Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Pogledao sam uzivo 8 Pro koji mi se toliko dopao da ga kupim, ALI onda po prvi put vidim Mi9T uzivo.
Primetna je razlika u kvalitetu ekrana + nema kapljicu.
Kamera je dobra za ono koliko se razumem i koliko meni treba.

Pogledao sam uzivo 8 Pro koji mi se toliko dopao da ga kupim, ALI onda po prvi put vidim Mi9T uzivo.
Primetna je razlika u kvalitetu ekrana + nema kapljicu.
Kamera je dobra za ono koliko se razumem i koliko meni treba.

Pazari Mi 9T. Meni se više sviđa od 8 Pro. Plus Sd, plus Amoled bez izreza.

8 Pro je 33k i sa snizenjem izadje 26k.

Ja ga ne bih menjao 3god tako da na taj period nije velika razlika, ali mi glava ne dozvoljava da dam toliki novac za telefon.
Vremena se menjaju. [emoji4]

Poslednja izmena:
Možete li mi reći gde ima to sniženje od 20% i do kada važi, pošto na sajtu MiSrbija ništa ne piše?

Ortak uzeo 8 pro za 26k u ada molu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

I sta si na kraju odlucioo [emoji1]

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Za sad sam odustao od kupovine iako sam bio 100% resio da uzmem 8 Pro i poneo sredstva za placanje, ali taj utisak nakon 9T. [emoji46]
Videcu da uzmem A3 ako moze da se ubaci MIUI...on je oko 160€ u balkanskoj.

Zamisli kakav mi je bio osecaj kad sam moj RN4 stavio pored 8 Pro. [emoji3][emoji3]
a715680247ffd8f5e5e870d6b69930fc.jpg

Poslednja izmena:
Kolega uzeo RN8P, pa da podelim utiske iz blizine. :D

Prvi dojam je ta velicina, u sustini je prilicna varka na papiru, jer je telefon prakticno kao RN7/8 po dimenizijama, i prvo iznenadjenje je stvarno pohvalna pokrivenost ekrana, ivice su stvarno stanjenje. Drugo, ovaj LCD je definitivno nesto bolje u odnosu na obican Note, svetlo, jasno, ostro, prijatno za oko. Tezina jeste utisak, ali ne bih rekao da nije nesto za ne navici se, pomazu zakriveljna ledja u samnjenju osecaja te tezine.
Sve u svemu telefon deluje dobro izradjeno. Malo mu je izbocina kamere veca, FP je praktican za dohvatiti ali mesto nije bas najsrecnije. I dugmici su malo klimaviji, nije bas da su utegnuti u kucistu, ali kapiram da je to donekle normalno, jer fino klikcu svakako.

Kameru smo malo po kancelariji testirali, laicki, i deluje da fino fotka po dobrom svetlu, selfie kamera je klasa iznas obicne Note linije. I baterija OMG, jedva da se pomera, bukvalno ga je upalio na 51%, i maltretirali sve zivo sat vremena, pala je na 48%.

Poslednja izmena:
Za sad sam odustao od kupovine iako sam bio 100% resio da uzmem 8 Pro i poneo sredstva za placanje, ali taj utisak nakon 9T. [emoji46]

Zamisli kakav mi je bio osecaj kad sam moj RN4 stavio pored 8 Pro. [emoji3][emoji3]
Njega je zivot lepo gazio [emoji1]

Kolega uzeo RN8P, pa da podelim utiske iz blizine. :D

Prvi dojam je ta velicina, u sustini je prilicna varka na papiru, jer je telefon prakticno kao RN7/8 po dimenizijama, i prvo iznenadjenje je stvarno pohvalna pokrivenost ekrana, ivice su stvarno stanjenje. Drugo, ovaj LCD je definitivno nesto bolje u odnosu na obican Note, svetlo, jasno, ostro, prijatno za oko. Tezina jeste utisak, ali ne bih rekao da nije nesto za ne navici se, pomazu zakriveljna ledja u samnjenju osecaja te tezine.
Sve u svemu telefon deluje dobro izradjeno. Malo mu je izbocina kamere veca, FP je praktican za dohvatiti ali mesto nije bas najsrecnije. I dugmici su malo klimaviji, nije bas da su utegnuti u kucistu, ali kapiram da je to donekle normalno, jer fino klikcu svakako.

Kameru smo malo po kancelariji testirali, laicki, i deluje da fino fotka po dobrom svetlu, selfie kamera je klasa iznas obicne Note linije. I baterija OMG, jedva da se pomera, bukvalno ga je upalio na 51%, i maltretirali sve zivo sat vremena, pala je na 48%.
A brzinu ne bi da komentarises? [emoji1]

Jesi video 9se i 9lite, kako ti se oni cine na pogled, vredi li doplata da se oni uzmu a ne rn8pro?

Nisam njih gledao. Taj red gde je bio 8 Pro koga sam prvo isprobao i na sa njegove desne strane na putu do kase su poredjani Mi9 - Mi9T Pro - Mi9T. Njih sam malo probao i Mi9T mi je ostavio najbolji utisak.

A brzinu ne bi da komentarises? [emoji1]

Pa nismo mu nista posebno radili, sve je fluidno. On ni ne igra igrice pa da smo sad instalirali nesto da ga poguramo.

Kako god, tih 6GB RAM-a i taj MT procesor teraju sve kao da je uredjaj sa SD 7XX procesorom.

Mislim da je svima najvise frka bila zbog SoC, ali su bukvalno sve recenzije i iskustva negirale bilo kakve probleme i potvrdile njegovu optimizovanost tako da cenim da ga ne bi trebalo posmatrati na marginama SD konkurencije.

I komotno su mogli da olaksaju uredjaj i stave manju bateriju cisto da ga olaksaju, mada kontam da su hteli da potvrde autonomiju pri duzem igranju i slicno.

Sta nije jasno? 660 ima performance jezgra clokovana na 2.2 GHz, 665 spustena na 2.0.
Sta tebi nije jasno?

Brzina u igrama mnogo vise zavisi od GPU-a (pogotovo sto danas i low-end uredjaji idu sa 4xA73 jezgra), ne od CPU-a i definitivno ne od 200MHz razlike na identicnim jezgrima.

Dakle, ne lupaj.

Tih 200MHz jedino Indusima i Balkancima moze da smeta, oni su alergicni na manje skorove u benchmark aplikacijama, posto je to jedina "razlika" u brzini izmedju 665 i 660.

Poslednja izmena:
Narucen RN8 Pro, stize sutra pa javljam iskustvo :)

Neces se pokajati... Bas ovih dana zavidim dosta kolegi na njegovom, jer kad vidim njegov ekran moj na A3 mi deluje minijaturno bas. Al dobro hteo sam manji telefon, ali su narednim ipak da se vratim na neke vece dijagnonale.

Samo ti je moj savet da mu odmah uzmes neku masku, jer ova koja dolazi sa njim ne izdize se bas iznad kamere, ako ti je to bitno.

Neces se pokajati... Bas ovih dana zavidim dosta kolegi na njegovom, jer kad vidim njegov ekran moj na A3 mi deluje minijaturno bas. Al dobro hteo sam manji telefon, ali su narednim ipak da se vratim na neke vece dijagnonale.

Samo ti je moj savet da mu odmah uzmes neku masku, jer ova koja dolazi sa njim ne izdize se bas iznad kamere, ako ti je to bitno.
Ne znam da li moj nabavljac ima kod sebe maske za taj model pa cu se trenutno zadovoljiti tom u pakovanju al dogovoricu se kasnije da narucimo 1...obicno se te maskice ofucaju brzo pa cim se ofuca ja cu uzeti drugu, da se ne baci [emoji1]

Inace telefon je "regularan"(zeleni), 2god garancije, cena 30k...meni deluje kao korektna ponuda jer nije KP opcija a 33k je u MI shopu ako se ne varam...

Poslednja izmena:
Kum ga uzeo pa sam imao prilike da se poigram malo sa njim. Meni se svidja. Lep telefon. Mali bezeli. Veliki ekran, a solidno kompaktan i ergonomičan za tu velicinu ekrana. Sam kvalitet ekrana nista posebno. Boje po malo isprane, ali generalno ok. Zavrteo sam mu antutu na brzinu i mogu reci da se fino zagrejao u predelu kamere. Na momenat se uplasih da ne bude opet mediatek grejalica. Sta znam da li je pozeljno da se samo od jednog ciklusa testa ugreje fino. Mada da se razumemo, nije sad nesto kritično, ali vise nego sto sam očekivao. Dok recimo u samoj antutu aplikaciji izlistava normalnu temperaturu. Onda je vrlo moguce da su dobro resili sistem za hladjenje pa brzo i efikasno odvodi toplotu sa cpu. Maskica koja dodje uz njega je losa. Bolja ova moja na rn5. Ne samo da mi deluje nekvalitetno nego nije ni tako precizno odradjena. U svakom slučaju zavrsice posao za prvo vreme. Toliko od mene za neki prvi utisak
P.S. Zavrteh i geekbench ali se telefon samo iskljuci sam od sebe pre nego je zavrsio. Jedva smo ga uključili posle. Ne znam sta mu je bilo. Tako da u prilogu samo rezultati sa antutu-a.
cbcbf809fa36d590a7660d6bafd5fb93.jpg
671c23e6afb7eb97c73c613821cd9bf7.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno