Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Надокнаду штете може да тражи само корисник који је платио поштарину, по новом.
А за прекорачење рока за уручење је накнада смањена на 3 поштарине.

Znaci posiljaoc ne moze da trazi naknadu stete ?
Meni dva paketa stoje zarobljena.
I sta ako recimo kupac/primaoc vise ne moze da ceka i uzme taj deo na drugom mestu, a meni ne preuzme paket ?

Ако се пакет врати, и пошиљалац га преузме, и плати дуплу поштарину, опет ће бити у плусу за једну поштарину.

Poslednja izmena:
Ma nek nabiju tu jednu postarinu sebi u du%@

Molim za savet. Hteo sam prijatelju da pošaljem paket u Novi Sad na Glavnu poštu da ga preuzme nakon radnog vremena jer mu ništa ne znači da mu kurir ostavi izveštaj na kućnoj adresi dok je na poslu. Nije u mogućnosti da primi na poslu.

1) Postoji li neka druga kurirska služba sem post ekspresa koja u Novom Sadu ima mesto za isporuku koje je blizu centra?

2) koje kurirske službe, sem Post Ekspresa, za fizička lica otkupninu uplaćuju na tekući račun?

Hvala veliko! [emoji4]

1. Ako nema nikog ko zivi sa njim, onda adresiraj na nekog njegovog druga/rodjaka.
Jer ne mozes da das adresu neciju u centru, a da dostava bude skroz van centra, zato sto su kuriri podeljeni po reonima.
A privatne kuriske sluzbe nemaju saltere. Eventulano postoji mogucnost preuzimanja u magacinima, ali su oni po pravilu uvek van centra svih vecih gradova.

2. Daily i Bex sigurno.

Poslednja izmena:
Owim, nedavno smo slali čoveku u NS da paket preuzme u magacinu. Mislim da ih oni zovu Paket Shop.
Primalac mi je rekao da je za ceo NS samo jedan magacin.
U Beogradu ih ima više. Ja sam koristio 3 različita za predaju pošiljki.

Ne znam za fizička lica, ali AKS uplaćuje za pravna na račun. Verujem da može i za fizička.

City Express уплаћује откупнину на рачун. BEX носи на руке, али на њиховом сајту пише да могу и да уплате на рачун (нисам проверавао).

Da li na BEX-ovom sajtu funkcionise ono online zakazivanje kurira ili je ipak bolje telefonom?

Radi, ja tako zakazem kurira i uvek stigne...

Sent from my MIX 2 using Tapatalk

Isto pitanje i za aks
da li funkcionise zakazivanje preko sajta?

Ја попуњавам податке преко Бексовог сајта, а пошиљке носим у њихов ''пакет шоп''. Ради.
Довољно је да им кажем име и презиме и нађу све моје пакете које сам пријавио, не морам да диктирам број за сваки посебно. Број који се добије када се унесу подаци је уједно и број пошиљке.

Meni je prosao jedan paket.
Poslat u ponedeljak, sad mi je stigla postnet uputnica.
Selo kod Panceva je u pitanju.

Dva dana je paket bio u GPC Beograd, izgleda ga juce/sinoc pustili.

Mada na sajtu pracenja posiljke stoji da nije ni bila u GPC-u.

05.12.2019 02:37:18 26200 ПЦ ПАНЧЕВО Отпремa
02.12.2019 16:19:04 11250 БЕОГРАД 92 Отпремa
02.12.2019 16:12:17 11250 БЕОГРАД 92 Пријем

Poslednja izmena:
Како изгледа на праћењу пошиљке на 17track ?
Постоји ли статус да је пакет отпремљен из ГПЦ Београд?

Ово:
02.12.2019 16:19:04 11250 БЕОГРАД 92 Отпремa

вероватно значи да је пакет из Поште отпремљен за ГПЦ, али на новом праћењу са сајта поште то не пише.

Је л' можеш да поставиш слику праћења са сајта Поште?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Napisao sam gore.
Na tom sajtu stoji da je prosla kroz GPC.

Cek moja greska :)

Gore stoji informacija da je krenuo paket iz moje poste ka GPC-u, pa je sledeca informacija vreme stizanja u Pancevo.
Kao da GPC Beograd prestala da postoji :)

Није то. Да је прошло 'регуларно' кроз ГПЦ Београд, видело би се на праћењу да је отпремљено
из ГПЦ Београд у ПЦ Панчево. Можда врше размену пошиљана негде другде, па и не улазе у ГПЦ Београд?

Hvala svima na predlozima za Daily, BEKs i AKS. Tražim njihove paket servise po NS. Oni 2x pokusavaju dostavu? Ako primalac živi sam i radi do 17h, kod kuće je u 18h - propustiće obe. Neće na komšiju ili druga.

Moja PE pošiljka predata u pošti u centru BG 3.dec - još nije napustila poštu! Ili nisu očitali, i sami negde na velikoj GPC BG gomili? Zvao kol-centar, naravno ništa ne znaju. [emoji53]
c7ff35a485ed3560d81d043e68257a09.jpg

Napisao je to ranije, da nije opcija.

Od kada Emmi salje pakete Royal-om?

Pre su slali pakete CityExpresom i to je islo brzo. Narucim, dobijem predracun na mejl, platim e bankingom i sutra je kod mene na adresi.

Ovi diletanti iz Royala vec 2 dana drze paket u magacinu u mom gradu. Sta je kod njih ,,express'' da mi je znati?

Moja komšinica je naručila nameštaj iz Matisa, a ovu iz Royal su joj to istovarli na ulici nekih 10-15 metara od zgrade i otišli. Nisu uopšte hteli da pomognu, pa je ona mene zamolila da ubacim bar u hodnik zgrade dok joj ne dođe sin.
Mnogo su ne odgovorni, pravo je čudo kako opstaju.

Ројал?
Само њима може да се деси да дају откупни пакет погрешном примаоцу, а да откуп и не наплате!

Од прекида рада у неким поштанским центрима ја шаљем Бексом и за то време сам позитивно изненађен.
Сви пакети су стигли у року, а раније сам слао D-Express- ом, у неке делове Београда су пакети уручени за 5 дана закашњења. Сваки дан је пакет код курира, па га врати у магацин... и тако сваки дан.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno