Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po ovom online kursu u menjacnici je mnogo bolje kupiti eure nego da banka radi konverziju.

MTS kupovina 117,6296.
Bolji u odnosu na ostale online menjačnice. u KomBank je isto povoljan 117,65.
Kome je prioritet kupovina EUR na ovaj način pre će podići EUR iz prave banke npr. KomBank, u MTS procedura (ne znam koristi li ih neko na ovaj način za podizanje EUR).

Koja menjačnica ima bolji kurs?
3d8feb29031891377da784ce56da4111.jpg

Kome je prioritet kupovina EUR na ovaj način pre će podići EUR iz prave banke npr. KomBank, u MTS procedura (ne znam koristi li ih neko na ovaj način za podizanje EUR).

Koristim ih ja upravo iz tog razloga sto imaju najbolji kurs za kupovinu evra (samo par menjacnica u centru grada ima jednak ili za nijansu bolji kurs od njih). S tim sto sam cin podizanja evra praktikujem jednom u nekoliko meseci. Nije neka procedura, odes u banku i zavrsis sve za manje od 5 minuta. Nikada nije guzva.

Po ovom online kursu u menjacnici je mnogo bolje kupiti eure nego da banka radi konverziju.

Могуће је да је и такав исти курс код аутоматске конверзије,када банка врши конверзију динар-евро,мада то нисмо никад тачно утврдили.Углавном,курс је међу најповољнијима на тржишту.

Koristim ih ja upravo iz tog razloga sto imaju najbolji kurs za kupovinu evra (samo par menjacnica u centru grada ima jednak ili za nijansu bolji kurs od njih). S tim sto sam cin podizanja evra praktikujem jednom u nekoliko meseci. Nije neka procedura, odes u banku i zavrsis sve za manje od 5 minuta. Nikada nije guzva.

Koji grad?

U Nisu je MTS banka pre imala ekspozituru koja je radila i posle 16h. Sada i ta jedina ekspozitura radi do 16h i to samo radnim danima.

I ova koju ja koristim u Beogradu sa klijentima radi samo do 14:30 radnim danima.

Da, tu je, kada se udje na ta vrata pa desno. Skoro sam imao potrebu da odem, vidim unutra sede radnici ali nema klijenata, pitam za nesto a oni mi rekose da vec godinu dana ne rade duze od 16h. Jeste da nemam potrebu da cesto idem do banke, ali kada mi zatreba, cimanje je da se izadje sa posla.

Jutros, bankomat Unikredit. Prijavljuje da je vreme za transakciju isteklo. Znam da sam bio prilicno brz, ali probam ponovo najbrze sto sam mogao u tom trenutku i ponovo isto. I tako ostah bez kesa, dal je do Unikredit ili Mts ne znam.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Могуће да неке банке опструишу договор и онемогућавају дизање с њихових банкомата.С дотичном банком немам искуства,док с других(не свих)се диже без проблема.

To ne funksioniše baš tako ... Verovaton je problem tehničke prirode.

Slazem se, to sto je za korisnike besplatno ne znaci da nije naplaceno na drugoi nacin.

mts, kao i ostale banke koje ovako funkcionišu, naravno, plaćaju naknadu banci čiji je ATM korišćen. Ali ta naknada je svakako dosta manja nego održavanje sopstvene mreže bankomata.

To ne funksioniše baš tako ... Verovaton je problem tehničke prirode.
Да,до картице не видим како би могло бити.Углавном,много непоуздано јер тамо гдје нема пуно банкомата ни избора,може се десити да је банкомат у квару,празан итд.

Jel tačna informacija da u mtsu ne može da se skine uplatnica posle plaćanja? Kao u telenor banci na primer.

Već nedelju dana ne mogu da pošalju ugovor na potpisivanje jer je Pošta u štrajku.

Ne može da se otvori dinarski štedni račun po viđenju, već isključivo oročeni. Devizni može. Ja sam to želeo, zvali su centralu 3 puta, različite pametne glave i konačni zaključak je da ne može. Može da se otvori dodatni tekući račun, koji se i dodatno naplaćuje.
A jel bi taj dodatni tekući račun bio vezan za karticu?

Pretpostavljam da ne bi, jer je to bila poenta mog zahteva koji sam im rekao. Ali ne mogu da tvrdim, nisam otvorio taj dodatni račun.

Ako je tačna informacija koju je drugi član napisao da se oročenjem neke sume dinara dobija nezavisni avista račun, onda mi to deluje kao najbolje rešenje. Ne znam samo koliki je minimum za oročenje.

Da li je neko u skorije vreme naručivao mastercard debitnu i kreditnu (ili jednu od njih)? Imao pre neki dan peh da izgubim novčanik sa dokumentima, pa sam danas trajno blokirao stare i naručio nove kartice pa da vidim koliko se otprilike čeka

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka

Da li je neko u skorije vreme naručivao mastercard debitnu i kreditnu (ili jednu od njih)? Imao pre neki dan peh da izgubim novčanik sa dokumentima, pa sam danas trajno blokirao stare i naručio nove kartice pa da vidim koliko se otprilike čeka

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka
Скоро отворио рачун и уколико се нагласи да стигну на филијалу, пристигну брзо, у мом случају 5 дана.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Nisam pratio teme u vezi banki sigurno preko godinu dana. Pregledao sam prvi post (koji nije skoro editovan), i poslednjih nekoliko stranica, ali (naravno) nisam nasao ono sto me zanima. Nadam se da necete zameriti ako i ja budem jedan od... mnogih, koji ce verovatno postaviti isto ili slicno pitanje:

Zanima me najjeftinija moguca varijanta (znaci 'paket' ili kako se vec zove) a da ispunjava sledece:

- Da mogu da primam dinarske uplate (recimo ako bih prodao neku sitnicu preko nasih sajtova za aukcije/oglase)
- Da mogu da imam karticu koju mogu da koristim npr. za kupovinu na AliExpress-u (verovatno bi mi trebao i 'devizni racun' za tako nesto kako bih 'izbegao' provzije sa RSD na USD)
- Da mogu da 'vezem' karticu npr. na PP ako bih nesto npr. kupovao na ebay-u.
- I poslednje... cini mi se da je PP pre godinu-dve omgucio da se linkovana MC kartica moze korstiti za withdraw (sto je ranije bilo moguce samo na VISU). Znaci da ta MC kartica izdata od nasih banaka omoguci takav postupak. Pricam naravno o debitnim karticama.

Mesecno odrzavanje od 150 din je nesto sto bih mogao da 'podnesem'. SMS usluga se verovatno placa na mesecnom nivou, ili mozda naplacuju za svaki SMS ponaosob (kada npr. stigne uplata na karticu/radun)?

Znaci koja od ove dve banke ispunjava gore navedene 'zahteve' i ako obe ispunjavaju, koja je bolja?

MTS banka ili Mobi/Telenor?

Hvala!

btw. znam da je MTS imao opciju da ako neko zeli da uplati novac na moj racun, to moze uraditi u svakoj posti (ne znam da li posta naplacuje 40-50 dinara i tu uslugu?) i da kod MTS kartice mozes da podignes novac na bilo kom bankomatu (bilo koje banke) bez provizije. Ne znam da li se tu nesto promenilo, jer nisam pratio teme prilicno dugo.

Nisam pratio teme u vezi banki sigurno preko godinu dana. Pregledao sam prvi post (koji nije skoro editovan), i poslednjih nekoliko stranica, ali (naravno) nisam nasao ono sto me zanima. Nadam se da necete zameriti ako i ja budem jedan od... mnogih, koji ce verovatno postaviti isto ili slicno pitanje:

Zanima me najjeftinija moguca varijanta (znaci 'paket' ili kako se vec zove) a da ispunjava sledece:

- Da mogu da primam dinarske uplate (recimo ako bih prodao neku sitnicu preko nasih sajtova za aukcije/oglase)
- Da mogu da imam karticu koju mogu da koristim npr. za kupovinu na AliExpress-u (verovatno bi mi trebao i 'devizni racun' za tako nesto kako bih 'izbegao' provzije sa RSD na USD)
- Da mogu da 'vezem' karticu npr. na PP ako bih nesto npr. kupovao na ebay-u.
- I poslednje... cini mi se da je PP pre godinu-dve omgucio da se linkovana MC kartica moze korstiti za withdraw (sto je ranije bilo moguce samo na VISU). Znaci da ta MC kartica izdata od nasih banaka omoguci takav postupak. Pricam naravno o debitnim karticama.

Mesecno odrzavanje od 150 din je nesto sto bih mogao da 'podnesem'. SMS usluga se verovatno placa na mesecnom nivou, ili mozda naplacuju za svaki SMS ponaosob (kada npr. stigne uplata na karticu/radun)?

Znaci koja od ove dve banke ispunjava gore navedene 'zahteve' i ako obe ispunjavaju, koja je bolja?

MTS banka ili Mobi/Telenor?

Hvala!

btw. znam da je MTS imao opciju da ako neko zeli da uplati novac na moj racun, to moze uraditi u svakoj posti (ne znam da li posta naplacuje 40-50 dinara i tu uslugu?) i da kod MTS kartice mozes da podignes novac na bilo kom bankomatu (bilo koje banke) bez provizije. Ne znam da li se tu nesto promenilo, jer nisam pratio teme prilicno dugo.
Racun plus ti sve završava. Uplata u posti je bez provizije. Imas sve na sajtu. [emoji6]

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Nisam znao da na PP je moguć withdraw na MC. Koristim Intesinu karticu za to. Pokušaću sa mts račun plus@PP.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno