Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su preko telefona rekli da se dobija jedan mesec po 1din.
U poslovnici kad sam podnosio zahtev su mi rekli 6 x 1din.
Juce kad su mi doneli opremu kazu da je onako kako su mi rekli u poslovnici.
???

Nije tako formulisana akcija ali je moguce da imas pravo. Ja imam net+tv i ponudjeno mi je 2 meseca po dinar, bez uvodjenja nove usluge.
Ja sam nedavno bio do poslovnice da se raspitam u vezi njihove telefonije i ne postoje tehnicki uslovi za telefoniju u mom mestu. Tako da je nemoguce da dobijem novu uslugu iako ja to hocu.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Стварно се види да су им службе још увек неискусне и необучене... ја сам био код њих у пословници и буквално морам да наводим људе причом полако и са разумјевањем да ми дају неке информације. :)

Имам сада једно питање за вас... прелистао сам више страна ове теме и видим да су мишљења поларизована.. некима ради 24/7 добро и стабилно, неки се стално жале на јако споро брзине увече.
Мене занима има ли неко искуства са њиховим нетом како ради на НБг, конкретно у блоку 62?

Сбб сам за ове 3 и кусур година толико замрзео да само гледам како да их се решим. Свака њима част на јако коректној услузи (нет ми је јако ријетко пуцао и брзине су биле сталне)... али да ми неко за 3.5године колико сам корисник повећа цену истог пакета чак 4 пута.... па стани мало *mjau**mjau**mjau*! Са голд пакета од 3000дин су полако дошли до цифре 3450. Сад видим да је 3600 чак, царски.

Дакле, питање је има ли неко лична или индиректна искуства каква им је инфраструктура и како нет ради у 62 блоку?
А друго питање би било мало реторичко, вриједи ли ризиковати излет и пробу Супернове, макар и не била услуга као СББ-ова? Ипак је разлика прилична, 2600дин пакет у Супернова, а 3600дин у СББ. Плус да не помињем Арена + Спортклуб који исто доста значе.

Sport klub ce da nestane 1.1.2020. isteci ce ugovor koji je RV imao ...
On je bi (i jos je) samo u nekim firmama koje su sada u sastavu SN.

Prvo ti nama reci kojeg su operatera koji je sada deo SN, kupili i sada ga ima u tvojoj zgradi (ulazu)?
Ako je RV onda vredi pokusati, ako je neki drugi saznaj koji je pre bio (i jos je jer se nisu ujedinili u potpunosti, infrastrukture su zasebne i imaju razlicite tehnicke mogucnosti).

Znaj da se svaki kablovski operater moze iz nekog razloga "mrziti", a da ni u jednom ne rade iz altruizma vec radi zarade...

SN je sada sitem koji se jos povezuje i uigrava.
Dok je bio samo RV kod mene se sve resavalo za dan, najvise dva ako je vikend ili tri ako su neki veliki praznici.
Sada nisu u stanju pustiti mi paket za net vec cetvrti dan, ono najosnovnije ne cine, zvao sam previse puta (svako zvanje vise od jednom za resavanje problema je puno, a zvari treci put i svaki naredni je previse).
Uzeli su podizvodjace za sto vise stvari, da bi oni sto manje zaposlenih imali.
Podizvodjaci povrsni, u zurbi, malo ili nimalo opreme nose sa sobom, administraciju (papire) nose u svoju firmu pa ujutru narednog radnog dana predaju, pa firme salju u SN, pa dok to dodje, pa dok razvrstaju i zavedu, pa kad dodje red da obrade prodje 2 dana)...
Korisnicki centar skupljen sa svih strana, mnogi ne znaju najbolje svoj posao, vecina zna samo ono sto im je pokazano i sto im je napisano u prirucniku.
Doci do tehnicke podrske koja nesto zna, znaci do napredne tehnicke podrske, je "nemoguca misija".
Uhodace se samo ima zivce da pogubimo s njima...

Poslednja izmena:
Ма искрено, ни то ме не брине превише. Упоран сам ја и ако ми нешто не буде радило како треба има некога за рукав да довучем да ми то постави/поправи.
Брине ме само оно што пише на папиру и то колико они то што пише могу у пракси да испоштују. Не смета ми ако брзине нису 100% од оних написаних... али ако повремено (често) скроз губе сигнал или брзине падају на 20% написане вредности, то ме већ брине.

У улазу зграде је био радијус вектор како сам чуо тако да је то њихова инфраструктура.

Такође, немогућа мисија је да ја њима приликом склапања уговора тражим неку додатну клаузулу типа "уколико инернет и остале услуге буду значајно одступале од вредности које су прописане изабраним пакетом, да тражим могућност превременог раскида уговора без плаћања обештећења" ? Тако нешто је неизводљиво, њихов уговор се не може мјењати?

> Тако нешто је неизводљиво, њихов уговор се не може мјењати?
Naravno da je neizvodljivo, pre svega radnici nemaju autoritet da ugovor modifikuju, pogotovu ne na takav način, a osim toga tako nešto potpuno ide kontra onome što operateri kod nas rade. Npr. meni je mts napisao da su svesni da je STB za m:sat TV đubre, ali su mi odbili prigovor kao neosnovan, i ponudili raskid uz plaćanje 24xpretplata ili montaža, priključna taksa, uspostava teh. mogućnosti, 6 meseci po 1 din (od kojih sam iskoristio 1 mesec). svejedno, ogromne cifre. Stoga, pogotovu u okviru Supernove, nema šanse da će RV dati takav ugovor.

Inače, na temu Interneta, meni na Ledinama radi perfektno, a ja to ne tvrdim olako. Signal je loš ali modem uspeva da se izbori, 119 Mb down i 10 Mb up (treba biti 15 Mb ali je loša instalacija, u nedelju dolaze da srede to, pošto onaj *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* koji je bio da instalira nije hteo da menja kablove već sam morao da stavim račvu na račvu, a on je samo stavio modem i otišao).

Ма искрено, ни то ме не брине превише. Упоран сам ја и ако ми нешто не буде радило како треба има некога за рукав да довучем да ми то постави/поправи.
Брине ме само оно што пише на папиру и то колико они то што пише могу у пракси да испоштују. Не смета ми ако брзине нису 100% од оних написаних... али ако повремено (често) скроз губе сигнал или брзине падају на 20% написане вредности, то ме већ брине.

У улазу зграде је био радијус вектор како сам чуо тако да је то њихова инфраструктура.

Такође, немогућа мисија је да ја њима приликом склапања уговора тражим неку додатну клаузулу типа "уколико инернет и остале услуге буду значајно одступале од вредности које су прописане изабраним пакетом, да тражим могућност превременог раскида уговора без плаћања обештећења" ? Тако нешто је неизводљиво, њихов уговор се не може мјењати?

Najvažniji kriterijum su tvoja interesovanja i potrebe. Dakle, uklapa li se ponuda u tvoje potrebe? Što se RV i blokova tiče, ne sećam se da je bilo ozbiljnijih problema za skoro dve decenije (jednom neka havarija kabla pa je nestao signal na par sati ali to se ne računa zaista...), dosta mojih prijatelja po kraju na raznim lokacijama ima RV, tj. SN sada. Kolege su ti dobro napisale, nekad je sve bilo solidno i profi, sad postaju poput svakog većeg sistema, angažovanje podizvođača nikad ne može biti bolje, praksa pokazuje uostalom. Dobacuju se papirima, prebacuju odgovornost na druge, a korisnici čekaju rešenje i uslugu. Problem je što većina provajdera sad tako radi, teško ćemo izbeći taj manir.
Takav ugovor, prilagođen individualnim potrebama korisnika, nećeš dobiti. Predložio sam im to već kao uslov da potpišem novu UO a oni izgube meni bitne kanale, ali nisu mogli da mi izađu u susret. Sve se svodi na "uzmi ili ostavi" i zato treba uzimati i ostavljati, pa će se i pristup korisnicima menjati. Ako ne, "propali smo jer smo propasti bili skloni".

Хвала свима на коментарима, помогли сте. Битно ми је било да чујем да овај дио блокова није имао неких већих проблема ни раније док је био радијус.

Ово са уговором сам отприлике и знао, узми или остави парола је свуда, ко још гледа на права потрошача.

Не бих узимао Беогрид који исто имам у улазу (а који је опет купио Сбб) јер ме тјерају да не да наставим уговор (пошто мјењам адресу), него ме условљавају да потпишем нови на 2године. Е нећу вала. Пробаћу са Суперновом макар се и зајебао.

Koja vam je jacina signala?
Da li neko koristi TV za poneti, kojih kanala ima i kako funkcionise?

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

S obzirom da je došlo do povećanja brzine neta, primoran sam da menjam switch (koji ima brzinu 10/100), pa bih usput promenio i mrežni kabl. Vidim da ima cat6 i cat6a. Ovaj drugi je skoro duplo skuplji. Koji uzeti?

Хвала свима на коментарима, помогли сте. Битно ми је било да чујем да овај дио блокова није имао неких већих проблема ни раније док је био радијус.

Ово са уговором сам отприлике и знао, узми или остави парола је свуда, ко још гледа на права потрошача.

Не бих узимао Беогрид који исто имам у улазу (а који је опет купио Сбб) јер ме тјерају да не да наставим уговор (пошто мјењам адресу), него ме условљавају да потпишем нови на 2године. Е нећу вала. Пробаћу са Суперновом макар се и зајебао.

Kvalitet usluge je uvek bio na visokom nivou u odnosu na konkurenciju, to ne treba da te brine. Ako pratis sport, znaj samo da ce SN izgubiti Sportklub u narednom periodu (nismo saznali kada, to je preskupa informacija). Trenutno je njihova tv i net ponuda mozda i najbolja na trzistu, tu nema spora. Mada, vidim juce se i SBB oglasio, akcija do kraja avgusta, vratili su 6 meseci dinar i daju HBO neki period. Dakle, odgovor na druge ponude konkurencije, volim "izuvanje", samo nek nude pogodnosti korisnicima pa cemo birati.

Da, sbb od juce ima akciju za nove korisnike, prvih 6 meseci po dinar.

A za stare, prvih 12 meseci eon paketa po ceni starog, hbo 6 meseci, i ne placa se eon smart box (za eon full duo, za onaj nizi eon paket ne znam). Ima i neki pink paket isto, ali koga to zanima...

Poslednja izmena:
... Ako pratis sport, znaj samo da ce SN izgubiti Sportklub u narednom periodu (nismo saznali kada, to je preskupa informacija).

Zna se do kada ce imati stari korisnici RV-a SK. Do kraja 2019. jer RV ima do tada sklopljen ugovor za njega. Posle ce verovatno, skoro 99,99% njegovo emitovanje biti prekinuto. Ne verujemo da ce se mts (SN) i sbb dogovoriti uzajamno o ceni i nacinu preuzimanja sportskih kanala...

Zna se do kada ce imati stari korisnici RV-a SK. Do kraja 2019. jer RV ima do tada sklopljen ugovor za njega. Posle ce verovatno, skoro 99,99% njegovo emitovanje biti prekinuto. Ne verujemo da ce se mts (SN) i sbb dogovoriti uzajamno o ceni i nacinu preuzimanja sportskih kanala...

Ok, dakle do kraja godine nema potresa vecih. Nema sanse da se dogovore, u fokusu je politika, ne interesi korisnika. Drugo, strane treba da budu makar priblizno ravnopravne u pregovorima, a ovde jedna strana ima vise ekskluzivnijeg sadrzaja.

Tokom leta, treba da se pokrenu novi Arena Sport kanali, koji ce zaminiti Sport Klub kanale u narednom periodu.

Super! Ali kad SK samo kupi prava za odredjeni sadrzaj ni 100 Arena ne moze da zameni trazeni kanal. Nije nikad vazan broj kanala vec konkretan sadrzaj na odredjenim kanalima.

S obzirom da je došlo do povećanja brzine neta, primoran sam da menjam switch (koji ima brzinu 10/100), pa bih usput promenio i mrežni kabl. Vidim da ima cat6 i cat6a. Ovaj drugi je skoro duplo skuplji. Koji uzeti?

Cat6 je dovoljno dobar. Inače dovoljno je i cat5e za gigabitnu mrežu.

Poslednja izmena:

odakle tebi ova informacija? niko do sada nije znao i nije mogao da ih provali do kada je potpisan ugovor.... svima je ta informacija neophodna

Govoreno jos od pocetka stvaranja SN da RV (i dal je jos neki od operatera malih i nezavisnih) ima ugovor za SK kanale do kraja ove godine.
Zato SK (ili SK hd) nemaju neki delovi sadasnje SN, dok neki imaju.
Ovo ti je sigiurno.
Ono sto nije sigurno da li ce se nakraju dogovoriti, da li ce neko popustiti, da li ce "dati" ili platiti neko od ovo dvoje velikih...
SBB ima prednost trenutno jer su se napotpisivali ugovora za prenose reprezentacija (ovo NIKAKO nije dobro, mora se omoguciti gledanje svih nacionalnih timova svima, ne samo jednoj ne tako sirokoj grupi korisnika smao jedne ogranicene mreze).

Može biti i da Sbb ne nudi samo SK; odnosno možda u kompletu idu još neki kanali koji Telekomu "nisu interesantni". Tako da ja lično ne verujem u neki dogovor.

Sent from my Mi 9 SE

Govoreno jos od pocetka stvaranja SN da RV (i dal je jos neki od operatera malih i nezavisnih) ima ugovor za SK kanale do kraja ove godine.
Zato SK (ili SK hd) nemaju neki delovi sadasnje SN, dok neki imaju.
Ovo ti je sigiurno.
Ono sto nije sigurno da li ce se nakraju dogovoriti, da li ce neko popustiti, da li ce "dati" ili platiti neko od ovo dvoje velikih...
SBB ima prednost trenutno jer su se napotpisivali ugovora za prenose reprezentacija (ovo NIKAKO nije dobro, mora se omoguciti gledanje svih nacionalnih timova svima, ne samo jednoj ne tako sirokoj grupi korisnika smao jedne ogranicene mreze).

ali vise puta su ovde na forumu ljudi pitali dokle traje ugovor radijus vektora sa sport klubom, n1 i slicno.... cak su drugi komentarisali da je to pitanje od milion dolara i da od toga i mnogima odlucuje da li da se upuste u dvogodisnje iskustvo zvani supernova. mislim da je samo alfanautis komentarisao da on ima informaciju kako ce da ugovor traje do kraja godine .... ali da ni to nije bila stopostotna informacija nego da je tako nacuo ili tako nesto. zato ja i pitam odakle si ti cuo i odakle znas da je to sigurno?

ps. ovi iz supernove se nijednom nisu prevarili pa da slucajno nekome izlanu dokle im traje ugovor.... sto je naravno i logicno, nisu ludi da otkrivaju nesto sto im je za sada mozda i najveca prednost u odnosu na konkurenciju .....

ali vise puta su ovde na forumu ljudi pitali dokle traje ugovor radijus vektora sa sport klubom, n1 i slicno.... cak su drugi komentarisali da je to pitanje od milion dolara i da od toga i mnogima odlucuje da li da se upuste u dvogodisnje iskustvo zvani supernova. mislim da je samo alfanautis komentarisao da on ima informaciju kako ce da ugovor traje do kraja godine .... ali da ni to nije bila stopostotna informacija nego da je tako nacuo ili tako nesto. zato ja i pitam odakle si ti cuo i odakle znas da je to sigurno?

ps. ovi iz supernove se nijednom nisu prevarili pa da slucajno nekome izlanu dokle im traje ugovor.... sto je naravno i logicno, nisu ludi da otkrivaju nesto sto im je za sada mozda i najveca prednost u odnosu na konkurenciju .....

Ma ne verujem da operateri u poslovnicama i call centru uopšte znaju išta o tim ugovorima!
Samo je pitanje da li će moći i da li je to validan osnov za raskid ugovora ako se ukinu sport klub kanali!?;)

Batalite te informacije u vezi SK kanala, osim ako neko može da priloži skeniran ugovor.

Sent from my D6503 using Tapatalk

@rebalza Ovde na forumu sam to procitao i ima osnova da bude tacno.

@zexoni70 Mislim da ne moze biti osnov. Nekome bi 200 18+ kanala od 260 bio san snova a nekome su i 2 ovakva sto ima SN u svojoj ponudi previse.
(Iskreno i jesu im dno dna ovi 18+, onih 5-6 od RV su bili pojedinacno bolji od svih ovih sada zajedno.)
Oni su se "obavezali" sa 260+ (valjda vise od 260 tv i radio kanala) i sve dok sve nacionalne i bilo kakve druge kanale imaju u ponudi verovatno ne moraju da se brinu za pravnu stranu. To sto mi radi HBO uzimamo L paket ili radi SK neko uzima M paket je nebitno dok se ne obavezu imenima kanala. Da, mi uzimamo pakete radi kanala ali ih oni ne prodaju tako, nije im obavezujuca ponuda vec broj... Moglo bi se to zakonom promeniti ALI...

Izmena na stetu korisnika je izmena na stetu korisnika. To sto oni pisu u ugovorima je nebitno.
Problem je koliko ce trebati vremena da se tako nesto istera na sudu, ili da oni popuste (posto je to MTS, verovatno i bi, SBB ne bi popustio).

A ljudi su previse apaticni da se cimaju.

Ljudi šalju li račune ovi iz SuperNove? Za prošli mesec nisam ni dobio račun, morao sam u poslovnicu za kopiju, danas ističe rok za plaćanje računa opet nema....

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ljudi šalju li račune ovi iz SuperNove? Za prošli mesec nisam ni dobio račun, morao sam u poslovnicu za kopiju, danas ističe rok za plaćanje računa opet nema....

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
Meni stigo račun u subotu

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno