Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Xiaomi se ne kupuje da bi budzio telefon. Imaš pixele ili one plus koji imaju stock android ili možda neki iz android one serije.
Baš mislim suprotno, na svaki Xiaomi treba ubaciti kuvanjac, bilo memeui(xeu, mirrom itd) da se otarasi reklama i bloat-a, ili aosp/oxygen sgsi rom.
Doduše ja nisam imao problema sa original firmverom dok sam koristio par dana zbog cekanja za unlock bL-a.
Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zbog čega si kupio telefon pre nego što si ga probao?MIUI nije savršen sistem ali je daleko od toga da je"gadan" čak šta više posle 5 Xiaomi telefona teško da bih nešto drugo mogao da koristim a da nije MIUI.
15 godina si na Bench forumu znači da nisi ni klinac a ni početnik...Stvarno mi nije jasno...

Pa dobro to je tvoje misljenje i na to imas pravo, ali nije odgovor na moje pitanje. Pitanje je bilo da li je neko imao iskustva sa kuvanim romovima u ovom trenutku (vidim da je paranoid u alfi, a rr 17 ni u alfi).

A klinac jesam, imam 15 godina ;) poz

Poslednja izmena:
Baš mislim suprotno, na svaki Xiaomi treba ubaciti kuvanjac, bilo memeui(xeu, mirrom itd) da se otarasi reklama i bloat-a, ili aosp/oxygen sgsi rom.
Doduše ja nisam imao problema sa original firmverom dok sam koristio par dana zbog cekanja za unlock bL-a.
Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk
Zašto budziti nešto što ne treba?
Ispada da telefon ne radi ako se ne flesne neki rom.
Druga stvar zašto se cimati kad ima toliko stock-olikih telefona koji imaju to bez cimanja?

Zašto budziti nešto što ne treba?
Ispada da telefon ne radi ako se ne flesne neki rom.
Druga stvar zašto se cimati kad ima toliko stock-olikih telefona koji imaju to bez cimanja?
Pa ovo je Benchmark forum. Ja sam svaki uredjaj prilagodjavao svojim potrebama, Nexusi i ostali stock nisu izuzetak.
Drugim rečima mogu sve da koristim fabrički ali to je za one koji ne znaju ili eventualno nemaju želje da uredjaj prilagode sebi, pa umesto toga vrlo često bude situacija da sebe prilagodjavaju telefonu.

+1 ^ tako i naviknu na neki softver i posle toga ništa ostalo ne valja [emoji16] Zato sloboda custom romovima, ali svakako se može svaki Xiaomi koristiti bez ikakvih problema "Out of the box".

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Drugari, da li bi neko mogao da mi uporedi ovaj telefon sa LG G7? Planiram da kupim ovih dana i od skoro sam zainteresovan za 9t pro.
Svidja mi sto je ekran bez izreza, a i kamera je valjda ok. Zato i pisem u ovoj temi, jer sam zagrejan za xiaomi. Jel neko koristio oba fona da mi kaze iskustva iz prve ruke?

Posto se niko ne javlja, evo ja sam presao sa V20, koji je cini mi se serija pre G7 ako se dobro secam.
Isto sam u obzir uzimao G7, ali je velicina ekrana, izgled i brzina presudila u korist 9T Pro, i nisam se pokajao, zapravo sada posle par dana koriscenja 9T sam siguran da vise nikada necu nazad na LG.
Sad, ja sam lik koji skipuje testove kamera kod rivjuova telefona, to mi je poslednja stvar koja mi je bitna kod telefona. Ali ako je tebi bitna, zaobodji 9T pro. Kamera je jedva prosek. Na mom V20 je kamera za dve klase iznad. Zvuk takodje u korist LG. To ce mi jedino nedostajati, ni kod 9t nije los, ali DAC je DAC.
Sve ostalo, izrada, brzina , sistem, ekran...miljama iznad mog V20.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ja sam recimo ovaj mode između ostalog kupio zbog miui ROM-a. To, naravno, ne znači da u nekom trenutku u budućnosti neću flešnuti neki ne-miui ROM. Čisto da ni telefon ne postane dosadan. Za sada XEU zadovoljava dve moje potrebe

Послато са Redmi K20 уз помоћ Тапатока

Pa dobro to je tvoje misljenje i na to imas pravo, ali nije odgovor na moje pitanje. Pitanje je bilo da li je neko imao iskustva sa kuvanim romovima u ovom trenutku (vidim da je paranoid u alfi, a rr 17 ni u alfi).

A klinac jesam, imam 15 godina ;) poz

Imas Pixel experience, imas syberia OS, imas RR , to sve za Mi9t pro, Lineage, havoc,....

To flesovanje je imalo smisla ranije kada su telefoni imali malo RAM-a (512MB - 2GB), slab hardver i kada je android OS bio jos zelen.
A i skinovi android proizvodjaca su bili bagoviti i prepuni bloat-a.

U danasnje vreme za tim sportom nema nikakve potrebe, pa se time uglavnom zanimaju deca sa viskom vremena.

A i xda forum je praktično mrtav kao potvrda gornje price.

Smejace se zgubidani i neznalice, i ja se smejem pa nista ;)
Da se razumemo, na androidu sam od verzije 2.3 i flesovao sam 100 puta raznorazne romove.
A ovo za xda forum vidi svako ko ima oci.

Poslednja izmena:
Ja sam video svrhu isto u tom nekom periodu.

S3 siromašan ram pa sam furao Saletov Neat rom ili Cyanogen. Miui stock radi savršeno i ne vidim razlog za custom romove.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

@Stock definicija naprednijeg korisnika je izmedju ostalog i da izmedju ostalog preferira da prilagodi telefon sebi a ne suprotno. Na primer ako nekog izričito nervira kako su rešene notifikacija na Pocophoneu (a nervira baš mnoge), ima mogućnost da otključa bootloader flešne xeu rom i odgovarajući mod sa kojim dobija stalno prisutne notifikacije. Ili neki AOSP rom, nebitno. Poenta je u slobodi i mogućnosti izbora.
p.s. XDA niti je mrtav niti je jedina lokacija za romove.

Ja sam video svrhu isto u tom nekom periodu.

S3 siromašan ram pa sam furao Saletov Neat rom ili Cyanogen. Miui stock radi savršeno i ne vidim razlog za custom romove.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Bas to, pa HTC HD2, Samsung S3, LG G2 milion puta bolje radili sa custom romovima.

Ali je tad android bio zelen, a fabricki samsung/lg softver ocajan pa je imalo smisla baviti se flesovanjem.

Sada kada i 200+ € telefoni dolaze da 4/6/8 GB RAM-a to postaje nepotrebno.

Ali dobro, da ne idemo dalje u off

Poslednja izmena:
Posto se niko ne javlja, evo ja sam presao sa V20, koji je cini mi se serija pre G7 ako se dobro secam.
Isto sam u obzir uzimao G7, ali je velicina ekrana, izgled i brzina presudila u korist 9T Pro, i nisam se pokajao, zapravo sada posle par dana koriscenja 9T sam siguran da vise nikada necu nazad na LG.
Sad, ja sam lik koji skipuje testove kamera kod rivjuova telefona, to mi je poslednja stvar koja mi je bitna kod telefona. Ali ako je tebi bitna, zaobodji 9T pro. Kamera je jedva prosek. Na mom V20 je kamera za dve klase iznad. Zvuk takodje u korist LG. To ce mi jedino nedostajati, ni kod 9t nije los, ali DAC je DAC.
Sve ostalo, izrada, brzina , sistem, ekran...miljama iznad mog V20.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Ne bih se slozio da je kamera jedva prosjek. Ja dolazim sa S9+ na mi 9t pro, mnogo slikam i mnogo koristim neke programe za fotografiju. Jedino auto je možda bolji na Samsungu, a pro, nocni i portret mod je na strani ovog saomija. Moje subjektivno misljenje.

Poslano sa mog Mi 9T Pro koristeći Tapatalk

To flesovanje je imalo smisla ranije kada su telefoni imali malo RAM-a (512MB - 2GB), slab hardver i kada je android OS bio jos zelen.
A i skinovi android proizvodjaca su bili bagoviti i prepuni bloat-a.

U danasnje vreme za tim sportom nema nikakve potrebe, pa se time uglavnom zanimaju deca sa viskom vremena.

A i xda forum je praktično mrtav kao potvrda gornje price.
Ja se u potpunosti slažem sa ovim. Nemam vremena da se bakćem sa telefonom, kad ga izvadim iz kutije interesuje me samo da ga koristim sa postojećim, fabričkim, originalnim OS. Kad dođe upgrade dobrodošao dotle se ne opterećujem bezveze sa raznim drugim romovima.

Ja se u potpunosti slažem sa ovim. Nemam vremena da se bakćem sa telefonom, kad ga izvadim iz kutije interesuje me samo da ga koristim sa postojećim, fabričkim, originalnim OS. Kad dođe upgrade dobrodošao dotle se ne opterećujem bezveze sa raznim drugim romovima.

Svako normalan razmislja na taj nacin.

Načelno se slažem sa stavom, da sad nije nezamislivo koristiti stock. Recimo OnePlus One kada sam imao nije mi palo na pamet ni da ga rutujem. Sve što sam hteo imao sam. Leeco sam flešovao 1538 puta. Bilo zanimljivo a i realna potreba, fabrički softver užasan i onda juriš nešto custom. Sa Honorom sa se odmorio od flešovanja, šokiran sam upotrebljivošću tog EMUI-ja i količinom svih mogućih i nemogućih opcija.

Generalno mi je to bio plan i za MIUI ali, u petak kada se otključamo ipak ćemo na MiRoom. Našao sam za ovih par dana nekoljko sitnica koje mene poprilično iritiraju. Jednu sam i pomenuo ovde, za nemogućnost promene fonta. Po meni, nedopustivo. Neću Duo, Play Music itd, hoću da mogu da obrišem to.

Tako da nije baš sve u tome da je neko dokon i slično, već svi smo ovde u neku ruku tehnički poprilično pismeni. Meni treba uređaj koji nešto radi onako kako ja hoću i kako znam da to nešto može a ne da ja sebe prilagođavam onome što je proizvođač zamislio. Za moje potrebe, MIUI global ne ispunjava sve što treba i u tom smislu sam primoran na root.

Načelno, sa druge strane, totalno sam za priču stock varijante, otvoriš i imaš sve što ti treba. Problem je što nije uvek baš tako.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Svako normalan razmislja na taj nacin.
Neko voli da čita specifikacije i gleda desetine youtube recenzija, neko voli igrice, neko voli nešto treće. Svi smo ovde na Benchmark forumu, znači zanima nas više o telefonima nego što se može pročitati u dnevnim novinama i nema smisla praviti podele na normalno i nenormalno.

Kako se zaključava aplikacija u memoriji, imam problem sa satom samsung s3 frontier, kada upalim aplikaciju za biciklizam na satu, dođe mi do 20 kilometara i prestaje dalje mjerenje. Ugasio sam sve što se tiče uštede baterije, dao sva ovlaštenje, ali uvijek dođe do 20 kilometra i staje.
Niko ništa?

@Darko1920

Za debloat koristi XiaomiAdbTool :)

Načelno, sa druge strane, totalno sam za priču stock varijante, otvoriš i imaš sve što ti treba. Problem je što nije uvek baš tako.
Ja npr stock Android ne bih mogao ni u ludilu da koristim. Meni tu fali gomila opcija, plus i izgled mi se ne sviđa. Radije bih prešao na iOS.
MIUI mi jako lepo leži. Nakon toga ide OneUI/TW. To su mi 2 upotrebljiva skina (za OnePlus ne znam, nisam se udubljivao).
Ono što nema na Global Stable ili loše radi uglavnom je dodato ili poboljšano na Global Beti.

Nisam ni mislim na klot Android. Jedan RR ima toliko opcija da MIUI nema šta da traži pored njega ali da, nije sve crno - belo. Dobar deo custom romova je najobičnije đubre.

Ostalo, slažem se, ukusi su različiti, ne mora svima da se sviđa isto. Dobro je da je tako jer zato i imamo izbor.

Može. Prevuče prvu aplikaciju da radnu površinu, zatim drugu aplikaciju postavi na isto mesto gde se nalazi prva. Znači postavi je preko nje. Folder će automatski biti kreiran. Ostale aplikacije samo postavi tj. prevuče na novokreirani folder i to je to.

Послато са Redmi K20 уз помоћ Тапатока

Hvala preneo sam mu tvoju poruku.

Sad sam malo testirao kameru, pro modu. Malo je reci da sam se iznenadio rezultatom. Evo prilog slika, mrak je vani, pokušaj sa balkona. Long exposure 32s
56de281fb4d70384211cca10944e9bf4.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam pdesao sa s9 na mi9t,jedino sto je bolje na s9 je video snimanje,kamere su tu negde....

Sent from my Mi9T using Tapatalk

Planiram uskoro da kupim ovaj fon i iskreno i mene to nervira, što se ide iz krajnost u krajnost u vezi kamere. Ipak po onome što sam čitao od članova čija reč ima "težinu", kao i na osnovu slika koje su postavljene, kamera je vrlo dobra na nekom apsolutnom nivou (svi telefoni),a odlična za cenovni rang kojem pripada ovaj telefon.

Sent from my D6503 using Tapatalk

^ bolje nisi mogao reci

Nazad
Vrh Dno