Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Od kada Emmi salje pakete Royal-om?

Pre su slali pakete CityExpresom i to je islo brzo. Narucim, dobijem predracun na mejl, platim e bankingom i sutra je kod mene na adresi.

Ovi diletanti iz Royala vec 2 dana drze paket u magacinu u mom gradu. Sta je kod njih ,,express'' da mi je znati?

Emmi ima ugovore sa vise kurirskih sluzbi odnosno Alti win win to je sve isto..Desi se da isporucuju Rojalom,beksom,aksom..

To dobijaš jedino ako odeš u poštu i izdiktiraš im podatke ili ako prijaviš preko android aplikacije i opet lično odeš u poštu da predaš paket i kažeš im broj koji ti je aplikacija izbacila.
Ali ako hoćeš da ubrzaš i kod kuće popuniš sve podatke bilo da nosiš lično paket ili dolazi kurir po njega odnosno ako pijaviš preko android aplikacije ali da dođe kurir po paket onda i dalje popunjavaš adresnicu.
Post-ekspres-posiljka-velika.jpg

E pa onda nek posalje primaoca u p.m. Sta koji moj narucuje ako nije ni kuci ni na poslu a verovatno ni do magacina/paket shopa ne moze stici na vreme.
Ili da mu pošalje lepo taxijem uz obaveznu uplatu unapred i za predmet pošiljke i za taxi (jer nijedan taxi neće primiti tako nešto sa "onaj tamo će da ti plati").

Ja danas hteo da pošaljem paket, zvao D express, zauzeta linija, zvao 20 puta, zauzeta linija, jednom sam dobio, odslušao jedno 10 minuta njihove muzike i kad je isteklo vreme automatski su prekinuli vezu.
Slično i sa AKSom, jedva sam ih dobio.

Zamislite vi koji je ovo gubitak za poštu, oni izgube minimum 15.000€ dnevno zbog ovoga a najverovatnije i daleko više.

Pa i jedan moj paket je stigao primaocu, tri ostala zaglavljena.
I jedan ka meni zaglavljen.
Svih 5 paketa poslati u ponedeljak.

Jedno pitanje:
Da li su kurirske sluzbe u obavezi da ti isporuce paket do ,,vrata'' ili ...
Primer zivim u zgradi, sprat nije bitan. Da li je kurir u obavezi da donese paket do vrata stana ili do zgrade.
U praksi uglavnom dodju do parkinga i onda te zovu da sidjes po paket.

Post Ekspress DA.
Ostali NE.

Jedno pitanje:
Da li su kurirske sluzbe u obavezi da ti isporuce paket do ,,vrata'' ili ...
Primer zivim u zgradi, sprat nije bitan. Da li je kurir u obavezi da donese paket do vrata stana ili do zgrade.
U praksi uglavnom dodju do parkinga i onda te zovu da sidjes po paket.

Po pravilu da, u praksi ne. Radio sam u PE, nosili smo do vrata ali kad imas dnevno po 100 paketa i kad radis teren gde imas 70 zgrada misaona je imenica otici do svakog korisnika do vrata...zamolis da sidje ako moze, ako ne moze popnes se i tjt. Radio sam u Royalu, ne moras do vrata, i ako se korisnik zali sef ti nista nece reci pa cak i da se ti zainatis i ne odneses paket ako nece da sidje... Znam kako ostali funkcionisu i kuriri ce uvek gledati da ne idu do vrata jer tako gube dosta vremena. Jedino kod Pe ako se pozalis kurir moze biti izriban, kod ostalih ne jer sefovi u svim kurirskim sluzbama su bivsi kuriri i znaju kakav je to posao a kod PE su ljudi koji nisu ni jedan paket u zivotu urucili i retko kad ce stati na stranu radnika...

Углавном позову. Али проблем је ако се задеси неки др**џија, па неће да сачека 2-3 минута, а притом живиш на 20. спрату и мораш да чекаш лифт а не можеш да се поломиш трчећи низ степенице.

Danas mi je jedan primalac javio da je stigao paket. Jutros sam gledao tracking, paket i dalje u GPC. Važno da je stigao, sutra proverim za ostale koji su bili zaglavljeni.

Moja greška. Taj paket je već bio resendovan preko AKS. Originalni još stoji u GPC.

Po pravilu da, u praksi ne. Radio sam u PE, nosili smo do vrata ali kad imas dnevno po 100 paketa i kad radis teren gde imas 70 zgrada misaona je imenica otici do svakog korisnika do vrata...zamolis da sidje ako moze, ako ne moze popnes se i tjt. Radio sam u Royalu, ne moras do vrata, i ako se korisnik zali sef ti nista nece reci pa cak i da se ti zainatis i ne odneses paket ako nece da sidje... Znam kako ostali funkcionisu i kuriri ce uvek gledati da ne idu do vrata jer tako gube dosta vremena. Jedino kod Pe ako se pozalis kurir moze biti izriban, kod ostalih ne jer sefovi u svim kurirskim sluzbama su bivsi kuriri i znaju kakav je to posao a kod PE su ljudi koji nisu ni jedan paket u zivotu urucili i retko kad ce stati na stranu radnika...
Kod mene u praksi se desi da pe kurir posalje sms "brate imaš 1 paket, biće u Pošti ne stižem" pa ja onda čekam da se on razduzi u 17h pa idem, čekam red itd.

Sa ostalima različito iskustvo, od toga da ni ne zovu a popnu se i zvone sa sve paketom u ruci do toga da objašnjavam kuriru gde da uđe, u koju ulicu, do toga da mi zagube paket velike vrednosti pa kurir iz 2.grada dolazi da mi dostavi - po principu da se nađemo na pola puta.
Nije mi kad bilo teško.
1000 ljudi, 1000 ćudi. Uvek će biti dobrih i loših strana sa express sluzbama. Ne zaboravimo da i tamo rade ljudi, imaju pregršt paketa, targete, obaveze, prevoze ogromne količine novca i vrednosnih paketa sa sobom i pokušavaju da zarade svaki dinar za porodice.
P. S. Podrška Pošti iako nemam ništa od toga, čekam neka dokumenta od ponedeljka ali nema veze. Podrška za vaša prava i veću zaradu!

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Da li neko uspeva da dobije call centr Royal ekspresa, paket stoji u magacinu u Valjevu od utorka ujutru, ne pada im napamet da isporuce, ja goru sluzbu od njih nisam video. Ne mogu nigde da nadjem ni broj centra u Valjevu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Za 5 sekundi guglanja.

Royal Expres Valjevo
Address: Mirka Obradovića, Valjevo
Hours: Open ⋅ Closes 5PM
Phone: 011 7100100

Podrška poštarima, i treba da se dignu, u zdrav mozak ih k.... nepismena banda. Tretiraju ih kao kmetove. Ste videli šta uradiše i PTT KDS-u?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Slažem se da trebaju da štrajkuju zbog niskih plata i manjka zaposlenih,
ali ono što ne podržavam je ovaj način štrajka gde ljudi gube novac zbog njih, najmanje što su mogli da urade je da bar 2 dana u napred obaveste da će stupiti u štrajk,
a ne da u toku dana (i narednih dana) primaju pakete i onda uveče kažu u štrajku smo.
U ponedeljak sam poslao 5 paketa i jedan mi je poslat, i verovatno su i dalje svi blokirani.

Inače, danas imaju sastanak da predstavnicima vlade, nadam se da će doći do dogovora i da će od ponedeljka krenuti normalno da rade.

Da li neko uspeva da dobije call centr Royal ekspresa, paket stoji u magacinu u Valjevu od utorka ujutru, ne pada im napamet da isporuce, ja goru sluzbu od njih nisam video. Ne mogu nigde da nadjem ni broj centra u Valjevu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Srećno sa tim. Meni se D express ne javlja ni u Bg-u, ni u Valjevu. City express došao za 10 min da preuzme paket.

Na koji broj zovete City express?

Juče sam našao neka dva broja koja sam našao, i na oba ne mogu da ih dobijem.

Na koji broj zovete City express?

Juče sam našao neka dva broja koja sam našao, i na oba ne mogu da ih dobijem.
Zavisi gde si. Meni su se ovi u Valjevu odmah javili i za 10 min došli po paket.
0a17da7473ee38cbb9b32cf533868c3c.jpg

BEX.rs
(са њиховог сајта):

qFIxotW.png

Због ове БЛОКАДЕ у неким поштанским центрима Поште, ови (и друге курирске службе) лепо профитирају.

Sada ovi privatnici trljaju ručice dok nesposobni u pošti ne reše problem koji je kreirala lopovska vlast.

Je l' idalje za prekoračenje 5x Poštarina? Neko je spomenuo 3 ali na sajtu post expressa idalje stoji 5

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Mali update:

Nakon jutrosnjeg slanja mejla Emmi-ju u kome sam napisao da ako mi danas ne stigne paket na adresu da cu da odustanem od kupovine.

Dobio sam odgovor od Emmi posle par minuta da mi se izvinjavaju i da ce da provere sa Royalom.

Paket posle 15 minuta razduzen iz magacina i zaduzen kuriru za isporuku i posle 2h stigao na adresu.

Pre toga camio 2 dana u magacinu.

Sada ovi privatnici trljaju ručice dok nesposobni u pošti ne reše problem koji je kreirala lopovska vlast.

Pola-pola.. Pola vlast- pola "stručnjaci" iz pošte.
Npr mom ortaku svakog decembra, daju ponudu od ~7 din. po pošiljci na 2000 kom. ( šalje čestitke kooperantima )
A to sve pređe preko nekoliko ruku i na kraju veseli poštar to podeli na adrese, po često "divnom" decembarskom vremenu.. jednom je moralo stati.
Samo da pita neko te stručnjake, ko bi drugi, sem lude pošte, to podelio i po 20 din...

Poslednja izmena:
Radnici pošte, pa sledeći level su robovi. Moralo je doći do pobune.

Od prethodnog štrajka su planski i užurbano ubacivali najnesposobniji mogući sns kadar iz dva razloga:

-uhlebljavanje botova
-sabotaža štrajka

Očigledni je da im bar drugi deo plana nije uspeo, a sumnjam i za prvi. Ne verujem da su ovi bili baš presrećni kada su videli koliko treba da se radi za smešne plate.

Ali ih ne žalim, to je tuga videti koliko su ti ljudi operisani od posla koji trebaju da obavljaju. Svi po 50+ godina i kao da do sada nisu imali ni dan staža.

Pa samo da su umesto njih ubacili mlade ljude po konkursu / bez protekcije.

Samo od tog poteza bi pošta procvetala. Da ne govorim x drugih poboljšanja koja su neophodna da bi sistem opstao.

Poslednja izmena:
To im je glavni call centar, zovem juce i danas non stop sam na cekanju. Nemaju broj centra u Valjevu.

Pre mesec-dva dana, kada nije bio štrajk pošte, ja sam pokušao da ih dobijem zbog paketa koji je blajao 5 dana u magacinu. 60 minuta mi je svirala muzika, niko se nije javio. Tako da, nije vredno truda.

Obećali im veće plate i podelu dela dobiti iz 2019.
Jel to priča za novine ili su radnici prihvatili i počinju da rade?

jel ce moci da se trazi povrat noca za postarinu od post ekspres , jer cekam od 2.12. ? ako uopste donesu paket.

Nazad
Vrh Dno