Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li još neko od juče ima problem sa TV kanalima? u pitanju je Sony TV. Do juče je sve bilo ok, a onda su programi počeli da nestaju i da se pozicije kanala menjaju. Uradio sam pretragu kanala, ali sada imam novi problem. Npr. počnem da gledam DTX, a onda se kanal promeni u Channel one Russia i dobijam poruku "Selected program is not avaible". Imao sam uključen automatski pozadinski sken kanala i uvek mi je TV sam nalazio nove kanale kada bi Vektor, a sada Superova nešto novo ubacio. TV pronalazi 2 nova programa PROSIEBEN (drugaćiji od PRO7) ispod kojeg je Animal Planet i Das Erste ispod kojeg je ID extra. Imam problem i sa RAI UNO i DUE. Prilikom traženja kanala kao region sam izabarao Srbiju. Da li negde grešim?

Da, ovih dana nešto petljaju. Meni se pojavila četvorocifrena skala kanala, npr. HBO je na 166 ali se pojavila 0 ispred i tako na svim kanalima. Neki kanali, mahom Vektorovi, rasporedili se između broja 999 i rts1, preko kanala 1000. Posle par sati se sve vratilo u normalnu. Kanali su se neki pojavili u duploj varijanti, iza redovnih. Npr. RTS1 na 1 pa je sledeći i dalje kanal 1na kojem je Rai1, a tek nakon njega RTS2 na kanalu 2. Ti dupli kanali gore levo nemaju oznaku niti logo već dva pravougaonika. Dakle, nešto pakuju i brljaju, sačekaj koji dan, biće ok.

HVALA!

Sad se samo postavlja pitanje da li zadrzati stari Thomson modem (onaj beli od RV) ili barem insistirati i pokusati ga zadrzati pa ako ne moze preci na ovaj Cisco EPC3925 ?
Thomson tcm471 podrzava up 120Mbps i 400Mbps(440 teoretski)...
Da li moraju nositi stare docsis3.0 modeme radi unifikacije opreme, da li im istice licenca za softver kojim kontrolisu te modeme pa moraju ih zameniti...?

Meni je beli Thomson dugo pravio probleme, prekidi neta na minut, dva par puta dnevno. Više puta su ga resetovali ali nije vredelo pa su mi doneli crni Tompson, valjda onaj model 7200 ili tako nešto. Savršeno radi, nisam imao prekide. Kažu da je beli stariji i da se trude da ih svima zamene jer su "dotrajali". Zvali me iz Supernove, kao "digitalizuju kraj" pa da potpišem novi ugovor i pređem na novi paket. Tvrde da će morati da se pređe na nove pakete uskoro, al nisam baš siguran da je tako bar još neko vreme, iako razumem njihovu kampanju i jurnjavu za novim ugovorima. Nude 2 meseca po 1 rsd. Kaže svratiće kolege kod vas da "provere instalaciju i osveže opremu". Rekoh, neće, nema potrebe, sve radi. Zahvalio sam se i rekao da mi ne treba nova UO.

Opet sam bio do poslovnice, dolazi kasnije monter pa ce izmenjati metalne konektore za one crne kvalitetnije, nadam se da ce to nesto znaciti. Probacemo sve varijante, cisto da imam opradvanje ukoliko ne produzim ugovor sa njima :)

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

HVALA!

Sad se samo postavlja pitanje da li zadrzati stari Thomson modem (onaj beli od RV) ili barem insistirati i pokusati ga zadrzati pa ako ne moze preci na ovaj Cisco EPC3925 ?
Thomson tcm471 podrzava up 120Mbps i 400Mbps(440 teoretski)...
Da li moraju nositi stare docsis3.0 modeme radi unifikacije opreme, da li im istice licenca za softver kojim kontrolisu te modeme pa moraju ih zameniti...?
Ako si zadovoljan starom opremom neće praviti problem da je zadržiš.
Generalno svi ruteri su im loši za moje potrebe pa sam morao da kupim svoj.
Modemi svi rade posao, a kada rikne i onako će ga džabe zameniti.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kod mene su bili upravo. Zamenio je one konektore i najvecu sumnju ima na TP Link ruter koji sam prikacio na njihov ruter. Ona fora, ovo nije nase i stvara problema nasoj opremi. Druga sumnja je na stari kabel koji ide sa tavana, koji jeste star ali ne bi kabel stvarao probleme iskljucivo posle 21:00 uvece.

Kod mene su bili upravo. Zamenio je one konektore i najvecu sumnju ima na TP Link ruter koji sam prikacio na njihov ruter. Ona fora, ovo nije nase i stvara problema nasoj opremi. Druga sumnja je na stari kabel koji ide sa tavana, koji jeste star ali ne bi kabel stvarao probleme iskljucivo posle 21:00 uvece.

I meni su menjali konektore na banderi, radilo je malo bolje ali samo prva dva dana i onda opet isto.
Uvek ce da okrive kucne instalacije "e bajo moras ti da sprovedes novi kabl do toga je sigurno, ma lagano ti je to samo izbusis celu kucu do tavana, nije ti to neki posao, kupis kabl jeftin ti je i izbusis sam"
A to za iskljucivo posle 21h uvece. I meni tako ali samo izmedju 19-24, rekli su mi "ma to je zato sto padne mrak i padne temperatura, bude hladno pa se kabl skuplja i ne moze signal da prodje, znas ti to sigurno kad je toplo siri se a kad je hladno skuplja se, do toga je kad ti kazem, samo ti busi i stavi novi kabl". To naravno nema smisla jer onda zimi ne bi radilo uopste, a i ne bi radilo posle 24 kako treba, a radi, a takodje samo download ne radi, a upload radi. I eto sad kad je veca temperatura i po njima bi trebalo da radi kako treba, opet ne radi.

Pa što im ne kažete da promene instalaciju ona je i onako njihova

I meni su menjali konektore na banderi, radilo je malo bolje ali samo prva dva dana i onda opet isto.
Uvek ce da okrive kucne instalacije "e bajo moras ti da sprovedes novi kabl do toga je sigurno, ma lagano ti je to samo izbusis celu kucu do tavana, nije ti to neki posao, kupis kabl jeftin ti je i izbusis sam"
A to za iskljucivo posle 21h uvece. I meni tako ali samo izmedju 19-24, rekli su mi "ma to je zato sto padne mrak i padne temperatura, bude hladno pa se kabl skuplja i ne moze signal da prodje, znas ti to sigurno kad je toplo siri se a kad je hladno skuplja se, do toga je kad ti kazem, samo ti busi i stavi novi kabl". To naravno nema smisla jer onda zimi ne bi radilo uopste, a i ne bi radilo posle 24 kako treba, a radi, a takodje samo download ne radi, a upload radi. I eto sad kad je veca temperatura i po njima bi trebalo da radi kako treba, opet ne radi.

U pravu si :) Bajke za malu decu :D

Vrlo dobro oni znaju da je problem mnogo vecih razmera ali se prave ludi i pokusavaju da prebace krivicu na korisnika. Cak mi i pominju da je DHCP problem na mom TP Link wifi ruteru. Evo skinucu dodatni ruter pa da ih vidim onda, to je bar posao od celih minut ili dva.

Kakva im je usluga na području Kaluđerice(Grocke)? Ne znam da li da prelazim sa trio golda, fina je razlika u ceni.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

A sto mi njih ne bi tuzili jednom kolektivnom tuzbom jer svakog od nas na neki nacin oni obmanjuju?
Nekoga sa cenom,nekoga sa uslugom, nekome kazu ne valja ti tp link ruter....

Ili nemaju pojma ili te lazu. Kada Temp padne kabl se skuplja ali signal tada raste, i obratno. :D

I ne bi supernove ni danas, i otkazah ja zahtev jer ne mogu da sedim kući i da obavezujem stanodavca da bude dostupan i na lokaciji svaki dan, jer oni ne mogu da se namole dve nedelje da dođu u dogovorenom roku.

Osim toga, ako im ovoliko vremena treba da dođu da donesu modem, ko zna koliko bi im trebalo da dođu ako postoji neki problem... Bolje da se ne družim sa njima ...

Kratko, hitno mi treba odgovor jel imamo u Pazovi SK HD ili ne? Na sajtu im piše 7 SK kanala, mi imamo 6 i Golf, a opet, drugar je u BG-u na supernovi i ima sve, klasika?

Nema HD niti ce ih biti, to je dalabu koja pravi sajt zasrao pa posle ispravio.
@MilanKragujevic
Svaka cast na strpljenju, ja bih ih oterao u PM posle 3 dana.

Jel neko ko je pod starim vektor ugovorom i ima samo tv uspeo da uzme tv po tvom? Na sajtu piše samo novi paketi. TV po tvom dostupan je svim korisnicima koji imaju Super Par ili Super Sve pakete.

Inače, jutros vidim ekipu razvlači optiku kroz Kumodraž. Vrlo lepo. Ulaže se.

Napokon kompletan :)

2X optika :)

MTS-ov daljinski je odlican...Svako dugme (power, volume +/-, source...) sa daljinskog od televizora moze da se sinhronizuje sa MTS-ovim...

Prilozi

• photo_2019-07-02_10-10-38.jpg
    photo_2019-07-02_10-10-38.jpg
    109 KB · Pregleda: 240
  • photo_2019-07-02_10-10-47.jpg
    photo_2019-07-02_10-10-47.jpg
    168.9 KB · Pregleda: 228
Poslednja izmena:
20190703_142118.jpg

Pozdrav, koristim tv po tvom, svaki dan jednom dnevno makar mi izbaci ovu gresku: *Nastala greska na reprodukciji sadrzaja! (Unsupported feature) , i resi se tako sto moram strujni kabal da izvucim i vratim , i onda radi opet neko vreme.
Nema pravila kad ce se destii, moze 5 min, ili 5 sati od paljenja uradjaja, zvao podrsku, bili juce i radilo sve normalno dok su bili pa mi nisu ni zamenili uredjaj...

To se i meni desava,msm da nema veze sa uređajem ,već sa njihovom aplikacijom ,koja je ,rekao bih, prilično "tanka"...

Totalna im je glupost da im sport klubovi nisu u hd-u.Barem ona 3-4 kanala koja su inace hd kod sbb-a.Velika razlika je u samom kvalitetu slike izmedju hd kanala na sport klubovima i na onim na kojima nije hd.Barem je kod mene primetna razlika na tv-u od 55 inch-a.
Koliko vidim naveli su da su im arene u hd-u sto je ok.Da su i sport klubovi u hd-u pa da razmislim da sa sbb-a predjem na supernovu.
Mada mozda u skorije vreme i urade nesto po tom pitanju.

To što imaju SK je zbog trenutnih ugovora RV, Kopernikus... Posle toga će SK kod Telekoma biti jedino kada na SBB budu arena sport kanali.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Više to ozbiljno brinete za budućnost kanala supernove?

Stari ugovori,tipa Bolevac gde je bio "mali"kablovski operater,pa ga je kupio Kopernikus koga je kupio Lelekom i ceka se istek tih ugovora i kristalizacija trzista.

Nisam imao padova brzine od kada je monter zamenio metalne konektore. Mooooozda cak i torenti imaju stabilnije brzine

Koliko njima treba vremena da zavedu u sistem novi ugovor (prelazak sa RV na SN) i da puste nove brzine?
Sta se desava sa tv?
Da li treba preskenirati tv kanale i da li se drugacije posloze kad se sa RV predje na SN paket(e)?

Poslednja izmena:
Dovukli se. *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i neviđeni, lik koji je došao je toliko kukao kako su loše instalacije, a Radijus Vektor je radio instalacije. Svejedno, doneo modem i STB-ove, potpisan ugovor i otišao. Sam sam spajao sve, jer nije imao vremena, pošto žuri na sledeću instalaciju.

Kakvi su parametri, jel' dobro ili loše? Ne znam da procenim..

qQI42la.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno