Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Skoro je neko napisao za mate 20 pro da ga je ekran kostao oko 32 hiljade din. Ocekuj isto ako ne iskuplje za p30pro jer je to noviji telefon aktuelniji. Inace zakriveljeni ekrani a jos plus amoled su preskupi.

I još jedna blagovest. Stigao je update.
Proverite.
90d09207590b4c842dabc626bc510044.jpg

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
Da li ste primetili da su sa novim update-om redizajnirali ikone aplikacija: svih google app, Fb, Insta, oko Chrome ikonice više nema belog okvira.

Jos nisam dobio update, a zanima me kako izgleda taj redizajn... Na emui mi jedino smeta to sto ikonice nisu uniformne...

Huawei P30

Ja sam probao Novu ali mi smeta sto se izgled ikona ne promeni svuda (recent apps)..

Huawei P30

Ja vaistinu koristim fabrički launcher.
Najviše zbog toga što me mrzelo da skinem neki drugi a imam čak i Nova prime kupljen još odavno. Mada mi je Nova malo i dosadila, dajte neki predlog za neki koji dobro radi na P30P i A10.

Poco Launcher ako ti je Nova dosadila, mada ne vidim šta može da dosadi kod launchera kod kog se apsolutno sve menja :D

Sta je smesno?

P30p nema GG, ima kineski 1080p ekran, mono zvucnik. Telefon je otprilike klasa kao Mi 9 koji kosta <350e, u necemu bolji u necemu losiji od njega.
Gorilla glass je jedna velika glupost. Ako bacite pogled na jerryrigeverything kanal na YT videcete da se 90% ekrana grebe na istom nivou (6 i 7) bilo da ima Gorilla glass 3, 4, 5, 6 ili da ga nema uopste.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

I ovo za ekran mi nije baš najjasnije. Koga boli uvo čiji je amoled kad je odličan. Za mono zvučnik stoji, ne gledam često nešto na telefonu ali se vidi razlika u odnosu na Poco i jos par telefona koje sam imao pre.
Ja sam gledao baš Mi 9 da uzmem, pa mi je p30 pro naleteo slučajno za lepu cifru. Da li je bolji od Mi 9 - jeste. Da li vredi npr 250e više - naravno da ne. Ja sam ga uzeo za stotinak eura skuplje nego što košta mi9 i po meni apsolutno vredi te pare.

Uzeo i ja P30 Pro preko Vipa, Neo biznis paket najmanji imam, 63000 din, podelili iznos na 24 jednake rate, dobio sat, koji sam odmah zavalio za 190 evra...
Dajte samo neki link sa Alija sta da stavim preko ekrana, i šta ovde uzeti za ekran, za prvu pomoć, a da ne košta kao malo bogatstvo [emoji16]

RN 5 Pro

Ja sam probao Novu ali mi smeta sto se izgled ikona ne promeni svuda (recent apps)..

Huawei P30
Gestures rade najpreciznije, bar što se swipe up tiče. Kupio sam Nova Prime, ne oseća se ona preciznost kao kod default launcher-a. Ne bih ga menjao da swipe down ne pokreće Huawei search, što se ne može promeniti u gestures.

Sent from my P30Pro using Tapatalk

I moj utisak je takav sto se tice gestures.. i ima nekih sitnih stucanja povremeno na novi pa ume da smeta...

Huawei P30

I moj utisak je takav sto se tice gestures.. i ima nekih sitnih stucanja povremeno na novi pa ume da smeta...

Huawei P30
Baš to. Najviše koristimo swipe up i tu se oseća ta nepreciznost kao kod default launcher-a. Takođe, swipe down ima latencu koja se itekako oseća. Na default-u sve leti i precizno je.
Sad instalirah Poco, sve bi bilo Ok da postoji opcija za Google Feed sa leve strane, ali nema.

Poslednja izmena:
Uzeo i ja P30 Pro preko Vipa, Neo biznis paket najmanji imam, 63000 din, podelili iznos na 24 jednake rate, dobio sat, koji sam odmah zavalio za 190 evra...
Dajte samo neki link sa Alija sta da stavim preko ekrana, i šta ovde uzeti za ekran, za prvu pomoć, a da ne košta kao malo bogatstvo [emoji16]

RN 5 Pro
Da se nadovežem, šta uzeti kao masku? To je važnije jer je telefon izuzetno klizav.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Da li ste primetili da su sa novim update-om redizajnirali ikone aplikacija: svih google app, Fb, Insta, oko Chrome ikonice više nema belog okvira.

Rešen je takođe problem da nije radio scroll na widget-ima. Sad radi.

Ove providne? Ne odgovara mi providna jer treba da sakrijem magnet između telefona i maske.

Odvratno ce ti sa magnetom te providne i zamagljene stajati, imas jeftinu a dobru masku kacio sam link.
Inace ovaj hicare mi mjesec dana ovako stoji, stize a nikako da stigne
5ba110c782b0465d2da5efa4db438a01.jpg

Sent from my phone

Da li je neko otključao bl?

Da se nadovežem, šta uzeti kao masku? To je važnije jer je telefon izuzetno klizav.

Ja sam uzeo preko alija dobru masku Ringke, imas providnu, plavu i crnu. Maska je bas kvalitetna i originalna je, sto je najbintnije odlicno stoji u ruci a telefon je i vise nego dobro zasticen. IMG-97767b00fff0335fb5c42c3281ee79e8-V.jpgIMG-655cc33fa93b377ccc0a74c9cc6e6226-V.jpgIMG-8e0e8fe8349b013a8aeec0cba9600a1d-V.jpg

@nikolaf7
@makipn
Ajd da vas zamolim obojicu da okačite linkove jer ja ih ovde u temi nasao nisam [emoji16]

RN 5 Pro

A ovako nešto?
€ 15,38 15%OFF | SUPCASE For Huawei P30 Pro Case (2019 Release) UB Pro Heavy Duty Full-Body Rugged Case with Built-in Screen Protector+Kickstand
https://a.aliexpress.com/dZB9kfAC

Pa sad... zavisi šta si spreman da izgubiš. Smisao ili nešto drugo :))
Slažem se da je "malo" robusnije ali za nekog ko nije kancelarijski tip i ne treba mu telefon kao invertar stola u kafiću ovo je dobra zaštita za "ne daj i daj bože" [emoji16]
U ostalom ne lepi se pa je po potrebi uvek dostupan i za drugu "mekšu" varijantu

@nikolaf7
@makipn
Ajd da vas zamolim obojicu da okačite linkove jer ja ih ovde u temi nasao nisam [emoji16]

RN 5 Pro
€ 14,48 | Ringke Fusion X for Huawei P30 Pro Case Dual Layer Heavy Duty Drop Protection PC Clear Back Cover and Soft TPU Frame Hybrid
https://a.aliexpress.com/kMka8sTO i sto je dobro, maska stize za 7 dana [emoji16]

Nekih 10ak dana koristim P30 Pro, uzet u VIP-u. Koliko vam traje baterija sa normalnim koriscenjem, bez igranja igrica, samo viber, instagram, fb, novine...razgovori sve ukupno do sat vremena dnevno ?

U istom rezimu koriscenja mi je Mate 20 lite drzao duze, ovaj mi gura nekih 24h do 36h...

Nekih 10ak dana koristim P30 Pro, uzet u VIP-u. Koliko vam traje baterija sa normalnim koriscenjem, bez igranja igrica, samo viber, instagram, fb, novine...razgovori sve ukupno do sat vremena dnevno ?

U istom rezimu koriscenja mi je Mate 20 lite drzao duze, ovaj mi gura nekih 24h do 36h...
Ja izvlacim od 11-13h SOT-a. Sto je i vise nego zadovoljavajuce.

Ja imam oko 7h sota prosek, ali nisam bas reprezentativan. Ne gasim ništa (wifi, bt, 4g,gps,hotspot cesto,igrice). Definitivno ubedljivo najbolja baterija koju sam imao do sad, ubedljivo

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Vrh Dno