Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi moze pomoc?

Zvao sam CC, pitam kakve su mi opcije kada mi za par meseci istekne ugovor..
Imam dve opcije, ali oba operatera mi nisu dala konkretne odgovore, pa ako neko zna.

Pre svega interesuje me neki najjaci paket samo televozije, jer cu uzeti mts optiku.

1. Zadrzavam d3 uredjaj, koji paketi su u opticaju?

2. Eon van mreze kakve su mi opcije?

Dakle samo najjaci paketi sa hbo premium i SK kanali.

Verujem da ovo interesuje veliki broj ljudi i da ce biti veoma cesto pitano uskoro.

Meni bi vise odgovaralo da zadrzim coax i d3 nego da razvlacim lan iz druge sobe do tv-a. Imam eon app na LG smart tv-u.

Svaki odgovor je dragocen. Hvala unapred.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Izboksuj da ti ostane D3, zamene modem za Technicolor, i predji na Eon. Takodje, trazi 6 meseci po 1 dinar. U suprotnom, menjaj operatera. Osim ako si jedan od malobrojnih koji imaju optiku u SBB, Telekom, Orion, a pretpostavljam jos neki, nude optiku sa mnogo brzim internetom, za manje pare.

Jedno pitanje, da li od njih moze da se trazi zamena Cisco rutera za Technicolor-ov iako sam pod ugovornom obavezom? Cisco ruter radi ali hteo bih da imam punu brzinu preko Wifi jer ovaj Cisco-v nema 5GHz Wifi.

Hvala unapred.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Imao sam TC, morao sam da ga zamenim za Ubee zbog ocajnog wifi-ja. Znaci morace opet ganfer style pred kraj ugovora.

Imao sam TC, morao sam da ga zamenim za Ubee zbog ocajnog wifi-ja. Znaci morace opet ganfer style pred kraj ugovora.

Video sam kod druga da on izvlaci max brzinu iz paketa preko wifi-a na Technicolorovom ruteru pa sam i ja mislio da uzmem taj ruter ako moze da se zameni umesto Ciscovog

Pojavio se kanal Sinemanija HD.
Trenutno emituje film koji je očigledno SD, za večeras najavljen Gran Torino, videćemo da li će on biti u HD.

Poslato sa WAS-LX1A pomoću Tapatoka

Jedno pitanje, da li od njih moze da se trazi zamena Cisco rutera za Technicolor-ov iako sam pod ugovornom obavezom? Cisco ruter radi ali hteo bih da imam punu brzinu preko Wifi jer ovaj Cisco-v nema 5GHz Wifi.

Hvala unapred.

Verovatno moze. Ali mislim da razliku izmedju 2.4GHz i 5GHz neces osetiti u svakodnevnom koriscenju.

Nije jasno zašto se Sinemanija emituje u HD rezoluciji, kada filmove puštaju u SD rezoluciji?
Evo sada i Gran Torino ide u SD?

Verovatno jer su ranije otkupljivali prava samo za SD verzije. Juče sam naleteo na neki film koji je bio u HD-u i stvarno je bila odlična slika.

Pitanje za Total TV korisnike , planiram sutra da odem u sbb poslovnicu i uzmem ovaj trio paket pa me zanima jel internet ide preko telefonske linije tipa adsl i dali se dobija nova linija il to ide preko telekomove?

@renne: Brate tebe kao da plaćaju po slovu ili po reči... kakve "informativne" odgovore daješ tipično.

@tebrović: Internet je DSL tako da radi preko Telekomove linije što znači da Telekomu moraš da plaćaš 660 din mesečno za uslugu fixne telefonije (= da bi mogao da imaš DSL net Telekom mora da dobije svoj deo kolača & ako otkažeš Telekom fixni pa-pa internet) da bi imao "Totalov" internet (Total je samo zakupac / prepordavac Telekomove infrastrukture). A u sklopu tih Total Trio paketa dobijaš dodatni "fixni" (koji radi "preko interneta") sa novim brojem , kao "gratis". I sva korist od tog "Total fixnog" je ti dž minuti kad ostalima koji imaju "fixni" kod nekog od provajdera koji su deo UnitedGroup-a (dakle SBB, Total, Telemach BA, Telemach SI).
Dakle ukupan mesečni trošak ti je cena Total Trio paketa + 660 din Telekomu za fixni.

Poslednja izmena:
E hvala! to me bunilo posto sam mislio da napokon odjavim fiksni jer ga niko ne koristi

Poslednja izmena:
Ima li novina kod ljudi koji su podneli zahtev za raskid ugovora zbog izbacivanja kanala iz ponude?

Ja sam odbiven :D ali ne znam da li su u mom paketu (eon light duo) bili kanali koje oni sad ukidaju... Ako nisu bili, logično je da nemam pravo na raskid.

A da li je dovoljno ukidanje jednog kanala za raskid? To je ono gde se opet vraćamo - da li je jedan kanal "bitna promena programske šeme"?

Poslednja izmena:
Ko to moze da rastumaci kada ne postoji nikakva regulativa po pitanju toga.

Mislim da bi moderatori trebalo da malo skrate ovu temu...
1893 stranica :smash:

@nenadjow hvala na informaciji [emoji106]
@risa izlupah telefon zbog ove tvoje bube [emoji2]

Poslednja izmena:
Za vas koji ste iza CGNAT-a, evo odličnog tutorijala kako da napravite VPN i pristupite svojoj mreži spolja, kako vas Sbb ne bi na gnusan način drao na mesečnom nivou za javnu IP adresu: https://www.digitalocean.com/commun...-defined-networking-creating-vpn-zerotier-one
Provereno radi (uključujući i eon na mreži na kojoj inače ne funkcioniše) , namestio sam prijatelju pre par dana..
Počećemo sa pišemo dokumentaciju ko da radimo u CERN-u

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Za vas koji ste iza CGNAT-a, evo odličnog tutorijala kako da napravite VPN i pristupite svojoj mreži spolja, kako vas Sbb ne bi na gnusan način drao na mesečnom nivou za javnu IP adresu: https://www.digitalocean.com/commun...-defined-networking-creating-vpn-zerotier-one
Provereno radi (uključujući i eon na mreži na kojoj inače ne funkcioniše) , namestio sam prijatelju pre par dana..

Koja je poenta da umesto da se SBB-u plati za statičku IP adresu plaćaš hosting na DigitalOcean minimum 5$ mesečno i dižeš VPN i još imaš 1TB limit mesečno?

Ako je primarni zahtev pristup svojoj mreži spolja, a ne obilaženje Eon restrikcija?

Koja je poenta da umesto da se SBB-u plati za statičku IP adresu plaćaš hosting na DigitalOcean minimum 5$ mesečno i dižeš VPN i još imaš 1TB limit mesečno?

Ako je primarni zahtev pristup svojoj mreži spolja, a ne obilaženje Eon restrikcija?
Ili nisi čitao, ili ne razumeš, nema nikakvog plaćanja, tj potrebe da zakupiš vm. Sve je besplatno. Poenta je da napraviš na svojoj mreži jedan Linux vm koj forwarduje protok. Možda može i na win. Nisam probao jer to djubre ne koristim. Svakako su zahtevi minimalni, nema velikog opterećenja na mašini.

Poslednja izmena:
Nisam pročitao detaljno ;) Preleteo sam pogledom, i kontam ako jw to sa DigitalOcean stranice da je cilj i requirement da si njima platio za Droplet? Pošto je pun net tutorijala na fazon "plati VPS pa digni VPN server da 'znaš' da se ne čuvaju logs"...

To onda radi tunneling kroz port 80, 443 ili koji već od portova koji su jedini dostupni iza CG-NAT?
Pošto tvoj VM ako je i dalje u tvojoj kućnoj mreži (a ne kod drugara koji nije na CG-NAT) takođe ima CG-NAT problem kao i "Windows đubre"... takvih tunneling servisa ima gomile (nekad davno sam koristio ngrok.com za pristup nekom bzvz serverčiću na mobilnom sa Telenor SIM karticom) ali retko koji je baš pogodan za VPN upotrebu i video streaming.

Baciću detaljniji pogled i pročitati kad sednem za komp, mrzi me na mobilnom. Iako nisam na CG-NAT :d

Poslednja izmena:
Nisam pročitao detaljno ;) Preleteo sam pogledom, i kontam ako jw to sa DigitalOcean stranice da je cilj i requirement da si njima platio za Droplet? Pošto je pun net tutorijala na fazon "plati VPS pa digni VPN server da 'znaš' da se ne čuvaju logs"...

To onda radi tunneling kroz port 80, 443 ili koji već od portova koji su jedini dostupni iza CG-NAT?
Pošto tvoj VM ako je i dalje u tvojoj kućnoj mreži (a ne kod drugara koji nije na CG-NAT) takođe ima CG-NAT problem kao i "Windows đubre"... takvih tunneling servisa ima gomile (nekad davno sam koristio ngrok.com za pristup nekom bzvz serverčiću na mobilnom sa Telenor SIM karticom) ali retko koji je baš pogodan za VPN upotrebu i video streaming.

Baciću detaljniji pogled i pročitati kad sednem za komp, mrzi me na mobilnom. Iako nisam na CG-NAT :d
Zerotier je odličan open-source projekat koji koristi udp hole punch za direktnu komunikaciju između uređaja. Ping i brzina su odlični. Imaju i Android apk koju smo testirali sa eonom na mi Box-u. Sluša na portu 9993, I probija kroz triple nat i dva firewall - a bez problema, na mreži na kojoj sam nameštao server.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sta se desava, sto se raskidaju ugovori?

Ja imam sbb premium sve radi kao sat.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno