Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo iz SBB-ovih tehničkih uslova:

Opšti parametri signala
Parametri od značaja u Downstream channel delu su:
 Bit Rate - propusni opseg za prijem podataka.
 Power Level - jačina primljenog signala. Vrednost ovog parametra treba da bude
izmedju -12 i 12, idealno oko 0.
 SNR - Signal to Noise Ratio - odnos signala i šuma na liniji. Optimalna vrednost ovog
parametra je preko 34.
Parametri od značaja u Upstream channel delu su:
 Bit Rate - propusni opseg za slanje podataka.
 Power Level - jačina odlaznog signala. Optimalna vrednost ovog parametra je u opsegu
40 do 50 dbmV, a prihvaljiva odstupanja su kada je vrednost izmedju 35 i 55 dbmV.

Izvor: SBB TU - TEHNIČKI USLOVI za korišćenje Internet servisa

Na 10-ak kanala imam ovakav prevod, samo crno, jel to do mene ili njih?
tv.jpg

Ići će oni ka tome da izbace SBB sa tržišta,samo polako.Kupovina ovih malih operatera preko Supernove je samo jedan korak ka uništenju provajdera koji im nikako ne odgovara.

Poslednja izmena:
Sta trebam da podesim da bi se EPG prikazivao kako treba?
Uredjaj je skymaster globo hd2

U cetvrtak se prebacujem sa masko paketa na supernova.
Sta daje bolju sliku?
Taj uredjaj sto daju ili ova kartica sto mi je ubacena direktno u TV? Mislim da se to zove cam modul ili mozda gresim...

Zavisi koji tv imas i sam njegov kvalitet.... Imam dva tv, sa cam modulom i karticom.... Jedan je Telefunken iz nizeg cenovnog ranga i LG iz visljeg... Isti operater sve isto ali slika nebo i zemlja....

Kad uporedjujem HBO na totaltv-u i na masko...
Na totalu slika odlicna.
Na masku sliko dobra ali razlika u bojama je evidentna. Dosta su jace boje na masku.

Kablovska mi je na 100% jacina signala i 100% kvalitet signala, a net radi jos bolje.

edit: sad radi jos bolje

Poslednja izmena:
Nešto ti vuče net?
Toronti, drugi računari?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nista ne vuce, samo je moj komp povezan, niko na wifiju. Samo browser otvoren i speedtest. Inace kod mene je uvek ovako uvece, samo uvece, 19h-24h uglavnom.

Uskoro mi ističe ugovor sa RV-om.Kako mogu da iskoristim prvih 6 meseci po dinar, odnosno kako izgleda prelazak na Super novu?

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

Da kucnem u drvo ja nemam padove brzina sa novim konektorima, bice da je to bio problem.
767653ef1b0c4dfbd1efbf68dfa49498.jpg

Poslednja izmena:
Ako misliš na konektor na koaksijalnom kablu, 10 puta su bolji kad ga zapečati tako nego ručno nabijanje..

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Juce su mi bili iz supernove,prebacio sam se sa mska na ovaj najaci paket.
Kanali su mi poprilicno bolji sa onim uredjajem nego preko onog modula.
Net treba veceras da mi puste,kod maska sam imao 50mb i radio je bez greske. Vidiecu kako ce biti sad na 120mb kad puste...

Ako misliš na konektor na koaksijalnom kablu, 10 puta su bolji kad ga zapečati tako nego ručno nabijanje..

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Da na njih mislim. Sto se tice interneta trebalo bi da smanjuju šum. Postoji i razlika kvalitetu signala za tv, sa onim klasicnim metalnim je signal bio oko 100/70% dok sa ovim kvalitetnijim ide 100/100%.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Uskoro mi ističe ugovor sa RV-om.Kako mogu da iskoristim prvih 6 meseci po dinar, odnosno kako izgleda prelazak na Super novu?

Ne mozes dobiti 6m po 1dinar jer ti nisi novi korisnik.
Ti si kod RV, njih je kupio SN, dakle ti si vec korisnik SN usluga i mozes dobiti samo 1m po dinar, odnosno 2m za novu uslugu (ne za sve vec samo za novu uslugu).

Poslednja izmena:
Zar postojeci korisnici ne dobijaju po 1 mesec za svaku uslugu koju koriste? Ja recimo imam Net+Tv trebalo bi da dobijem 2 meseca.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Nije tako formulisana akcija ali je moguce da imas pravo. Ja imam net+tv i ponudjeno mi je 2 meseca po dinar, bez uvodjenja nove usluge.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno