Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Ja cekam od 3.12.
Mozda dostava nece biti naplacivana za te pakete.

Koji iznos poštarine se uzima u obzir prilikom reklamacije, samo osnovni ili iznos uvećan za cenu usluge vrednosne/otkupne pošiljke?

За прекорачење рока за уручење, по новом Закону, рачуна се само основна поштарина, без поштарине по вредности.
Накнада штете за прекорачења рока за уручење износи 3 наплаћене поштарине, само кориснику који је поштарину платио.

За прекорачење рока за уручење, по новом Закону, рачуна се само основна поштарина, без поштарине по вредности.
Накнада штете за прекорачења рока за уручење износи 3 наплаћене поштарине, само кориснику који је поштарину платио.
Nekada je mogla i jedna i druga strana da uloži reklamaciju, bez obzira ko je platio poštarinu.

Ništa od dogovora u Pošti. Sad je bilo live stream ispred GPC, jednoglasno su odbili.

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

Mislim da bi bilo ok sa njihove strane da odrade pakete koji su poslati u ponedeljak/utorak/sredu.
Pretpostavljam da vise ne primaju pakete u postama.

I onda nek strajkuju dok im vlada ne ispuni zahteve, sto se verovatno nikada nece desiti.

Ništa od dogovora u Pošti. Sad je bilo live stream ispred GPC, jednoglasno su odbili.

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

Naravno da ce da odbiju, kada im olo$i nude manje povecanje nego sto su im protivzakonito oteli, pocev od jeseni 2014.

Mislim da bi bilo ok sa njihove strane da odrade pakete koji su poslati u ponedeljak/utorak/sredu.

I onda nek strajkuju dok im vlada ne ispuni zahteve, sto se verovatno nikada nece desiti.
I ja čekam od ponedeljka dva. Baš bezveze.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Slažem se, nek razdele pakete koje su dobili i posle nek stupe u generalni štrajk do Nove Godine što se mene tiče.

Pa koji je onda smisao štrajka?[emoji23]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Pa koji je onda smisao štrajka?[emoji23]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Svi dobro znamo šta je smisao štrajka, ali ovo što su ono uradili je vrlo neprofesionalno i bezobrazno,
nenajavljen štrajk, primaju pošiljke normalno i onda kažu mi štrajkujemo a sve pošiljke budu blokirane na neodređeno vreme.
Oni su javna služba, logično je bilo da su bar 2 ranije najavili štrajk.

Naravno da ne moze da se zna za najavu strajka kada vlada najveci medijski mrak u istoriji ove drzave. Ali se u sustini znalo (i najavljeno je ali nema gde da se cuje/procita), jer su ih $n$/pups olo$i ponovo ispalili, nisu ispunili obecano posle prolecnog strajka, sad zamislite koliki je to partijski plen kada preduzece koje tako dobro posluje ''ne moze'' da podigne zarade zaposlenih (koji overavaju od obima posla) na nivo mizerne prosecne zarade u SRB.

Da se razumemo, ne radim u posti, takodje cekam 3 AE posiljke (manje-vise nebitne sitnice) ali normalno da cu da se solidarisem i da razumem te ljude kojima su 2x u prethodnih 10-ak godina protivzakonito umanjili ionako smesne plate.

Najgore od svega je to sto ima ljudi koji cekaju npr. bitne med. rezultate, dokumenta itd. a to sto ce prosecan Srbin malo duze cekati silikonjaru za Saomi ili sto ce KP preprodavci imati zarobljenu krs robu nekoliko nedelja.. to je najmanje bitno.

Poslednja izmena:
Dobar sam poštarima i kuririma pošte, da su oni nešto znali sigurno bi mi bar spomenuli da se nešto sprema, ali ne, u ponedeljak kurir preuzeo 5 pošiljki sasvim normalno kao i tokom prethodne nedelje,
uveče pročitam štrajk, pošljke vredne par desetina hiljade dinara su mi zarobljene do daljnjeg i imaću sigurno minus samo još je pitanje koliki.

Ljudi imaju male plate i malo ih ima (baš dosta rade zbog toga) i totalno razumem da traže svoja prava, ali ipak treba da postoji neki red ipak su oni javna služba preko koji mnogo ljudi zarađuje za hleb,
a niko nije znao da će biti štrajka, sve bilo dobro da su samo najavili štrajk bar 2 dana da se ljudi drugačije organizuju i da ne šalju preko njih dok se štrajk ne završi.
Sad ovako moram da strepim šta se dešava sa mojim pošiljkama, kad će stići, da li će ih primalac primiti kada najzad uopšte stignu..

Poslednja izmena:
Ima mesec dana otkad postari po kafanama pricaju o tome.

Ne kazem da je ovo normalno, daleko od toga, ko zna koliko ljudi ce ispastati zbog strajka ali zaposleni nisu (u tom smislu) nista krivi. Zapravo svi mi smo krivi, kao nacija, sto dozvoljavamo da ovakvi fosilizovani olo$i kradu bukvalno pred nasim ocima i to traje predugo: https://www.blic.rs/vesti/politika/ko-to-hoce-da-mi-otme-postu-krkobabic-zapanjio-ministre-odbranom-bahate-direktorke/z747wq0

Informer i Srpski Telegraf su, na državnim konkursima od 2016. do septembra 2019. dobili preko 50 miliona dinara.

Sta mislite, kako se finansiraju ovakve septicke jame u papirnom obliku? Mozda ovaj slucaj nije od novca poste ali sustina je jasna, treba platiti sendvice, botine raspale, flasice vode, silne autobuse, septicke medije itd.

Poslednja izmena:
Da li stize sms o prispeloj posiljci kod AKS sluzbe? Kod PE, Bex-a DExpressa sam dobijao sms.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Svi dobro znamo šta je smisao štrajka, ali ovo što su ono uradili je vrlo neprofesionalno i bezobrazno,
nenajavljen štrajk, primaju pošiljke normalno i onda kažu mi štrajkujemo a sve pošiljke budu blokirane na neodređeno vreme.
Oni su javna služba, logično je bilo da su bar 2 ranije najavili štrajk.
Neprofesionalno i bezobrazno je preopterecivati radnike a placati ih manje nego da prodaju sladoled i kokice. A i nemati razumevanja i podrzavati takve ljude. To bi bio solidarno-ljudski ugao. Ko to nije u stanju da shvati, moze i ovako (zivotinjsko-sebicno-bahati) - svako gleda svoje dupe. Kao sto je nekome bitan samo paket/otkupnina, tako je njima bitan samo njihov obim posla i plata. Kako god okrenes - u pravu su.

Poslednja izmena:
Naravno da ne moze da se zna za najavu strajka kada vlada najveci medijski mrak u istoriji ove drzave. Ali se u sustini znalo (i najavljeno je ali nema gde da se cuje/procita), jer su ih $n$/pups olo$i ponovo ispalili, nisu ispunili obecano posle prolecnog strajka, sad zamislite koliki je to partijski plen kada preduzece koje tako dobro posluje ''ne moze'' da podigne zarade zaposlenih (koji overavaju od obima posla) na nivo mizerne prosecne zarade u SRB.

Da se razumemo, ne radim u posti, takodje cekam 3 AE posiljke (manje-vise nebitne sitnice) ali normalno da cu da se solidarisem i da razumem te ljude kojima su 2x u prethodnih 10-ak godina protivzakonito umanjili ionako smesne plate.

Najgore od svega je to sto ima ljudi koji cekaju npr. bitne med. rezultate, dokumenta itd. a to sto ce prosecan Srbin malo duze cekati silikonjaru za Saomi ili sto ce KP preprodavci imati zarobljenu krs robu nekoliko nedelja.. to je najmanje bitno.
+1^^

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Jel zna neko šta se dešava sa city express? Pokušavam da ih dobijem ali se poziv stalno odbija. Od četvrtka nije stigao paket na adresu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne bi me čudilo da sam toliki baksuz. Naručujem nešto sa kp jednom u godinu dana i počne štrajk. Čovek mi pošalje pogrešan laptop, vraćaj laptop nazad i kurirska opet ne isporuči paket od četvrtka. Niti znam šta se sa paketom dešava niti kad će da stigne novi.

^ problem je sto najveca kurirska slzuba posta ne radi, pa su sav njihov posao preuzele druge poste a one jedostavno nemaju kapaciteta za toliki broj posiljki pa su prebukirani. Ne mogu da se dobiju, kasne sa isporukama i sl.
Ja se nadam da ce ljudima dati vece palte pa da se sve lepo vrati u normalu i svi budemo zadovljni :)

Kako god bilo i mi koji smo poslali pakete preko privatnih službi ćemo morati da čekamo...očigledno. Samo da ne bude štete na paketima. Izgleda da ovi manji gradovi nisu problem, Bg je problem.

Sutra idu penzije, i sutra ce morati da se resi, tako da iskreno ocekujem da ce postici danas dogovor i krenuti sa radom.
Inace kaze mi prikatelj sto radi u posti, da samo rade, ovi postari sto su po ugovoru, kao proberu nekoliko posiljku cisgo da otaljaju, da se nesto radi.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Meni danas rekli da ni bankomati poštini ne rade. Ne znam za poštansku ali su penzije danas legle u bankama.

Ima dobar deo penzionera kojima postar licno urucuje... Ne dizu svi na bankomatima.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Eto prilike da se pridruze strajku i tako razbiju monotoniju svakodnevice.

Nazad
Vrh Dno