Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova se prodaje u Enerdžinet-u, oni su zastupnik za Gree
1265a8eec722b48fc2eb3ddac7239909.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Javljam utiske Viole cim malo zahladni,za sada greje ok(temperature oko 7 stepeni nocu),mislim da ne spusta ispod 420w na grejanju ali cu to jos sve proveriti u sledecih par dana.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Meni je noćas održavala na 320w pri 7 c , na 35 kvadrata, unutrašnja podešena na 24 c

Poslednja izmena:
Kuća, stan, izolacija?

Soba ~47kvm, potrebna klima, kuća je u pitanju. Izolacija stiropor 8cm, zidovi 25cm, iznad potkrovlje sa stolarijom koje se ne greje. Imam sad neku gorenje, ali nju bih da prosledim roditeljima, a za sebe da uzmem nešto bolje. Trenutno bi ta klima bila jedino grejno telo za pomenutu sobu.

Molim za pomoć pri odabiru, čitao sam temu i vidim da nema neke nauke: dovoljan LLCE ili bi ipak trebao LMCE? (eventualno Viola Profi? čija je jedina prednost wifi, ali ionako bi klimu povezao na neki Broadlink RM mini pa mi faktički to ništa ne znači)

Može li detaljan opis kako funkcioniše broadlink?

Nije mi još stigao, pa ne znam baš u detalje, ali poenta je da ga učiš komande sa svojih daljinaca (klima, tv, stb, audio sistemi, itd) i onda direktno iz njegove aplikacije možeš sve to da kontrolišeš. Ima 360 stepeni pokrivenost, nekoliko IR senzora u sebi. Kolege iz pametna kuća teme imaju više iskustva :)

Podeli iskustva kad stigne.

Da li treba da se odvodi kondez, nekim crevom do oluka? Tj. da li je preporucljivo? Imam Gree Violu, i cevica se nalazi na donjoj strani spoljne jedinice. Nezgodno je sto je ispod prozor komsije, nikako drugacije nije mogla da se ugradi spoljna jedinica. Ne verujem da cu klimu koristiti na temperaturama nizim od 0 stepeni.

Pa bas je bilo na temi da moze da se zapusi oluk pa da vrati sve nazad, ali koliko sam skontao tebi bi to bilo za spoljasnju jed. pa verovatno ne bi bio problem. Problem bi bio da stavis odvod unutrasnje.
I sto kaze kolega iznad ledice pa bi morao i grejac posebno u taj odvod tj crevo.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Ako neće koristiti ispod 0 nema šta ni da ledi. Za to se i stavljaju lule i creva za odvod. Za grejanje na minusima mora da bude slobodan odvod, ili da se montiraju grejni kablovi.

Pretpostovljam da je problem na nizim temperaturama da ce da se ledi. Hvala na odgovorima.

Soba ~47kvm, potrebna klima, kuća je u pitanju. Izolacija stiropor 8cm, zidovi 25cm, iznad potkrovlje sa stolarijom koje se ne greje. Imam sad neku gorenje, ali nju bih da prosledim roditeljima, a za sebe da uzmem nešto bolje. Trenutno bi ta klima bila jedino grejno telo za pomenutu sobu.

Molim za pomoć pri odabiru, čitao sam temu i vidim da nema neke nauke: dovoljan LLCE ili bi ipak trebao LMCE? (eventualno Viola Profi? čija je jedina prednost wifi, ali ionako bi klimu povezao na neki Broadlink RM mini pa mi faktički to ništa ne znači)

Neko da pripomogne? Ovih dana bi se uzimala klima.
Još jedan info i pitanje: trenutna klima je Gorenje KAS35CINVFT, koliko će biti bolja LLCE ili LMCE po pitanju grejanja, buke, itd. ?

Kad bi znali kakva je ta Gorenje, onda bi ti i rekli koliko će biti bolja. Ovako se može reći samo da će biti bolja.

Pozdrav forumasi

Gorenje,Bosch i Vivax su potpuno iste klime, pravi ih Midea,cak i daljinski su im isti.
Gorenje i Bosch su skuplji skoro 100 evrica,da li su neke komponente kvalitetnije u njima
ili samo ime brenda dize cenu, ko ce ga znati ...

Uvek je razlika u komponentama.

Ne mora da znači. Midea ponudi karakteristike, veliki kupci odaberu model i to je to. Ništa tu Boš nije ubacio svoje, sem nalepnice

Neko da pripomogne? Ovih dana bi se uzimala klima.
Još jedan info i pitanje: trenutna klima je Gorenje KAS35CINVFT, koliko će biti bolja LLCE ili LMCE po pitanju grejanja, buke, itd. ?
A što skidaš to Gorenje kad radi posao? Montiraj na drugoj lokaciji novu klimu i to je to. Ovako plaćaš dve montaže i jednu demontažu

Nije Boš ništa ubacio, ali je kvalitet komponenti drugačiji.

To možemo samo da nagađamo

I prve ruke imam info kako rade naši brendovi, a to je upravo ušteda na komponentama i materijalima. Čisto sumnjam da se tu Boš razlikuje, posebno jer drži do imena i jer plasira robu i na zapadno tržište. Ako su im klime kao Vivax u pogledu završne obrade i kvaliteta svega onog što se vidi golim okom onda bi to bilo stvarno sramota za takvu firmu.

Moram da napomenem da ni jedan Boš vizuelno nema nikakve sličnosti sa npr. Vivaxom, a da su sva zapažanja došla na osnovu izgleda daljinskog upravljača. Pre će biti da je Boš direktno prepakovana Midea nego Vivax, tj. da postoji jasna razlika između Boša i Vivaxa bez obzira što ih izrađuje Midea.

BOSCH CLIMATE 5000 Specifikacija proizvoda:

Nominalna snaga kW 3,5
Napajanje V / Hz 230 / 50
Potrošnja energije u režimu hlađenja (min / max) kW 0,14 / 1,72
Potrošnja energije u režimu grejanja (min / max) kW 0,15 / 1,67
Kapacitet hlađenja (min / nominalno / max) kW 3,3 / 3,5 / 4,5
Kapacitet grejanja (min / nominalno / max) kW 1 / 3,7 / 4,7
Maksimalna potrošnja struje A 11,5
SEER / SCOP 6,8 / 5,3
Klasa energetske efikasnosti A++ / A+++
Radni opseg, unutrašnja temperatura (hlađenje / grejanje) °C 17-32 / 0-30
Radni opseg, spoljašnja temperatura (hlađenje / grejanje) °C -15-45 / -15-30
Priključak sa strane rashaldnog sredstva Coll 1/4
Vodeni priključak Coll 3/8
Unutrašnja jedinica
Nivo buke dB(A) 51
Maksimalni protok m3/h 485
Neto težina kg 9,3
Spoljašnja jedinica
Tip freona R410A
Količina freona kg 0,95
Nivo buke dB(A) 55
Neto težina kg 29,1
Dužina cevi:
Lmax = 25 m, H = 10 m (2,6 kW-tól)
Lmax = 30 m, H = 20 m (5,3 kW-tól)
Lmax = 50 m, H = 25 m (2,6 kW-tól)
Maksimalna spoljašnja temperatura:
Za hlađenje: +45 °C
Za grejanje: -15 °C
;3,5 kW;
Estetika
U skladu sa ErP i CE standardima
SEER (The Surveillance, Epidemiology, and End Results) : A++
SCOP (seasona COP) : A+++
Jednostavna instalacija i održavanje
24-časovno programiranje
Memorisanje prethodnog podešavanja
Mogućnost pranja filtera za vazduh
Modulacija brzine kompresora -inverter tehnologij

VIVAX AEMI 12
[kW]: 3,52
Kapacitet grijanja [kW]: 3,81
Ekološki plin: R410A
Energetska klasa grijanja: A+
EER koeficijent: 0
COP koeficijent: 0
Funkcionalnosti: Turbo mode, sleep mode, samodijagnostika kvarova, soft start, auto restart, auto mode, timer
Energetska klasa hlađenja: A++
Funkcije: Isušivač preostale vlage, Pokretanje pri niskom naponu, Zaštita ventila vanjske jedinice, WiFi ready
SEER koeficijent: 6,1
SCOP koeficijent: 4
Predviđeno opterećenje pri grijanju: 2,6
Jačina zvuka pri standardnim uvjetima (UJ) [dB]: 53
Jačina zvuka pri standardnim uvjetima (VJ) [dB]: 60
Ostale karakteristike
Ostalo: dust filtar, LED ekran, bio filtar
Ulazna snaga hlađenja [W]: 1256
Ulazna snaga grijanja [W]: 1154
Protok zraka [m3/h]: 520
Kapacitet odvlaživanja [l/h]: 1,2
Buka - UJ [dB(A)]: 38
Buka - VJ [dB(A)]: 55
Područje rada: -15°C≤T≤50°C

Evo pa poredi specifikacije

Gde je najbolje postaviti prekidace za grejace imate li mozda slike kako izgleda par opcija mi treba

Dokle više ti grejači? Staviš prekidač gde ti je praktično, na dno spoljne jedinice npr.

Midea radi spliteve i za Carrier.
Ima razlike i mislim da po evropskim propisima ne moze isti uredjaj samo da se rebrendira.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Gde je najbolje postaviti prekidace za grejace imate li mozda slike kako izgleda par opcija mi treba
Gde god.
Odozdo odozgo sa strane.
Ne mora uopste na klimu moze negde eksterno do klime samo kabal.
Meni je odozdo posto su mi klime tik iznad glave.
8d5c2c67390961347e5319acd394b700.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno