Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne cimajte se da Sing post mora davam dodje za 3,4 dana ili 7 prosto oni nekad znaju da dodju i za 4 dana od datuma slanja cak..A imam isto sada posiljku Dispatch overseas od 16 -og a bilo je slucajeva da sg post putujje i 25 dana ..Zavisi od mnogo faktora..
Niko ne kaze da MORA, gde si to procitao? Ja kazem da za 7 GOD nikad nije meni ovoliko putovala SG postom posiljka nista vise aman ljudi.
Znate kad nesto naviknete skoro deceniju i odjednom se desi nesto na sta niste nikad naisli, pa zacudicete se u najmanju ruku, tako i ja.
Navikao da mi stizu instan tkakoreci paketi za 7-10 dana i sad mi ovih 22+ onako kao vecnost deluju.
Razmazila me SG posta pa mi sad udara kontru da se malo nerviram. Ma samo da sto pre sleti da ne cekam to u novoj godini hteo bih to sto pre.

Jedan savet ako moze, posto ovakav slucaj jos nisam imao. Narucio brijac sa malim postoljem jos 04.12 I platio Aliexpress Standard Shipping. Prodavac ga poslao preko China Post-a iako za tu varijantu nije bilo opcija za uplatu, tako da ne znam koliko bi trebalo da trazim za refund po pitanju prevoza. Drugo, paket nije prosao bezbednosnu proveru na pekinskom aerodromu i danas je vracen posiljaocu (slika u prilogu). Dilema je sledeca: da li otvarati dispute odmah za povracaj para ili sacekati da ga (mozda) posalje ponovo obzirom da je ostalo jos 41 dan od protection perioda? Da li u ovom slucaju i dalje vazi protection period iako je paket u statusu da je urucen?

Screenshot_20191223_105856_yqtrack.app.jpg

Verovatno ce poslati drugi, moras da pitas prodavca sta ce da uradi, ako posalje novi, produzi protection period.

Na jednom paketu pise dostavljeno i u posti i na aliexpresu. A na drugom pise na 17 track "accepted by last mile carrier" a na aliexpresu pise delivered.

Meni se to dešava neki put, bude kod poštara pa mi uruči sutradan, a on obeleži kao da je dostavljeno! Prvi put sam digao dževu, zvao poštu... Ako ti ne stigne sledeći dan (tj. danas, ako je status od petka) zovi poštu obavezno. Ne bi smeli to da rade. Ja rekao posle poštaru da ne obeležava da je uručeno pre nego što uruči iz više razloga... ali ne vredi, opet se desi po neki put. Mislim da imaju i status "Zadužen za isporuku" ili tako nešto, baš za te situacije kad je paket kod poštara a nije još uručen.

I što neko reče gore, samo status sa sajta naše pošte je merodavan! Ostali uzimaju podatke od naše pošte, a aliexpres ko zna koja ruka i koji prevod po redu

tako da ne znam koliko bi trebalo da trazim za refund po pitanju prevoza

Kako koliko možeš da tražiš refund? Tražiš da ti refundira deo iznosa samo ako ti stigne proizvod druge boje, ili sa nekim malim oštećenjem. U svim ostalim slučajevima tražiš pun refund! Tj. tačno onoliko koliko si dao novca! Nema veze koliko od tog novca košta roba a koliko prevoz! Sve pare koje si dao tražiš nazad ako ti roba ne stigne!

edit: sad kapiram da ti je poslao jeftinijom opcijom, tj. platio si skuplju poštarinu. Ali kao što kažeš, China post nije ni naveden. S druge strane mislim da nigde ne piše da Standard Shipping podrazumeva Singapursku poštu... proguglaj za to. Ali mislim da mu ne možeš ništa što se poštarine tiče.

Poslednja izmena:
"Kako koliko možeš da tražiš refund? Tražiš da ti refundira deo iznosa samo ako ti stigne proizvod druge boje, ili sa nekim malim oštećenjem. U svim ostalim slučajevima tražiš pun refund! Tj. tačno onoliko koliko si dao novca! Nema veze koliko od tog novca košta roba a koliko prevoz! Sve pare koje si dao tražiš nazad ako ti roba ne stigne!"

Naravno da cu traziti full refund ukoliko ga ne dobijem. Ovde sam mislio samo na razliku u ceni postarine izmedju China Posta I Singapura, ako predmet stigne. Nije mi prvi put da trazim I dobijam refund, znam kako funkcionise.

"edit: sad kapiram da ti je poslao jeftinijom opcijom, tj. platio si skuplju poštarinu. Ali kao što kažeš, China post nije ni naveden. S druge strane mislim da nigde ne piše da Standard Shipping podrazumeva Singapursku poštu... proguglaj za to. Ali mislim da mu ne možeš ništa što se poštarine tiče.[/QUOTE]

Tacno, Aliexpress Standard Shipping ne podrazumeva iskljucivo Singapur, ali Kinezi zloupotrebljavaju tu opciju tako sto kupac plati vise, a oni paket salju jeftinijom varijantom. Barem tako deluje sa ove druge strane ..kupca

Poslednja izmena:
Obe pošiljke koje čekam na sajtu pošte mi imaju *zaduženo za dostavu , ali je već 12h i njih nema nigde iako je pošta 10 metara od mene :)
Cenim da će onda ipak sutra doći do mene

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Meni se to dešava neki put, bude kod poštara pa mi uruči sutradan, a on obeleži kao da je dostavljeno! Prvi put sam digao dževu, zvao poštu... Ako ti ne stigne sledeći dan (tj. danas, ako je status od petka) zovi poštu obavezno. Ne bi smeli to da rade. Ja rekao posle poštaru da ne obeležava da je uručeno pre nego što uruči iz više razloga... ali ne vredi, opet se desi po neki put. Mislim da imaju i status "Zadužen za isporuku" ili tako nešto, baš za te situacije kad je paket kod poštara a nije još uručen.

I što neko reče gore, samo status sa sajta naše pošte je merodavan! Ostali uzimaju podatke od naše pošte, a aliexpres ko zna koja ruka i koji prevod po redu

Kako koliko možeš da tražiš refund? Tražiš da ti refundira deo iznosa samo ako ti stigne proizvod druge boje, ili sa nekim malim oštećenjem. U svim ostalim slučajevima tražiš pun refund! Tj. tačno onoliko koliko si dao novca! Nema veze koliko od tog novca košta roba a koliko prevoz! Sve pare koje si dao tražiš nazad ako ti roba ne stigne!

edit: sad kapiram da ti je poslao jeftinijom opcijom, tj. platio si skuplju poštarinu. Ali kao što kažeš, China post nije ni naveden. S druge strane mislim da nigde ne piše da Standard Shipping podrazumeva Singapursku poštu... proguglaj za to. Ali mislim da mu ne možeš ništa što se poštarine tiče.
To mi stoji vec 10 dana.

10 dana ti stoji na sajtu pošte da je isporučeno i kao potpisnik tvoje ime? Pa zovi poštu odmah! Ja ne mogu da verujem da nisi reagovao do sada! Piši šta su ti rekli, baš me zanima! Doduše pre deset dana je još bio štrajk koliko se sećam

Niska carina, jedan paket stigao 11.12, drugi 14.12. Ovaj drugi mi je bio u rukama 19.12, ali dostava pokusana vec 17.12.
Ovaj prvi, i dalje stoji ista poruka sajtu Poste, za carinu, izmenicna posta 11003. Do sada nisam imao ovakav problem, uglavnom su kroz par dana prolazili carinu.
Nisam bio odavno u ovoj temi, ali znam da treba da cekam i da budem strpljiv, znam da su ljudima i po mesec dana paketi bili zaglavljeni. Da li to ima neke veze s onim strajkom radnika Poste ili?

Poslednja izmena:
Ma ja sam opusten uvek. Nisi citao moje postove ocigledno, da ti ponovim 7 godina kupujem na AE i svih 7 samo placam da mi salju SG postom i uvek mi stize za 7-10 dana paket samo ovaj za 7 god malo duze putuje, nista vise kapiram da imam vise iskustva od tebe u porucivanju sa AE i znam sve kako ide samo me nervira sto mi nikad nije toliko putovalo a to mi je jako potrebno.
Razne gluposti su mi tokom godina stizale za 4,5,7-10 dana a najbitnija stvar putuje 22 dana i ko zna kad ce doci a ide NG a paket je malo vece vrednosti te ako ga jos zadrze na carini bice mi veselo sa cekanjem.

Nisam ni rekao druze da sam jedini, vec da me cudi sto mi kasni jer sam godinama unazad navikao da mi stize za 7 dana paketi.
I zato sto mi je bitniji paket od svih ja mislim 300+ predjasnjih paketa sa AE-a.
Samo to mala nervoza zbog tolikog cekanja a potreba prevelika.

Evo sleteo ovaj novi SG paket koji je poleteo 16.12, kasni koji dan al nije problem(6 dana u transportu je dakle bio), ali me buni ovaj kojeg od 11.12 nema jos uvek a neko od vas rece da mu je isti sleteo tj od 11.12.
Sve vise mislim da mi prodavac isti nije ni poslao vec dao neki lazan broj mada pise da leti ka BG-u.
A zasto mislim jer sam isti kupio na bas lepom snizenju nekih 20+€ manje od redovne cene, sto oni smanjise sto ja uzeh ali cupone i kupone koji su davali oni kao prodavnica za kupljenu robu preko bese 35 ili 40€.
Videcemo.
Sad samo da vidim kako ce tretirati ovaj paket dal ce proleteti BG carinu ili cu cekati na pdv da mi odrezu(paket placen 40€ inace).

Ja sam u najboljoj nameri odgovorio na ovo ovde što si napisao. Ali sad shvatam da ti to nisi ozbiljno mislio nego deliš sa nama svoje nerviranje (neko bi rekao i prenosiš na nas), valjda ti je tako lakše.
Ovo ostalo ne bih komentarisao. Što se mene tiče slobodno kapiraj šta god hoćeš.

Meni stoji status da je zadržan na carini, ovakav status nikad nisam imao... Inače čekam na paket od početka novembra.
8b00b94eba9dd45154cf3be7855fe6f1.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Kada udje u zemlju prati na Poštinom sajtu, značes onda tačno šta je.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Na našem sajtu je je ovako:
dac61516f42134da2df298ef00f955bb.jpg

Pracenje posiljke Aliexpress

Dugo narucujem sa aliexpress-a i ne pamtim ovakvu situaciju. Stizu mi neke sitnije posiljke od 2-3 dolara sa neregistrovanom postom, tj. bez broja za pracenje, a bitnije stvari, odnosno malo vrednije ni na vidiku. Od 29. Novembra je jos na aerodromu u Pekingu (china post registered air mail).
Ne znam vise ni sam sta da mislim....

@steks
Sad samo čekaš dok ne završe sa carinjenjem, ako misliš da treba da im šaljes mail sa dokazima o kupovini šalji, ako je nešto skupo u pitanju. Mada 20.dec je bio petak, možda i ne bude za carinu. Videćeš uskoro dal ce se promeniti status.

@Miki1104

Meni je danas u moju poštu došao China post registrovan paket naručen pre 93 dana.... Jedan poleteo pre 25 dana sa aerodroma još ga nema.. Jedan nije ni došao evo 90+ dana, dobio sam refund.. Tako da izbegavati kinesku poštu...

Poslednja izmena:
@steks
Sad samo čekaš dok ne završe sa carinjenjem, ako misliš da treba da im šaljes mail sa dokazima o kupovini šalji, ako je nešto skupo u pitanju. Mada 20.dec je bio petak, možda i ne bude za carinu. Videćeš uskoro dal ce se promeniti status.

@Miki1104

Meni je danas u moju poštu došao China post registrovan paket naručen pre 93 dana.... Jedan poleteo pre 25 dana sa aerodroma još ga nema.. Jedan nije ni došao evo 90+ dana, dobio sam refund.. Tako da izbegavati kinesku poštu...

@dejan#7
Važi, hvala na informaciji.

Turske neregistrovane pošiljke se definitivno stabilizovale bar u mom slučaju.
Danas stigle dve pošiljke, naručene 4.decembra, poletele 6.decembra iz Turske ka Srbiji.
Pre toga sam imao jos par pošiljki isto preko Turaka i stigli u sličnom roku.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Hoće li ovo ikad stići?
e2e295167183ead1d51d537e5f9d6519.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Sticice budi strpljiv. Neko je u temi za kurirske sluzbe rekao da je posta u NS bas spora.
Ja sam prestao da pratim, kad dodje dodje. Cekam neke stavrcice za akvarijum i jedino me to malo iritira, prvo nije bas mala cifra, drugo vidim da setaju po Kini i prodavci mole da ne idem na open dispute. Doduse, produzavaju rok za isporuku, a jedan paket su ponovo poslali i dobio sam novi broj za pracenje. Hocu da narucim neku igracku sa alija za bratanca i razmisljam da li uopste da se upustam u avanturu, kontam da bi mu stiglo za sledecu novu godinu :D

Apsolutno si u pravu sto se toga tice, treba u velikom luku izbegavati China post registered air mail (da napisem da i drugi znaju) po ceni da taj predmet i ne narucite!
Mozete samo izgubiti vase dragocene zivce , a pitanje je kada i da li ce posiljka uopste stici!?

Bukvalno zadnjih 5 ( China post registered) mi nije stiglo, ne kapiram sta se desava.
Evo i sad cekam 3 posiljke 11-20-2019 jos se vrte po kini.

Doneo postar danas RP****CN posiljku, 23.11. utovarenu u Pekingu. Danas i status da je prispela RV****CN posiljka, utovarena 22.11. u Pekingu, u naizmenicnu postu.

Sto se tice pitanje produzenja zastite - mislim da im ne radi dugme, prodavci jedino reaguju na standardnu. Trazio nekoliko produzenja i samo za jedan artikal je sistem prosledio zahtev prodavcu, za sve ostale su pordavci tek iz poruke videli da trazim produzenje (jedan doduse zakasnio, no on mislim da ni do dana dans nijeprocitao poruku)

Neko je na prethodnih 2-3 stranice digao frku oko security returna u pekingu, a za to je vec objasnjenjo sta je i kako i da nista alarmantno , cak seza mnogo posiljki vise puta ponavlja security return dok paket ne ukrcaju na avion.

Mnogo se pise , pa je nemoguce ispratiti sve...

Veoma slicna je situacija i sa posiljkama koje idu u Sloveniju.

posiljke - narudzbine od 11.11

Jedna Rx..CN od 30.11 bar po statusima stoji u Pekingu.
Par Ux..CN jos "nema na vidiku"
Jedna UH..TR je isporucena , jedna nije.

----

Rx..CN za Srbiju

Ako stigne u Peking , ne bude vracena distributeru i iz prvog pokusaja
bude utovarena u avion , stize iz Pekinga u Beograd za 20-30 dana.
Ako propusti prvi pokusaj sledeci je verovatno tek za mesec dana.

Koliko vam prodje vremena od kad dobijete obaveštenje da je pošiljka ušla u zemlju do trenutka kad se pojavi na poštinom sajtu. Meni je jedna pošiljka juče ušla u zemlju po aliexpressu ali je još nema na poštinom trackingu.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

imam dve UA...TO i jednu UW...CH
za UA imam zadnji podatak da su usle u SRB 30.11. i 01.12. a za CH mi je zadnji podatak 20.11. da je poslata u SRB

na sajtu poste za pracenje mi za sve tri javi: Пошиљка није пронађена. Проверите исправност унетог броја.
pratim na http://parcelsapp.com/en/tracking/

sta to znaci, da nasa Posta jos nije preuzela pakete?

Koliko vam prodje vremena od kad dobijete obaveštenje da je pošiljka ušla u zemlju do trenutka kad se pojavi na poštinom sajtu. Meni je jedna pošiljka juče ušla u zemlju po aliexpressu ali je još nema na poštinom trackingu.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока
Pa išlo je do 8 dana. Tako da ne brineš. Od 13.12- došlo pa do 21.12 - bilo prispeće.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Znaci preko kineske poste nista vise ne narucujem.

Posto mi zet radi u Kazahstanu i dolazi svaka 2-3 meseca planirano narucujem vrednije stvari na njegovu adresu u Kazahstanu da bi izbegao nasu carinu i njihove procene.

Zet kada dolazi u Srbiju mi donese pakete koji stignu kod njega. Kazahstanci nisu do sada naplatili uopste dazbine a bilo je vrednosti paketa i do 100E.

Narucim ruter 45 dana pred njegov dolazak u Srbiju i racunam sticice to sigurno u tom roku jer se Kina granici sa Kazahstanom i uglavnom su paketi i preko kineske poste stizali za 20-30 dana.

Ovaj paket menjao statuse svaki dan i vidim ide na istok, verovatno zeleznicom. Dosao do ovog Urumqi City koji je oko 500km od kazahstanske granice i tu stao.

Svi paketi iz Kine za Kazahstan su do sada isli u Almati avionom pa iz Almatija isto avionom u sve vece gradove u zemlji. Singapurcanin poslat istog dana stigao na adresu pre 5 dana.

Ovaj paket izgleda Kinezi resili da prenesu magarcima.

Od sada pa na dalje narucujem samo preko Singapurcana bez obzira da li narucijem na adresu u Srbiji ili Kazahstanu.

2019-12-10 14:48 Urumqi City, leaving the Urumqi Exchange Bureau, the next stop , Urumqi City Exchange Station (via transfer)
2019-12-10 12:17 Urumqi City, Urumqi Exchange Bureau has been exported directly sealed
2019-12-09 07:45 Urumqi City, arrived in Urumqi, Uygur Autonomous Region By Mail (via transfer)
2019-12-07 22:31 Lanzhou City, leaving the "Lanzhou Terminal", the next stop "Uyghur Autonomous Region Urumqi Email" (via transfer)
2019-12-07 17:39 Lanzhou City, arriving at Lanzhou Terminal (via transfer)
2019-12-06 06:31 Guangzhou, leaving Guangzhou Terminal, the next stop , Lanzhou Terminal (via transfer)
2019-12-04 17:51 Guangzhou, arriving at Guangzhou International (via transfer)
2019-12-04 15:00 Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop "Guangzhou International"
2019-12-04 00:14 Shenzhen, leaving the Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, the next stop , Shenzhen International
2019-12-03 22:30 Shenzhen, "Shenzhen International Bulk Mail Processing Center" has received, agent: receiving and sending 1
2019-12-02 09:32 Logistics orders created (quick-selling platform)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno