta?
I opet da pitam da li treba sa 4gb rama ici na win 10? Brat igra csgo i to je najvaznije da radi kao na sedmici.

Nazad
Vrh Dno