Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Interesantno, a sad gledam na netu i piše da od Androida 8 ta opcija ne radi, a ja je imao na 9-ci:
Ništa mi nije jasno...
4c7869c614307226aa2a5e22fafc80cf.jpg

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Koja je sad najprecizinija app da vidim na koliko ampera mi se puni tel, da znam kojim punjačem da punim... Znam da beše pre obj ampere ali koliko pamtim nije bio mnogo precizan ili grešim?
Edit: evo probao s ampere, na xiaomijevom nekom od 2A pokazuje da puni 1A..
161c44c9a32ea9179542d87573a6d927.jpg

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока
Највероватније те зеза пуњач, мени на једном пуњачу од скоро показује 500mah а пуњач је 2А. Приметио сам да се телефон јако споро пуни. Узео други пуњач и показује преко 1500mah, оба пуњача су 2А.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Interesantno, a sad gledam na netu i piše da od Androida 8 ta opcija ne radi, a ja je imao na 9-ci:
Ništa mi nije jasno...
4c7869c614307226aa2a5e22fafc80cf.jpg

Tako je, ne možeš da otključaš telefon, ali možeš da koristiš asistenta na lockscreen-u normalno.
Pre je bilo da se na ok google aktivira asistent, i otključa telefon(ako prepozna glas).

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ne znam onda u čemu je problem, stock Android 10 na Nokia telefonu, međutim nema više toga da mogu da aktiviram Assistant-a.

Pokušavam da pronađem opciju u Google aplikaciji, ali je naprosto nema.

@serbiadiablo Da, da na to mislim. Jel imaš ti neku opciju u Google aplikaciji koja se odnosi na to? Evo šta ja imam u sekciji Voice (prilično sam siguran da je tu bila opcija nekada na 9-ci):

c49adf4c0ddf664818ab908aac88f45a.jpg

Pa čini mi se da ti je ok podešeno...
8c481f928131eddc70c989921f802ba2.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nešto je izgleda Nokia zeznula, tebi jasno piše ispod da radi i kad je ugašen telefon.

Samo mi nije jasno kako su zeznuli to. Tačnije kako je tačno sistemska nadogradnja izmenila mogućnosti Google aplikacije..

Највероватније те зеза пуњач
Upravo suprotno, to je najmanje verovatno. Za 82% koliko je kod njega čovek ima normalnu amperažu punjenja tako da je sve ok sa njegovim punjačem, kabelom i telefonom.

Највероватније те зеза пуњач, мени на једном пуњачу од скоро показује 500mah а пуњач је 2А. Приметио сам да се телефон јако споро пуни. Узео други пуњач и показује преко 1500mah, оба пуњача су 2А.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Punjac ili kabl, treceg nema. Pod uslovom da stalno puni sa 1A, ovo sto kaze Poolmaker stoji - kad predje 80% punjenje se nastavlja slabijom strujom.

Poslednja izmena:
Kako nisam u pravu, ja sam upravo to i rekao. Ako mu STALNO pokazuje 1A na punjacu od 2A (sa kvalitetnim kablom), onda nesto nije u redu. Ako je merio samo sada kad je imao 80+ procenata baterije, ne mozemo znati zbog softverskog ogranicenja, tj. slabije struje punjenja.

Koliko je pouzdano to merenje u aplikacijama? Ja sam više za to da se kupi onaj USB merač.

Dali postoji mogućnost da se u aplikaciji messeges podesi poseban ton za pristigle sms poruke. Ovako kada primim sms čuje se ton za notifikacije.
52cf37c6de7fa5b22407162ab901e52a.jpg

Poslato sa jugoistoka.

Moze da bude, a ne mora da znaci, dok ne testira sa manjim % baterije. Ako bi ga punio punjacem od 1A on ne bi na 80% oborio na 0,5A vec "maksimalnim" od 1A.

neka aplikacija koja ce "po zvuku" sa mikrofona da prepoznaje morzeov kod i da ga konvertuje u tekst?

probao sam ovu "morse code agent".. ima li jos neka?

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

@Jericho tvoja i kolegina tvrdnja je bila punjač ili kabel nisu ispravni.
Slažem se, lako je proverivo. Šta misliš da će biti kad pogleda situaciju na recimo 50% baterije?
Ja kažem da će biti oko 1.5A ili više, bi li ti položio opkladu da na to da će i dalje biti 1A?

Dali postoji mogućnost da se u aplikaciji messeges podesi poseban ton za pristigle sms poruke. Ovako kada primim sms čuje se ton za notifikacije.
52cf37c6de7fa5b22407162ab901e52a.jpg

Poslato sa jugoistoka.
Nadjoh to podešavanje. Ako nekome treba nalazi se u druga obaveštenja i tu pod zvuk odabereš melodiju.

0f5363c61f340cec914ab578df634a52.jpg

Poslednja izmena:
@Jericho tvoja i kolegina tvrdnja je bila punjač ili kabel nisu ispravni.
Slažem se, lako je proverivo. Šta misliš da će biti kad pogleda situaciju na recimo 50% baterije?
Ja kažem da će biti oko 1.5A ili više, bi li ti položio opkladu da na to da će i dalje biti 1A?
Ne pratiš na času, biće oko 2A.

Pool, zbunjuješ upotrebom ^^ umesto ^.
Dva su ako se replika odnosi na pretprošlu poruku, jedan na prošlu.

sad tek video vase odgovore, hvala vam, sacekacu da izmerim kad mi bude skoro prazan tel pa javljam rezultate.....

Послато са Redmi 5A уз помоћ Тапатока

Normalno je da smanji kako je baterija punija, i kod mnogo starijih telefona sa max punjenjem od 1A na 1% kreće sa 970mA a završava sa 200mA

Послато са уз помоћ ТT

Naravno inače bi baterija kaboom.
Inače kupite USB tester-e pa merite adekvatno koliko ampera i koliko volti ide pri punjenju a ne tako neke leve aplikacije..

Ima li neka aplikacija koja ce da zabrani da se aplikacije deinstaliraju
Dovate klinci mob i krenu igrice da instaliraju i sve poskidase sa moba

Poslato sa NEM-L21 pomoću Tapatoka

Vrh Dno