Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Iako smatram kompletnu S20 seriju promasajem, msm da preterujete zestoko. Sta ste ocekivali od Samsunga? 10sati Sot? Sto koristite Samsung i godinama se susrecete s istim problemima? Kad vidim necije koriscenje telefona ovde, zapitam se, da li ovaj covek ima zivot? To je 3h Netflix, 2 sata dizer, 3h instagram. Da li se nekad zapitate da li je telefon namenjen da pojedincima bude dnevno zabaviste ili je to ipak samo jako dobar telefon? O ceni nemojte pricati sad jer vas niko ne bije po usima da kupite, imate za 200e telefone za 5000mah pa uzmite i jedana takav za jahanje. To sto se smatra bitnim, nije bitno cim proizvodjac do sada to nije sproveo. Sprovesce kada 90% korisnika bude jahackog temperamenta prema telefonu, sto hvala Bogu jos uvek nije slucaj. Idite napolje, silent i zivot u ruke.

Prosvetli nas o životu u temi za S20

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Bravo za post Nikola mJet!

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Post bukvalno nema veze s vezom. Koga boli uvo ko koliko vremena provodi na telefonu, radi se o tome da su svi ostali napravili flagshipe koji mogu da izdrže "jahanje", čak je i Apple zadebljao telefone da bi to postigao. Samo Samsung sa Exynosom nije. Koliko vidim po US, čak i mali S20 izvlači 5h SOT pravog korišćenja (ovo sa netflixom i youtubeom ne računam, tako moj telefon izdrži 15h), znači opet je problem u ciganjenju za xxx $ profita više.

Ne učestvujem aktivno na forumu, baš zbog ljudi koje je Nikola mJet spomenuo. Samo offline pratim teme u andorid delu foruma.

Ali ovog puta sam se ulogovao da kažem svaka čast za post Nikola mJet.

Što se s20 serije tiče, meni je najveći utisak ostavio 120hz refresh rate. Uživo su telefoni mnogo lepši nego na slikama.

I meni je dizajn okej, ne vidim čemu takva frka o toga. S20+ mi pogotovo super izgleda i leži u ruci spram veličine. Mali S20 takodje ekstra.
Ultra mi se ne svidja, ali je i najnebitniji model. Ova dva su skroz korektna u svakom smislu, sem istih problema kao i do sad.

Haha, ali on napada samo bake i deke :)

Kome ne odgovara SoT promeni brend dok se ne pojavi model koji ce zadovoljiti potrebe korisnika. Ovde imamo korisnike koji samo koriste Samsung, i konstanto ista kuknjava. SoT i Exynos. Ljudi, to je to od njih za nas. Jel ne valja? Odes uzmes onda Apple, Huawei, One Plus. Ako je bas Samsung u krvi, pojuris preko nekog iz USA i uzmes SD bez garancije pa eto uzivancije. Prica o bateriji i exy preplavi svaku temu o Samsungu. Ni jedna dobra stvar se ne spominje. Eto ja recimo sam ostao odusevljen sa 120hz i zrtvovao bi cesce punjenje zarad tog uzivanja. Ako smo entuzijasti, onda budimo to kako i dolikuje entuzijasti. Jedan + dovoljan da se zanemari 10 -, to je entuzijazam. Prosecan korisnik nece ni da provali kad mu je tel na 120 kad na 60. Bateriju pune svako malo jer nisu optereceni dal je pao na 20% pa trci na punjac i gleda kad je 80% da sacuva zivot baterije :) Ljudi to krljaju samo tako.

Eto ja recimo sam ostao odusevljen sa 120hz i zrtvovao bi cesce punjenje zarad tog uzivanja. Ako smo entuzijasti, onda budimo to kako i dolikuje entuzijasti. Jedan + dovoljan da se zanemari 10 -, to je entuzijazam.
E upravo zbog ovakvog razmišljanja i uvaljuju u Evropi Exynos godinama. Kad je jedan plus dovoljan da se zanemari 10 minusa onda će njihova politika guranja različitih procesora u Evropi trajati još dugo...
Ne može 120hz kao plus da mi zanemari lošu prednju kameru, procesor koji se zagreva, slabu autonomiju i opadanje performansi, kao ni signal na 4g.

Slazem se, nemoj ga kupiti, to je bojkot koji ce ih naterati na promene. Problem je sto to vidi max 20 jutjubera i 1000 ljudi po forumima. Telefon se prodaje na milione komada.... dakle ili prihvatis to ili promenis tel. Plakanje o exyju po forumima ih ne tangira ni najmanje. Takodje ni plakanje o sot. Zadnji njihov tel koji je imao dobar sot je bio s7 edge. S8 plakanje, s9 jos gori, s10e katastrofa, i? I dalje ih prodaju najvise na svetu, dakle to nije problem vecini.

Naravno.
Sve na stranu ali tražiš 1300e za mobilni koji ne može da radi u 120hz i 2k rez dok će Kinezi od 800e to moći je baš bezobrazno.
I ta rezolucija kada se smanji sa 2k na fullhd nije istog kvaliteta kao da je ekran u native fullhd. Znači bukvalno sramna odluka .. mislim da će im to u narednom periodu i doći glave , a po stancovanju midrange uređaja deluje da i to oni znaju.

To su neki od razloga zašto Samsung nikada neće biti blizu jabuke koliko god ih pratio u ceni koju traži za svoje vodeće uređaje

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Iako smatram kompletnu S20 seriju promasajem, msm da preterujete zestoko. Sta ste ocekivali od Samsunga? 10sati Sot? Sto koristite Samsung i godinama se susrecete s istim problemima? Kad vidim necije koriscenje telefona ovde, zapitam se, da li ovaj covek ima zivot? To je 3h Netflix, 2 sata dizer, 3h instagram. Da li se nekad zapitate da li je telefon namenjen da pojedincima bude dnevno zabaviste ili je to ipak samo jako dobar telefon? O ceni nemojte pricati sad jer vas niko ne bije po usima da kupite, imate za 200e telefone za 5000mah pa uzmite i jedana takav za jahanje. To sto se smatra bitnim, nije bitno cim proizvodjac do sada to nije sproveo. Sprovesce kada 90% korisnika bude jahackog temperamenta prema telefonu, sto hvala Bogu jos uvek nije slucaj. Idite napolje, silent i zivot u ruke.
Generalno, često se slažem sa tobom, ali ovde ne u potpunosti.
Jeste dosadno plakanje o SoT-u, mada koliko vidim svi korektno pričaju i nema smorova i trolova, što toplo pozdravljam.
U vremenu kada je i AjSmor počeo da roka na najjačem a i slabijim modelima optimizaciju i jaku bateriju, mislim da je manje dopustivo da nosiš struju u džepu kada furaš flagship celog dana.
Tu mora biti YT, poziva, lošeg signala, menjanja baznih stanica, gomila kominikacija i društvenih mreža, igrica na pauzi, kafenisanje naveče, svašta ponešto, ako kod mene i tebe to nije slučaj ne znači da kod 90% korisnika nije tako.
Prešao sam na Huawei zbog kamera i sunce me obasjalo što se tiče baterije. Nije da se slažem sa "ubij sve u background" filozofijom, jer većina korisnika neće to isključiti ali mene baterija više ne boli i to je važno.

Zaključak je da bi Samsung morao da poradi na tome.
Mada, dobro si rekao, ako ne voliš nemoj ni da voziš... Kad im odu ljudi, slično meni, u prodavnicu preko puta pa zasvrbi, uradiće nešto. Makar bio i udeo nametanju sankcija komšiji preko puta. [emoji3] Ako ne mož da ga prestigneš probaj da ga sapleteš, može da posluži ali nema napretka.

Послато са SM-A105FN помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Telefon koji toliko kosta mora da ima bolji sot, koga briga ako ja ceo dan visim na njemu (lezim i kasljem kao Dok Holidej)... Nasa kuknjava po forumima je Samsungu nebitna, ali ako uzmemo u obzir koliko nas ljudi pita za savet pri kupovini ili mi sami namecemo izbor... :d Vec je bilo reci da je buducnost Exynosa maglovita, spominje se i partnerstvo sa AMD-om, odustajanje od custom Mungosa u korist Korteksa... Samsung ce ocigledno uraditi nesto povodom inferiornog SoC-a, vreme ce pokazati rezultat.

Jel na plus modelu zvucnik ispod ekrana ili gore normalno ne mogu da provalim,perem ga svaki dan :D a bogami od danas popodne slabo cujem sagovornika koliko mu treba da se osusi?

Prvi put sam nasao nesto cime sam nezadovoljan. Kastovao sam ekran na tv kako bih mogao da nesto lakse prekucam na komp, a kako je u pozadini isao video klip, telefon se nezapamceno pregrejao do te mere da mi je bilo neprijatno da ga uhvatim u ruku

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Isti problem sam imao sa S9. Bukvalno je goreo uredjaj.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Ja sa s9 + nisam imao taj problem, a sa njega sam presao na Ultru... Ako se to bude ponovilo reklamiracu ga, ipak to ne bi smelo da se desava na ovako skupom telefonu

Zvucnik je iznad selfi kamere (tu je sredina zvucnika pa levo i desno onako duza linija) ako prodjes prstom po ivici videces kako je tu mala rupa u ondosu na ivice ekrana. I eto pitanje cime sve cistite telefon, ja sa alkohomom 70 posto ga prebrisem kad udejm u kucu, tako su mi pre na servisu cistili s9.

Poslednja izmena:
Da vidim,ne mogu da resim smanjen ton u slusalici mozda se sapunica osusila pa je prekrila membranu,probao sa vodom fenom isto je,neka ideja?

Stigla ultra, utisci su pomešani. U suštini ovo već o su ljudi već rekli i videli, brz je i ovo je pravo osveženje za 120 herca, sot je oko 5 sati, mislim da će biti 6 plafon, greje se to stoji, kamera je iskreno nedovrsena, 108mp nema hdr, ima detalja ali fali tu dosta stvari, šije ga note 10+ u noćnom režimu uzduž i popreko... Jedino što je onako ostavilo odličan utisak je zaista fludinost, kapa dole....

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Prvi put sam nasao nesto cime sam nezadovoljan. Kastovao sam ekran na tv kako bih mogao da nesto lakse prekucam na komp, a kako je u pozadini isao video klip, telefon se nezapamceno pregrejao do te mere da mi je bilo neprijatno da ga uhvatim u ruku

Isti problem s7,n9, s10+ i evo n10+...ako kastujem video, telefon srce bateriju i plus se pregreva...sve drugo je okej, mislim greju oni i prilikom kastovanja ekrana ili slika ali ne u toj meri..

I ta rezolucija kada se smanji sa 2k na fullhd nije istog kvaliteta kao da je ekran u native fullhd. Znači bukvalno sramna odluka .. mislim da će im to u narednom periodu i doći glave , a po stancovanju midrange uređaja deluje da i to oni znaju.
Loznica hejtuje nesto sto nije kinesko? Prasici ima da lete :D

To su neki od razloga zašto Samsung nikada neće biti blizu jabuke koliko god ih pratio u ceni koju traži za svoje vodeće uređaje.
Ovde se slazemo, pravi Android flagovi nece biti blizu jabuke dok god jabuka fura blago prosireni 1080p 60Hz Betmen ekran, trenutno su daleko ispred.

"hejtujem " sve što ne valja :) bili oni Kinezi , Ameri ili koreanci.

Apple može da izbacuje stalno 720p ekran što se mene tiče , sve dok im je sw podrška 3,4 godine

Stigla ultra, utisci su pomešani. U suštini ovo već o su ljudi već rekli i videli, brz je i ovo je pravo osveženje za 120 herca, sot je oko 5 sati, mislim da će biti 6 plafon, greje se to stoji, kamera je iskreno nedovrsena, 108mp nema hdr, ima detalja ali fali tu dosta stvari, šije ga note 10+ u noćnom režimu uzduž i popreko... Jedino što je onako ostavilo odličan utisak je zaista fludinost, kapa dole....

Ja sam citao negde da ima hdr u 108mpx rezimu slikanja...

iPhonedo objasnio po pitanju testa kamere S20 Ultra modela. Baš lepo pokazao gde je kamera super a gde failuje.

Danas probao android auto wireless i svaki put kada prodjem pored ili ispod naplatne stanice odma se prekine wifi veza, isto auto a sa apple telefonom bez problema, izleda to jos nisu popravili na android/samsung.

Ja sam isto prometio da se grije sada, neznam sta mu je bilo ali ima vec 2 dana, nisam nikakve aplikacije nove instalirao, to me razocalo mnogo :(
Ipak miim da se ne grije kao s10 serija.

Šta znači poslednja rečenica ? Greje se više ili manje od s10 serije ?
Ubaci u racunicu i to da je još zima .. kako će biti leti onda.

Šta znači poslednja rečenica ? Greje se više ili manje od s10 serije ?
Ubaci u racunicu i to da je još zima .. kako će biti leti onda.

Mislim da se manje greje od s10 ali tesko reci sada, da ovde u nas kada uprzi dani znaju biti 44-46c onda mogu jaje ispeci na njemu hahah

Danas sam bas osjetio jer je bo fino vreme i jedno 33c ali je dosta sparno.

Stvarno neznam sta mu bi danas, bas sam pomislio sredili su sve to ali opet ista prica izgleda, moj zadnji Samsung tel dok se to ne sredi. Radio je okej u poslednjih par dana bez zagrevanja, mada sam primetio bateriju praznio brze nego uobičajeno ima 2 dana.

Nedosledan je u pm a i gledao sam zadnja dva dana sot je 4h mislio sam da je bilo grejanje radi 120hz pa sam vratio na 60hz ali skoro isto mozda sa 120 hz oseti se ozada i na ekranu grejanje vise. Neznam više.

Neznam ali ne mislim da cu drugi Samsung uzeti dok se ovo *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ne sredi.

Posljednje azuriranje popravilo probleme sa autofokusom

I eto ga sad je zvanicno, opet isti problemi. Razlika u bateriji ogromna.[emoji57]
https://youtu.be/6CUSe8kgIE8

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno