Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Ma gde sada da ga vraćam, kada sam sve lepo složio. Ako baš ne uspem, neka ostane ovako, a ako neko ima neki predlog, onda mogu pokušati.

Ne znam kakve veze ima proximity senzor al mozda.
Da nemas neki Launcher, ili da koristis neku drugu aplikaciju za pozive?

Uspeo sam, trebalo je na aplikaciji promeniti dozvole, nije bilo dozvoljeno na zaključanom ekranu. Hvala svima na trudu za pomoć.

Poslednja izmena:
Da nije do ovog slučajno (wake screen for notifications) Screenshot_2019-08-12-16-20-08-258_com.android.settings.jpg

Edit: uspeo si :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tako se može čekati u nedogled :)

Jedino vredi čekati pro model jer je ovaj ne pro sabanski potez xiaomija .. po svim najavama kraj ovog meseca ili početak sledećeg i tu je

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Po cemu je to obican 9T sabanski potez?
Za 300€ je nerealno kakav se mob dobija. Pro ce na pocetku biti preko 100€ skuplji sigurno, a veliko je pitanje da li je tolika razlika u ceni opravdana. [emoji4]

^Da li je cena opravdana ili ne, to ja na kupcu da odredi...
Meni nije, ali će zato mnogima biti.

Послато са SM-G970F уз помоћ Тапатока

Jel probao neko ovo resenje za AOD, pitanje je baterije samo koliko "vuce".

APK

Nije opravdana cena? Brate mili :) Telefon sa tri kamere (tri razlicite kamere a ne ona prevara kao 'senzor dubine' a mislis pravo socivo), procesorom na nivou proslogodisnjeg najboljeg procesora (pri tom manje trosi), 6gb rama, metal i staklo izrada, sa fantasticnim ekranom, futuristickim resenjem za selfie kameru i fingerprint.. Ovako nesto bi SONY cenio jedno 980e..

Poslednja izmena:
Po cemu je to obican 9T sabanski potez?
Za 300€ je nerealno kakav se mob dobija. Pro ce na pocetku biti preko 100€ skuplji sigurno, a veliko je pitanje da li je tolika razlika u ceni opravdana. [emoji4]
Iz razloga što su čekali 2meseca da prvo pokupe lovu za 9t pa onda ponovo za Pro.. nekada su proizvođači to radili sa bojama, ali su Kinezi to upravo digli na viši nivo :)

Zašto nisu izbacili oba uređaja u isto vreme kao u Kini i Indiji ? :)

Realno koliko ce ljudi prodati 9t da bi uzelo pro? Jedno 2% entuzijasta koji menja i romove tako :d (bez ljutnje ). Razlika nece biti bas tolika niti prosecan korisnik ima potrebe za necim takvim...

Borise bas si lozana, čovek prica da je pitanje kome ce ili ne biti opravdano 100 evra razlike za pro model u odnosu na obican mi 9t.. a 730 je negde u rangu 835 od pre 2 god, al kako god za te pare i u odnosu na konkurenciju mi9t dosta nudi

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Realno koliko ce ljudi prodati 9t da bi uzelo pro? Jedno 2% entuzijasta koji menja i romove tako :d (bez ljutnje ). Razlika nece biti bas tolika niti prosecan korisnik ima potrebe za necim takvim...
Ne radi se ni baš o tome,nego o jeftinom marketingu .. baš posle 2meseca kada spadne hajp oko 9t oni šatro izbace pro i opet kreću nova runda novih video klipova na YouTube , novi članci i reviewi bla bla.

Borise bas si lozana, čovek prica da je pitanje kome ce ili ne biti opravdano 100 evra razlike za pro model u odnosu na obican mi 9t.. a 730 je negde u rangu 835 od pre 2 god, al kako god za te pare i u odnosu na konkurenciju mi9t dosta nudi

Pogresno sam procitao izvinjavam se :) Cuo sam od par njih da im je i ovo skupo pa sam zato odreagovao :), samo treba pogledati konkurenciju i koliko deru..

Jel probao neko ovo resenje za AOD, pitanje je baterije samo koliko "vuce".

APK

Ma trosi bateriju nenormalno,evo sta je jedan korisnik za nju napisao:
This app works great on my oneplus 7 pro Edit: I have to stop using this app. In 7 hours overnight, this app drained about 40 percent off of my battery. That's really bad. Sorry, but this apps gotta go.

Nisam video ni jednu app tog tipa da ne troši bateriju kao luda

Šteta jer može fino da se podesi sve, pa i viber čuveni da ima notifikaciju AOD na ovom global romu...

Svi mi, koji smo kupili Mi 9t model, znali smo da će se u nekom trenutku pojaviti Pro verzija. Mogli smo da sačekamo koji mesec pa da kupimo Pro verziju da smo to želeli. Nismo to uradili zato što je velika većina nas želela baš ovaj model pošto on po odnosu cena-kvalitet nudi više od Pro modela. Velikoj većini, po mom mišljenju, je tristotinak evra neki limit za kupovinu telefona. Govorim za ljude sa ovog podneblja. Snapdragon 855 u telefonu za cca 400 evra lepo zvuči ali...čini mi se da je razlika prevelika za nešto bolji procesor i malo brži punjač (radi se o punjaču od 23W ako se ne varam). Naravno da je Xiaomi mogao oba modela da izbaci u isto vreme ali onda bi se o njima pričalo par meseci a ovako će duplo duže. Iz ugla proizvođača sasvim opravdano pri čemu kupci ni na koji način nisu prevareni. Na kraju krajeva, polazim od sebe, ja sam m model 6/64 platio 325 evra. Da sam sačekao par nedelja mogao sam za 310e dobiti 6/128. Pretpostavio sam da će se tako nešto dogoditi ali...hteo sam taj telefon sad i odmah. Tako će biti i sa Pro modelom. Vrlo brzo će on sići na ispod 400e

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока

Neka moja prognoza je oko N.Godine da ce cena Pro modela biti cca 380€-390€..Trenutna cena na KP Mi9 flagshipa je 350-360€,Mi9se 260-270€..Ima da se bira,ko sta hoce za odredjene novce,u bilo kom slucaju nema greske,svi telefoni su daleko ispred konkurencije,ulozeno-dobijeno..

@panpetar ja sam jos gore prosao. Par dana trazio najpovoljniji, raspitivao se za cijene u radnji i na kraju kupim 64gb model za 297.5 evra jer je bio jeftiniji za skoro 40e. Sutradan provjerim cijene ono 128gb kosta 300e u toj istoj radnji. Poludio sam al sta da se radi.

Inace tel je super za ovu cijenu. Smara sto su ogranicene AOD notifikacije i sto je led za notifikaciju na vrhu telefona pa se bas i ne primjeti. Inace sam prije koristio mi 5s pa me razmazila led notifikacija u raznim bojama :)
Baterija je super 1d 22h skoro 9 sati SOT i jos imam 3%

Pa nije bas razlika "nesto" bolji procesor malo brze punjenje. Procesor je dosta jaci, punjenje je 27w, a pored toga tu je nesto bolja kamera laser af, ostalo je pitanje brzine memorije i tako neki stvarcica jos koje nisu sasvim razjasnjene. Sve u svemu vecini korisnika to nece puno znaciti niti ce znati za te razlike, ali opet 100e razlike bih ja dao za pro model. S tim sto je opet pitanje, da li ce ta razlika uopwte i biti 100e ili znatno veca..

Ljudi sve to su specifikacije na papiru, 18w punjeje ima i mi8 a to je flagship model.
woow mos mislit laser fokus, super, ima da se laserski izostri za pola sekunde brze od obicnog fokus.
Jedina prava razlika je sd855vs sd730 ali samo za one koji to traze, tj koji zele da imaju sto vise custom romova i tako to. Inace se razlika ne primeti. Ja je ne vidim u poredjenju sa mi8 i mi9t. Mi9t mi izgleda isto brz kao i mi8 a pored toga je mnogo lepsi.
meni znaci taj sd 855 jer ja volim da menjam romove cesto, i da probam razne modove. malo je manja paznja posvecena mi9t tj k20. ali oni koji ne zele da otkljucaju bootloader i da instaliraju cak i samo EU rom ne vidim razlog zasto je mi9t pro bolji.

S855 znači samo ako neko voli po nekada da odigra najzahtevnije igre , + pro ima dodatno zbog toga odrađeno hlađenje.
Još jedna stvar gde je bolji i brži 855 je u obradi slika i videa , sto stock kamerom što sa gcam

Koji TWRP koristite na Mi 9T?

Poslednja izmena:
Ja koristim onu grcku verziju ali ne poslednju
edit sad vidim da se vodi neka polemika, developeri itd
meni je super ta grcka twrp, jedino sto kad prelazis sa stock na neki drugi rom, tj prvi put, moras odraditi format data zbog enkripcije.

Poslednja izmena:

U pravu si, slazem se u potpunosti. [emoji4]
Iz razloga što su čekali 2meseca da prvo pokupe lovu za 9t pa onda ponovo za Pro.. nekada su proizvođači to radili sa bojama, ali su Kinezi to upravo digli na viši nivo :)

Zašto nisu izbacili oba uređaja u isto vreme kao u Kini i Indiji ? :)

A na to si mislio... Za to se slazem, bilo je dosta pilicarskih poteza jos od samog starta, K20/Pro pod Redmi brendom a onda isti modeli pod Mi brendom za EU ali naravno sa visom cenom, klasika. [emoji4]
No dobro, sve je to donekle i bilo ocekivano. Bitno je da su mobovi stvarno odlicni za taj novac. [emoji4]

@panpetar ja sam jos gore prosao. Par dana trazio najpovoljniji, raspitivao se za cijene u radnji i na kraju kupim 64gb model za 297.5 evra jer je bio jeftiniji za skoro 40e. Sutradan provjerim cijene ono 128gb kosta 300e u toj istoj radnji. Poludio sam al sta da se radi.

Inace tel je super za ovu cijenu. Smara sto su ogranicene AOD notifikacije i sto je led za notifikaciju na vrhu telefona pa se bas i ne primjeti. Inace sam prije koristio mi 5s pa me razmazila led notifikacija u raznim bojama :)
Baterija je super 1d 22h skoro 9 sati SOT i jos imam 3%

E da si telefon kupio online mogao bi da ga vratiš i da uzmeš drugi [emoji16][emoji16] Šta je, tu je. Meni će i 64 giga biti sasvim dovoljno pošto koristim i cloud i PC za skladištenje. Muziku ne držim u telefonu. Ali da bi valjalo 128 giga valjalo bi. Od viška glava ne boli.
Što se razlika između 9t i 9t Pro tiče realna je razlika u procesoru. Da li će punjač puniti 10 minuta duže ili kraće puno mi ne znači. Laserski autofokus, bar meni, takođe ne igra neku ulogu. OIS bi, na primer, bilo nešto. Ako za ljude koji vole da flešuju custom ROM-ove Pro je naravno bolja opcija. Takav sam i sam bio do ore oar godina. Onda sam kupio S7 Edge Snapdragon verziju pa se i nisam naflešovao baš.
Sve u svemu do Nove godine će razlika verovatno biti i manja od 100 evra.

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока

Nije stvar u laseru samo da li ce nesto brze da fokusira nego i sto ce u mraku to bolje da odradi nego na mi9t, takodje 4k 60fps, i ostale neke sitnice. Rekao sam da uglavnom ljudi nece primetiti razliku, ali i da, sto se mene tice naravno vredi dodati za pro, ako je razlika samo 100e tim pre. Ne znam sto se ljudi ovde toliko nadju ponekad uvredjeni kad se pomene da valjda dodati za neki drugi model, svidja mi se xiaomi i to sto rade i nadam se da cu ih dugo koristiti ako tako nastave, ali reci da apsolutno ne vredi dodati za neki model koji je bolji i da je ovaj presao igricu je po meni neodgovorno. I da se razumemo misljenja sam da mi9t stvarno ima dobar odnos ulozeno/dobijeno, pogotovo kad se pogleda konkurencija, samo nekako po odredjenim postovima ispada da je on klasa iznad pro modela eto.

A kad se pojavi za 20-ak dana Mi9 5G sa 4000mAh, OIS i SD855+ i napravi totalnu pometnju :)

Nazad
Vrh Dno