Hm, ovo je malo previše struje... ili ti je ovo ukupna potrošnja svih el. potrošača u preseku od 24h?
Ovo vreme je izazov za sve klime. Vodili smo više puta ovde rasprave oko dimenzionisanja klima uređaja. Ipak je predimenzionisan uređaj bolje rešenje jer odgovara svim uslovima, a pre svega za one koji bi da se na klime samo greju. Nama koji imamo bekap to i nije toliki problem, odnosno, verovatno nikada ne bi povratili znatno više uloženog novca u bolji klima uređaj zarad 15 dana godišnje ovakvog vremena.
ti definitivno mnogo gubis toplote u tih 39m2
ne secam se da si napisao kakva je kuca u pitanju (sprat ili potkrovlje) i kakva je izolacija i stolarija, cime je zidano i kakav je plafon?
Dve klime moraju da ugreju 39m2 nego ti negde curi toplota.
U prethodnoj kuci sam imao 2 kom Carrier silver+ klima.Jel neko pokusao da napravi odvod za kondenz sa kanalizacionim cevima od 50mm?
meni je klima iznad stepenista i ne mogu nikako da dozvolim da voda nekontrolisano curi ispod, ovo grkljan crevo se sledi unutra pa mislim da ce neka sira cevka duze biti protocna.
U prethodnoj kuci sam imao 2 kom Carrier silver+ klima.
Ta klima je u stvari bila stariji model Toshibe (pre 10 godina) i za razliku od novijih modela koji imaju vise rupa ona je imala samo jednu pa sam ugradio ispod rupe ali bez lule koleno i parce cevi fi 50 da odvedem vodu dalje od kuce.
Pri ovakvom vremenu bi se cev skroz napunila ledom pa prelivala.
Na sadasnjim uredjajima nisam ni pokusao a i odgovara mi posto imaju vise otvora.
Bez grejaca nema resenja koje funkcionise u svakom trenutku.
Ja sam gledao onaj Vox za spavacu, treba mi samo malo da doda da ne bude hladnije u odnosu na dnevnu i da mogu nekad da zatvorim vrata, sto ce mi trebati sigurno kad klinac poraste. Neko je pricao ovde ok o njoj, bas bih voleo da znam kakvi su utisci sad na ovoj magli i minusu. Meni bi bila vise pomocna klima i potrebna je samo na minusu realno.
50k za Mide(j)u? LLCE je jede za doručak, a skuplji je 7.000din[emoji16]![]()
Sent from my Redmi K20 using Tapatalk
![]()
Koliko ti u proseku troši 12 a koliko 18-ca? Ovih dana naravnoEto mene posle duzeg vremena odsustva...moje dve midea mision trecu zimu rade ono sto se od njih ocekuje,18-ka jeste da je veci potrosac ali bljuje vatru,u stanju je da povuce nesto preko 2200w iz uticnice ali nisam zazalio,prostor koji ona pokriva je nesto zahtevniji tako da ona uspesno zagreje koliko nam je potrebno....pozdrav svima,sretni praznici i svako dobro
Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka
Pametno, drveno-montazna kuca, izolacija skoro za severni pol, normalni ljudi u normalnoj zemlji ne obilaze oko kuce svaki dan i ne zagledaju da li je nesto otpalo, nestalo... vole zelenilo oko kuce a ne beton...Pogledajte prilog 279655
Kod mene pri zemlji, cure na šljunak za drenažu. Tacna ima nekoliko rupa i grejni kabl tako da zaleđivanje kondenzata nije tema za razmišljanje.
Ozbiljno pitas ili si samo sarkastican?pametno, lako za ciscenje, servisiranje, odvodjenje kondenzata i bilo kakvu intervenciju,
ali u srbiji je praksa da se klima postavi na 3m od zemlje cak i na prizemnim kucama.
Nemam pojma zasto
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari