Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Ja na fonu imam ono zastistno staklo koje se prodaje u uscu(kosta 2500din)i FP radi super.

Ja uzeo na KP 6D staklo, 500 kinti. Extra je leglo, ne vidi se da ista ima na staklu.
FP radi skroz normalno, bez ikakvih problema.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Isključivati ovo ili ne?
Trebalo bi da ni ne radi ali mi na 60% daje notifikaciju...
59cab1d18615c99bce33ddb234c0435d.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
I mene zanima neki link za neko staklo koje je budzet frendli a radi fp bez problema ?
Takodje me zanima kakva je ta silikonska futrola sto ide uz njega jel dovoljno dobra stiti li kamere, ili treba nesto drugo uzimati, narucio sam 9t pa reko da i ovo odmah resim ?

I mene zanima neki link za neko staklo koje je budzet frendli a radi fp bez problema ?
Takodje me zanima kakva je ta silikonska futrola sto ide uz njega jel dovoljno dobra stiti li kamere, ili treba nesto drugo uzimati, narucio sam 9t pa reko da i ovo odmah resim ?
Maska je sjajna, bukvalno bih takvu poručio da nije dosla s njim, prekriva kamere taman, jedno pola mm.

Stavio danas Nillkin Amazing H+PRO, pokriva ceo aktivan deo ekrana, ne pokriva zakrivljene delove (ostaje oko 1.5mm od zaštitnog stakla do ivice originalne futrole). FP senzor radi normalno, kao i bez stakla

Maska je sjajna, bukvalno bih takvu poručio da nije dosla s njim, prekriva kamere taman, jedno pola mm.

E pa dobro onda odlicno da se na bacaju novci...
Jos samo neko pismeno staklo da nadjem posto sam na Mi A2 koristio neko koje nije moglo skroz lepo da se zalepi takodje i kolega na Redmi Note 7, nije moglo lepo po ivicama da legne.
Gledam ovaj neki Rinbo 6D na KP za 500 din ili ovo sto je Vlade uzeo 2.5D 300 din... Videcu nesto da narucim pa kako bude.

Naruči lepo hydrogel. Ono je od ivice do ivice, lepo legne i ne odlepljuje se. Jedino ako baš hoćeš staklo... Ja ga nikad nisam gotivio, uvek sam koristio folije.

Ja jos nista nisam stavio, going raw..

Stavio danas Nillkin Amazing H+PRO, pokriva ceo aktivan deo ekrana, ne pokriva zakrivljene delove (ostaje oko 1.5mm od zaštitnog stakla do ivice originalne futrole). FP senzor radi normalno, kao i bez stakla

Jel pokriva bar celu površinu displeja (deo koji prikazuje sliku, neračunajući okvir u boji)? Kako se ponaša senzor otiska prsta s tim staklom?

Stigla danas Nillkin Frosted maskica, prvi put da prekriva ceo telefon, baš je dobro legla, bolje mi izgleda nego one bez gornjeg i donjeg dela (koje su mi bile omiljene i bolje mi izgledale dok nisam stavio ovu), tako da svaka preporuka [emoji16]

I mene najviše zanima neka zaštitna folija protiv ogrebotina a da ne zezne fp senzor.

Ako ima neko preporuke dobro su dosle buducim kupcima za MI 9t.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kakav je sto se tice onih mikro ogrebotina? Kako ti se cini oleo?

Sent from my S9
Ništa za sad nema, mada sam ja bas pazljiv što se toga tice.. A ekran je mozda malo 'hrapaviji', ne kliza mozda prst koliko bi mogao..

Ma ni nema oleo bre. Možda nešto no name, ali jasno se vidi razlika u odnosu na druge telefone sa krštenim premazom.

Kod mene ni jedan telefon nema oleo premaz, znojavi, i masni prsti, cao i posle pranja ruku, a ne. na ovim temperaturama.

Ne radii dns adguard, reklame prolaze. Mislim da je tako od prelaska na Android Q, ali nisam siguran.
Zahvalan za svaki predlog :)
b2a747f15e22457bebfed88d76b275af.jpg

Ništa za sad nema, mada sam ja bas pazljiv što se toga tice.. A ekran je mozda malo 'hrapaviji', ne kliza mozda prst koliko bi mogao..

Ima oleo, veruj mi. Kakav-takav. Na proslom telefonu sam imao neko zastitno staklo koje ič nije imalo naikakav oleo, koji je to pakao bio... Ekran bude ne mastan, nego svake veceri skidas neku skramu s njega, bukvalno bude hrapav [emoji1][emoji1]
Ovo nije najbolje sto sam video, ali nije ni strasno, u principu lepo prsti klize po ekranu i nemam potrebu da ga brisem non-stop.
I ja sam raw sto se ekrana tice, nisam primetio ni jednu ogrebotinicu za ove 2-3 nedelje

Kakva vam je baterija, koliki SOT izblačite? Dok nisam bio u Srbiji koristio sam ga na nestandardan način: data, bluetooth, hotspot 24/7, gps u većini vremena i bright na 90-100%, SOT je bio 3-3.5h. Kada sam se vratio u "rutinu" izvači oko 6h za 24h korišćenja, što je meni i više nego dovoljno, nego verujem da bi ovaj SD na ovoj bateriji trebao izvlačiti više.

Cao.. Pitanje za vlasnike ovog telefona? [emoji16]
Kakve su fotografije sa snepa, instagrama, messengera i slicno?
Da li drasticno gube na kvalitetu?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Gube, kako na kvalitetu, tako i na težini. Naravno sve to nema veze sa ovim telefonom već sa samim aplikacijama [emoji16]

Kakva vam je baterija, koliki SOT izblačite? Dok nisam bio u Srbiji koristio sam ga na nestandardan način: data, bluetooth, hotspot 24/7, gps u većini vremena i bright na 90-100%, SOT je bio 3-3.5h. Kada sam se vratio u "rutinu" izvači oko 6h za 24h korišćenja, što je meni i više nego dovoljno, nego verujem da bi ovaj SD na ovoj bateriji trebao izvlačiti više.

Pa ako ti je osvetljenost na 100% non stop ne znam sta vise mozes da ocekujes od tog vremena :)

Ovde nije, auto ga držim ovde, wi-fi 50%, 50% data, gps retko, hotspot jednom godišnje, bt sat vr dnevno za sluške samo. Bez igara. Što bi se reklo štedim [emoji23]

SOT je kod meni 6,5 do 7 sati. Osvetljenost ekrana menjam po potrebi. Kad sam na suncu postavim ga na 100% kad sam u nekom zatvorenom prostoru stavim ga na 40 do 50%. Wi-fi mi je uvek uključen, 4G takođe. Ako telefon koristim dva dana bez punjenja SOT mi bude nešto malo više od 6 sti. AOD mi je isključen od 23.30-5.00. Od društvenih mreža koristim viber Facebook na messenger i WhatsApp. Veoma sam zadovoljan kako baterija drži. Principu bio bih zadovoljan baterijom na svakom telefonu koja može da izgura jedan dan maksimalnog korišćenja bez potrebe za punjačem. Ja na ovom telefonu uvek izguram dan i po, ponekad i dva.

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Super, hvala za info, to je to, ma ovo mi je i više nego dovoljno, svakako ga punim pred spavanje. Na Mi 8L sam izvlačio oko 5h, taman je ovo tih 650mah više, nego mi sve cifre u glavi od bolesnog rn rn4x koji je gurao i preko 10h [emoji23]

Pretpostavljam da je bila Snapdragon verzija [emoji16][emoji16] Imao sam taj telefon ali sa Mediatek-ovim procesorom. nisam mogao da prežalim što nisam uzeo varijantu sa Snapdragon procesorom baš zbog baterije. 10 sati SOT-a je bio i ostao moj san [emoji16][emoji16] dDa se vratim na temu - autonomija baterije na ovom telefonu je stvarno odlična!

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока

Pozdrav,

Moze li neki savet oko boje uređaja, nisam u mogućnosti da ga vidim uživo a planiram da ga naruči preko popularnog portala.

Takođe ako može savet koji prodavac je OK, pošto nikad nisam tako nešto skupo kupovao online, mislio sam neki koji ima i staklo/foliju odgovarajuću. Izvinjavam se ako je off topik, čitam ovu temu mesecima i konačno sam skupio pare pa sam u ekstazi :)

Biće to prvi MOJ android telefon u životu, trenutno se služim poslovnim VivaxPoint x502, a privatno sam godinama na Microsoft lumiji 535...

Ako nekog ne mrzi da mi pomogne savetima oko romova, ramova i ostalog, neka mi pošalje pp :)

Hvala unapred

Nazad
Vrh Dno