Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

To je čest problem kod MIUI-a samo što većina ili ne koristi dovoljno intenzivno instant messaging aplikacije pa ne primeti ili prosto laže sebe.
Elem, rešenje ti je da instaliraš ovu aplikaciju, podesiš na 3-5min i gore je aktiviraš (videćeš ima prekidač). Nakon toga je samo zaključaš u memoriju i nećeš više imati problema sa kašnjenjem notifikacija. Ni na whatsapp, ni na drugim IM.

https://play.google.com/store/apps/details?id=io.github.mobodev.heartbeatfixerforgcm
Ja ni na ovom, ni na prethodnom nisam imao problem. Samo treba da se iskljuci battery optimization, lepo podese dozvole za aplikacije i omoguci autostart. Cak mi nije ni zakljucana app u memoriji

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Uzet telefon pre 3 dana i za sada sam odusevljen.Primetio sam jedino npr kada hocu da slikam u macro nece da mi fokusira na tako male stvari,dok ovako slikam normalno onda radi bez problema.

@ tachini

I sta kad pored svega toga opet nekad kasni, koje je objasnjenje za to? :) Kaze mi drugar i na P20 lite takodje kod njega.. problem postoji, ali razgraniciti do cega je malo teze, da li do kineskih telefona (Huawei, Somi), do samog Whatsappa ili sta.. A opet kad proguglas taj problem javljaju se svi moguci telefoni pa i iPhone..

Ja nisam primetio da mi kasne notifikacije.

@ tachini

I sta kad pored svega toga opet nekad kasni, koje je objasnjenje za to? :) Kaze mi drugar i na P20 lite takodje kod njega.. problem postoji, ali razgraniciti do cega je malo teze, da li do kineskih telefona (Huawei, Somi), do samog Whatsappa ili sta.. A opet kad proguglas taj problem javljaju se svi moguci telefoni pa i iPhone..
Meni se isto dešavalo na iOS-u da kasne, jednostavno ima toliko stvari koje mogu da utiču, da samo na jednu stvar upirati prstom nije moguće.

Meni je ranije ruter pravio problem sa kasnjenjem whatsapp poruka. Od kada sam u opcijama dao dozvolu whatsapp-u da utice na wifi mrezu (Change WiFi connectivity) nema vise kasnjenja. Kad sam na mobile data nema kasnjenja.

@ tachini

Meni su jedno vreme na S7 kasnile poruke na vacapu, a nekad sam i morao da ulazim u aplikaciju da bi mi stigla poruka. Isto je par puta imalo kašnjenje na Mi 8, a sve sam odradio što se podešavanja tiče. Moje je mišljenje da je problem aplikacija i česta glupa testiranja pa dolazi to tih problema. Meni trenutno sve normalno radi, mada nisam ažurirao vacap od verzije 2.19.188.

Na svim tim internet app za komunikaciju ce uvek biti poneko kasnjenje, nekad retko nekad češće, mozda ne primete svi uvek, ali ona su tu, takve su app, ne moze sve to da radi instant kao sms i poziv obican

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Deco, dal vi radite neke fizicke aktivnosti? Pitam jer vam je telefon od dvesta grama tezak.

Sent from my JY-F2 using Tapatalk

Hahahaha, bravo za ovaj post. *mjau**mjau**mjau*. sad ispade da sam ga dao detetu da razvija bicepse. :D

Koliko sam ga ja držao meni nije "težak", naprotiv, ostavlja utisak da držiš nešto u ruci.

Još uvek nema 9t pro na KP?

Da li neko zna odakle mobilni svet dobija cene? Mi 9t od 128 GB pise 300e a kad se ode na sajt prodavnice pise druga cena

Meni je ranije ruter pravio problem sa kasnjenjem whatsapp poruka. Od kada sam u opcijama dao dozvolu whatsapp-u da utice na wifi mrezu (Change WiFi connectivity) nema vise kasnjenja. Kad sam na mobile data nema kasnjenja.
Zanimljivo bas sam video tu opciju danas al mi nije zvucalo kao nešto sto ima veze s tim, probacu hvala..

@aloalo

Moj brat kad je uzeo bila je cena 325e na mobilnom svetu a toliko je zaista i platio u radnji istog dana..

Treba ti 8GB iz kog razloga?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

^ Jedan od retkih kojima se jos uvek moze verovati. 95% review-a i poredjenja gotovo identicne stvari kazu. Jako malo real-life feedback-a i konkretnijih stvari za svakodnevno koriscenje.

Elem, slazem se sa njim. Apsolutno ne vredi 100e+ doplate, a po meni ni 70e. Uostalom, sem dizajna Mi 9 je bolja kupovina nego Mi 9T Pro. Ali prodavace se kao alva, bas kao i Poco. Indusi, Azijati i ostali patkomeraci ce doplatiti i 200e za SD855.

Moj savet za sve koji planiraju da kupe nesto od Xiaomi-a u ovom nekom cenovnom rangu jeste da se fokusiraju na obican 9T, eeeventualno Mi 9.Pustite GHz, GB i ostala cudesa, retki su oni koji ce zaista profitirati od Pro modela.

A sto se tice 9T, da li neko koristi Nillkin staklo? Kako se ponasa FP senzor s tim staklom i kako staklo pokriva displej, da li je krace i da li ulazi vazduh po ivicama ili je precizno odradjeno? Vidim da ima kod nas da se uzme ovo skroz providno, bez okvira u boji, valjda H+.

Upravo to. Tj, nisam siguran da li je ruter ili mozda neki vpn, ali meni samo na poslu kad sam na wi-fi kasne poruke i to samo na wapp.
Ponekad cak nije ni klasicno kasnjenje, nego mi zazvoni tel kao da je stigla poruka, a stoji notifikacija "you may have new massages" ili "checking for new messages". I onda cim se prebacim na mobilni net, poruke stignu momentalno.
Isto se desavalo i na miui i na stock androidu.

Edit: Kad izadje ta cudna notifikacija, ni ulaskom u aplikaciju ne bi stigle same poruke, tek kad se prebacim na mobile data.

Poslednja izmena:
Koristim ja Nillkin staklno, crne ivice, leglo perfektno, ne prekriva ekran, jedino fp radi loše zbog čega sam ga ugasio, probam na par dana da ga upalim u nadi da će raditi lepo i koristim dan i odustanem.

Problem je do WhatsApp-a. Meni sve app rade normalno osim WA, sve živo probao, promenio više rom-ova, sva podešavanja, prebacivao u sistemsku aplikaciju itd. WA ima problem sa Pie sistemom. I to nije pravilo, iz nekog razloga nekom radi OK nekom ne. Pisao sam im 2 puta, oba puta traže neke log-ove, sve poslao, samo me prebace na FAQ i to je to.

Hvala za ove potvrde oko WA, poceo sam da mislim da je samo do mene :)

Juče mi je stigao, odličan je. Evo i par fotki
aca57da7c0e7fe05cfc6665651aa5f10.jpg
a7a6cab9493d2a45423e1ea25c7ad601.jpg

Послато са Redmi K20 Pro помоћу Тапатока

Zašto onda ne skinete beta verziju wa sa njihovog sajta , možda ona ne trokira :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ma kakvi. Za ovo vreme koje radim u sadasnjoj firmi, ovo mi je cetvrti telefon i na svima je wapp povremeno kasnio kad se na poslu nakacim na wifi. Od androida 4.4 pa do ovog sad, koji li je vec. Posto mi se to samo na poslu desava, zakljucio sam da je sigurno do setovanja mreze, vpn-a, firewall-a ili tako necega pa se nisam ni opterecivao time.

Mi 9T kao da nema oleo premaz na displeju. Ostaju otisci za sve pare. Mi 8 posle 4 meseca je bolji po tom pitanju. Razocaravajuce.

Prodaja Pro modela kreće 26.8. Cene 399 i 449 evra za 6/64 odnosno 6/128 modele. Ko.voli nek izvoli!

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno