Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

I moj crni je stigao sa folijom. Složili smo se pre nekoliko stranica da nema pravila po bojama.

Nakon prelaska sa S7 (to je više od 3 godine razlika u datumu modela?), jedina prednost koju priznajem je trajanje baterije. Sve ostalo ili mi je svejedno ili bih se radje vratio na S7. Možda je i stvar ukusa ili navike,...

Update: i interesantno mi je da se u ovoj temi slabo dobijaju odgovori na konkretna pitanja, uglavnom se priča o staklima i zaštiti. Jel to uvek tako za Huawei?

Poslednja izmena:
Jel se još nekom dešava da se nakon nekog vremena sve teže telefon otključava otiskom prsta, ali pomogne brisanje i dodavanje novog otiska?

Taj sam problem imao na Samsungu A50. Ovde za sad nemam tih problema, ali tek 15-16 dana kako imam telefon.
Ovde FP skener radi mnooogo bolje.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Moj ima fabričku foliju. Uzet je u Vip-u, verzija 6/129, crni

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka
128 misliš
Jel se još nekom dešava da se nakon nekog vremena sve teže telefon otključava otiskom prsta, ali pomogne brisanje i dodavanje novog otiska?
Face unlock na Mi8 je radio besprekorno i u mrklom mraku. Ovaj ma P30 Pro nije laserski, tako da je em traljav, em rizičan. FP in display meni radi ok, za sada.

Sent from my P30Pro using Tapatalk

I ja nekad imam takav osecaj, nekad mu treba samo delić sekunde, a nekad moram tri puta da stavljam prst, i nekad nece ni onda. To me apsolutno najvise nervira na ovom telefonu

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Kod mene na Mi9 zavisi od toga koliko je cist prst za otkljucavanje. Recimo posle tusiranja kada je koza vlazna sporije otvara, kada mi je prst prljav sporije otvara, kada je prst cist otvara u sekundi. Uglavnom u 90% slucajeva otvara iz prvog pokusaja.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Ja imam neobičan problem. I viber i WhatsApp zabadaju sa vremena na vreme kada delim fotografije. I to obično na deljenje druge fotografije dok prva prođe ok. Mislio sam da je do verzije aplikacije međutim bilo je update-eva i nema rešenja za sada.

Obrisi keš aplikacija pa probaj

P30 Pro

Kada mi je telefon na 4G, neke aplikacije mi ne šalju notifikaciju dok ne uključim ekran, a Hangouts se dešava da se javi posle nekog random vremena.
Na WiFi, koliko sam primetio (retko ga koristim), sve radi ok. Mada, nekada radi OK i na 4G.

Gde to da podesim za sve aplikacije ili ako mora za svaku pojedinačno? Baterija i onako traje danima, zaista ne mora tako da mi štedi.
Mislim da mora pojedinacno, u battery/app launch

Sent from my phone

Isključio sam auto mod za aplikacije koje su kasnile, pa ćemo da vidimo narednih dana, kad se vratim na posao.

Moze li neko da proveri može li da nadje i instalira Google Pay sa Play store i da je na Android 10? Hvala unapred

Jel moze neko da objasni (P30pro) zbog cega se fotografija cim se imalo zoomira izblede boje drasticno u odnosu na fotografiju kad se ne zumira,sto se vise zumira boje skroz izblede i sve bude sivo

Poslednja izmena:
Jel moze neko da objasni (P30pro) zbog cega se fotografija cim se imalo zoomira izblede boje drasticno u odnosu na fotografiju kad se ne zumira,sto se vise zumira boje skroz izblede i sve bude sivo
Zato što od 2.1x do 4.9x zoom koristi kombinovanu glavnu kameru i telefoto kameru kako bi nadomestili nedostatak 3x telefoto senzora (kao na Xiaomi Note 10, kod njega su nadomestili dodatnom portret telefotom kamerom zoom između 1x i 5x).
Telefoto kamera na P30 pro je RGGB senzor a glavna je RYYG senzor, različiti su tako da softver usaglašava ovu razliku. Za sredinu slike je odgovoran telefoto u pojasu zumiranja koji sam ti gore naveo a glavna za ivice slike.
Otuda ludilo u zumu ispod 5x i opravdanja uvođenja dodatnog telefoto sezora nižeg zumiranja kod Xiaomi Note 10.

Jasno,totalna glupost sa sivim fotografijama to ima smisla izgleda samo slikati pun mesec kao sa reklama

Jel postoji opcija da izbrisem zadnje azuriranje sistema? Cini mi se da telefon malo losije radi sa njim
50006ea3e27e3e0879af68c844c60d4d.jpg

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

Šta konkretno radi lošije? Zar još nisi dobio desetku EMUI i Android?!

Ne znam da li se tripujem, ali kao da zastuca kada treba nesto da otvori, ne otvori ga glatko. Ne desava se svaki put.
P30 lite je u pitanju

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

Ne stize jos na lite, nije ni meni stiglo

Sent from my phone

Mislio sam da je već većina dobila desetku na P30 Lite jer ima neko vreme kako su u ovoj temi javili da su dobili ažuriranje?! Pretpostavljam da ste probali preko Hicare. Tako sam ja kao i mnogi dobio update na desetku. U pitanju je P30.

Ja sam stavio fotke na 40mp, tako da mi je zoom disabled.

Inače, P30PRO, i dalje nemam A10.

Prvi put, maločas, vidim reklame na YT Vanced. Imam poslednji update EMUI 10, Android 10. Na MIUI nisam imao reklame, dok EMUI izgleda to drugačije procesira.
Šteta što Huawei više nema servis za otkčjučavanje bl-a, već bi bio otključan.

Sent from my P30Pro using Tapatalk

Da li ste primetili da su sa novim update-om redizajnirali ikone aplikacija: svih google app, Fb, Insta, oko Chrome ikonice više nema belog okvira.

Dobio danas .178 update, nisam primetio nikakve promene... (P30)

Huawei P30

Ja nakon ovog azuriranja vidim da mi je slika ekrana bolja, nekako je sve kontrastnije i citljivije. Takodje radi i fluidnije, brze otvara dialer, brze mi i kameru otvara. Ono sto je najbitnije je da posle svakog upa Huawei radi isto ili bolje dok konkurencija vidim da uglavnom kuka posle update-a, pa cak i na Apple delu, te pregrevanja, te pucanje app, te slaba baterija. Huawei ispade najozbiljniji igrac u software segmentu.

Ja imam neobičan problem. I viber i WhatsApp zabadaju sa vremena na vreme kada delim fotografije. I to obično na deljenje druge fotografije dok prva prođe ok. Mislio sam da je do verzije aplikacije međutim bilo je update-eva i nema rešenja za sada.

Isti problem ima nas par na OnePlusu, mislio sam da je do telefona a ne do Viber/Whatsappa, ali sad vidim da možda i nije. Kako zabodu, neće da pošalju sliku? Ili neće ni da uradi preview? I da li je jedino rešenje restart telefona?

OnePlus 6T via TT

Dal ima kod huawei kao na samsung sto ima preko odina da se ubaci softer firmvare? Skine se sa neta i lepo preko kabla ubaci se desetka emui jel ima to kod huawei?

Isti problem ima nas par na OnePlusu, mislio sam da je do telefona a ne do Viber/Whatsappa, ali sad vidim da možda i nije. Kako zabodu, neće da pošalju sliku? Ili neće ni da uradi preview? I da li je jedino rešenje restart telefona?

OnePlus 6T via TT
Pomoglo je brisanje keša iz aplikacije. Zabode tako da dobijem not responding poruku i uradim force close aplikacije.

Onda nije isti problem... Kao da ima problem da povuče sliku iz memorije.

OnePlus 6T via TT

Vrh Dno