Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Obrnuto. Ajde izmeni poruku koju si poslao? Izbriš svoju poruku i onom kome si poslao poruku? Imaš nestajuće poruke na Wa? Imaš skrivene poruke na Wa?
Viber je krcat opcijama, dobro radi, dosta se koristi i dovoljno je samo njega imati (što je velika prednost).

Upravo, sto nisam mislio da cu ikad da kazem..

@ joxy

U kom smislu? :)

Mozda zato sto vise koristim WA, ali generalno gledano meni su Telegram i WA bolje app od Vibera. Jedan od primera je slanje slika i video snimaka, Viber bas ubija kvalitet, mnogo je bolja situacija sa WA. [emoji4]
Tacno je da se Viber popravio u poslednje vreme, to stoji, ali ocigledno nedovoljno da bih se usudio da ga ponovo aktivnije koristim.

Poslednja izmena:
Obrnuto. Ajde izmeni poruku koju si poslao? Izbriš svoju poruku i onom kome si poslao poruku? Imaš nestajuće poruke na Wa? Imaš skrivene poruke na Wa?
Viber je krcat opcijama, dobro radi, dosta se koristi i dovoljno je samo njega imati (što je velika prednost).
"Nestajuce poruke" imas na Telegramu. [emoji4]
Losija je app od druge dve, to ce ti reci svako ko se iole razume u materiju. Prosecnom korisniku je Viber top. [emoji16]

Telegram niko nije komentarisao sem tebe, lično mi se sviđa ali manjak korisnika je problem. Da se vratimo na ono što si rekao, Wa bolji od Vibera. Ne. Zaostao je Wa za Vibrom i to dosta, kao da su stali i ne pomeraju se od kada ih je kupio FBi.

Mene nervira na WA ( ili ja ne znam da podesim ), to sto prilikom svake reinstalacije rom-a i pokretanja aplikacije iz nova moram cekati na sms za verifikacioni kod. Dok na Viber moram upisati br telefona, a moje podatke preuzima sa google naloga.

Jeste se WA u zadnje vreme pogoršao. Trenutno po meni Telegram pa ostali ciabiafbi mesindžeri

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

Ako nisu skinuli onu not. kada se instalira viber onda su džabe krečili :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Upravo, sto nisam mislio da cu ikad da kazem..
Možda je funkcionalnost bolja (tek sad), ali i dalje me nervira sam pogled na tu aplikaciju. Nešto u tom dečijem dizajnu, bojama, ne znam. Stikeri, sve to zajedno, verovatno i to kako se kod nas koristi. Notifikacija svima (!?) kad ga instaliraš. Baš me izrazito nervira viber. Ono kako je svima podešeno da poruka iskače in your face. Mislim da sam jedan od poslednjih koji ga je instalirao u Srbiji :D

Whatsapp-u fali samo to brisanje poruka na pravi način i ništa više, po meni takva aplikacija treba da bude što jednostavnija.

Poslednja izmena:
Isto sam pricao, ali sad je UI sa dark temom odlican, ljubicasto je samo malo elemenata u aplikaciji, mada ljubicasta mnogo bolje ide na dark temu nego kad je belo kao ranije..

Cak sam i stikere zgotivio :) Mada to sve zavisi i od druge osobe, s nekim osobama je 'prirodnije' da koristis recimo Viber nego Whatsapp, i obrnuto.. Ali definitivno je Viber nekako moderniji i prijatniji za koriscenje sad sa (ne tako) skorasnjim redizajnom..

Poslednja izmena:
kod vibera mi je najveći minus sitan font koji ne možeš da promeniš...isto je i u desktop aplikaciji...za wa bar imaš mogućnost korišćenja u browseru pa možeš da zumiraš do mile volje...nakon 100 verzija se nisu setili da ubace povećanje fontova...

Pozdrav ljudi, uzeo sam mi9t preko mts-a, ocekujem da ga kurir donese u pon-uto.
Jel ima neko da preporuci neki dobar case, AliE ili tako nesto....

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Pozdrav ljudi, uzeo sam mi9t preko mts-a, ocekujem da ga kurir donese u pon-uto.
Jel ima neko da preporuci neki dobar case, AliE ili tako nesto....

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Dobićeš uz njega savrsen case..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Da li u radu ima uocljivih razlika izmedju SD730 (9T) i SD855 (9T pro)? Planirao sam da cekam da kod nas izadje 9T pro, ali koliko vidim to ce da se oduzi, a zatim tu je i pitanje koja ce mu biti cena. Sada se mislim da li ne cekati vise i uzeti 9T (vidim da je pala cena solidno). Telefon koristim za mailove, Viber, YT, malo fotkanja. Igre ne igram. Stvarno ne znam sta raditi, da sada ima kod nas 9T pro odmah bih ga uzeo, ali me mrzi da cekam vise... A ne znam da li je SD855 primetno bolji u nekom obicnom radu...

Za to što si naveo 9t će da šljaka za medalju, ok je brzina i baterija drži duže nego na mi9 sa sd855(mada ima slabiju bat) ono što sam do sada primetio je malo sporije instaliranje apk sa marketa od naprimer uređaja sa sd835(što je čudno) ali opet..negde drugde ne vidim razlike u radu.

E vidiš ja sam baš htio iskomentarisati da je instalacija sa play store-a iznenađujuće prebrza (uporedo koristim i S10e)

Dobićeš uz njega savrsen case..

+1 iako gotivim nillkin casove :)

gsmarena_006.jpg

E vidiš ja sam baš htio iskomentarisati da je instalacija sa play store-a iznenađujuće prebrza (uporedo koristim i S10e)

Nisam siguran da mogu da dam jos konkretan odgovor, nekada radi full a nekada ne po pitanju instalacija, moguće je da je zbog wifi ili lte mreže, moram se jos igrati..

Da li u radu ima uocljivih razlika izmedju SD730 (9T) i SD855 (9T pro)? Planirao sam da cekam da kod nas izadje 9T pro, ali koliko vidim to ce da se oduzi, a zatim tu je i pitanje koja ce mu biti cena. Sada se mislim da li ne cekati vise i uzeti 9T (vidim da je pala cena solidno). Telefon koristim za mailove, Viber, YT, malo fotkanja. Igre ne igram. Stvarno ne znam sta raditi, da sada ima kod nas 9T pro odmah bih ga uzeo, ali me mrzi da cekam vise... A ne znam da li je SD855 primetno bolji u nekom obicnom radu...
Nisam imao mogućnost da poredim sa sd855 ali sa sd845 i mi8 , razlika se ne primeti ni u jednoj stavki. Ako ne planiraš instalaciju custom romova, AOSP onda ne vidim zašto čekati Pro model ( bit će custom romova i za mi9t ali manje) jedino ako bi baš da imaš sa sd855 procesorom.

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Juče uzeo u MTSu Mi 9T. Na sajtu piše da je u ponudi 6gb/64 gb. Kada sam došao kući video sam da na kutiji piše 6gb/128gb. Tako da je izgleda greška na sajtu.
2b6578f6a7155ea5b7466fed925396e7.jpg
c88355f860014b80f487af05b2b74176.jpg
3fa5c13d5f1f4f8d64dfaae4a5f560f0.jpg

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Za sve to sto si naveo dobar je i 9T ali moja preporuka je da sacekas PRO. SD855 je masina, za oko 500e koliko planiraju cenu definitivno ga vredi cekati.

Za gejming jedino ima smisla čekati 855. Za sve ostalo 730 više nego dovoljan. Čak je i štedljiviji pa baterija traje duže. Po mom ličnom mišljenju sdm730 je čipset godine i pored toga što je slabiji od 855.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@nokia

Tako se pricalo i za 845 (sa kojim je 730 skoro egal), pa je on zaboravljen cim je izasao 855, kao sto ce i 855 biti zaboravljen i nece biti "tolika" masina kad izadje 860/5 ili koju vec oznaku bude imao :)
Ne opovrgavam da je 855 sjajan SoC, ali po mom misljenju nije vredan doplate od 200e za ljude koji nisu okoreli gejmeri.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Po meni, ako se bude kod nas pojavio krajem Septembra (pro) sa cenom od 500€ za 3+ meseca star uredjaj (k20 pro) nije neki dil. Obična 9-ka će biti ispod 350€ , 9T ispod 300€. Mislim da bi mu cena od 400€ bila ok, preko toga ne .

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Telefon prosto leti sa ovim procesorom.. Samo ne znam kako se Xiaomi ponasa posle dužeg korišćenja, ima li nekog usporenja..

@Milosnis018

Na koji nacin si ga uzeo preko Mts-a? Uz Box ili preko postpaid paketa?

@nokia

Tako se pricalo i za 845 (sa kojim je 730 skoro egal), pa je on zaboravljen cim je izasao 855, kao sto ce i 855 biti zaboravljen i nece biti "tolika" masina kad izadje 860/5 ili koju vec oznaku bude imao :)
Ne opovrgavam da je 855 sjajan SoC, ali po mom misljenju nije vredan doplate od 200e za ljude koji nisu okoreli gejmeri.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja sam nula od gamera, zato se i pitam da li da cekam 9T pro verziju. A da li cu osetiti neku razliku sa 955 stvarno ne znam... Mozda je vise do "osecaja sigurnosti" kada znam da je u telefonu high end procesor. Eto, bas se mislim...

Mene interesuje koja to igra zahteva nesto vise od S730?
Ovde se pominje mobile gaming, odjednom svi postadose profi gejmeri na mobu. [emoji23]
Kome su igre na prvom mestu, uzme mob namenjen za to, poput Xiaomi Black Shark ili Asus ROG serije.
Pa vremesni S625 gura npr PUBG bez problema. Navedite mi neku popularniju a zahtevniju igru od te.
Potpuno je nepotrebna diskusija na tu temu. Ko zeli da ima najnoviji/najbolji soc cekace Pro verziju, kome to nije bitno uzece odmah 9T i kraj price. Razliku u radu pri svakodnevnom koriscenju svakako nece primetiti. [emoji4]

Nije problem da gura igricu. Fora je da je gura na većem framerate-u i u višim detaljima :)

To prosecnom korisniku nije bitno. Sve je manje onih koji se igraju na mobu, da ne pricamo da su to sve neki "lite" naslovi. Za ostale tu je gejmerska serija mobova i novi OP, sa 90/120/240 Hz ekranima. [emoji4]
Covek je pitao da li da ceka Pro ili odmah da uzima 9T, pritom ne igra igrice na mobu. Odgovor je naravno da moze odmah bez problema da uzme 9T, nema potrebe da ceka Pro verziju. [emoji4]

Nazad
Vrh Dno