Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Jeste Samsung, ali ispada da su unapređenja bolja za nekih 20% od mog S9+. Merkam Ultru a vapim za N20 serijom pa skupljam mišljenja ljudi. Baterija?

Na papiru bolja,u realnom ne,ja ne vidim razliku u kameri od S9 al ok to sam ja,ne znam za bat. Tek uzeo juce trebace mu nedelju dana da se slegne i da zavrsi onaj learning

Ja koliko sam video postoji mali delay prilikom slikanja. Slike jesu oštre i lepe, ali postoji velika šansa da ispadnu mutne.

Ugrabio sam danas malo vremena da se poigram sa zeninim S20.

120Hz ekran izgleda odlično i ne vidim neku razliku u oštrini u odnosu na veću rezoluciju, makar ne sa fabričkim screen protectorom.

Uživo telefon izgleda puno bolje nego na slikama i ima baš taj premium feeling.
3ff101aa7c57249b3e59d2d323fdd7d7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

@djape08
Ultra wide kamera nema autofocus, normalno da nece biti ostro sve na slici.
Slikaj obicnom kamerom.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
... što je sramotno za telefon te klase.

Bice na + dobra baterija,od 9h skinut sa punjaca na 120hz non stop,na Power modu od jutros,sve vezano za optimizaciju i cuvanje baterije je off,70% vremena je na 100% osvetljenje i sad je na 73% sa 3h sot-a

Meni ocaj. Trenutno na 43% baterija. 2h34m sot. Brightness na 50%. 120Hz

53e1454a2a69fbb0a9a223941dd9538d.jpg

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Ja sam totalno ocistio bloatware,facebook ,i sve gluposti i servise koji jedu bateriju.

Vecinu mozes sa liste iz ove teme da uklonis,a mozda je najbolje da instaliras package disabler pro,da bi imao tacne putanje i imena stvari za uklanjanje,a i u samoj app imas podmeni bloatware sve sklanjaj slobodno,kupi app za 350rsd i kad zavrsis sve deinstaliraj package pro i vratice ti pare :)

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s10/how-to/galaxy-s10-s10-debloat-bloatware-t3912073

Radio sam to na nekim Samsung telefonima i nije mi dalo neke posebne rezultate. Imam kupljene neke 2 verzije tih programa. Mislim da ovde nije problem u tome nego u lošem prijemu na 4g na kome sam ceo dan. Baterija na 4g odlazi brzinom svetlosti. Mnogo je lošiji prijem nego na drugim telefonima koje imam oko sebe.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Ja vidim razliku kad sklonim sve ovo,sto se tice prijema jeste losiji,mada mi se cini da Je Telenor po tom pitanju bolji malo nego ostali provajderi,ima nesto i do tvoje lokacije i gde se kreces sta znam

Lep baš taj mali. Ja da uzimam Samsung sada uzeo bih ili s20 ili + verziju.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

U Norveškoj samsung i dalje nije isporučio s20 ultra, s20+ i običan s20 ima na stanju ali ultra tek sledeće nedelje.... [emoji2959][emoji2959]

Imam S20+ vec 7 dana, presao sam sa S9+ i utisci su da je ekran jedno 20% bolji, bela je dosta bolja i jace je osvetljenje , u ruci lezi skoro isto kao S9+. Kamera je za nijansu bolja i brze fotka na dnevnom svetlu , vecina slika deteta su ostre, u stanu kad je mracnije isti problemi kao i svi sto imaju, umeju da budu mutne slike. 120hz je najveci utisak ostavilo i dalje na mene, ali na 120hz mi jede bateriju. Baterija mi inace i na 60hz ne traje nesto duze nego na S9+ ali dosta mi je telefon u ruci i prebacio sam sve apps sa S9, videcemo kad se malo stabilizuje. Recimo nocu kad gledam Netflix mi je potrosio za 2 sata oko 9 posto baterije sto je dosta bolje od S9. Mozda mi se cini ali deluje da se telefon u nekim trenucima za nijansu vise greje nego S9+. Prijem signala za sada odlican, ali VIP gde zivim inace ima dobar signal pa kad budem isao negde poredicu. Mislim da prelazak sa S10 ili Note 10 je bespotreban mozda jedino taj ekran od 120hz ostalo je sve slicno. I da nudi mi sam kad sam napolju da slikam sa telefoto kamerom, napise da ce uhvatiti mnogo vise detalja sa tom(zbog 64MP). Sa zumom nisam nesto odusevljen ali ono za neko zezanje moze da posluzi, ali drugarica ima p30 pro i danas sam poredio i p30pro ima mnogo ostrije slike kad se zumira kontam da je tu vec ultra za poredjenje.

Ako volis preostravanje bolje prodaj taj S20 i uzmi P30 Pro.

Meni cak i Samsung radi preostravanje, a ne Huawei gde toliko vestacki izgleda... ali ljudima se to svidja.

Poslednja izmena:
Hmmm Huawei Mate 20 pro, P30 pro, OnePlus 7 pro imaju autofokus (od ovih što sam koristio).

Da, i zbog toga imaju dosta slabiji wide ugao od Samsunga, a nema nekih velikih prednosti auto fokusa na ultra wide kameri.

Ugao (širina) je slična a prednost je mogućnost makro fotografije napr. Nema opravdanja svakako.

Upravo to, macro fotografija sa ultra wide angle kamerom...niko nikada :)
Nije mala razlika, dosta vise staje u kadar na Samsungu, sto i jeste najbitnije na UW kameri.
Verujem da ima razloga zasto najbolje uw kamere nemaju pdaf, i ako ne znam koji.

Poslednja izmena:
ako moze podsecanje, cini mi se da sam ranije u temi procitao, da ce sledeci modeli s serije imati samo SD chipove (ili sam lose zapamtio), tj vise nece biti exynosa uopste? sto se tice s20, po najavama trebao je da bude next big thing, ali izgleda da nije pomerio granice u odnosu na s10 u toj meri.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Biće Exynos-a, ali je Samsung napustio sopstvenu Mongoose arhitekturu jezgra i verovatno će, kao i Qualcomm, licencirati ARM dizajn jezgra. Do sada su razvijali sopstvena jezgra i nisu morali da plaćaju licence ARM-u što je u kombinaciji sa sopstvenom proizvodnjom verovatno bilo veoma isplativo (za Samsung, naravno).

Budući Exynos čip bi trebalo da bude sličan Snapdragon-u uz dodatak Samsung 5G modema i sl. Tako da je moguće da zapravo pre ne bude više Snapdragon-a u Samsung-u, nego da napuste Exynos :)

Eventualno bi mogli da rebrendiraju Exynos zbog imidža, ali nema smisla da odustanu od svog dizajna.

Poslednja izmena:
Verujem da ima razloga zasto najbolje uw kamere nemaju pdaf, i ako ne znam koji.

Huawei P40 Pro/Premium (ultra-wide kamera) - 40 MP, f/1.8, 18mm (ultrawide), 1/1.54", PDAF (99% ova specifikacija)
Xperia 1 MKII - 12 MP, f/2.2, 16mm (ultrawide), 1/2.55", Dual Pixel PDAF
S20 serija - 12 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1.4µm (verovatno 1/2.55'' senzor)
LG V60 - 13 MP, f/1.9, 12mm (ultrawide), 1/3.4", 1.0µm (tehnicki najslabija UW kamera u 2020 flagship klasi, zbog najmanjeg i zastarelog senzora)

Samsung Galaxy S20 camera test

Još samo ovo da vam pokažem što se tiče exynosa. Od 9tog minuta. Ako se normalno koristi telefon , tipa za razgovor , menjanje mesta u toku dana itd itd baterija ne prebacuje 3h Sot... 4000mah [emoji102]

https://www.youtube.com/watch?v=Otq9ZOovYiw

Ponovo nisu uspeli da naprave modem za prijem signala kako treba

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
https://youtu.be/xJ3e0RDbT1w

Ovaj tip je dosta fino izuporedjivao sva tri.

Kaze da mali s20 gura 5h screentime-a na 60hz, a da je na Plus osetno veca razlika u bateriji.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno