Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nocas sam sanjao da sam uzeo njihov net i da je ping kod njih 176 :d

inace "Očekujemo da će do kraja meseca i korisnicima AVcom-a biti omogućeno da kupuju TV uređaje na 24 mesečne rate."

Svilajnac prekid neta i pojedinih kanala. I ADSL ne radi.

Pokidan neki opticki kabl od Telekoma, kazu da se nadaju da do veceras otklone kvar...
Komso,kod mene cak i vecina kanala ne radi, kako je kod tebe?
Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Tako sam dobio info iz telekoma, dok dodju iz Jagodine, posto ovi nasi nesposobni, pa dok nadju gde je kavar, pa dok nameste, padne mrak...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

a ja kad kazem da kvar uvek bude "neko je pokidao kabl"
vi kazete kako telekomu ne pokidaju:d

Ja verujem da oni vec znaju gde je pukao, jer obicno puca uvek na nekom istom mestu gde kabl nije dobro obezbedjen i zakaci ga neki kamion ili gradjevinska masina.

Poslednja izmena:
Ne mogu nasi tu nista, to radi posebna ekipa koja radi optiku, kod nas to niko ne radi a i nemaju alate za to.
Sto se tice kanala radi RTS, Pink, Prva, O2 i neki Pink kanali kao Premium HD, Pink 2 ne radi. Arene rade sve sem esports.

Kod mene u Smederevu već par dana razvlače neke nove kablove po banderama uporedno sa "starim" kablovima koji su menjani pre godinu dana

Ja sam se prijavio pre 2 nedelje na super sve max, I prošle nedelje su mi pustili paket na 2 sata I vratili na stari. Imaju malih tehničkih problema da ostvare tu brzinu (1000/100)

Odradio par merenja preko WiFi, upload je ok
download je već problem.

Preko kabla, torenti su išli do 600mbit

Provajder Gronet (Grocka)
cce26b6080fe77291220164b24b61d20.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Oo i ti si negde u opštini Grockoj.. ja takođe

Inače hvala na odgovoru, drago mi je da su napokon uveli jače pakete ali nije me ni malo iznenadilo to da još uvek ne mogu da doguraju downlink do 1gbps

Ja sam inače u mts-u, imam onaj njihov najbedniji 10/1 paket i skoro sam prešao na BOX 4 Plavi paket i dvoumim se da li da uzmem supernovin pojedinačni internet paket od recimo 100/10 za 2k dinara mesečno, jer koliko sam čuo, po ugovoru iz onoga što BOX 4 Plavi paket nudi mts, ja imam pravo na 200/80 brzine od telekoma, ali neko mi je rekao da telekom ne može da instalira svoj servis preko supernovine optike/infrastrukture jer to navodno nisu iste firme iako formalno jesu jer je navodno telekom kupio i gronet i sve one druge provajdere.. :/ Ne znam šta učiniti

Poslednja izmena:
Supernova nije firma,to smo studirali prethodna dva meseca...

Meni nije jasno kako se potpisuje ugovor sa Supernovom, ako nije firma????

Nigde ne potpisuješ ugovor sa Supernovom već sa Vektorom, Kopernikusom itd.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Celog života kupuješ lebac, parizer, i pivo u prodavnici kod Žike u prizemlju tvoje zgrade. Odjednom Žikina prodavnica postane ispostava Mozzart kladionice. Žika kaže da moraš da potpišeš ugovor sa Mozzartom kako bi i dalje mogao da uzimaš pivo na recku. Žika ti poturi ugovor, ti potpišeš, uzmeš pivo, odeš kući, i žena kad pogleda papire kaže, "Pa crni Milutine, ti si potpisao neki ugovor sa Žikom?!?" Ne ženo nego sa Mozzart kladionicom, oni su sada vlasnik Žikine bakalnice. "Ali ovde piše Žika, sa njim imaš ugovor!" Meseci prolaze, ti i dalje kupuješ lebac, parizer i pivo kod Žike u prizemlju. Lebac parizer i pivo su isti, možda malo lošiji, nešto je slabiji izbor, nekad bila 8 vrsta parizera i šunki a sada samo 2, i pivo je postalo brlja u međuvremenu, ali Žika je isti. Samo je sada Mozzart vlasnik njegove prodavnice. To je Supernova. Isti Žika, isti parizer podriguša, samo se vrte papiri i neko na vrhu skida kajmak umesto Žike i njegove familije.

Poslednja izmena:
Znači, Supernova je ustvari brand name pod kojim stvarni vlasnik - Telekom prodaje uslugu, a ugovor se potpisuje sa npr. Kopernikusom.
Lepo su to smislili :)

Jel vam radi EPG? Kod mene danas niti na jednom kanalu [emoji848]

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Kakva su iskustva sa internetom koji je išao preko avcoma koji je sad deo supernove?
Koliko je stabilan? Kakve su brzine? Prešao bih sa mts-a jer mi je to način da odjavim fiksni telefon. Ovako moram da ga držim zbog vdsl-a.
tv me ne zanima.

Kakva su iskustva sa internetom koji je išao preko avcoma koji je sad deo supernove?
Koliko je stabilan? Kakve su brzine? Prešao bih sa mts-a jer mi je to način da odjavim fiksni telefon. Ovako moram da ga držim zbog vdsl-a.
tv me ne zanima.
U mom slučaju odlično iskustvo,full brzina,nikad ni jedan prekid ili usporavanje.E sad možda zavisi koji deo avcom mreže si tj lokacija.

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Da li je neko od vas uzeo i tv na rate? Ako jeste, da li je stigao? Posle kolio?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posto je ovo sekcija za "Pristup internetu" ja cu pitati nesto bas upravo o pristupu internetu, odnosno sajtu...
Ne znam da li je "do mene", Supernove, necega ili nekoga...

Ukucam planetexpress.com da vidim jesu li mi neka dva paketica otisla i koji su im brojevi za pracenje, kad ono iskoci "403 Forbidden" i neki text, nesto slovno i brojcano u prozoru, navode me da kopiram text (ne znam da li bas sve ili samo "kuke i motike" u obliku slova i brojeva ili i pocetni deo "begin report" i zavrsni "end report"...
Sta je ovo?
Da li mene neko hakuje (sto mene, nema bitkoina, nema para, nema tajni...)?
Da li je ovo neki zez kod Supernve, kod mene, na planetexpress-u?
Sto je meni zabranjeno da pristupim sajtu?

Sa 4G peko telefona otvara sajt, sa wifi preko telefona otvara sajt, sa desk kompa iz sva tri brauzera ne otvara i izbacuje istu poruku?

Da li je ovo neko vec video?
Sme li se upejstovati ovaj text u prozoru (koji deo, sav ili samo slova i brojevi bez begin report i end report) i poslati nakon pritiska na ono dole dugme "report problem"?

Ako ovo ne pripada ovoj temi, gde da pitam, kako radi brzine odgovora, tako i radi kvaliteta odgovora?

2.JPG

1.JPG

Meni otvara normalno.
Može da bude i do tebe,možda neki adbloker?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

uBlock i sve je radilo normalno.
Do pre neki dan sam mu poslednji put pristupio i jutors da vidim jesu posli paketici kad ono "kolac".

Ima smisla da posumnjam da je nesto do mog kompa jer ne bi trebalo da sam nat-ovan, sa telefona preko wifi i preko 4G otvara sajt, a sa kompa ne mogu i izbacuje ovo upozorenje.

A sta je, kako je, zasto ja ne znam i ozbiljno me nervira...

Problem resila podrska SN.
Bio pod NAt-om, pa su me denatovali. Dodelili zasebnu, novu, drugu, dinamičku IP adresu i dko me opet neko ne ćušne pod NAT znam(o) da se menjati nece.
Sad sve radi i otvara bez problema.
A onom govedu sto je dozvolilo da mu hakuju komp i da sa njega napadaju novinski sajt u Americi bi porucio da mu pip pip pip pip pip... :D

Nigde ne potpisuješ ugovor sa Supernovom već sa Vektorom, Kopernikusom itd.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
A sa kim potpisujem ugovor tamo gde nema ni kopernikusa i radijusvektora? Pre par dana je supernova uradila liniju kod mene u Kg. Promoter mi je nudio ugovor. Do sad je postojao telekomov bakarni kabl i sbb koaksijalni.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Znači, Supernova je ustvari brand name pod kojim stvarni vlasnik - Telekom prodaje uslugu, a ugovor se potpisuje sa npr. Kopernikusom.
Lepo su to smislili :)

Po toj logici, da li bi korisnici u bilo kakvom slučaju telekoma mogli da koriste supernovinu infrastrukturu za realizaciju obećanih brzina sa telekomovog ugovora, ili ipak ništa od toga dok se ne sredi situacija nekada... ?

Potpisujes isto sa nekim od navedenih, u zaglavlju svakako stoji supernova.
U suštini nije to nešto o čemu treba da brineš.

Jedino što ne treba mešati Telekom i supernovine ponude.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Po toj logici, da li bi korisnici u bilo kakvom slučaju telekoma mogli da koriste supernovinu infrastrukturu za realizaciju obećanih brzina sa telekomovog ugovora, ili ipak ništa od toga dok se ne sredi situacija nekada... ?

Nema mešanja infrastrukture.Bar za sada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno