Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E tako sat treba da radi a ne da razmisljas kad ces da ga punis. Preselo bi mi da mi baterija traje 2-4 dana bez obzira na mogucnosti. GT punim bukvalno na 14-15 dana. Pesma.

Tapatalk from Poco loco

E tako sat treba da radi a ne da razmisljas kad ces da ga punis. Preselo bi mi da mi baterija traje 2-4 dana bez obzira na mogucnosti. GT punim bukvalno na 14-15 dana. Pesma.

Tapatalk from Poco loco
Ma da, ja na 7-8 dana, ali opet u poređenju sa prethodnim (ne računajući Garmine), nebo i zemlja...

N960F

Da na gear sport sam tu negde 3-4 dana u zavisnosti od koriscenja. GTR ima fantasticnu bateriju.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

evo da se javi jedan bivši vlasnik GTR-a

sve što su pričali o bateriji je tačno. 3+ nedelje trajanja baterije uz svakodnevno svakojako jahanje je realnost. sat je (barem meni) izuzetno dopadljiv. kome znači, ima brdo watchface iz zvaničnog kanala u koji se nedeljno dodaje po 5-6 klomada. komada. plus custom watchfaces. nisam imao primedbu na brzinu rada, imao sam vrlo malo primedbi na sam software. na kraju dodali su i AOD mada ga ja nism koristio obzirom da skraćuje trajanje baterije otprilike 4 puta

e sad... što sam ga prodao. očajan GPS. svi ostali senzori izgleda rade pristojno al' nešto su zeznuli na temu GPS što ga čini poprilično neupotrebljivim. GPS fix nekad zna da potraje +10 minuta. kad uhvati fix, zna da ga izgubi u toku praćenja te se na kraju pojave rupe u snimljenoj putanji. a i ako zadrži fix, merenje zna da bude ekstremno neprecizno... tipa snimljena putanja zig-zag odstupa i po 50m u stranu od stvarne putanje po kojoj se krećem. ovo oko GPS-a spada u tzv. "known issue". Huami zna za problem i navodno radi na softverskoj zakrpi koja bi trebale da reši problem. da li će biti tako... jbmliga. ja nisam imao strpljenja da čekam.

diskusija na ovu temu ima na svim stranama...i na reddit-u i na xda i na facebook grupama

I ja sam koristio razne gedžete, dok nisam kupio Garmin. Ovaj će da potraje, čini mi se :)

Nisam još ništa. Nosim Mi band 4 dok ne smislim. Mislim da ću da skupim pare za Vivoactive 3

Sent from my POCO F1 using Tapatalk
Odlično da si se javio, odagnao si mi i poslednju sumnju, posle tvog iskustava idem svakako na Huawei GT2...
A, isto bih i tebi preporučio, GT1 je vrh uređaj, koji je apsolutno ispunio svako moje očekivanje. Senzori odlični, baterija vrh, SW pristojan, ne secka, sad, nema ne znam kakve watchfaces, ali zato će se sve to ispraviti na GT2, sa dodatom funkcijom razgovora, internom memorijom, jačim HWom itd...
Imao sam od Garmina FR230, upravo pomenuti Vivoactive3 (i Vivofit2 treker) i iskreno su mi bili overkill za moje potrebe. Jesu u pitanju najbolji senzori, ali nikako nisam mogao da svarim onaj njihov nelogičan SW, kao što ni amoled ekran nikako ne bih menjao za ono njihovo transreflective sr... Takođe, baterija na VA3 može da ti bude minus ako koristiš dosta GPS...
Sve u svemu, Garmin je uređaj za (semi) profesionalce, ja to nisam i Huawei mi savršeno odgovara...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Znaci izuzev gps gtr nema drugih zamerki? On bi prevashodno trebao da ide kao poklon starijem coveku, kome su fetnes mogucnosti svakako u drugom planu. Prevashodno bih ga uzeo jer deluje bas dopadljivo, skoro kao klasilan sat. Ne kazem da huawei i samsung to nisu, ali su i osetno skuplji.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Znaci izuzev gps gtr nema drugih zamerki? On bi prevashodno trebao da ide kao poklon starijem coveku, kome su fetnes mogucnosti svakako u drugom planu. Prevashodno bih ga uzeo jer deluje bas dopadljivo, skoro kao klasilan sat. Ne kazem da huawei i samsung to nisu, ali su i osetno skuplji.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Sem GPS-a, ja drugih zamerki nisam imao. Ako te zanima koliko GPS ne valja, evo slika. Ovaj zig-zag je sa satom a ova ravna ruta je mi band 4 i connected GPS-om da telefona
10cc14a8e725121856e723d2cf377d40.jpg
fe9610615b8aa196f2989ddf2366ee9a.jpg

Možda si dobio defektan primerak, neverovatno da se ovako ponaša...

Nakon što mi je zveknuo Stratos (s kojim sam bio izuzetno zadovoljan dok je radio) usled pulse senzor dihtung poznatog problema, nisam smeo da rizikujem sa GTR-om, digao sam ruke od eksperimentisanja i uzeo Galaxy Watch.
Od PC centra sam dobio otkačinjanje za servis, a od Amazfit-a sam dobio /ignore na moje mailove posle nekoliko uvodnih prepiaki

Vizuelno mi je Stratos bio lepši, imao mi je dovoljno softwerskih opcija i takav kakav je.
GW je stvarno odličan uređaj. Ima i previše opcija za moje potrebe, ali sam barem siguran da neće iskočiti neki nepoznati HW bug.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ja već duže vreme merkam neki smartwatch koji će izgledati što približnije klasičnom satu a opet da sve fitnes funkcije rade tačno i bez odstupanja. Mislio sam da je GW pravi izbor, međutim video sam da i on laže kod plivanja, to se kao nešto poboljšalo sa poslednjim update-om, ali i dalje nije 100% tačan, ima odstupanje za 10%.
Sačekaću da istestiraju Huawei watch GT 2, ako bude bolji u tom pogledu njega ću uzeti.

Nakon što mi je zveknuo Stratos (s kojim sam bio izuzetno zadovoljan dok je radio) usled pulse senzor dihtung poznatog problema, nisam smeo da rizikujem sa GTR-om, digao sam ruke od eksperimentisanja i uzeo Galaxy Watch.
Od PC centra sam dobio otkačinjanje za servis, a od Amazfit-a sam dobio /ignore na moje mailove posle nekoliko uvodnih prepiaki

Vizuelno mi je Stratos bio lepši, imao mi je dovoljno softwerskih opcija i takav kakav je.
GW je stvarno odličan uređaj. Ima i previše opcija za moje potrebe, ali sam barem siguran da neće iskočiti neki nepoznati HW bug.

Koji je to hardverski problem sa Stratosom? Cesto se desava?

Koliko sam video na XDA, dešava se. Sad koliko često, ne bih smeo da tvrdim.
Navodno, vlaga uđe oko stakla ispod kog je pulse senzor ili kroz rupicu za barometar.
Ljudi su postovali slike i da im je otpadalo staklo samo od sebe, što ide u prilog ovoj tvrdnji. Na YT ima i video klipova ljudi koji su sami preventivno lepili staklo, kako bi pojačali postojeći lepak.
Čak je i prva stvar koju mi je Amazfit support tražio bila slika pozadine sata, tako da sam siguran da su upućeni u postojanje falinke.

Bas steta. Stratos je prelep sat.
Najbolja stvar kod Amazfita je ekran (Pace, Stratos) i naravno trajanje baterije.
Ja, da kucnem u drvo, nisam imao do sada problema sa Pace modelom, odlicno radi i dan danas.
Rado bih ga zamenio Stratosom ali posle tvog posta sam skeptican. Videcemo nove modele koji budu dolazili kako ce se pokazati. Najbolja alternativa trenutno mislim da je Huawei. [emoji4]

Slažem se. Meni je Stratos lepši od GW.
Ostaje uteha da su sigurno ispravili falinku na Stratos 3 koji je sad predstavljen, ali opet, ko zna šta su drugo uprskali, kao što su uspeli na GTR da zeznu GPS. Na XDA I Aliexpress komentarima sam čak čitao da je određeni broj kupaca dobio satove sa lošim baterijama, što me definitivno odvratilo od kupovine GTR sa Alija. A bio sam gotov da ga poručim.

Novi GTR je prelep.
Odavno nisam pratio cene a i trziste SW generalno. Kako se krece GTR?
Znaci prijavljuju ljudi probleme i sa GPS i sa baterijom?

Oko 130€ na Aliju, što je baš lepa cena za takav uređaj.
Na KP oko 160€
Za GPS problem si mogao i ovde na forumu da pročitaš, možda je samo softwerski, pa ga reše updateom, ali za bateriju nisam smeo da rizikujem kao sa Stratosom što mi se desilo

Uhh to su odlicne cene. Bas odavno nisam nista pratio po tom pitanju. Moracu da se aktiviram malo. [emoji3]
Nadam se da ce otkloniti te probleme nekim od narednih apdejtova, ukoliko su softverske prirode. Jer steta bi bila da taj model prodje neopazeno. [emoji4]

Evo da ja prenesem iskustva sa Watch GT-om. Dugo sam bio korisnik Amazfit Bip sata i on mi je ispunjavao sve moje potrebe a to je dobra vidljivost na suncu i notifikacije. Ipak pozeleo sam nesto malo elegantnije, znaci smartwatch pretezno za notifikacije (dok je telefon u torbici a ja vozim bajs, ili sam u gradskom busu ili na nekom bucnom mestu) a sve ostalo je sekundarno iliti dobrodoslo.

Prvo sam razmisljao o Amazfit GTR-u i pre nego sto se pojavio kod nas na KP ali sam ubrzo saznao na raznim forumima za probleme sa baterijom i GPS-om i poceo sam da polako gledam na drugu stranu. Ubrzo je kolega uz P30 Pro dobio Watch GT i kad sam ga video uzivo odlucih se za njega.

U principu za ono za sta meni treba sat ja sam zadovoljan sa dobijenim ali ipak za sad primecujem dva problema uporedjujuci ga sa bivsim Amazfit Bip-om.

Prvo, opcija "Raise wrist to wake" je preosetljiva, tj ekran ce se uvek upaliti kad podignem ruku i ugasiti kad vratim ruku u prvobitan polozaj i to je super ali ce ga isto tako, paliti i gasiti prilikom nekih drugih pokreta rukom (recimo rotacija zgloba). Kolega isto prijavljuje da ga to strasno nervira pogotovo dok svira klavijature, stalno mu se pali. Obadvojica smo isluljucili ovu opciju jer radi i kad treba i kad ne ali barem baterija traje duze (3-4% posto dnevno manje potrosi). Vise o problemu se moze procitati na UK Huawei community forumu ali problem je u FW-u tj u algoritmu koji obradjuje podatke sa senzora.

Drugi problem je isto povezan sa algoritmom i to odgovornim za brojanje koraka. Odmah sam prvih dana primetio da sa ovim satom nekako predjem vise koraka dnevno nego sa Bip-om i to cak po vise stotina ili hiljada koraka. Izgleda da sat tj algoritam prati pomeranje ruke tokom hoda i dok dobro broji prave korake isto tako ce slicno pomeranje ruke racunati kao korake iako ja u stavari stojim i oponasam pomeranje ruke tokom hoda. Takodje i ovaj problem je prijavljen na UK forumu.

Interesantno je da na pocetku ovi problemi nisu bili toliko izrazeni ili cak i postojali ali su se ljudi zalili na osetljivost i onda su pojacali osetljivost u narednim FW verzijama i po meni uprskali. Ne znam kako je bilo ranije jer kad sam upalio sat odmah mi je stiglo 4-5 updejta i odmah sam bio na zadnjoj verziji.

Da li i vi imate ovakvih problema?

Evo vesti vezano za GTR i problematičan GPS. Doduše, ovo će morati neko drugi da potvrdi
6facfa399c019ce26836ec05e1af6213.jpg

Evo da ja prenesem iskustva sa Watch GT-om. Dugo sam bio korisnik Amazfit Bip sata i on mi je ispunjavao sve moje potrebe a to je dobra vidljivost na suncu i notifikacije. Ipak pozeleo sam nesto malo elegantnije, znaci smartwatch pretezno za notifikacije (dok je telefon u torbici a ja vozim bajs, ili sam u gradskom busu ili na nekom bucnom mestu) a sve ostalo je sekundarno iliti dobrodoslo.

Prvo sam razmisljao o Amazfit GTR-u i pre nego sto se pojavio kod nas na KP ali sam ubrzo saznao na raznim forumima za probleme sa baterijom i GPS-om i poceo sam da polako gledam na drugu stranu. Ubrzo je kolega uz P30 Pro dobio Watch GT i kad sam ga video uzivo odlucih se za njega.

U principu za ono za sta meni treba sat ja sam zadovoljan sa dobijenim ali ipak za sad primecujem dva problema uporedjujuci ga sa bivsim Amazfit Bip-om.

Prvo, opcija "Raise wrist to wake" je preosetljiva, tj ekran ce se uvek upaliti kad podignem ruku i ugasiti kad vratim ruku u prvobitan polozaj i to je super ali ce ga isto tako, paliti i gasiti prilikom nekih drugih pokreta rukom (recimo rotacija zgloba). Kolega isto prijavljuje da ga to strasno nervira pogotovo dok svira klavijature, stalno mu se pali. Obadvojica smo isluljucili ovu opciju jer radi i kad treba i kad ne ali barem baterija traje duze (3-4% posto dnevno manje potrosi). Vise o problemu se moze procitati na UK Huawei community forumu ali problem je u FW-u tj u algoritmu koji obradjuje podatke sa senzora.

Drugi problem je isto povezan sa algoritmom i to odgovornim za brojanje koraka. Odmah sam prvih dana primetio da sa ovim satom nekako predjem vise koraka dnevno nego sa Bip-om i to cak po vise stotina ili hiljada koraka. Izgleda da sat tj algoritam prati pomeranje ruke tokom hoda i dok dobro broji prave korake isto tako ce slicno pomeranje ruke racunati kao korake iako ja u stavari stojim i oponasam pomeranje ruke tokom hoda. Takodje i ovaj problem je prijavljen na UK forumu.

Interesantno je da na pocetku ovi problemi nisu bili toliko izrazeni ili cak i postojali ali su se ljudi zalili na osetljivost i onda su pojacali osetljivost u narednim FW verzijama i po meni uprskali. Ne znam kako je bilo ranije jer kad sam upalio sat odmah mi je stiglo 4-5 updejta i odmah sam bio na zadnjoj verziji.

Da li i vi imate ovakvih problema?
Što se tiče osetljivosti Rise to wake , tih problema nikada nisam imao i radi u potpunosti kako meni odgovara...Sat imam 9-10 meseci i ne sećam se da li je na početku bilo nekih problema, pa sam se ja jednostavno navikao , ili je od starta bilo ok, ali meni svakako radi kako treba...

Što se tiče Step counter-a, to je već malo diskutabilno i subjektivno, i vezano za osetljivost senzora. Ja recimo nisam primetio neku veliku razliku u odnosu na Fitbit Ionic koji sam imao pre ovoga (a koristio sam ih možda 4-5 dana uporedo), gde je ipak Fitbit malo veće ime od Huaweia u svetu fitnes trenera, tako da je meni i ovo ok. Nisam primetio neko dodavanje koraka "na prazno", a te stvari sam testirao lično, recimo u 1h vožnji doda na osnovu pokreta volanom oko 30-50 koraka , što nije strašno i uporedivo je sa sličnim proizvodima...

Koliko ti to pokazuje više koraka po tvojoj proceni? Takode, uzmi u obzir da je Xiaomi prilično tanak po pitanju senzora i podešavanja istih...

Razlika zna biti od par stotina do par hiljada koraka.

Evo primera. Zena ima Mi Band 4 i zajedno krenemo sa klincem u setnju. posto sam ja dosta vislji, za istu razdeljinu ja bih trebao da napravim manje koraka ali na kraju setnje ja imam i po par hiljada vise koraka.

Mozes napraviti i jednostavni test. Napravi 10 koraka i stani ali nakon toga nastavi da rukom oponasas pokrete koje pravis tokom setnje pa nakon toga proveri da li si presao 10 koraka. Bukvalno se sad ustanem sa stolice i masem rukom kao da setam i on mi registruje par desetina koraka a nisam ni jedan napravio.

Ima li kakvih naznaka da će biti novih skinova za gt watch? Makar sličnih kao za gt2

Poslato uz pomoć Tapatoka

Ja bih vise voleo da mogu da deinstaliram neki od fabrickih skinova posto dzaba zauzimaju mesta a u zivotu ih necu staviti.

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno