Ja volim 21°C, ženi je i 23°C malo... Deci je sve jedno
@Nelezr:
Posle kupovine klime merio sam sve podatke upravo zbog ljudi kojima bi to na ovom i na jos jednom forumu bilo od pomoci , no pretrpeo sam strasne napade, pokusaje velikih ponizavanja i svasta nesto jos tako da sam odustao da se nadmecem oko gluposti koje mi niti trebaju niti mi nesto znace u zivotu.RAZMAKZato vise ne iznosim ta neka svoja tzv. iskustva sa tom klimom jer ja nisam trgovac klimama vec neko ko ima dve klime koje koristi iskljucivo za grejanje.RAZMAKNaravno, ima prava da pise ko sta hoce ali ako me neko namerno i vrlo tendenciozno a bez realne potrebe "nagazi", svakako mu necu ostati duzan niti odcutati nesto sto znam da nije tako pa makar sve otislo tamo gde ne treba.RAZMAKNo da se vratim na temu: Neko moje iskustvo mi govori da je midea mision vrlo sposobna kilma za solidno izolovan prostor od max.25 kvadrata i licno mislim da je sve preko toga mucenje i veliki napor i tog uredjaja ali i vlasnika iste kada klima ne ispuni ocekivane mogucnosti.RAZMAKNe znam kako bi se midea mission ponasala u odlicno izolovanom prostoru jer nemam isti, zato samo pretpostavljam da bi mozda u takvim uslovima ta klima bila sposobna da zagreje cak i tih 38 kvm.RAZMAKU solidno ili skromno izlovoanom prostu nekako nisam ubedjen da bi to bio njen domet i nemoj se nervirati i sikirati zbog klime, nije do nje nego do drugih okolnosti.RAZMAKTo je naravno samo moje misljenje upravo zato jer kod mene ona greje oko 21 kvadrat jedne odlicno izlovane omanje prostorije koja je povezana sa drugom prostorijom iste velicine ali bez tavanske izloacije u toj da tako kazem primarnoj prostoriji gde su spoljna vrata.RAZMAKProzori su na obe prostorije drveni, obicni i iako su i dalje u stanju kao da su juce pravljeni jer su oduvek na zatvorenoj terasi bez dodira sa atm.prilikama i neprilikama, ipak je i kroz njih poprilican gubitak toplote.RAzmakKako god, tako je kako je i moja midea to greje odlicno i kako temperatura sve vise ide u minus, ona zaista sve bolje greje tako da je u januaru 2018.god. na spoljasnjih -19 stepeni, u te dve prostorije bilo toplije nego ikada i to bez opcije "prati me", uz naravno tada podesenih 27 stepeni na un.jedinici.
Do sada je nisam nicim da tako kazem pomagao tj. niti sam nesto ukljucivao niti bih to radio vec ako ista ne bi mogla da zagreje taj prostor, promenio bih je za neku bolju klimu i kraj price.Za sada jos uvek ne razmiljam o tome.
Na kraju i na osnovu tog' nekog' mog iskustva , mislim da je tih tvojih 38 kvm. ( izvini ako sam nesto promasio ili lose protmacio u vezi vel.tvog grejanog prostora ) prevliki zalogaj za tu klimu i da ona to ne moze dobro zagrejati u tim tvojim uslovima.RAZMAKTa klima je vrlo korektna na grajanju , ne treba je gasiti uopste u toku grejne sezone , ima iznenadjujuce dobru modulaciju, vrlo je tiha dok ne pocne po malo da bruji neki lezaj, verujem na ventilatoru unutrasnje obzirom da je upravo slucaj kod mene.RAZMAKDa ponovim da od ove godine koristim opciju "prati me" i sa tom opcijom razlika izmedju zadate temeprature na klimi i daljincu jeste posle dostizanja temeprature gde je daljinac, samo 1 stepen bas ovih hladnijih veceri obzirom da tu opciju koristim samo od prvog mraka pa do jutra.RAZMAKSa ukljucenom opcijom "prati me"
zadato je 26 stepeni na unutrasnjoj, ventilator na auto modu tj. auto fan, daljinski u pravcu unutrasnje samo u drugoj prostoriji na nekih 6 m udaljen od unutrasnje, vrata izmedju prostorija uvek otvorena i u obe sobe je kao u sred leta.RAZMAKUzgred, prvo i osnovno jeste da klime na grejanju uvek moraju da budu u aktiviranom heat modu na daljincu, bez toga nista od grejanja.
Kao sto rekoh, mi volimo da nam u kuci bude toplo i sve ispod 25 stepeni u prostoriji gde su klime, nama je vec svezije a na 22 ili 23 stepena je bas hladno jos malo pa kao da smo napolju.
Da te ne smaram vise, bilo bi dobro ali samo ako je to moguce, da zatvaranjem nekih vrata smanjis zapreminu prostora koji grejes ili da uradis kao sto ti je Djalf predlozio, da se jednako ispomazes tom drugom manjom klimom.RAZMAKIzvini, ali nisi je kupio za ukras vec za grejanje i da sam na tvom mestu, podesio bi ih na sto visu temepraturu na obe un.jedinice recimo na 28 ili 29 , stavio ih u auto mod na opciju prati me i probao dva tri sata i ako ne bi bilo toplije, podesio bih onda rucno ventilatore da duvaju na istoj brzini kod obe klime i uporedio kada je bilo bolje tj.toplije u prostoriji.RAZMAKAko hoces da se ogrejes u tom tvom tako izolovanom prostoru, onda mani potrosnju , defroste i sl. jer dok se unutrasni zidovi dobro ne zagreju bice ti hladno a na 21 ili 22 stepena nema nista od zagrejanih zidova.RAZMAKOno mozda najvaznije, nemoj gasiti klime i mora da bude efekta.RAZMAKInace i moje obe idu nesto cesce u defrost ali sta cu im ja, to im je posao a i tako su valjda podesene.
Da se izivinem ovdasnjem "lektoru " sto ima problem sa citanjem ali i da mu ukazem da njegovo lose citanje zaista nema blage veze sa mojim pravopisom jednako kao sto stamparske greske prilikom kucanja, jos manje imaju veze sa pravopisom. RAZMAK Tu onaj polupismeniji svet bio dobronameran ili cak i zlonameran pravi razliku , te se iskreno nadam da se uvazeni g-din ovdasnji lektor, samo nije lepo izrazio.RAZMAKO pravopisu mozemo on i ja i ovde ali i na nekoj drugoj temi, nikakav problem ali prvo da nauci razliku izmedju stamparskih i pravopisnih gresaka pa da idemo dalje.RAZMAKPozdrav Nele i pusti prazne price, "podlozi" ti dobro obe klime i uzivaj jer verujem da znas i sam da se sa dve cepanice u sporetu neces ogrejati, ali sa puno suvih drva i suvom resavicom, ima samo da pevas po sobi.RAZMAKSvako dobro i klime punim gasom.
Ne smeta im ni ovako, a sigurno nije normalno da se neko smrzava na minusu da ne bi luftirao kuci i stedeo 2k dinara za struju. Meni je kao ozbiljnom antipusacu to daleko nenormalnije...Rekuperator vazduha? Za pusace resenje ili da puse napolje gde je i normalno.
I meni, ja volim oko 25c da bude, ali sam u kuci u majici kratkih rukava.Pozdrav ljudi sretna Nova...vidim skoro svi odrzavaju temperaturu prostorije od 21-23°...meni je to malo prohladno za boravak u prostoriji ispod 24-25 ja ne spustam ima li jos neko da odrzava i voli vecu temperaturu
Isto, luca ide na nekih 50ak minuta otprilike sada, bas gadno vreme za klimu, mislim da ne moze gore kod nas.Kakva magla kod mene, -3C i sad se bogme radi defrost, nisam merio vreme ali prvi put ove zime primecujem da je cesci.
Klime rade ok ali je izolacija mrsava i to se odrazava na temperaturu i rad i nema pomoci dok je ovak ladno a pogotovo kad je magla gde su defrosti na pola sata gde se ohladi unutra osetno dok nepocne grejati ponovo.
Ti si drug @sonex bas neko tvrdoglavo i inatno čeljade...
Kod tebe je razmak između rečenica slučajnost, nenamerna ispravnost ili je ovaj put ipak bio namerna greška da bi isprovocirala neku ružnu reč ili reakciju u ove dane kad za ružnu reč i rđava dela vreme nije.
Lepo ti je skrenuta pažnja da bi bilo dobro obratiti pažnju kako pišeš jer su tekstovi nepregledni zbog nepostojanja razmaka između rečenica, predloženo ti je da negde pređeš u drugi red sa novom rečenicom i to sve da bi smo mi, tvoji čitaoci i kolege s foruma mogli lakse čitati to sto napišes (ima ovde dosta slabovidih forumaša) a ti si novopridošli nam kolega sa nekoliko posotova se našao uvređenim i drčnim da nas (ovom prilikom mene ili bilo kog drugog si tako mogao, otuda nas) stare članove ovog foruma sa više hiljada postova (od kojih su barem neki bili korisni ili čitko ispisani) počneš prozivati i napušavati... "lepo" od tebe, hvala.
Dobro ti nama došao, nastavi ti pisati u skladu sa svojim znanjem i umećem, a za bezobrazluk ima ovde na forumu zaduzenih da reaguju...
(Ovo si mogao ne pisati ...
Inace i moje obe idu nesto cesce u defrost ali sta cu im ja, to im je posao a i tako su valjda podesene.
Da se izivinem ovdasnjem "lektoru " sto ima problem sa citanjem ali i da mu ukazem da njegovo lose citanje zaista nema blage veze sa mojim pravopisom jednako kao sto stamparske greske prilikom kucanja, jos manje imaju veze sa pravopisom.
Tu onaj polupismeniji svet bio dobronameran ili cak i zlonameran pravi razliku, te se iskreno nadam da se uvazeni g-din ovdasnji lektor, samo nije lepo izrazio.
O pravopisu mozemo on i ja i ovde ali i na nekoj drugoj temi, nikakav problem ali prvo da nauci razliku izmedju stamparskih i pravopisnih gresaka pa da idemo dalje.
Pozdrav Nele i pusti prazne price, "podlozi" ti dobro obe klime i uzivaj jer verujem da znas i sam da se sa dve cepanice u sporetu neces ogrejati, ali sa puno suvih drva i suvom resavicom, ima samo da pevas po sobi.
Svako dobro i klime punim gasom.[/SPOILER]
Svako ko bude imao volje da pročita ovo u spojlerima može da kaže šta je pismenije, preglednije i bolje za čitanje...
Ima tu jos jedna, po meni, bitna stvar, na koju bi trebalo obratiti paznju... posto su defrosti cesti, a temperatura ispod nule (plus velika vlaznost) bilo bi pametno i da raskacis creva za odvod kondenza za spoljne jedinice da bi kondezat posle defrosta mogao neometanije (i bez mogucnosti da zaledi) da izlazi iz spoljne jedinice. Ja sam se nosio mislju da ugradim grejac tacne, obzirom da to po defaultu MIdea klime nemaju, ali posle konsultacija sa nekoliko servisera sam odustao i uradio ovako.
Inace, kod mene u komsiluku, se pre par godina, komsiji bukvalno raspao ventilator spoljne jedinica na nekom preskupom Mitsubishi inverteru, upravo iz gore pomenutog razloga. Kondezat zaledio u crevu, zatim led vremenom "zapusio" i one sitne pomocne rupe i poceo da podize nivo u tacni i kad je "prevrsio", od siline udara se ventilator raspao u paramparcad i pokrivio osovinu motora, a cak su se i deo izmenjivaca, i spoljna zastitna mrezica od udarca deformisali. Pametni majstori su dosli sa idejom da mu to popravljaju, medjutim posto je klima bila bukvalno nova (manje od mesec dana posle ugradnje) i placena oko, meni tada neverovatnih 1700EUR, a on dovoljno pametan da ne pristane na budzenje, zamenili su mu komplet spoljnu jedinicu i napomenuli da ubuduce zimi raskacinje crevo od spoljne jedinice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari