Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio sam kod rodjaka i primetim da njegov otac urla na nekog dok razgovara preko telefona. Kada sam ga pitao da li je sve u redu, rekao mi je: "Ma pusti, ceo dan se svadja sa Supernovom. Dere se na njih govoreci im da em sto su mu ukinuli SK, sada su mu ukinuli seriju Poldark na Epic tv". Oplakah. Ja ga pitao da li je slucajno rekao na koga se vodi usluga, rodjak meni: " jesi li lud!"

Skini coveku seriju, ubaci prevode, stavi na neku flesku i ubodi mu u tv pa nek gleda, da čiča izbindžuje sve do kraja... :d

Skini coveku seriju, ubaci prevode, stavi na neku flesku i ubodi mu u tv pa nek gleda, da čiča izbindžuje sve do kraja... :d

Zavrseno odmah. :) Izraz njegove srece na licu je bio u fazonu "sada sam zaj...o Supernovu. Ali tu zustru svadju sa Supernovom oko serije ne mogu da opisem. Jos napomenuh koje probleme imamo sa operaterom, a rodjak senior se svadja sa njima sto nema serije. :)::)

Jel neko dobio veći paket interneta ili nešto slično u zameni za ukinute kanale?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Jel neko dobio veći paket interneta ili nešto slično u zameni za ukinute kanale?

U ranijim postovima je bilo reci da su dobijene neke dodatne usluge (veci paket, dodatni mesec free ili umanjen racun) zbog nefunkcionisanja usluge generalno. Nisam siguran da je neko dobio bilo kakav benefit zbog ukidanja kanala. Jer bismo svi to dobili koji smo se zalili.. Nisam imao cetiri meseca internet kako treba, neupotrebljiv totalno. Proslo je nekoliko dana kako sam im zapretio tuzbom. Ne odgovarju.

Poslednja izmena:

Pa pazi, ja sam generalno trazio da mi smanje racun zbog izgubljenih kanala, ali oni nisu hteli vec da mi daju neki benefit. Posto nisam imao ugovornu obavezu nasli smo se da placam Super par, a oni mi daju Super par plus. Ranije sam placao 2898,00din( paket nasledjen iz Kopernikusa) , a sad 2600,00 tako da imam duplo vecu brzinu neta za 300din manje.

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Da li nekom radi internet Blok 44 ili u blizini, prekid u 23.14 pa samo da vidim il to kod mene ili sire, jer nema slobodnih operatera
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Drustvo , da li ima da je neko na optici i kakvi su utisci?

Danas sam slučajno ušao na Supernovin sajt i video da su konačno objavili nove i jače pojedinačne-internet pakete...

Da li je neko već sada možda probao onaj najjači 1gbps paket u super par max ?

mcXwlV7.png

Ejq8SsD.png

Poslednja izmena:
Pitanje

Imam internet do 120 mbs , na wi fi 2.4 izgura do 40

Ako uzmem ovaj do 300 da li bi se povecala brzina na wi fi, ili onda mora i 5ghz wi fi ruter, ali koji repeater onda jer moram da "teram" signal interneta na tavan ali wan kablom iz repeatera

Mora na 5ghz ruter, ali pitanje je dal ćeš i dobiti na WiFi ju tih 350Mbps, možda samo ako si u neposredno njegovoj blizini.
Ovaj deo gde treba da "teraš" signal iz repeatera, mogao bi da pojasniš. Hoćeš iz njega da ide lan kabal zakačen na njegov wan na tavan tamo nekoj mreži ili hoćeš da bude vezan lan kablom preko wana i odvoji te dve mreže posebnim subnetima

Pitanje

Imam internet do 120 mbs , na wi fi 2.4 izgura do 40

Ako uzmem ovaj do 300 da li bi se povecala brzina na wi fi, ili onda mora i 5ghz wi fi ruter, ali koji repeater onda jer moram da "teram" signal interneta na tavan ali wan kablom iz repeatera

Ovo sada već stalno ponavljamo....
Ne možeš na 2.4ghz imati 120mbit, i verovatno imaš netis ruter kojem je maximum tih 40mbit

120mbit možeš izvući samo na 5ghz i to verovatno samo ako budeš u istoj sobi gde je ruter[emoji2960]

Tek sa ripiterom nećeš dobiti bolji bandwith

Ovo sada već stalno ponavljamo....
Ne možeš na 2.4ghz imati 120mbit, i verovatno imaš netis ruter kojem je maximum tih 40mbit

120mbit možeš izvući samo na 5ghz i to verovatno samo ako budeš u istoj sobi gde je ruter[emoji2960]

Tek sa ripiterom nećeš dobiti bolji bandwith

Hvala izvinjenje na ponovljenom pitanju neka moderator izbriše, promaklo mi
J

PS BTW na ruteru piše 480 ali ok, shvatio savet

Poslednja izmena:
Danas sam slučajno ušao na Supernovin sajt i video da su konačno objavili nove i jače pojedinačne-internet pakete...

Da li je neko već sada možda probao onaj najjači 1gbps paket u super par max ?

mcXwlV7.png

Ejq8SsD.png
Ja sam se prijavio pre 2 nedelje na super sve max, I prošle nedelje su mi pustili paket na 2 sata I vratili na stari. Imaju malih tehničkih problema da ostvare tu brzinu (1000/100)

Odradio par merenja preko WiFi, upload je ok
download je već problem.

Preko kabla, torenti su išli do 600mbit

Provajder Gronet (Grocka)
cce26b6080fe77291220164b24b61d20.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Hvala izvinjenje na ponovljenom pitanju neka moderator izbriše, promaklo mi
J

PS BTW na ruteru piše 480 ali ok, shvatio savet

I obrati pažnju da ruter ima Gigabitne portove inače ćeš imati oko 95Mbps.

gde je supernova provukla optiku? sem ako ne koriste mts optiku. gde mogu proveriti da li postoje uslovu?

Posaljes mejl, meni su odgovorili kroz par sati da na mojoj adresi nema. Nehruova 66 je u pitanju, tako da ako si blizu da znas sta da ocekujes :)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Tamo gde su bili operateri sa optikom (gronet)

Da li može neko ko je u toku da me uputi oko ponude Supernova?

Moji roditelji godinama koriste Kopernikus kablovsku TV i danas im donesu Tehnicolor TC7210 uređaj i onaj opšti ugovor na kome piše da koriste digitalnu televiziju + inernet. Taj što je doneo im je rekao da imaju internet 12 meseci besplatno.
Na fotografiji ugovra ne vidim ni koji paket koriste, ni period ugovorne obveze. Kao da nedostaje neki aneks u kome je to definsiano.

Kažu da su potpisali samo taj ugovor i revers da su preuzeli uređaj.

Jel postoji neki korisnički portal ili kako da provalim koji paket koriste?
Internet koriste sa MTEL brojevima i ovaj internet im zaista nije potreban.

Zovi korisnički servis pa pitaj šta koriste po stavkama i koliko plaćaju.
To ti je najbrža opcija, isto možeš mailom ili da svratis do korisničkog centra.

I moji se ništa ne razumeju pa se ja bavim time.

Ja sam pre neki dan saznao da imam uslugu TV po tvom aktivnu za koju ni nemam uredjaj a na računu se to sve vodi pod digitalna TV.

Poslednja izmena:
Jesi li prijavio ili samo ovde to napisao? Pitam jer sam imao situaciju da dolazim sa posla i ne radi net i ne samo meni nego i u komšiluku. Zovem korisnički i tamo mi kažu da niko nije prijavio kvar, čak mi je rekla da sačekam da proveri i posle minut mi kaže da su svi modemi u ulici offline. Znači ceo dan niko nije našao za shodno da prijavi kvar....

Послато са Mi 9T

"Ma mora da je neko već prijavio..."

Prijavili su ali ništa ne bude. Uvek kažu ono isključiti modem uključite modem. Kao neke botove da su stavili da odgovaraju. Najbolje je ovde napisati da javnost zna....

A ja sam se nakacio na susedni pošta net koji ne puca kao supernova. Supernova puca redovno..

I to je mnogo veći problem nego što nema n1 ili sport klub.

Jel bi mogao neko da proveri da li mu je IP adresa na blacklisti ovde - https://www.abuseat.org/lookup.cgi. Meni prijavljuje ovo:

This IP address was detected and listed 37 times in the past 28 days, and 5 times in the past 24 hours. The most recent detection was at Wed Feb 12 20:25:00 2020 UTC +/- 5 minutes

This IP address is infected with, or is NATting for a machine infected with the Conficker malicious botnet.

Već sam pisao ovde da već par dana ne mogu da pristupim PSN mreži i sajtovima MTS, Supernove i nekog portugalskog Continente-a (ovo sam slučajno otkrio).

Sutra ću da prijavim ovo provajderu ako oni moraju ovo da reše (a verovartno je do njih).

Poslednja izmena:
^^
Ne znam sta ti je ovo, ali meni pise ovako:
******not listed in at least the past 28 days.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno