Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Ja poručio , sada kao malo dete ne mogu da dočekam.
310€ za 128Gb verziju bas im je dobro pala cena od objave.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
 
Koja boja? KP ili radnja?

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk
 
Na KP ga ima za 310 u svim bojama. 6/128
 
Probao oba, ovo traje već par dana, tj. otkad sam uzeo telefon..
Obrisah i keš, ista stvar.
Logovanje preko browsera radi, sve okej. Ne mogu zbog ovoga da podnesem zahtev za unlock... Znaci uh...


Vidim da si u narednim postovima napisao da si rešio problem, ali da dodam zbog drugih, kako se ovo rešava.

Ista stvar je bila i kod mene, stalno je prilikom pokušaja prijave za unlock, izbacivao: "Couldn't verify. Try adding your account and device again."

Onda mi je palo na pamet da se prvo izlogujem sa svog Mi accounta u telefonu: Settings / Mi Account, pa da onda (ovako izlogovan), probam da se prijavim za unlock.
Usledio je zahtev da se moram ulogovati, izabrao sam da se logujem sa Mi account brojem/lozinkom, uneo sam je, i ... prošlo je! :banana:
:bottle:
 
Poslednja izmena:
Ljudi, imam jedno pitanje za Vas: prilikom operacije FastBoot-a, piše da će svi podaci biti obrisani (Unlock the phone will erase all phone data) ... da li to znači "baš svi podaci korisnika" ... slike, filmovi, fajlovi ... itd., ili se samo misli na podatke vezane za prijavu na telefon ili account (tipa: lozinka, otisak prsta, skeniranje lica i sl.)???
 
Ma sve sve misli, baš kako i piše.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk
 
Reći ću ti da mi je i Download folder bio obrisan. Sve se briše kol'ko sam ja video. Nisam, doduše, imao bogznašta ali dobro Sinhronizuj podatke sa miui i google sccountom pa će ti dosta toga biti sačuvano (aplikacije, poruke, kontakti, istorija poziva, podaci aplikacija...).
Takođe, nisam imao svoje kreirane foldere tako da ne znam da li se i oni brišu. Pretpostavljam da da.

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока
 
OK, hvala!
Onda da prvo sačuvam sve podatke, bekapujem i sl.
 
Nakon 20 dana korišćenja evo nekog mog zaključka vezano za ovaj telefon.

- ekran odličan, milina je gledati YT video na all-screen ekranu bez ikakvih notecheva, kapljica i rupa, prija. I na suncu brightness jako dobar, stvarno nemam zamjerki ikakvih na ekran, uopšte ne smeta što je 1080p. Da pomenem i otisak prsta koji radi odlično, otključava u pola sekunde mada ponekad zna da zeza ako je ekran masan pa otključa tek iz par puta ali dobro, razumljivo.

- zvučnik, jako, jako dobar, glasan i jasan. E sad, nije stereo i to se da primijetiti, razmazio me Samsung tu.

- baterija, fantastična! Ako se ne teroriše previše može i 2 puna dana da izdrži što je meni do sada to bilo potpuno nezamislivo... :) 6.5-7h SOT-a imam gotovo uvjek, prezadovoljan! Takođe je i fast charge brži nego kod S10e npr. tako da je i to +

- kamera - Poredio sam već sa S10e i mogu da kažem da sa gcam S10e nema tu šta da traži, Mi 9T ima bolju kameru :) Što se tiče selfi kamerice tu nema dileme nikakve, Mi 9T briše patos sa S10e. E što se tiče video snimaka, tu Mi 9T nema šta da traži pored S10e, jednostavno na Samsungu to izgleda mnogo bolje ali samo zbog OIS-a. Snimak kao snimak je jako kvalitetan i jasan ali bilo kakva dinamika i drmanje ruke smara, čak i u 1080p/60 taj EIS ne pomaže mnogo.

- fluidnost - sve leti - SD730 radi fantastičan posao i iskreno ako bi SD855 imao uticao na bateriju ne bih ga mijenjao jer sve žvaće bez problema, a igre na telefonu ne igram da bih možda negdje ostjetio prednosti flagshipa. Takođe nisam primijetio ni da mu treba više rama, stvarno sve odlično funkcioniše.

- MIUI - s obzirom da mi je ovo prvi Xiaomi (imao sam Mi Mix 3 kratko samo) bio sam skeptičan kako će teći prilagođavanje ali sam se jako prijatno iznenadio, prilagodio sam se već prvi dan. :) Dialer odlično odrađen, gestures rade odlično, sve je fluidno i user-friendly. Mana su mu notifikacije, tj. Viber uopšte ne sarađuje sa AOD mada kažu da je to ispravljeno u EU rom-u. (flašovaću za par dana pa javljam)

Da napomenem još da je WiFi za klasu bolji nego na S10e, tj. na mjestima u stanu gdje sam na Samsungu imao crtu ili nisam imao signala uopšte, ovdje je signal na 50 do 75% što je fantastično.
Izrada jako dobra, telefon je dosta težak i u rukama djeluje kao pravi flagship, čista desetka za izradu. Takođe, maskica koja dođe sa njim je odlična, maske inače ne stavljam na telefone ali ova mu paše odlično!


Eto, to je to, mislim da sam sve obuhvatio, ako koga još nešto zanima neka pita. U svakom slučaju telefon za svaku preporuku, složio bih se sa tonama komentara koji kažu da telefon dosta više daje nego što košta. :)
 
Poslednja izmena:
Samo da dodam jedan savet, ne menjajte default fingerprint animaciju, ja sam drzao onu trecu po redu neko vreme i otkljucavanje je duplo sporije iz nekog razloga, ili samo tako deluje zbog animacije, u svakom slucaju definitivno deluje sporije..
 
Ja jes da imam Mi 9, ali kod mene EIS pravi odličan posao u stabizaciji slike.
Baš sam pravio uporedne snimke: izaberem 4K @60fps (tada ne radai EIS) i držeći telefon u jednoj ruci, legnem i ustanem iz kreveta a sve vreme snimam televizor koji radi.
Zatim isto to ponovim sa 4K @30fps (sada radi EIS) i razlika je DRASTIČNA ... i to baš-baš. Znači i bez nahnadnog pregledanja videa, u toku samog snimanja se očigledno vidi da mi se slika trese bez EIS, dok pravim pomenute fizičke radnje, a da je slika na telefonu skoro pa zamrznuta kada radi EIS (prosto sam se ušokirao koliko je slika stabilna).
 
Igleda da nece biti verzije od 8GB za PRO verziju :(
https://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_9t_pro-ampp-9791.php
^ to bi bilo čudno. K20pro postoji u 8GB verziji
Ocekivano. K20 postoji i u verziji sa 8GB rama, 9T ne. [emoji4]
Da li može da iskoči Selfi kamerica ,kod notifikacije, to bi zaista bilo efektno i korisno.U zavisnosti od vrste notifikacije, selfi led bi sijao određenom bojom[emoji2] [emoji2] [emoji2]

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk
To ne bi bilo prakticno. Mnogo cesce dobijas notifikacije nego sto palis prednju kameru. Koriscenje za fotkanje, face unlock i plus za notifikacije kada bi tako nesto bilo moguce, pa brzo bi se taj mehanizam "potrosio", koliko god da je uradjen dobro. [emoji3]
 
Samo da dodam jedan savet, ne menjajte default fingerprint animaciju, ja sam drzao onu trecu po redu neko vreme i otkljucavanje je duplo sporije iz nekog razloga, ili samo tako deluje zbog animacije, u svakom slucaju definitivno deluje sporije..
Jel može bez ikakve animacije tj. onog svetla? Pretpostavljam da mora da osvetli prst, ali bi bilo lepo da ne mora ono okolo onako jadno :D. Mada ok, nije deal breaker.
 
Ne moze mora neka animacija :) Cool je uzivo skroz.. Zanimljivo je isto da je sa fingerprintom najbrze otkljucavanje generalno :) Ja nisam ni koristio zastitu na celom telefonu ranije, al sad preko fingerprinta najbrze otkljucavas telefon, da nemam zastitu morao bi double tap pa swipe na gore, ili power buton pa swipe..
 
Može li neko da mi kaže oija verzija Gcam aplikacije se pokazala najboljom za ovaj uređaj i sa kojim podešavanjima? Link do te verzije bio bi poželjan.
Da se nadovežem na jedan od prethodnih postova u vezi recenzije ovog uređaja. Sa svim navedenim se slažem. Jedina moja zamerka tiče se AOD ekrana. Unstalirao sam, tj. flasovao, EU ROM i notifikacije na AOD izgledaju puno bolje. Ali to još uvek nije ono iskustvo koje sam imao na Ssmsung S7 Edge telefonu. Na njemu sam na AOD mogao kontrolišem Youtube Vanced na primer, bilo koji muzički player, Deezer... Naravno bez paljenja ekrana. Voleo bih to da vidim i na ovom telefonu.

Edit: Snašao sam se za Gcam

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena:
Ocekivano. K20 postoji i u verziji sa 8GB rama, 9T ne. [emoji4]To ne bi bilo prakticno. Mnogo cesce dobijas notifikacije nego sto palis prednju kameru. Koriscenje za fotkanje, face unlock i plus za notifikacije kada bi tako nesto bilo moguce, pa brzo bi se taj mehanizam "potrosio", koliko god da je uradjen dobro. [emoji3]
Rekoše da je baždaren na 300.000 otvaranja/zatvaranja.
Mogu da ubace i brojač otvaranja[emoji2] .

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk
 
Da, navodno 300 000. Ali ako bi koristio prednju kameru za sve gore navedeno, brzo bi stigao do te brojke. [emoji1]
 
Da najbolje da ti se otvara kamera u dzepu za svaku notifikaciju.. (jel ti to popup kamera ili ti je drago sto me vidis)
 
Jedina moja zamerka tiče se AOD ekrana. Unstalirao sam, tj. flasovao, EU ROM i notifikacije na AOD izgledaju puno bolje. Ali to još uvek nije ono iskustvo koje sam imao na Ssmsung S7 Edge telefonu. Na njemu sam na AOD mogao kontrolišem Youtube Vanced na primer, bilo koji muzički player, Deezer... Naravno bez paljenja ekrana. Voleo bih to da vidim i na ovom telefonu

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока
Slažem se u potpunosti sa ovim. Kao korisnik S7 prešao sam na Mi 8 i AOD ne može da priđe onom sa S7. Baš mi to nedostaje... Jednostavno Samsung ima najbolji AOD na tržištu i tu niko ne može da mu parira. Svi drugi proizvođači imaju neke poluproizvode koji su samo šminka.
EU rom ima bolje odrađen AOD od Global (sramota za Xiaomi da ne srede to) ali idalje je daleko od Samsunga, a opet je bolji i korisniji od ostalih proizvođača.
 
Meni AOD treba samo za notifikacije, ako je to skroz sređeno sa EU romom onda extra.
 
P30 obican ili Mi9t, da li je bolji za razliku u ceni


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Mi 9t definitivno.

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk
 
Ja bih sacekao Mi 9t pro, valjda ce se pojaviti uskoro.
 
Izgleda da ce uskoro i redmi note 8,vredi sacekati i njega i videti cenu,bice vrh po najavama...moje misljenje je da ce veoma liciti na ovaj mi9t...

Послато са MI 8 Lite помоћу Тапатока
 
Tako se može čekati u nedogled :)

Jedino vredi čekati pro model jer je ovaj ne pro sabanski potez xiaomija .. po svim najavama kraj ovog meseca ili početak sledećeg i tu je

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Da li neko zna kako podesiti na ovom telefonu da se mogu javiti na poziv, kada je telefon zaključan, a da ne moram prvo otključati telefon, nego odmah da se javim?
 
What? Pa tako je po defaultu, ne sme drugacije da bude.. povuci zelenu strelicu na gore.
 
Nije mi ni na jednom telefonu bilo tako. Uvek sam se mogao javiti na poziv, a da ne moram otključavati telefon, ali ovde sam probao svakakva podešavanja i neće.
 
Nešto ti se ubagovalo u softveru ili si nešto čačnuo, uglavnom nikakvo otključavanje ne treba da bi se javio na telefon, samo swipe up, vrati na fabrička telefon.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno