Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ja ne znam šta da radim, nemam drugu opciju osim možda mts-a sa sve fiksnim al mi se ne uzima njihov net. Prvo je bio problem jer je moja ulica pre 2 dana dobila naziv i broj i nema je po nazivu ni na jednoj mapi. Nismo mogli da se dogovorimo preko telefona već smo upućeni na poslovnicu. U poslovnici smo locirali i njihova mapa se razlikuje od javne mape na sajtu. Ispada da nije baš tolika pokrivenost. Sa mog telefona su brzine preuzimanje 40 mbit/s slanje 10/20/30 kako kad. To je u kući. Ne daju mi xl paket, kažu može samo najmanji a meni 200gb knap, 100gb nema šanse da izdrži mesec dana, 150 jedva. Čekam da dođe tehničar da proveri. Postpejd ugovor danas prestaje da bude sa popustom na pretplatu. Čeka me i pun iznos pretplate naredni mesec.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Zasto im samo ne kazes da izaberu rucno lokaciju koja podrzava najveci XL paket? Izaberi ti neku ulicu drugu umesto tvoje, koja imasuper signal i uzmes XL paket.

Došli tehničari, proverili brzine. Potpisali ugovor za xl paket + neo3 6 meseci bez pretplate i Huawei ruter. Jel ovaj ruter pripada sada nama ili se vraća vipu kad istekne ugovorna obaveza (kao kod sbb-a kad se raskida ugovor sva oprema im se vraća)?

Jos uvek mi nije jasno kako ste izdejstvovali da izadju na teren.

Sent from my Galaxy A50 using Tapatalk

Nemam pojma. Došli u poslovnicu da objasnimo, žena zvala momka koji radi na terenu. Danas došli njih dvojica, prvo izvadili ZTE, ja tražila Huawei, izvadiše huawei iz kola, povezaše, proveriše brzinu, popuniše formular, potpisasmo papire i to je to. Sve testirano na licu mesta. Brzina odlična.

Verovatno zavisi od mesta. Nema čovek šta da radi pa ide od kuće do kuće :D

Možda su to od skoro uveli. Nek pita neko u svojoj poslovnici da li izlaze tehničari na teren. Ili služe samo za neke zeznute lokacije :)

Bitno da si izdejstvovala to sto si zelela :)

Ja moram da se prebacim sa starog 100GB paketa na novi, jer me kosta skuplje po starom nego po novom, videcemo sta ce da kazu, ne bih da potpisujem opet na 24 meseci.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Predjoh uspesno sa starog Kucni Net 1 100GB paketa na novi Kucni Net M 100GB paket, ako nekog interesuje - moguce je i ostaje se u istoj ugovornoj obavezi.

Da li neko ko ima B525 modem ima problem da ako se stavi bilo šta pod antenu osim Interna (npr. Miks, Auto, Eksterna (pritom priključim eksternu)) opadne signal drastično. Ako je Auto signal bude -115 dBm a ako stavim na Interna onda signal postane -91 dBm. Isto sa eksternom antenom, signal bude malo bolji nego na Auto bez eksterne, ali je najbolji signal sa internom antenom a modem podešenna Interna antena. Reset sam uradio već, isti problem.

Meni je od pocetka na internoj anteni, jer bas dobro hvata signal cak i ako je na rezimo interne antene. Jednom sam stavio mix i external, pa je bio slabiji.

Zasto im samo ne kazes da izaberu rucno lokaciju koja podrzava najveci XL paket? Izaberi ti neku ulicu drugu umesto tvoje, koja imasuper signal i uzmes XL paket.

Meni u prodavnici nisu hteli to da urade..Poceli da se svadjaju da ce oni da izgube posao itd :) na kraju sam morao da odem u drugu smenu i navedem drugu adresu(2 ulice od mene)...

Dobro, mozda ne bi izgubili posao, ali bi bili disciplinovani, ako bi se zalio da ne radi i uspeo da dokazes da su bili upuceni u stvarnu adresu i ipak prodali za drugu.

Gde piše da je zabranjeno koristiti u iznajmljenom stanu ili vikendici... Ne treba svakome da ga koristi na adresi iz lične karte.

Meni su došli da postave i na kraju ubacili drugu adresu jer ove još nema u bazi. A oko 300 novih ulica od skoro postoji. Biće njima veselo.

Gde piše da je zabranjeno koristiti u iznajmljenom stanu ili vikendici... Ne treba svakome da ga koristi na adresi iz lične karte.

Ne znam o cemu pricas. Prijavljujes net pri potpisivanju ugovora na adresu gde ces koristiti i tu si duzan da ga koristis. Ta adresa nema nikakve veze sa adresom prebivalista ("iz licne karte"). Ako se selis duzan si da podneses zahtev za preseljenje na novu lokaciju, pri cemu mogu da ti spuste paket ili odbiju preseljenje, u kom slucaju mozes da podneses zalbu i/ili zahtev za raskid, ali se to retko desava, svima daju 10Mb paket, pa ako radi super, ako ne, odrekli su se odgovornosti u Opstim uslovima.

Da li neko ko ima B525 modem ima problem da ako se stavi bilo šta pod antenu osim Interna (npr. Miks, Auto, Eksterna (pritom priključim eksternu)) opadne signal drastično. Ako je Auto signal bude -115 dBm a ako stavim na Interna onda signal postane -91 dBm. Isto sa eksternom antenom, signal bude malo bolji nego na Auto bez eksterne, ali je najbolji signal sa internom antenom a modem podešenna Interna antena. Reset sam uradio već, isti problem.

ima on unutrasnje antene,verovatno dve,koje su kvalitetne i optimizovane za primanje i iskoriscavanje signala. nikad te proste kineske omni antenice,panelke velicine licne karte ili neke slicne zice i kablovi ne mogu da rade posao kako treba. znaci one su GORE od internih,to jest,interne su dobre! za pravo bolje iskustvo,samo vanjske antene. loga,jagi,3d korner,sta god umes da napravis ili nabavis. i sto kraci kablovi.

Poslednja izmena:
ima on unutrasnje antene,verovatno dve,koje su kvalitetne i optimizovane za primanje i iskoriscavanje signala. nikad te proste kineske omni antenice,panelke velicine licne karte ili neke slicne zice i kablovi ne mogu da rade posao kako treba. znaci one su GORE od internih,to jest,interne su dobre! za pravo bolje iskustvo,samo vanjske antene. loga,jagi,3d korner,sta god umes da napravis ili nabavis. i sto kraci kablovi.

Gde da kupim spoljnu antenu za 700-2700 MHz? Netiks ima na sajtu ali odbijaju porudžbinu jer nema i neće biti nabavljano.

ako ti je 4g na 800mhz,mozes koristiti dve stare tv antene obicne. ne znam stvarno kako bi se ove antene ponasale kad bih uhvatio 4g na 1800mhz. tamo gde sam,mislim da nemam 4g na 1800mhz,niti znam kako proveriti. mf283 ruter,nema podesavanja za opseg. evo opet mog klipa:

Poslednja izmena:
Ne znam o cemu pricas. Prijavljujes net pri potpisivanju ugovora na adresu gde ces koristiti i tu si duzan da ga koristis. Ta adresa nema nikakve veze sa adresom prebivalista ("iz licne karte"). Ako se selis duzan si da podneses zahtev za preseljenje na novu lokaciju, pri cemu mogu da ti spuste paket ili odbiju preseljenje, u kom slucaju mozes da podneses zalbu i/ili zahtev za raskid, ali se to retko desava, svima daju 10Mb paket, pa ako radi super, ako ne, odrekli su se odgovornosti u Opstim uslovima.

A sta se desi ako ne prijavis da si se preselio?

ako ti je 4g na 800mhz,mozes koristiti dve stare tv antene obicne. ne znam stvarno kako bi se ove antene ponasale kad bih uhvatio 4g na 1800mhz. tamo gde sam,mislim da nemam 4g na 1800mhz,niti znam kako proveriti. mf283 ruter,nema podesavanja za opseg. evo opet mog klipa:

Zdravo, jel' postoji negde objasnjenje sta si tacno tu radio? Jel' se najobicnije ubode obican TV kabl iz antene u modem ili ima jos neceg? I da, jako vazno, jel mora da budu dve antene ili je dovoljna jedna (a druga je samo opcija da se dodatno pojaca signal)? Trebalo bi mi za vikendicu.

Dve antene daju tačno 2x brzinu od jedne. Isto kao što wifi ruter sa 2 antene ima duplo veći protok od onog sa jednom. U pitanju ie MIMO tehnologija, tako da izuzetno preporučujem dve antene.

Inače samo se ubodu kablovi u ruter (treba ti odgovarajući konektor).

Važno je da antene budu skroz pasivne. Nikakvi pojačivači ne dolaze u obzir.

Hvala na brzom odgovoru. Imam neku kutijicu na anteni (pojma nemam cemu sluze one), integrisana je u antenu. Jel' treba da razmontiram tu kutijicu?

Inače samo se ubodu kablovi u ruter (treba ti odgovarajući konektor)
Pa jel to obican onaj konektor sto ide u TV?

Poslednja izmena:
A kako se zove onaj klasican, sto ulazi u obicni TV? Jer vec imam tamo kabl sproveden, pa da znam jel' to ili je ovo neki poseban standard koji tek treba da narucujem preko neta? Isto tako, u podrumu imam 10 metra kabla za TV (15 godina star), jel dovoljno da taj SMA konektor spojim na njega ili mora i neki TV kabl novije generacije? Prvi put cujem da ovo moze, mozda zato deluje da pitam gluposti.

Znaci dve antene dupliraju brzinu? Ja sam mislio da možda je jedna za upload a druga za download. A sta radi jedna ako dve dupliraju? Da li to znači da sama jedna ne poboljšava signal?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

iz licnog iskustva,jedna antena vise radi upload,a druga download. to ces sam videti,probaces obe antene u oba SMA ulaza na ruteru,i levi i desni,pa da vidis koja kombinacija daje bolje rezultate. kabl obican od TV-a,koaksijalni 75oma,pozeljno sto kraci. SMA zenske konektore sam kupio,imaju rupicu kroz sredinu,kroz tu rupicu taman prolazi centralni provodnik od RF kabla i ide u ruter. kako ces da stisnes SMA konektore ne znam,ja sam ih stisnuo obicnim klestima. i onaj spoljasni licnasti kabl moras da stisnes uz spoljasnu stranu SMA konektora,sto jace mozes. koliko sam to laicki napravio i bez ikakvog alata,a radi na maksimumu. spojevi moraju da budu jaki!

Nazad
Vrh Dno