Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istekao mi je ugovor, razmisljam se izmedju produzenja ugovora ili prelaska na mts optiku?
Lokacija SD.

Ako je zbog interneta onda idi na optiku, ako si tu zbog tv onda sedi de si. Da nije HBO, L paket televizije bi bio skoro pa besmislen.

nema sanse da ukidaju kljucne pay kanale i da to prodje bez posledica i bez mogucnosti za raskid.

A druga stvar je sto super nova bukvalno strateski zauzima monopolsku poziciju na trzistu kablovskih operatera tako da se ja vise brinem za buducnost ostalih nego za njihovu.

nema sanse da ukidaju kljucne pay kanale i da to prodje bez posledica i bez mogucnosti za raskid.

A druga stvar je sto super nova bukvalno strateski zauzima monopolsku poziciju na trzistu kablovskih operatera tako da se ja vise brinem za buducnost ostalih nego za njihovu.

Više puta je pričano da većina nas koji smo na SuperNovi a pogotovo Kopernikus korisnici nemamo mogućnost prelaska kod drugog operatera tako da nam ta mogućnost raskida ništa ne znači.Jedina opcija nam je Telekomov ADSL i paket 10/1...Zato smo i prešli kod Kopernikusa...

Više puta je pričano da većina nas koji smo na SuperNovi a pogotovo Kopernikus korisnici nemamo mogućnost prelaska kod drugog operatera tako da nam ta mogućnost raskida ništa ne znači.Jedina opcija nam je Telekomov ADSL i paket 10/1...Zato smo i prešli kod Kopernikusa...

Preslikana moja situacija!
Nemam ama baš ni jednu alternativu sem Supernove, a Telekomov 10/1 Mbps i ne računam!;)

Isto i kod mene s tim da ni tih 10Mbit kod mene ne moze da radi, preko 2km u kablu.

Preslikana moja situacija!
Nemam ama baš ni jednu alternativu sem Supernove, a Telekomov 10/1 Mbps i ne računam!;)
U Beogradu? Koji je to tacnije deo grada? VDSL je (skoro) svugde u BGu moguc. Jedino nije moguce dobiti svugde VDSL ako su portovi prezauzeti, sto nije redak slucaj.

Kakav crni monopolisticki polozaj, kada SBB i dalje drzi veci deo TV trzista?
Manite se prica, ne postoji nikakva utakmica, vec duopol. OStavite da se to malo iskristalise pre nego se zabrinete za velike igrace :)

Upravo tako.
Da ima 3 veca (velika operatera) gde ni jedan nema vise od 1/3 (a kamo li 1/2) trzista i da nisu u dogovoru (kartel), onda bi nam bilo bolje. Ovako obe firme kupuju sve sto se moze kupiti, sto pritiskom para sto pritiskom sile vlasti a kad ostanu samo oni ja se bojim da ce nama korisnicima biti kristalno jasno da smo ga nagraisali...
Evo primera sa (hopa-cupa) kanalima kod SN, to je dno dna, estetika 0, "umetnicki dojam" 0, mogu svojih 20 kanala odma da ugase i postede nas nepotrebnog i zaludnog listanja kanala.
Ljudi dajte da pisemo peticiju i smaramo ih da ovo djubre izbace i zamene sa kvalitenijim (znatno) sadrzajem iste vrste, da trazimo kvalitet uz smanjen kvantitet. :d
Oni ovo obrnuli u SN i povecali kolicinu a ukinuli kvalitet... valjda bilo jeftinije. :(

Ja mogu da predjem na Exe, ali nisam detaljno upoznat sa njihovom televizijom, tacnije kvalitetom njihove usluge. Plus koliko znam traze neke doplate za Prvu i O2.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Doskorašnji vlasnik Kopernikusa, a sada vlasnik Prve i O2, Srđan Milovanović (iliti njegova "Content-Rights" grupa) traži od Exe-Neta doplatu od 2,5 evra po korisniku za paket kanala (O2, Prva, Pva Plus i ostale Prve, paket KCN kanala, Happy Reality 1 i 2, paket 18+ kanala, paket Melody kanala i Amari kanal. Exe-Net je svakog korisnika mailom pitao da li želi da dodatno plaća te kanale, kako bi znali kako da odgovore "Content-Rights" grupi, i kol'ko je meni poznato, 99% korisnika (među kojima sam i ja) se izjasnilo da ne želi.
Dokle se sa tim stiglo ne znam.

Što se mene tiče mogu da ih izbace i iz SN ponude kao i sve Pink kanale...

Ma naravno, a pogotovo mi na pamet ne pada da dodatno plaćam Happy kupleraj kanale. Ja, između ostalog, zbog toga i pobegao sa Kopernikusa... Doduše, i zbog natovanog interneta...

Ne bi ni meni bili bitni ti kanali, ali ne zivim sam u kuci. Otac voli da gleda reprize serije Lud zbunjen normalan i Stolice, a majka ne moze da zamisli zivot bez Parova. Ukoliko joj onemogucim Happy Reality, bice svasta... To je moj razlog zasto ne mogu da predjem na optiku koja ceka na banderi.

Poslednja izmena:
Koja je procedura prikljucivanja wi-fi rutera na cbn modem?

Pitanje, da li još neko na BKTV ima epg hrvatske TV Nove, i da li ima epg na Epic i BBC Earth kanalima, ja ih nemam, Horizont stb
145a26175e8ddc7ddc005c3393dab4be.jpg

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Ja mogu da predjem na Exe, ali nisam detaljno upoznat sa njihovom televizijom, tacnije kvalitetom njihove usluge. Plus koliko znam traze neke doplate za Prvu i O2.

Ne bi ni meni bili bitni ti kanali, ali ne zivim sam u kuci. Otac voli da gleda reprize serije Lud zbunjen normalan i Stolice, a majka ne moze da zamisli zivot bez Parova. Ukoliko joj onemogucim Happy Reality, bice svasta... To je moj razlog zasto ne mogu da predjem na optiku koja ceka na banderi.

Idi na exenet, ako treba plati jos 2,5€ roditeljima za tv, toliko je bolja optika, pogotovo kod manjeg i odgovornog operatera...

Ugovor mi traje do Decembra, valjda cu odluciti do tada.

Pitanje, da li još neko na BKTV ima epg hrvatske TV Nove, i da li ima epg na Epic i BBC Earth kanalima, ja ih nemam, Horizont stb
145a26175e8ddc7ddc005c3393dab4be.jpg

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Sve je isto i kod mene na Horizontu. Da, to je BK televizija, vaskrsla nakon sto je Karic pre nekog vremena kupio Nova tv, nije hrvatska vec nasa. Bio je pokusaj da se pokrene i razvije kanal ali nista od toga. Sada je UnitedG pokrenula Novu S i to je to. I dalje im je ostao taj stari naziv, nikad ga ne prepoznaje kao BK.

MHz, ne kHz kako često pogrešno pišeš.

Na 570 kHz može da se prenese eventualno audio pošto je ta frekvencija u AM opsegu (srednji talasi).

U opštini Petrovac na Mlavi situacija je ovakva. Stari (lokalni) kablovski operater YUvideo nudio je pakete internet (20 Mb/s) + 1stb ili modul i kartica + analogno za 2.300 din. mesečno. Imali smo preko 200 kanala uključujući 5 Arena i 6 Sport klub kanala. Nešto pre nove godine kupio ih je Gronet, potpisuj nove ugovore (nisu svi potpisivali, ja recimo nisam) i to je trajalo 6 meseci i ćao, sada preuzela Supernova. Šta je najzanimljivije, neposredno pre Groneta jurili su od kuće do kuće da se razdvoji paket net+tv na posebne ugovore i nisi mogao da se potpišeš i za tv i za net, već je morao i neko od ukućana. Opet i to sam izbegao a nastavio da koristim paket koji su nakon Nove godine opet nudili.
U ponedeljak sam potpisao za Supernovu (super par) i rekli su mi doneće novi modul i karticu i 2 stb uređaja za 2-3 dana. Nešto ih ne vidim da su stigli. Kod nas je kablovska preko standardnog kabla a net preko optike.

Trenutno su otključani i HBO kanali u ovom prelaznom periodu.

Poslednja izmena:
DODATAK

U ponedeljak su mi rekli da će proslediti zahtev i da očekujem terence, sada mi ljubazni gospodin sa besplatnog info broja kaže "prosledićemo Vaš zahtev". Sve pohvale za tačnost i brzinu. Takođe su bili brzi i kada sam im poslao mail pre mesec dana, odgovor je stigao nakon nedelju dana i pisalo je "Poštovani, Vaš zahtev je prosleđen nadležnoj službi. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju". Nemam reči...

Pošto u dvorištu imam tri kuće, da li je moguće na jedan priključak spojiti sve tri kuće? U svakoj kući imam po jedan tv.

Kad se približi isticanje ugovora za SK kanale, može tu svašta da bude...

Može država (Telekom, Supernova) da promeni zakon i da kao u nekim drugim zemljama ova situacija više ne može da postoji.

Druga opcija, može Arena (opet država) da kupi neke nove ekskluzivne sadržaje do tada, pa da "razmena" kanala ipak dobije smisao.

Ovako kako je sad ne može da opstane na duže staze po meni, a očigledno su krenuli da upumpavaju značajna sredstva da pariraju SBB-u. Još kad ubacimo politiku...

Poslednja izmena:
@vujke76
Uvek mozes u 1 kuci da povezes 3 TVa pa ti onda razvlaci kablove gde hoces :)

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno